С железа/пилкери за сом
5 posters
Страница 1 от 1
Re: С железа/пилкери за сом
Веднага вкарвам 3 броя подобни пилкери прясно пристигнали от Германия -
Единия е 60гр , а другите 2 са - 200 и 250гр !
[You must be registered and logged in to see this image.]
Единия е 60гр , а другите 2 са - 200 и 250гр !
Може ли да дадеш подробности?Светозар Върбанов написа:Не за тук ми трябват ако знаеш сома как ги папка тези железа ..........
Много пъти съм опитвал никога не съм имал успех.
cerberus- ...........................
Брой мнения : 498 Рожд.дaта : 16.07.1909
Години : 115
С железа/пилкери за сом
cerberus написа:Може ли да дадеш подробности? Много пъти съм опитвал никога не съм имал успех.
Може разбира се . Значи на самата тройка нанизвам допълнително едно от тези октоподчета и така е получава допълнителен ефект който сома не пропуска и напада яростно . Като към самата халка на тройката може да прикачиш още 1-2 октоподчета с единични куки да се влачат след него ! Връзва се , като на чепаре ! Трябва да ти го снимам за да е по нагледно . Имам такава пръчка до 400гр която идеално работи с примамки от сорта 200-300гр и не е проблем ! Много хора ги бъркат с шаранджийски пръчки защото приличат на тях , но не са ! Пак са двуколенни , но върхът им не е от карбон , а е от стъклопласт и е оцветен в различни цветове ( за натоварването ) ! Ако работиш само с пилкера по вероятно е да ковнеш някоя бяла , за сома трябват добавки
Темата е интересна и до колкото имам информация, използването на пилкери и подобни е доста популярно сред някои риболовци.
Преди около година, мой познат ми прати няколко примамки, специално за риболов на сом, които се радвали на голям успех във Франция. В понеделник ще ви пусна снимки. Изненадах се, че някой в България има опит с такива примамки. Ще бъде хубаво да развием тази тема и споделим свои успехи и опит.
Преди около година, мой познат ми прати няколко примамки, специално за риболов на сом, които се радвали на голям успех във Франция. В понеделник ще ви пусна снимки. Изненадах се, че някой в България има опит с такива примамки. Ще бъде хубаво да развием тази тема и споделим свои успехи и опит.
Аз нямам опит с такива примамки,но съм "чувал",че някъде имат успех на тях и съм заприходил някоя и друга подобна.Само лев да има, ще се заприхождават и нови.Дет се вика,две в едно....Да имам за гръцките морета и за наще си водоеми. Темата наистина ще е интересна....Поне за мен....
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Имам един 30 и един 6кг на такива железа и двата са от ТЕЦ-2 ! Чакам Стоил да замине пак и да донесе целия каталог с железа за да ги разгледам и да си поръчам за другия път , защото явно швабите имат хубави железа за мустакатите !
Пусни ми някакъв линк,че да се облажа и аз.Светозар Върбанов написа:Имам един 30 и един 6кг на такива железа и двата са от ТЕЦ-2 ! Чакам Стоил да замине пак и да донесе целия каталог с железа за да ги разгледам и да си поръчам за другия път , защото явно швабите имат хубави железа за мустакатите !
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Един сърбин има хванати над 150 сома в Гърция.Гледах го един път по Струма и се заговорихме.Изключителен риболовец,знаеше перфектно всяко камъче по дъното на реката.Показа ми пилкери собствено производство.Той ловеше основно с 80 до120 грамови.Не знам дали по Марица някой не е пробвал. :609c1f728720fb
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58
Само това мога да ти дам за сега -
Но скоро чакам и сайта им на този 3 етажен магазин в Германия :dancingHappy_i
Светозар Върбанов написа:Само това мога да ти дам за сега -
Заре като ивдаш удари една шайба ще те пратя да разгледаш едни подобни 200-300грамки на едно място,пък може и да си аресаш някой (имаше и фосфорни май) ако става дума за същото де
Аз да питам (като по неук) туй Джилязо несе ли ползва само от лодка за джигов риболов(отвесно)
По принцип са за от лодка да , но зависи къде си и колко е дълбоко пред теб ! По големите на грамаж се ползват за по дълбоки места ( над 20м ) за по бързо пропадане и достигане на дъното . Грамажа се определя според дълбочината - от лодка със сонар разбира се ! От брега може , но трябва да знаете предварително дълбочината на даденото място за да ползвате правилния грамаж за работа !
Как го водиш това чудо?
Подобно на джиг , но с по големи придърпвания и интервали ! Със специална пилкер пръчка ( прилича на шаранджийска ) двуколенна , като върхът е от стъклопласт , а останалото е карбон 3,60м - 200-400гр акция ! Ще я снимам утре , ако не забравя за по нагледно .
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing