Оплакване от климатик = MITSUBISHI INDUSTRIES=
+13
max
rap66
dobria1
Румен Ганев
КИРО
vvt1970
paynera
EU_BG_akademika
Георги Вутов
savi aleksiev
Моряка
JimBeam
Любак
17 posters
Страница 2 от 4
Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Оплакване от климатик = MITSUBISHI INDUSTRIES=
Еми ще го извикам майстора ама според него всичко е нормално и като гледам не знам колко си разбира от работата Ще го видя пак кога ще почне да размразява и ако е в интервал от 30мин им звъня утре или в понеделник.Не е нормално при 15-17 градуса вън да се размразява толкова често..
пп Има 2 таблици едната е "Температурни обхвати , в рамките на които трябва да се използва климатика :
Режим/Стайна темп / Външна темп
охлаждане/18-32градуса/ -10*+48
отопление/ 16-30/-10*+24
Другата е
стайна темп/зададена темп/работен режим
под 21*/24*/отопление
Над 21 и под 24/23*/обезвлажняване
Над 24/22*/охлаждане/
пп2 - пак почна да се размразява след няма и 10мин
Благодаря отново на всички
пп Има 2 таблици едната е "Температурни обхвати , в рамките на които трябва да се използва климатика :
Режим/Стайна темп / Външна темп
охлаждане/18-32градуса/ -10*+48
отопление/ 16-30/-10*+24
Другата е
стайна темп/зададена темп/работен режим
под 21*/24*/отопление
Над 21 и под 24/23*/обезвлажняване
Над 24/22*/охлаждане/
пп2 - пак почна да се размразява след няма и 10мин
Благодаря отново на всички
Последната промяна е направена от Георги Вутов на Пет 26 Дек 2014 - 20:41; мнението е било променяно общо 1 път
Георги Вутов- ...........................
Брой мнения : 1004 Рожд.дaта : 11.09.1983
Години : 41
Ами как няма да размразява след 21 мин. след като е работил на пълна мощност.Казах го вече и няма да се повтарям - пускаш климатика на отопление - 24 градуса - да климатизира стаята и цяла зима не го пипаш - да работи.Викаш ся ААА токова ток ще платя ????? - ще платиш толкова ток - колкото и ако климатика работи цяла зима без да се изключва - защото стаята винаги ще е климатизирана - когато климатика се спре - стаята се разклиматирирва и докато не се климатизира стаята - климатика работи на 100% - а иначе работи на 10% - само потдържа температурата.Сега схвана ли тънката ми мисъл ??? ако не си схванал - купи 1 бутилка водка и ме извикаи за обучение.Георги Вутов написа:Честито! Цели 21мин и пак почна да се размразява и да духа хладно....
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
Пайнер с теб не можем да се разберем май нещо и ще трябва обучение
Как ще работи на пълна мощност след като съм го включил да работи на най-ниската степен..
Как ще работи на пълна мощност след като съм го включил да работи на най-ниската степен..
Имах подобен проблем с един хаер в службата и проблема се оказа датчика.
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
Наи-ниска степен на духалката ли ?Георги Вутов написа:Пайнер с теб не можем да се разберем май нещо и ще трябва обучение
paynera написа:Наи-ниска степен на духалката ли ?Георги Вутов написа:Пайнер с теб не можем да се разберем май нещо и ще трябва обучение
Абе Жоре, ...... отивай купувай водката и да идва Иво. Тя няма да стане с писане тази работа.
И после , за затвърждаване на наученото.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Може би имаш два проблема.
1. Не спира при достигане на зададената Т - датчикът за Т на вътрешното тяло не работи коректно. Проверете поставен ли е на правилното място.
2. Много често прави Defrost - датчикът за налягане, по който размразява не работи коректно. Когато почне да размразява погледни заскрежено ли е външното тяло. При по-влажно време прави defrost по-често! Не е лошо да почистиш външното тяло, за да осигуриш по-добра циркулация.
1. Не спира при достигане на зададената Т - датчикът за Т на вътрешното тяло не работи коректно. Проверете поставен ли е на правилното място.
2. Много често прави Defrost - датчикът за налягане, по който размразява не работи коректно. Когато почне да размразява погледни заскрежено ли е външното тяло. При по-влажно време прави defrost по-често! Не е лошо да почистиш външното тяло, за да осигуриш по-добра циркулация.
vvt1970- ...........................
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 54
Откакто минах на плазмени "реотани на климатика",
никви грижи.
никви грижи.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Пенкилера е прав, ако духалкта си я намалил за да не ти шуми а темературата не е достигната, ПОРАДИ ЗАБАВЕНА ЦИРКУЛАЦИЯ НА ВЪЗДУХА В СТАЯТА, ПАК МЪЧИШ КЛИМАТИКА.paynera написа:
Наи-ниска степен на духалката ли ?
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
И аз имах подобен проблем.Тук - http://www.klimatik.org/articles.php?article_id=37 е описан алгоритъма за размразяване на двата вида климатици.
Румен Ганев- ...........................
Брой мнения : 642 Рожд.дaта : 18.04.1964
Години : 60
vvt1970 написа:Може би имаш два проблема.
От 2 страници писане един смислен отговор по проблема
п.п. То че зима зима ама малко по
В края на това описание на алгоритъма има едно много важно нещо, валидно за всички климатици и въобще всякаква хладилна техникаганев написа:И аз имах подобен проблем.Тук - http://www.klimatik.org/articles.php?article_id=37 е описан алгоритъма за размразяване на двата вида климатици.
"Важно условие климатика да не замръзва е точното количество фреон в климатика което е често срещан проблем при некачественият монтаж.
Миналата година моя климатик в хола в началото на лятото почна за замръзва, получава се скреж по питата на вътрешното тяло, и почва да капе от него. Помислих че нещо се е запушило и повиках техници за профилактика (профилактиката трае поне час и включва пълно разхлобяване на вътрешното тяло, сваляне и измиване на ротора и съда в който се събира конденза, измиване и дезинфекция на питата), та ги помолих и да измерят налягането на фреона. Човека вика "ами ти нямаш фреон, останали са само пари". А си работи на отопление, зимата не съм го разбрал изобщо. Та свалиха двете тела, щото няма видими признаци на изтичане, и не могат да кажат откъде изтича, трябвало да го тестват в сервиз". Освен това от 4-5 години, фреона е смес от няколко вида, и при проблем (изтичане) не изтича равномерно от всички, и съответно не може да долееш, а се сменя всичкия, заедно с маслото.
Тоз климатик дето се размразява постоянно 100% има технически проблем.
rap66- ...........................
Брой мнения : 705 Рожд.дaта : 04.02.1964
Години : 60
Благодаря Ви за отговорите. Сега им звъннах , но ще дойдат след Нова година да го погледнат.Каза че като е влажно вън е нормално да се размразява често , но не чак толкова.Като дойдат да го погледнат и ако пак ми кажат че всичко му е наред
Вика аа сетих са за тоз климатик той не е ли монтиран 2012 лятото и има 2 години гаранция... не викам 2013 е монтиран и има 5 години гаранция.Ааа офф еми значи след нова година ще го погледнем
Вика аа сетих са за тоз климатик той не е ли монтиран 2012 лятото и има 2 години гаранция... не викам 2013 е монтиран и има 5 години гаранция.Ааа офф еми значи след нова година ще го погледнем
Ти що не даде повече? Опитваме се да помогнем, тук има поне двама дето се занимават с продажби и монтаж на климатици, ами нищо не казватdobria1 написа:
Последната промяна е направена от EU_BG_akademika на Съб 27 Дек 2014 - 14:31; мнението е било променяно общо 1 път
Аз ще ви кажа правилния одговор Кажи им че ще входираш жалба в комисията на потребителите и брой до 5
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
То става въпрос човека да се стопли в почивните дниmax написа:Аз ще ви кажа правилния одговор Кажи им че ще входираш жалба в комисията на потребителите и брой до 5
Абе аз че ще се стопля , ще се стопля.Мисълта ми беше дали нещо аз не правя като хората ама то пък климатик да не е космически кораб
Аз не мога да дам компетентен отговор,но имах подобен проблем точно миналата година.
Съдейки по постовете на потърпевшия,ако има проблем с често включване на климатика в режим размразяване , най вероятно се е прецакала платката , която командва четири пътния клапан,а може и самия клапан да е заял,както често се случва.
Лесно се установява ,като се отвори капачето на външното тяло и се превключва от режим размразяване на режим отопляване,пипайки изходящите тръби.
Но щом климатика е в гаранция ,а още повече че си плащал и профилактиката,най добре е да се извика оторизирания сервиз.Друг е въпроса кога ще се отзоват по празниците.
А че климатиците ги мори високата влажност това си е основно правило при климатици Сплит система.
А ето как се прави що годе качествена профилактика на климатик ,за подобна профилактика вече може да се дадат 50 лв..За жалост не всяка фирма осъществява такава :
Съдейки по постовете на потърпевшия,ако има проблем с често включване на климатика в режим размразяване , най вероятно се е прецакала платката , която командва четири пътния клапан,а може и самия клапан да е заял,както често се случва.
Лесно се установява ,като се отвори капачето на външното тяло и се превключва от режим размразяване на режим отопляване,пипайки изходящите тръби.
Но щом климатика е в гаранция ,а още повече че си плащал и профилактиката,най добре е да се извика оторизирания сервиз.Друг е въпроса кога ще се отзоват по празниците.
А че климатиците ги мори високата влажност това си е основно правило при климатици Сплит система.
А ето как се прави що годе качествена профилактика на климатик ,за подобна профилактика вече може да се дадат 50 лв..За жалост не всяка фирма осъществява такава :
Не съм сигурен 50лв ли беше или 70. Май каза че е 70 ама да му дам 50 или нещо такова беше.. няма значение де. И интересното е , че никога не ми дава някаква бележка че съм му платил тези пари.Само се подписва в гаранционната карта и толкос.Никъде не е упоменато колко трябва да взема.Направо в джобчето
Затова да брой до 5 /на следващия ден ще са при нейго и всичко ще е ок/EU_BG_akademika написа:То става въпрос човека да се стопли в почивните дниmax написа:Аз ще ви кажа правилния одговор Кажи им че ще входираш жалба в комисията на потребителите и брой до 5
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Ето къде е заровено кучето.Всяка една техника която има гаранция , има и условия.Така 5 години гаранция - 5 профилактики по 50 лева са 250 лева.Да си жив и здрав.Гаранция - Франция !!! Гаранцията винаги е излизала много-много скъпо , а фактически НЕ съществува.Ако нещо се развали - от 20 кладенеца вода ще ти донесат и пак няма да има гаранция.Примерно - копуваш си нова кола - за гаранция переодично в специализиран сервиз - където 1 литър масло струва 40-50 лева вместо 20 лева , наклатките са по 300 лева ( на магазина по 120 лева) и още много примери мога да ви дам.Затова аз лично гаранция не ползвам - дори ми правят отстъпка от цената - затова , че съм се отказал от гаранцията.Георги Вутов написа:Не съм сигурен 50лв ли беше или 70. Май каза че е 70 ама да му дам 50 или нещо такова беше.. няма значение де. И интересното е , че никога не ми дава някаква бележка че съм му платил тези пари.Само се подписва в гаранционната карта и толкос.Никъде не е упоменато колко трябва да взема.Направо в джобчето
Не знам къде ги намирате тези, магазини, моят климатик на село, профилактиката е, 40 кинта с идването от Варна, но гаранцията е 3 години, това защото е рециклиран, ама аз го взех за 850лв при цена за нов 2500. Хиперинвертор. Фирмите за поддръжка и монтаж са отделно от магазините.Георги Вутов написа:Не съм сигурен 50лв ли беше или 70. Май каза че е 70 ама да му дам 50 или нещо такова беше..
И така, имате две години законова гаранция, но когато стоката е нова. Продавачът не може да клинчи от нея. Ако искате повече, това вече е търговска гаранция, тогава идва моментът с профилактиките, но не сте длъжни да използвате фирмата, която ви налага магазинът, можете да ползвате всяка фирма оторизирана за монтаж и ремонт на климатици. Щом е подпечатала паспорта на машината, изискването на производителя/търговеца е изпълнено. Така, че когато купувате климатик с безплатен монтаж, не мислете че сте хванали дядо Господ за мъдете, напротив, по вероятно е, на климатика да е вие начислен монтаж 200лв, когато реално той струва 150. С тия фирми също трябва да се внимава, защото по евтините монтажи обикновено са с по тънки тръби и лоша изолация, което води до загуба кпд. Така че трябва да се внимава. Монтажа е около 150 лв с качествени материали, предложат ли ви 100-120 бягайте далеч. Така че Фнимавайте в тези неща Изобщо трябва да знаем правата си. Ако се зачетете тук, ще разбере колко много неща не знаете...аз редовно се консултирам с този сайт. Па изкарах, две бири, само дето не съм много сигурен, кой трябва да ги викне
Дрънкаш пълни глупости, колите след 2007-8 така, са направени, че само техен сервиз, може да чете софтуера и да отразява промяна. Смяната на консумативи, се отбелязва, когато не я направиш навреме, почват сигнализации и ако пак се ослушваш, на края замръзваш някъде, пак отиваш с репатрак, в сервиза, плащаш и глоба, плюс труда и частите и чак тогава излизаш на собствен ход Хората не са идиоти за дават по 5 години и 200 000 гаранция км, а ти да я поддържаш с китайски/турски некачствени, консумативи и части, съмнителни монтьори, които не познават марката и модела на автомобила, а фирмата после да ти поеме масрафа.paynera написа:Примерно - копуваш си нова кола - за гаранция переодично в специализиран сервиз - където 1 литър масло струва 40-50 лева вместо 20 лева , наклатките са по 300 лева ( на магазина по 120 лева) и още много примери мога да ви дам.Затова аз лично гаранция не ползвам - дори ми правят отстъпка от цената - затова , че съм се отказал от гаранцията.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
EU_BG_akademika написа:Ти що не даде повече? Опитваме се да помогнем, тук има поне двама дето се занимават с продажби и монтаж на климатици, ами нищо не казватdobria1 написа:
Защото се опитвам да спазвам това " 1 килограм брашно го дай на хлебаря,за да ядеш хляб"
Колегите дето разбират от климатици просто може да не са влизали в форума
paynera написа:Примерно - копуваш си нова кола - за гаранция переодично в специализиран сервиз - където 1 литър масло струва 40-50 лева вместо 20 лева , наклатките са по 300 лева ( на магазина по 120 лева) и още много примери мога да ви дам.Затова аз лично гаранция не ползвам - дори ми правят отстъпка от цената - затова , че съм се отказал от гаранцията.
Ти следиш ли си мисълта или в тоз час е позволено!!! Искаш да кажеш че въобще няма нужда от гаранции на каквато и да е стока ли??? Или аз не съм разбрал
Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Страница 2 от 4
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон 25 Ное 2024 - 20:29 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing