Тента за лодка - размери, откъде да купим, колко струва и т.н.
+18
D.Dimitrov
LZ5BF
vstoikov
ufo
antares
roko koko
tiho_roev
baralya
maistor_ribar
вакрил
Тихомир
emanuil
EU_BG_akademika
КИРО
Шморхи
divein
joro_74
Мънцата
22 posters
Страница 1 от 5
Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Тента за лодка - размери, откъде да купим, колко струва и т.н.
Интересуват ме и двете - от къде и ква параdivein написа:Днеска кроих, лепих и цапах, но накрая си монтирах ето това котвено устройство и най-важното ТЕНТА:dancingHappy_i.
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Мънцата написа:Интересуват ме и двете - от къде и ква параdivein написа:Днеска кроих, лепих и цапах, но накрая си монтирах ето това котвено устройство и най-важното ТЕНТА:dancingHappy_i.
Станимир на Върбин брат му трябва да го знаеш.Той ги има тези котвените или ако ги няма може да го поръча ама беше бая соленичко.Миналата година мисля беше около 220-230 кинта.
joro_74- ...........................
Брой мнения : 229 Рожд.дaта : 09.12.1974
Години : 49
Котвеното е оригинално BRIG иструва 340 лв, а тентата е китайска за 140 лв. И двете ги взех от м-н GO FISH.Интересуват ме и двете - от къде и ква пара
divein- ...........................
Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978
Години : 46
Цената на тентата е много добра. Аз имам същата, но купена от друго място. По спомени, платих около 160-170 лева. Имам опасения обаче, че ще е къса за лодката на Мънцата. Тя за моята е къса, която е 4.10, какво остава за 5.20....
М/у другото колега, виждам на едната снимка, че тената е малко..."разкрачена". Подлежи на разширяване и стесняване. Моята вече за втора лодка я преправям. Може и ти да го направиш ако искаш.
М/у другото колега, виждам на едната снимка, че тената е малко..."разкрачена". Подлежи на разширяване и стесняване. Моята вече за втора лодка я преправям. Може и ти да го направиш ако искаш.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Чакам Тедо да докара тента кът за менИ :dancingHappy_i А за таз котвената хуйня ич не ми се дават 300 кинта да га еваШморхи написа: Имам опасения обаче, че ще е къса за лодката на Мънцата.
Ти кога ловиш на котва бре ?Мънцата написа:........ А за таз котвената хуйня ич не ми се дават 300 кинта да га ева
За два дена в годината - сам си смятай де.
А и да не мислиш че монтажа няма ти глътне поне половината на това? :29e6bbd771c7f3
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Аре ся, вииии сервизаджийте съвсем полудехте Едно двукомпонентно лепило е 50лв и с него ще залепи тамън 4 котводържача.... :d776892fea672e Друг е въпроса дали Мънцата или аз ще се хванем да лепим. Иска чистене, шкуркане, мазане изчакаване, пак мазане, нагряване, притискане.... :217b315cad77fe Ама то заради такива серсеми като нас ще почнете да искате по 200лв на кръпчица от 5 квадратни см :525707397c05bb :6e6ebecd09233aКИРО написа:А и да не мислиш че монтажа няма ти глътне поне половината на това? :29e6bbd771c7f3
По еваш с цените, щот да не стане като кучето, дето му обули нови обувки а то от радост си изяло краката :6e6ebecd09233a
Все пак като се замисля, Киро май иска да каже, че другаде биха му взели толкова.........
А в нашият сервиз е къде къде по изгодно, лично аз останах много доволен от съотношението качество на работа и материали/цена
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Тия тенти са ташак работа, няма значение колко е дълга лодката, тентата пази сянка на един човек и тва е капитанът. На мойта два пъти и се чупят панти и два пъти крачетата които влизат в залепените държачи.Шморхи написа: Имам опасения обаче, че ще е къса за лодката на Мънцата. Тя за моята е къса, която е 4.10, какво остава за 5.20....
Не можеш да надуваш с тента, не може и да духа, лошото е и че човек има релефлекс да се хваща за нея
А пък колко пречи на въдиците, не е работа. Но става за тролинг...смучиш биричка изотдоле и блееш във върха на въдицата. Па като удари, па като скочиш и я треснеш с главата, измъкне се от единия край и по закона Мърфи, пада на страната на въдицата, почваш да благославяш и да се бориш да я вдигнеш, а тя разбира се, се измъква и от другия край и те захлупва целият. От там хукваш да освобождаваш задните краища, за да я сгънеш напред, но разбира се тя като е паднала и обтегачите са нейде из водата, а ти се подаваш като махмурлия из напечена палатка. Успяваш най после с ритници да я избуташ напред, само за да установиш, че нямаш никакво съпротивление на макарата и че рибата си е заминала заедно с примамката..
Тръгваш да слагаш тентата, барем да не ти пече така на врато, и установяваш, че не става, защото нещо по пластмасите се е строшило. Да става за тролинг, евентуално и за попчета, но за нищо друго. Мойта стои в мазето :21fe7b94c4e424
Да де.EU_BG_akademika написа:.........Все пак като се замисля, Киро май иска да каже, че другаде биха му взели толкова.........
Остана и на катилите да им "режем главите"
А за тентите си много прав Синко.
Време без вятър в морето е много рядко явление,
в личен план се спасявам със шапка на главата.
И едни слънчеви очила.
И не стоя по 12 часа в морето.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Мънза заеби тентата :4506ea66aafe7f , чадъра си е супер
:d5116e0ebf2fc8emanuil написа:Мънза заеби тентата :4506ea66aafe7f , чадъра си е супер
Ама кът дуФне малко и глей ко стаа с чадъраemanuil написа:Мънза заеби тентата :4506ea66aafe7f , чадъра си е супер
Нищо и няма на тентата дори и да има вятър. В неделя се прибирах от Камчия с тента с 20 възела и не мърда, дори съм й настроил коланите, така че предната част е малко по ниско и като духне или се движа самата тента натиска лодката надолу и се държи много стабилно. Става като спойлер. Ако много силно задуха едвали ще е толкова горещо, тогава просто сгъваш назад тентата (става за секунди) и продължаваш.
Не ги слушай за тез чадъри, ти да не си с водно колело :609c1f728720fb
Не ги слушай за тез чадъри, ти да не си с водно колело :609c1f728720fb
divein- ...........................
Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978
Абе най добре си е с кърпа на главата, мокриш слагаш и все ти е хладничко, същото и с фанелката :dancingHappy_iМънцата написа:Ама кът дуФне малко и глей ко стаа с чадъра
Да като караш и си я навел напред, може и да не я строшиш от раз, но ако духне зад теб стой та гледай
Изобщо при голяма жега си стоя дома на климатика :609c1f728720fb
Нямам работа по водите
Така си е, аз на аватара за тва съм тъйEU_BG_akademika написа:Абе най добре си е с кърпа на главата..
[You must be registered and logged in to see this image.]
Мьнца друго си е на сянка .Моята е от магазина "хей рьчички хей ги две" .И ми струва 22лв.Това е от неделя на Копринка.
Мьнца друго си е на сянка .Моята е от магазина "хей рьчички хей ги две" .И ми струва 22лв.Това е от неделя на Копринка.
Тихомир- ...........................
Брой мнения : 745 Рожд.дaта : 03.11.1968
Години : 56
EU_BG_akademika написа:
Изобщо при голяма жега си стоя дома на климатика :609c1f728720fb
Нямам работа по водите
:d5116e0ebf2fc8
Тентата си е голяма работа, друго е като си на сенчица и подухва ветреца.Аз си я карам мойта с 40км.ч. без проблем и срещу вятъра даже.Малко трудно се сгъва,но си заслужава.Колкото до риболова-хванал съм му цаката и си ловкам и сафриди и каи и сулки ,само да ги има.Заслужава си всеки лев да знаете.Да кажа още че лодката ми е твърда, за гумените мисля че ще е същата работа,само гледайте да е на височината ви че да не ви опира в темето-неприятно е.
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56
Абе не знам, мойта струваше 208лв 2007г и се троши като юфка, гледам, че има ониксови сглобки за тенти, ако дам още 2-300лв може и да става, ама е срамота, за тия пари палатка и климатик мога да си монтирам на галошавакрил написа:Тентата си е голяма работа, друго е като си на сенчица и подухва ветреца.Аз си я карам мойта с 40км.ч. без проблем и срещу вятъра даже.Малко трудно се сгъва,но си заслужава.Колкото до риболова-хванал съм му цаката и си ловкам и сафриди и каи и сулки ,само да ги има.Заслужава си всеки лев да знаете.Да кажа още че лодката ми е твърда, за гумените мисля че ще е същата работа,само гледайте да е на височината ви че да не ви опира в темето-неприятно е.
Тентата е необходимо оборудване за лодката през лятото.Чадърът е компромис.Аз лично си го разпъвам когато съм на котва или дрейф през жегата и въобще не ми пука дали ще ме вземат за водно колело или не.Важното е че ми върши работа.Успех в намирането на читава тента :609c1f728720fb
По яхтените магазини продават всички необходиме чаркалъци без плата и тръбите.Тръбички може да се купят от нераждавейка със купиране от накоя стара и малко творчество може да се напрви хубава тента по размера на лодката.Аз ползвам някаква китайска за 175 лв.доволен съм но има какво да се желае.
joro_74- ...........................
Брой мнения : 229 Рожд.дaта : 09.12.1974
Години : 49
Да де инокс т.е неръждавейка излиза дявол на магаре, ама ако ще се прави е по добре това отколкото да купувам по 7-8лв на чарк по 5-6 пътиjoro_74 написа:По яхтените магазини продават всички необходиме чаркалъци ...........
EU_BG_akademika написа:Тия тенти са ташак работа
Да имате да вземате с капитана. :29e6bbd771c7f3
Глей дали не мое се влачи с тента и 4 пръчки. Снимките са от днес!
Тъмън четили либи хванахме и тентата грам не пречи. Не е сефте де и по язовири и по морета, риба да има, па седи и гледай дали ми пречи тентата. И както я гледаш с тентата си прави 60 км/ч. Ай...нека са 55.
Чадъри, шапки и парцали са компромис работа както и да го погледнеш.
Тая лодка не е моята, но имам снимки и на моята с тента и риба в ръка. И свидетели имам даже! :525707397c05bb
Това е все едно аз да ти, викам МосквичЪт не е кола, а ти да ми отговаряш, как бе, мерцедесът е страшна кола :d776892fea672eШморхи написа:
Аз не сравнявам лодките, а тентите бре! Ко да се фукам с чужди лодки. Ма ако настояваш, ще ти пусна снимки и на Москвич с тента.
Мисълта ми беше, че най-вероятно твоята тента нещо не я бива и/или не си си оразмерил нещата правилно. Тентата си е благодат!
Oпаааааа! :dancingHappy_i
Ся стой и гледай как ше монтирам още две стойки на планшира, та да мога и аз да суркам с 4 въдици. То аз си имам 4 стойки де, ма планшира е тесен и предните вървят в една линия със задните.
Мисълта ми беше, че най-вероятно твоята тента нещо не я бива и/или не си си оразмерил нещата правилно. Тентата си е благодат!
Oпаааааа! :dancingHappy_i
Ся стой и гледай как ше монтирам още две стойки на планшира, та да мога и аз да суркам с 4 въдици. То аз си имам 4 стойки де, ма планшира е тесен и предните вървят в една линия със задните.
Последната промяна е направена от Шморхи на Чет 5 Юли 2012 - 9:26; мнението е било променяно общо 1 път
Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» откъде се прибирам
» Да питам, откъде да намеря документация за парт номер по YAMAHA
» Минимален, допустим размер
» Да питам, откъде да намеря документация за парт номер по YAMAHA
» Минимален, допустим размер
Страница 1 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing