ПЪЛНЕН МОРСКИ КЕФАЛ С РОЛЦА ОТ РАЦИ-СУРИМИ И ГЪБКИ
Страница 1 от 1
ПЪЛНЕН МОРСКИ КЕФАЛ С РОЛЦА ОТ РАЦИ-СУРИМИ И ГЪБКИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-Морски кефал
-ролца от раци-сурими
-две шепи ситно нарязани гъбки
пасирани скилидки чесън
-винена чша сухо бяло винце
-едно триъгълниче синьо сирене по избор
-течна сметана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-Морския кефал го почистваме от вътрешностите и измиваме под течаща вода.Отцеждаме и подсушаваме с мека кърпа.Внимателно отделяме филетата и обелваме кожата.На котлона в съд задушаваме ролцата от раци, шепа, две ситно нарязани гъбки/култивирани печурки/, пасирани скилидки чесънче.Добавяме и чашата вино/остатъка допиваме по време на храната/. С така получената смес заливаме филетата на рибата, като предварително сме ги натрили с малко олио.Поставяме в тава намазнена с олио.На котлона в съд стопяваме парчето синьо сирене и сипваме течна сметана около 150 мл.Бъркаме непрекъснато докато сиренето се разтопи и се получи соса.С него заливаме готовата риба , която сме изпекли във фурната при температура от 200 градуса-20,25 мин
Ако ни е останало винце то към него сипваме малко тоник, добавяме парченце лимон с кората и повечко лед и пристъпваме към незабавната му консумация
Наздраве и да Ви, е сладко!
-Морски кефал
-ролца от раци-сурими
-две шепи ситно нарязани гъбки
пасирани скилидки чесън
-винена чша сухо бяло винце
-едно триъгълниче синьо сирене по избор
-течна сметана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-Морския кефал го почистваме от вътрешностите и измиваме под течаща вода.Отцеждаме и подсушаваме с мека кърпа.Внимателно отделяме филетата и обелваме кожата.На котлона в съд задушаваме ролцата от раци, шепа, две ситно нарязани гъбки/култивирани печурки/, пасирани скилидки чесънче.Добавяме и чашата вино/остатъка допиваме по време на храната/. С така получената смес заливаме филетата на рибата, като предварително сме ги натрили с малко олио.Поставяме в тава намазнена с олио.На котлона в съд стопяваме парчето синьо сирене и сипваме течна сметана около 150 мл.Бъркаме непрекъснато докато сиренето се разтопи и се получи соса.С него заливаме готовата риба , която сме изпекли във фурната при температура от 200 градуса-20,25 мин
Ако ни е останало винце то към него сипваме малко тоник, добавяме парченце лимон с кората и повечко лед и пристъпваме към незабавната му консумация
Наздраве и да Ви, е сладко!
vlado_fidera- ...........................
- Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 65
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa