Втора серия "Мартенски фишинг 2012" + "Качих се на товарния влак амааа...."
+8
makari
Pesho N.Zagora
strijok
Дели
max
КИРО
ПЛУВЧО
esox hunter
12 posters
Страница 1 от 1
Втора серия "Мартенски фишинг 2012" + "Качих се на товарния влак амааа...."
Пак да си кажа и да предупредя, че снимките и текста в материала подолу са авторски и не могат да бъдат разпространяване в други сайтове, вестници, списания и пр. без изричното ми съгласие. Това го пиша поради зачестилите кражби на снимки и публикации, къде ли не.
Извинявам на колегите, които ще четат за по ниското качество на снимките, но е направено поради написаното погоре.
Решаваме да направим още един излет с надеждата пак да хванем някоя и друга рибка, а и да да ни удари нещо голямо ... Разбираме се с Адриан и така вече в оригинален риболовен състав от „време оно” в петък към обяд потегляме към Гърция.
Път като път, идиоти, като идиоти по пътищата..., както и да е по живо по здраво пристигаме. Да вметна само, че по пътя се разминахме с наши приятели, които бяха 2 дена по ловните полета и споделиха, че дори удар не са имали и се бяха утешили с няколко октоподчета за изпроводяк. Така с не много обнадеждаващо инфо, но изпълнени с оптимизъм вечерта си спретнахме една софра и в повечко приказки и по-малко сън дочакахме утрото.
5.30 ч – хладно, леко подухва ветрец, капитана вече ни чака на лодката...Натоварваме набързо багажа и потегляме. Това ми е любимо още е тъмно, звезди, наоколо море в далечината се отдалечава все още заспалото пристанище. Тук там примигват няколко риболовни шамандури, а в далечината блещукат 2-3 зелени и червени светлинки на лодки. Сутрешният бриз леко примесен с дизелови изпарения – безценно, както се казваше в една реклама...
Пътуваме с круизна скорост към „зоната”...вече почва да се развиделява и Криси използва първата възможност да направи няколко снимки:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Студено е и се радвам на първите лъчи на слънцето...в очакване на удар...
Започваме да обикаляме из района, който сме набелязали. За разлика от други път сега не се забелязват издайническите знаци давани от другите морски обитатели, птици и делфини. Няма ги и сутрешните гърбове на тончетата над водата... сонара показва много по-малко риба от предишната седмица, но има – това е добре... Плаваме...става към 7ч.... и изведнъж при мен удар:
Сякаш времето спря за момент – в първия миг подръпна и миг след това втори удар и закачане. Започна да взима аванс, но някак си по-бавно в първите 4-5 метра и си викам
„това е добро рибе явно не е чак толкова голямо” казвам си го на ум и „рибето” явно се усети и като отлепи...аванса започна да пищи* и влакното взе да изнизва с бясна скорост... Не е голямо ли...лелееее!!! ‘Баси ръна!!!
(*От предния път си взех бележка и сега аванса беше много натегнат - Криси на ръка едвам го издърпваше )
От време на време усещам яростни тласъци...за сега го удържам,...както споменах аванса беше много натегнат,а рибата сякаш не го усеща... В някакъв момент виждам как около 250 м от шпулата вече са заминали...за капак при обирането на влакното на Адриан то се оплита в моето, той обаче бързо успява да преметне пръчката – линията е свободна отново...викам на капитана „давай след нея, шпулата се изпразни”. До сега в такива моменти съм бил хладнокръвен, но сега взех леко да се притеснявам виждайки как ми остават не повече от 15-20 м влакно и в главата ми едни „филми”...Тръгваме, успявам да върна около 20-на метра без да й давам „да диша”... В някакъв момент започва яко да ме натяга, лодката се клати и сядам на пода за стабилност....рибата сякаш за миг се умори и забави ход...свърна леко на дясно и влакното поохлаби. Чувам зад мен „май се откачи”, но аз знам, че не е и бързо обирам влакното, секунда – две след това и отново сме в играта...отново рън 20 м и отново охлабване...викам си „пак свърна нанякъде” и обирам бързо, но този път не усещам нищо...след малко вече усещам само воблера...Вече знаех, че ми е изправила куките... :5f3aea9b1ac151 Същите тези, които специално смених с 2 номера по-големи чисто нови Онъри – морско „уж” усилено изпълнение...
Това беше... качих се пак на „Товарния влак” вече за не знам си кои епизод ... Амааа...
Ето малка част от емоцията на риболова, която Криси успя да улови...
За жалост Криси в обзелата я емоция от закачането на тази наистина голяма риба без да иска прекъснала записа иначе щяхте да чуете още малко от песента на макарата...
След като поутихнаха малко емоциите в лодката продължихме да тролим с надежда за нови удари...Аз използвах да сменя с още уж още по-яки куки и пуснах отново.
Така около 2 часа без удар и към 9 ч въдицата на Адриан сгъна... Той я хвана готов за битка, но явно тончето беше решило само леко да и за кратко да се позакчи и отпраши...не беше голямо вероятно от онези 1,5-2 кг ...
Продължаваме...
Адриан... ненапразно слагам тази снимка, защото малко след като Криси му я направи към 10 ч дойде и неговия миг...
Отново удар и отново рън... За емоциите, които го сполетяха нека той сам сподели, ако иска от първо лице, защото такава среща с „Товарен влак” на него му беше за сефте...
Аванса запищя...и...
Следа като и на двама ни рибите си заминаха Криска реши да вземе нещата в свои ръце:
Потролихме още час почукна ми още веднъж, но не се закачи вероятно от „дребните”,
.... Battle-а мълчеше...
Повече така и не удари. Прибрахме се с надежда за следващия ден...
Вечерта разбор, разговор със старите рибари и разкази за битки с риби от такъв калибър надлежно онагледени с белези от влакна и пр. по пръстите и ръцете.
„Еxperience” мъдро заключи най-младият измежду тях... experience for you! .
Вечерта ходихме и още по-здрави куки да търсим и намерихме дори...
На следващия ден отново в 5.30ч ... Но този ден някакси по различен от преди – усеща се витае във въздуха... Някакво безрибие. Уж всичко наред вятър, вълнение и т.н. но рибата не иска...”спи”, както казва капитана... Обикаляме из „зоната” но нищо няма и почукване. Гледаме едно жълто риболовно корабче от местните си седи в центъра на „зоната”... Времето напредва, сутрешното „кълвино” не се състоя и към 9 и нещо капитана изостри поглед и вика „тези на кораба вадят голяма риба”. Как ги видя-орел казвам ви. Обиколихме корабчето да видим какво става и Криска успя да ги „ковне” от далече. Вадеха туна...извадиха я – едричка беше, както се оказа в последствие, като ги пита капитана – 23 кг.
Криси милата реши и рече и отсече, че тия от корабчето нашата риба са хванали...’щот била единствената в района... Посмяхме се малко за разтуха, но рибата така и не идваше...
Имаше и други, но те кротко си пускаха мрежи покрай скалите..
Часовете напреднаха и тръгнахме да се прибираме – без удар. Времето видимо се променяше вече и явно това беше възпряло рибите...Почна да вдига по сериозна вълна...
Наближавайки вече към „съблекалнята” капитана реши да направи една последна обиколка направо в нея, ако има някои паламудец... А аз вече бях почнал да си мрънкам под носа, че до сега никога не ми е било без удар дори...все е било, но поне по един удар или риба съм имал... И както си мрънках и хоп удари... Криси засне ваденето
Паламидаки – поне не сме капо ... :dancingHappy_i
Направихме още едно кръгче и дадохме знак да излизаме, че път ни чакаше...
Накратко в цифри:
ден първи: 2 зверски удара и две загубени риби + една откачена и еднин удар без закачване
ден втори: един удар - една риба
Специален извод: Прехвалените куки Owner (Оунър) не струват за такива риби - меки са и се изправят, като китайски кламери!. Многократно проверен с цената на загубени риби факт!!!
Извинявам на колегите, които ще четат за по ниското качество на снимките, но е направено поради написаното погоре.
Решаваме да направим още един излет с надеждата пак да хванем някоя и друга рибка, а и да да ни удари нещо голямо ... Разбираме се с Адриан и така вече в оригинален риболовен състав от „време оно” в петък към обяд потегляме към Гърция.
Път като път, идиоти, като идиоти по пътищата..., както и да е по живо по здраво пристигаме. Да вметна само, че по пътя се разминахме с наши приятели, които бяха 2 дена по ловните полета и споделиха, че дори удар не са имали и се бяха утешили с няколко октоподчета за изпроводяк. Така с не много обнадеждаващо инфо, но изпълнени с оптимизъм вечерта си спретнахме една софра и в повечко приказки и по-малко сън дочакахме утрото.
5.30 ч – хладно, леко подухва ветрец, капитана вече ни чака на лодката...Натоварваме набързо багажа и потегляме. Това ми е любимо още е тъмно, звезди, наоколо море в далечината се отдалечава все още заспалото пристанище. Тук там примигват няколко риболовни шамандури, а в далечината блещукат 2-3 зелени и червени светлинки на лодки. Сутрешният бриз леко примесен с дизелови изпарения – безценно, както се казваше в една реклама...
Пътуваме с круизна скорост към „зоната”...вече почва да се развиделява и Криси използва първата възможност да направи няколко снимки:
Студено е и се радвам на първите лъчи на слънцето...в очакване на удар...
Започваме да обикаляме из района, който сме набелязали. За разлика от други път сега не се забелязват издайническите знаци давани от другите морски обитатели, птици и делфини. Няма ги и сутрешните гърбове на тончетата над водата... сонара показва много по-малко риба от предишната седмица, но има – това е добре... Плаваме...става към 7ч.... и изведнъж при мен удар:
Сякаш времето спря за момент – в първия миг подръпна и миг след това втори удар и закачане. Започна да взима аванс, но някак си по-бавно в първите 4-5 метра и си викам
„това е добро рибе явно не е чак толкова голямо” казвам си го на ум и „рибето” явно се усети и като отлепи...аванса започна да пищи* и влакното взе да изнизва с бясна скорост... Не е голямо ли...лелееее!!! ‘Баси ръна!!!
(*От предния път си взех бележка и сега аванса беше много натегнат - Криси на ръка едвам го издърпваше )
От време на време усещам яростни тласъци...за сега го удържам,...както споменах аванса беше много натегнат,а рибата сякаш не го усеща... В някакъв момент виждам как около 250 м от шпулата вече са заминали...за капак при обирането на влакното на Адриан то се оплита в моето, той обаче бързо успява да преметне пръчката – линията е свободна отново...викам на капитана „давай след нея, шпулата се изпразни”. До сега в такива моменти съм бил хладнокръвен, но сега взех леко да се притеснявам виждайки как ми остават не повече от 15-20 м влакно и в главата ми едни „филми”...Тръгваме, успявам да върна около 20-на метра без да й давам „да диша”... В някакъв момент започва яко да ме натяга, лодката се клати и сядам на пода за стабилност....рибата сякаш за миг се умори и забави ход...свърна леко на дясно и влакното поохлаби. Чувам зад мен „май се откачи”, но аз знам, че не е и бързо обирам влакното, секунда – две след това и отново сме в играта...отново рън 20 м и отново охлабване...викам си „пак свърна нанякъде” и обирам бързо, но този път не усещам нищо...след малко вече усещам само воблера...Вече знаех, че ми е изправила куките... :5f3aea9b1ac151 Същите тези, които специално смених с 2 номера по-големи чисто нови Онъри – морско „уж” усилено изпълнение...
Това беше... качих се пак на „Товарния влак” вече за не знам си кои епизод ... Амааа...
Ето малка част от емоцията на риболова, която Криси успя да улови...
За жалост Криси в обзелата я емоция от закачането на тази наистина голяма риба без да иска прекъснала записа иначе щяхте да чуете още малко от песента на макарата...
След като поутихнаха малко емоциите в лодката продължихме да тролим с надежда за нови удари...Аз използвах да сменя с още уж още по-яки куки и пуснах отново.
Така около 2 часа без удар и към 9 ч въдицата на Адриан сгъна... Той я хвана готов за битка, но явно тончето беше решило само леко да и за кратко да се позакчи и отпраши...не беше голямо вероятно от онези 1,5-2 кг ...
Продължаваме...
Адриан... ненапразно слагам тази снимка, защото малко след като Криси му я направи към 10 ч дойде и неговия миг...
Отново удар и отново рън... За емоциите, които го сполетяха нека той сам сподели, ако иска от първо лице, защото такава среща с „Товарен влак” на него му беше за сефте...
Аванса запищя...и...
Следа като и на двама ни рибите си заминаха Криска реши да вземе нещата в свои ръце:
Потролихме още час почукна ми още веднъж, но не се закачи вероятно от „дребните”,
.... Battle-а мълчеше...
Повече така и не удари. Прибрахме се с надежда за следващия ден...
Вечерта разбор, разговор със старите рибари и разкази за битки с риби от такъв калибър надлежно онагледени с белези от влакна и пр. по пръстите и ръцете.
„Еxperience” мъдро заключи най-младият измежду тях... experience for you! .
Вечерта ходихме и още по-здрави куки да търсим и намерихме дори...
На следващия ден отново в 5.30ч ... Но този ден някакси по различен от преди – усеща се витае във въздуха... Някакво безрибие. Уж всичко наред вятър, вълнение и т.н. но рибата не иска...”спи”, както казва капитана... Обикаляме из „зоната” но нищо няма и почукване. Гледаме едно жълто риболовно корабче от местните си седи в центъра на „зоната”... Времето напредва, сутрешното „кълвино” не се състоя и към 9 и нещо капитана изостри поглед и вика „тези на кораба вадят голяма риба”. Как ги видя-орел казвам ви. Обиколихме корабчето да видим какво става и Криска успя да ги „ковне” от далече. Вадеха туна...извадиха я – едричка беше, както се оказа в последствие, като ги пита капитана – 23 кг.
Криси милата реши и рече и отсече, че тия от корабчето нашата риба са хванали...’щот била единствената в района... Посмяхме се малко за разтуха, но рибата така и не идваше...
Имаше и други, но те кротко си пускаха мрежи покрай скалите..
Часовете напреднаха и тръгнахме да се прибираме – без удар. Времето видимо се променяше вече и явно това беше възпряло рибите...Почна да вдига по сериозна вълна...
Наближавайки вече към „съблекалнята” капитана реши да направи една последна обиколка направо в нея, ако има някои паламудец... А аз вече бях почнал да си мрънкам под носа, че до сега никога не ми е било без удар дори...все е било, но поне по един удар или риба съм имал... И както си мрънках и хоп удари... Криси засне ваденето
Паламидаки – поне не сме капо ... :dancingHappy_i
Направихме още едно кръгче и дадохме знак да излизаме, че път ни чакаше...
Накратко в цифри:
ден първи: 2 зверски удара и две загубени риби + една откачена и еднин удар без закачване
ден втори: един удар - една риба
Специален извод: Прехвалените куки Owner (Оунър) не струват за такива риби - меки са и се изправят, като китайски кламери!. Многократно проверен с цената на загубени риби факт!!!
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Re: Втора серия "Мартенски фишинг 2012" + "Качих се на товарния влак амааа...."
Бах тоя влак.Даже не можахме да му видим и опашката.Ти май нарочно не ги хващаш,за да ни държиш в напрежение. Не знам дали съжаляваш за тия изтървани риби,ама аз направо се разтреперих от яд.Големи дзверове ще са това,щом изправят тройките като"китайски кламери".Поне придобиваш опит. В трета серия на "Среща с товарния влак" се надвам най-после да ни покажеш какво изправя куките.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Може би мъничко съжалявам, но мъничко...от известно време гледам философски на нещатаПЛУВЧО написа:... Не знам дали съжаляваш за тия изтървани риби,ама аз направо се разтреперих от яд....
Виж първият път когато ми се случи (описал съм го в една стара тема) доста време ме държа
Аз съм повдигнал завеста какъв е вероятният противник със снимките на жълтото корабчеПЛУВЧО написа:... В трета серия на "Среща с товарния влак" се надвам най-после да ни покажеш какво изправя куките.
Иначе срещата с "товарния" е далче вече над 3-та серия ...вече почавам да не ги броя ,... че срам
Специално обаче пуснах горното клипче с тегленето, защото съм убеден, че повечето хора, които са чели преди за моите риболови там са си викали "тоя 100 % преувеличва" Да да ама не, които ме познава знае, че не обичам да си измислям Този път специално имаше 3-ма на лодката и сега като си препрочитам пак виждам, че не може да се опише и предаде целия екшън пълноценно, дори и филмчето не стига и малко съжалявам, че Криси не успя да го дозснеме, но и нея я разбирам
Аве явно си изтървал влака,
я почни следващия път да търсиш ТИР-а.
Бах тея куки,Цецо пожарната да вземе ти направи
нещо качественно за следващия път.
я почни следващия път да търсиш ТИР-а.
Бах тея куки,Цецо пожарната да вземе ти направи
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Криси каза, че с всеки "товарен" всеки следващ ставал по-голям - нещо като джакпот с натрупване ...КИРО написа:Аве явно си изтървал влака,
я почни следващия път да търсиш ТИР-а....
За следвъщия път (дано е скоро), ще му търсим цакатаКИРО написа:Бах тея куки,Цецо пожарната да вземе ти направи
...Сега, както се бъзикаме с Адриан практикуваме лайт тролинг за пуристи
123
Много е гадно като по неволя ставаш самоук но после е по-сладко (като започнеш да жънеш натрупаното с много псувни и нерви ). Знаеш как е от едно време иерархията .........чирак.калфа и ........ Настояваш ли няма как да не даде резултат .
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Пак сте се накефили. Очаквам трета серия с голямата риба.
Ей дигнах кръвно като прочетох че ти е изправила куката, пък не ми се мисли ти как си се чувствал
Следващия път както казва Криси с натрупването, къде 40 да е влака
strijok- глоб.модератор
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52
Aaa за мен няма нищо гадно в тази работа - отдавна гледам с усмивка на тези неща и не може да се каже, че съм изцяло самоук, защото имам бая учители за тези риби - Петьо и Тано от форума и няколко от местните рибари, които всеки път след такива случки надълго и нашироко ме съветват, какво и как да направя...max написа:Много е гадно като по неволя ставаш самоук но после е по-сладко (като започнеш да жънеш натрупаното с много псувни и нерви ). Знаеш как е от едно време иерархията .........чирак.калфа и ........ Настояваш ли няма как да не даде резултат .
Имам още какво да науча - проблема е практиката, че за жалост по една или друга причина не мога да ходя толкова често там и съответно да трупам стаж. Също така и спортните методи, чрез които искам да хвана такава риба Ако ловях по тертипа на местните с техните тактики и стръв до сега вероятно да съм се "отчел", но спортния метод е малко "по така" особенно с примамките с които ние ги търсим
Но пък и предизвикателството е по-голямо
"куките" (мн.ч.) и 2-те ги изправиstrijok написа:Ей дигнах кръвно като прочетох че ти е изправила куката, пък не ми се мисли ти как си се чувствал
Ааа относно влака "40+" само мога да гадая, колко е била...там се въртят и "танкове" от порядъка на 100+
Местните чат пат хващат и такива...така че не се знае... ...макар тази да ме съмнява да е била чак толкова голяма, но как да знам
Другия път ще я покажеш на снимка, сигурен съм
strijok- глоб.модератор
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
"От твоите уста в рибешките уши", ако мога да перефразирам онази поговорка :609c1f728720fbstrijok написа:Другия път ще я покажеш на снимка, сигурен съм
Бре лошо се нещо става ,отивай да ти бай някой шаман та да излезе най -накрая тоз товарен Влак поне в трета серия .
ПП Следващия път да е отвъка .
ПП Следващия път да е отвъка .
Pesho N.Zagora- ...........................
Брой мнения : 2566 Рожд.дaта : 15.04.1970
Пожелавам ти да го хванеш този влак.
Преди 2-3години и аз пробвах да видя колко са здрави тея оунър(е не с риба като тебе) като закачих един чувал с 50кг фураж.Тройката беше 2 нули,но се изправи също
Преди 2-3години и аз пробвах да видя колко са здрави тея оунър(е не с риба като тебе) като закачих един чувал с 50кг фураж.Тройката беше 2 нули,но се изправи също
makari- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
И аз и Криси и Адриан го разбрахме за жалост по трудния начин ...и то няколко пътиmakari написа: ...Преди 2-3години и аз пробвах да видя колко са здрави тея оунър(е не с риба като тебе) като закачих един чувал с 50кг фураж.Тройката беше 2 нули,но се изправи също...
Пак казвам за такива риби Оунър вече НЕ...,макар че иначе "ушиват" добре рибата, но след това - проблем
невероятен разказ. Удоволствие е да се чете. Малко неискани съвети от мен: вместо тройки сложи еденични ковани куки. Като големина да тежат колкото тройките. За формата им разгледай каталозите на канадските воблери. Второто е вземи си мултипликатор. При него имаш възможност да навиеш повече влакно. Съответно навий повече влакно. Поне едни 500м. Като закачиш рибата ползвай двигателя на лодката да намаляш с него натоварването на въдицата. Разбирай-карай постоянно след рибата. Така намаляш вероятността да се изправи кука или ако куката и влакното издържат да се разкъса устата на рибата. Основния проблем при закачане на големи риби с малки куки е точно разкъсването на устата. Туната е риба която се предава много лесно. трябва единствено да изчакаш сама да спре първия рън. Като я засечеш и тя хуква в една посока. Ако не я нятягаш много, не си сменя посоката докато не се умори. От там нататъка е твоя.
Най-важното от мен: Наслука.
Най-важното от мен: Наслука.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
От вчера го обсъждам това с Адриан- на него му го предложи Краси Крумов. Аз обаче съм малко скептичен относно играта на по-малките воблери в комбинация с големи единични куки .rikitikitavi написа:.... Малко неискани съвети от мен: вместо тройки сложи еденични ковани куки. Като големина да тежат колкото тройките. ...
Разбира се не пречи да се опита.
Имам и то хубав и голям със 770 м плетеняк 80 лб на него Този път не го носех, а и батъла с който съм се справя добре за сега...rikitikitavi написа: Второто е вземи си мултипликатор. При него имаш възможност да навиеш повече влакно. Съответно навий повече влакно. Поне едни 500м.
Правим го ако се заслушаш в клипа ще го чуеш дори как и кога давам команди Капитана е опитен - сеща сеrikitikitavi написа:Като закачиш рибата ползвай двигателя на лодката да намаляш с него натоварването на въдицата. Разбирай-карай постоянно след рибата.
До сега не ми се е удавало да стигна да се умори ...все ми изпрявя преди това я кука, я клипс на вирбел (когато слагах такъв), я кофти снадка на повод, както ми се е случвало в зората на експериментите ми с туни Но съм все по-близо до успеха деrikitikitavi написа:...Основния проблем при закачане на големи риби с малки куки е точно разкъсването на устата. Туната е риба която се предава много лесно. трябва единствено да изчакаш сама да спре първия рън. Като я засечеш и тя хуква в една посока. Ако не я нятягаш много, не си сменя посоката докато не се умори. От там нататъка е твоя. ...
аз съм малко далече от българия и няма как да пусна клипа. А за останалите неща пиша как аз ги правя. Това не значи че е единствения верен нячин. :609c1f728720fb
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Цецо много хубаво е описал всичко. Все пак като участник в мероприятието да добавя и аз няколко думи. И преди съм имал откачания на едри риби, но явно не са били достатъчно едри като тези торпеда. При удара държах пръчката си в ръце (обикновено е на стойката) и аванса ми беше малко по-разхлабен от на Цецо. Е няма такова усещане. Това чудо подпали като лудо. Аванса свиреше здраво, а на мен очите ми бяха станали на понички. На макарата ми има над 300 метра влакно, но успя да вземе повече от половината. В един момент започнах да придържам съвсем леко шпулата с ръка - не смеех да донатегна аванса преди да спре. А за спиране и обръщане на рибата изобщо не мислех. След няколко секунди линията олекна. Ясно беше какво е станало и още преди да прибера воблера всички се изредихме да благославяме производителите на куки Макар че не сме много прави де. Искаме с малки воблери да ловим големи риби :9bbce68c65a7e8 . Сега седим и мислим разни системи как да стане това без да развалим чувствително играта на воблера. Попиваме всякакви съвети и търсим най-удачния вариант. Както и да е, ще го измислим някакси. Та аз нямах късмет изобщо да се поборя с рибата. Просто изправи тройката и си замина. При мен се беше закачила само на задната тройка и тя имаше вида на тези, които Цецо е показал. Нямам снимки, но беше изправена по същия начин.
В заключение : имахме невероятния късмет за около 3 часа да получим два удара от много сериозни риби и ги изтървахме поради липса най-вече на достатъчно опит и несъобразени такъми. С това оборудване (най-вече воблерите) нямаше да е проблем да преборим риба между 5 и 10 кила, но съперниците се оказаха по-сериозни. Надявам се следващия път да приземим товарния влак в лодката. Дано да имаме слука с още такива удари .
В заключение : имахме невероятния късмет за около 3 часа да получим два удара от много сериозни риби и ги изтървахме поради липса най-вече на достатъчно опит и несъобразени такъми. С това оборудване (най-вече воблерите) нямаше да е проблем да преборим риба между 5 и 10 кила, но съперниците се оказаха по-сериозни. Надявам се следващия път да приземим товарния влак в лодката. Дано да имаме слука с още такива удари .
Adrian- ...........................
Брой мнения : 46 Рожд.дaта : 16.06.1966
Години : 58
Точно това си мислех и аз: дали не трябват по-големи воблери. Дали любимият на Адриан се предлага в по-голям размер. Лично аз последните няколко пъти разхождам rapala x-rap magnum 30. За сега без успех .......
Той не е любим само на Адриан, но това е друга тема ...Предлага се в още 2 по-големи размера... пробвани са, но успеваемостта на тях граничи към 0 :217b315cad77fexivo написа:Точно това си мислех и аз: дали не трябват по-големи воблери. Дали любимият на Адриан се предлага в по-голям размер. Лично аз последните няколко пъти разхождам rapala x-rap magnum 30. За сега без успех .......
Само мога да гадая, защо предпочитат най-малкия размер
Вторият ден почти през цялото време упорствах на средния размер, но нищо .
Иначе рапалите x-rap и аз ги разхождам,.... ама в куфара
123
И аз съм заредил едни канута ... направо спират лодката като ги пусна .Истината е че на малък воблер може да удари всичко докато при голямите се играе ва банг (малко)
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Следя темата с интерес и бих предложил нещо,нищо че вече се разочаровахте от тази марка бих ви препоръчал това
[You must be registered and logged in to see this link.]
преводача малко не превечда точно но знам от опит че тези куки са доста по здрави от нормалния модел по воблерите
(не напразно ме карат да слагам такава на тез неща
щото нормалните сомовете ги изправяли тези като горната)
п.п.Както се вижда в сайта има 6 модела,според мен един размер по големи едва ли ще промени драстично играта на воблера (или поне задната да е по голяма или пък да е 2-ка вместо 3-ка от този род [You must be registered and logged in to see this link.] Вчера вързах една дузина такива (нека новия им собственик сподели подробности ако реши) но за по здрав възел се отпусках почти със цялото си собствено тегло на едното от 2-те остриета
п.п.2 нямам опит но пък още една идяе не е в минус
преводача малко не превечда точно но знам от опит че тези куки са доста по здрави от нормалния модел по воблерите
(не напразно ме карат да слагам такава на тез неща
щото нормалните сомовете ги изправяли тези като горната)
п.п.Както се вижда в сайта има 6 модела,според мен един размер по големи едва ли ще промени драстично играта на воблера (или поне задната да е по голяма или пък да е 2-ка вместо 3-ка от този род [You must be registered and logged in to see this link.] Вчера вързах една дузина такива (нека новия им собственик сподели подробности ако реши) но за по здрав възел се отпусках почти със цялото си собствено тегло на едното от 2-те остриета
п.п.2 нямам опит но пък още една идяе не е в минус
Тези, които си пуснал не стават до сега "изгърмяхме" с куки "2Х" и "3Х" (така се означава, колко за усилени куките на Оунър за който не знае)dobria1 написа:Следя темата с интерес и бих предложил нещо,нищо че вече се разочаровахте от тази марка бих ви препоръчал това
Сега решихме да поръчаме едни ST-66 Treble, които са "4Х"
Това са възможно най-здравите и усилени куки за които има малък размер т.е. номер 4 все пак тези воблери, фабрично са с номера 6-5.
Има и "5Х", но те са вече с номера от 3/0 нагоре...
След като дойдат обаче първо, ще жертвам 1-2 бр. и ще им направя един тест за да няма пак опулени погледи :217b315cad77fe
Similar topics
» В едно "Мартенски фишинг 2012" + "Качих се на товарния влак амааа...."
» Мартенски блиц фишинг
» Среща с товарния
» Мартенски блиц фишинг
» Среща с товарния
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing