Отивам на риба на язовир искър
+5
EU_BG_akademika
rikitikitavi
nasco2
ivan_berov
misho kostura 55
9 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Отивам на риба на язовир искър
Колеги, отиваме с моят приятел от сърбия за риба на искъра на 13.08.2012 от към резервата за 3-4 дни
ако някой идва и има желание да пробва сръбската ракия и да си побъбрим е добре дошъл 0898507553 .На всички останали колеги пожелавам успех.
ако някой идва и има желание да пробва сръбската ракия и да си побъбрим е добре дошъл 0898507553 .На всички останали колеги пожелавам успех.
ivan_berov- ...........................
Брой мнения : 100 Рожд.дaта : 02.05.1951
Години : 73
Re: Отивам на риба на язовир искър
Успех ванка мн. здраве на зоран. И като се върнете до кажеш как е положението че септември иде.
misho kostura 55- ...........................
Брой мнения : 4 Рожд.дaта : 19.01.1981
Години : 43
Момчета,
В събота и неделя ми се ще да водя големия си син (7г.) за риба на яз. Искър. Възнамерявам да опънем палатката на източния бряг. Четох из темите, че има някакъв резерват. Въпросите ми засега:
1. Къде е резервата, какъв е режима за преминаване ва МПС през него?
2. Най-краткия път до източния бряг - през магистралата или през Шипочане и Ново село?
Ще съм ви благодарен за всякакви напътствия. Като изключим предната събота на Дунав, на сладководен риболов не съм ходил поне 4 петилетки. Вероятно, да не кажа "със сигурност", ще имам и още въпроси.
Благодаря ви!
В събота и неделя ми се ще да водя големия си син (7г.) за риба на яз. Искър. Възнамерявам да опънем палатката на източния бряг. Четох из темите, че има някакъв резерват. Въпросите ми засега:
1. Къде е резервата, какъв е режима за преминаване ва МПС през него?
2. Най-краткия път до източния бряг - през магистралата или през Шипочане и Ново село?
Ще съм ви благодарен за всякакви напътствия. Като изключим предната събота на Дунав, на сладководен риболов не съм ходил поне 4 петилетки. Вероятно, да не кажа "със сигурност", ще имам и още въпроси.
Благодаря ви!
Аз се върнах вчера от искъра много вятър и без лодка нишо не правиш иначе от към ихтиман през живково и щом видиш вода ведннага срещу знак затворено ти караш по асвалт(разбит разбирасе)пътя завива в дясно и само по него докато си харесаш място.Дано сън ти бил полезен успех
ivan_berov- ...........................
Брой мнения : 100 Рожд.дaта : 02.05.1951
Години : 73
За източния ръкав се минава Ихтиман и пътя за Самоков.... максимума е да отидеш до оградата на резервата. Къв резерват ще е ако се минава с коли и се опъват палатки, такива има само в Африка..
Аке не ти е ясно как да стигнеш там кажи и ще ти пусна карта
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Благодаря, колега! Досега не съм ходил там, но на Гугъл ърт и мапс виждам следния път - Злокучене, Драгушиново, Шипочане, Ново село, Шипочански залив (допускам, че това му е името - най-южния залив, гледащ в посока юг - север). Пътят върви покрай язовира в посока Изток. Има малки разклонения вляво и вдясно. В един момент пътят започва да се отдалечава от язовира, но отбивка (черен път) с посока Север-северозапад (NNW) отново се връща близо до водата. Не след дълго е и нейния край. Точно по тази отбивка NNW ми се ще да тръгна и да намерим кротко местенце (това в събота и неделя е доста утопично). До същия този път NNW се стига и през Ихтиман и Живково. Не знам кой ще е най-удачен. Опитът ми говори, че през Ихтиман ще е по-бързо и лесно.EU_BG_akademika написа:За източния ръкав се минава Ихтиман и пътя за Самоков.... максимума е да отидеш до оградата на резервата. Къв резерват ще е ако се минава с коли и се опъват палатки, такива има само в Африка..
Ако твоята карта е различна от описаното от мен, много те моля да ми я пуснеш.
До колкото познавам района през Злокучене има черен път който е около 7км и те изкарва в района между Калният нос и Бункера има достъп от там и до едната страна на заливчето преди Шипоченският залив или най общо казано излизаш точно срещу мястото което колегата Иван Беров ти е посочил. От този път има и отбивки за които знам, че излизан на самият Шипоченски залив не от към пътя а от другата страна, но аз лично не съм минавал по тях. Този за който ти писах е горе долу приличен път или поне беше преди 3г. Останалите отбивки съм чувал, че само с джип. Скоро се върнах от Шипоченският залив от към страната на пътя, като километри е почти едно и също дали през Ихтиман или Самоков. Ако си с джип и идваш от Самоков малко след Ново Село има мостче преди него черен път, пак е дълъг и тегав държиш навсякъде в дясно, аз с обикновена кола не можах да мина, иначе извежда на чудни местенца. Преди много години се минаваше и през резервата но само денем, сега не съм опитвал.
Привет Вельо,
най-късо и най-бързо за източния бряг на Искъра ползвай пътя София-Ихтиман-Веринско-Живково и в ниското у десно към "рерзервата" (бате Иван и бат' Синчо), най-много да опреш до бунгалата, но там няма да те "търпят". На +820 метра след отбивката от главния път Ихтиман-Самоков имам бял шпрей-белег на пътя за "моето" място - при 40 метра от брега навътре е с 3 метра дълбочина!
Успехи!
най-късо и най-бързо за източния бряг на Искъра ползвай пътя София-Ихтиман-Веринско-Живково и в ниското у десно към "рерзервата" (бате Иван и бат' Синчо), най-много да опреш до бунгалата, но там няма да те "търпят". На +820 метра след отбивката от главния път Ихтиман-Самоков имам бял шпрей-белег на пътя за "моето" място - при 40 метра от брега навътре е с 3 метра дълбочина!
Успехи!
icokanev- ...........................
Брой мнения : 3874 Рожд.дaта : 02.02.1963
Да точно, това е правилният подход за лека колаicokanev написа:Привет Вельо,
най-късо и най-бързо за източния бряг на Искъра ползвай пътя София-Ихтиман-Веринско-Живково и в ниското у десно към "рерзервата"
Огромна благодарност на всички ви, колеги! Дано има слука и оправдая помощта ви! Дотук съм снабдил силиконки и джиг глави, блесни (предстои), ще взема и торен червей. Продавачът във Видракс (на Стамболийски) беше песимист за щука на Искър. Каза ми бяла риба и костур. Аз ще метна и една дънна за сом (с червеите). Може и пиявици да взема, ако имат. За хранителното и питейно доволство няма да споменавам - ясно е.
Има открито заливче, в чиято среда се влива нещо като канал. Това ли е?icokanev написа:Привет Вельо,
Успехи!
не съм чул за хваната щука на яз. Искър - бяла риба и сом излизат на дъно на уклей... Има обаче много маломерни риби, които като нагълтат трудно ще ги пуснеш да растат.
Тедо написа:не съм чул за хваната щука на яз. Искър - бяла риба и сом излизат на дъно на уклей... Има обаче много маломерни риби, които като нагълтат трудно ще ги пуснеш да растат.
+ 1
Значи щуката отпада. С маломерните е ясно, че ще съм внимателен. С по-големи куки може ли да се предотврати улов на маломерни и ако да - кой номер да бъдат за бялата риба и костура?
Аз лично последният път лових с 10-12 но търсех Каракуда и Платика. Но обикновено си взимам различни и според вида и размера на рибата която кълве преценявам на място.
по добре вземи един фидер 2кила качествена захранка,куки 14ки,повод1м на0.10мм,кеп и стръв торен с бял.захранката да е леко суха топките леко да се разчупват. презамяташ през 10-12минути с часовник и гледаш да мериш едно и също място примерно на30метра от теб
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Глей ся, земи си 4-5 килца вратни пържолки, охладени и обезкостени, земи си и едно стекче бира кен, мушни и една матара с ракийца, па сложи пиперец, лучец, някоя доматка, свий и мюрдийка в някоя книжка, черно пипичерче, солчица, лебец, някое и друго сухо мезе, маслинки, сиренце, малко кашкавалец, магданозец, може и чесънче....
Па отиди, намери си идно арну местенце, па разпъни циганията, сипи си една ракийца за добре дошъл, гаврътни я, събери дръвца, наклади йедно огинчи, турни скарата да обграя, метни още една ракийца, после докато се пекът пражолките, метни едина ракийца за аперитив, той си е задължителен преди хапване, отмай му после 1-2 пражолки с 3-4 бирички и ще видиш какви идеи за риболов ще те споходят...............
Па отиди, намери си идно арну местенце, па разпъни циганията, сипи си една ракийца за добре дошъл, гаврътни я, събери дръвца, наклади йедно огинчи, турни скарата да обграя, метни още една ракийца, после докато се пекът пражолките, метни едина ракийца за аперитив, той си е задължителен преди хапване, отмай му после 1-2 пражолки с 3-4 бирички и ще видиш какви идеи за риболов ще те споходят...............
Всъщност, мислех да взема доста повече бира, както и стъкло коняче. На теферич предпочитам хубав ром, но към момента питейната и финансова наличност са такива.EU_BG_akademika написа:Глей ся, земи си 4-5 килца вратни пържолки, охладени и обезкостени, земи си и едно стекче бира кен, мушни и една матара с ракийца, па сложи пиперец, лучец, някоя доматка, свий и мюрдийка в някоя книжка, черно пипичерче, солчица, лебец, някое и друго сухо мезе, маслинки, сиренце, малко кашкавалец, магданозец, може и чесънче....
Да не съм ти уроки, ама ако духа тоя вятър... Направо землянка ще трябва да си копаеш...
На резервата е голо като летище... По-добре, ако си с това от аватара, забий се в Шипоченския залив на отсрещния бряг, щото откъм пътя мизерията по брега е невероятна... Пътят Ихтиман-Самоков върви покрай водата - лесно ще се ориентираш.
На резервата е голо като летище... По-добре, ако си с това от аватара, забий се в Шипоченския залив на отсрещния бряг, щото откъм пътя мизерията по брега е невероятна... Пътят Ихтиман-Самоков върви покрай водата - лесно ще се ориентираш.
Да - разгледах Гугъла. Благодаря! Дано утихне времето.Тедо написа:Да не съм ти уроки, ама ако духа тоя вятър... Направо землянка ще трябва да си копаеш...
Вельо написа: ...
Има открито заливче, в чиято среда се влива нещо като канал. Това ли е?
Точно там!
Хвърляй със захранка по протежението на канала, успеха е "вързан", !
icokanev- ...........................
Брой мнения : 3874 Рожд.дaта : 02.02.1963
Момчета, в сряда по икиндия ми се обадиха с предложение, на което не можах да устоя и отидох в Гърция. Искъра остава за друг път, а дано и времето е по-сгодно!
Надявам се, че в Гърция ще ходите за риба?
Като се върнеш качи някоя снимка...
Ще кача. Само да ги нанижа да съхнат и ще ги изтипосам на кадро.Тедо написа:Надявам се, че в Гърция ще ходите за риба?
Помня аз, че има такава тема... В понеделник и вторник съм там. Ако някой може да даде прясна информация за Искъра - сполай му!
Ще съм с дънна и спининг. Дънната ще я пробвам за сом, спининга - за бяла на силиконка. Ако хвана и уклей - на уклей, ама с такива тънки такъми не се разбирам твърде. Ако някой има нещо против замисъла ми - сега му е майката да ме "храни" (виж подписа ми) .
Ще съм с дънна и спининг. Дънната ще я пробвам за сом, спининга - за бяла на силиконка. Ако хвана и уклей - на уклей, ама с такива тънки такъми не се разбирам твърде. Ако някой има нещо против замисъла ми - сега му е майката да ме "храни" (виж подписа ми) .
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing