Приливи и отливи-кога кълве повече.
+5
valium
DOCTORABukarNo1
cerberus
Дели
makari
9 posters
Страница 1 от 1
Приливи и отливи-кога кълве повече.
Слушал съм,че някои риби се хващат по-добре при прилив,а други при отлив.Ако може всеки който знае по нещо да го сподели,че ми е интересно след последния риболов на кея на Неа Перамос.
След като пуснахме въдиците от около два часа през ноща до към четири имахме доста интензивно удари,но след 4ч. кълването внезапно спря.Кълвеха предимно змиорки/описал съм по-подробно в риболовни излети/.На разсъмване видяхме,че нивото беше спаднало с около 20 до 30 сантиметра :217b315cad77fe
След като пуснахме въдиците от около два часа през ноща до към четири имахме доста интензивно удари,но след 4ч. кълването внезапно спря.Кълвеха предимно змиорки/описал съм по-подробно в риболовни излети/.На разсъмване видяхме,че нивото беше спаднало с около 20 до 30 сантиметра :217b315cad77fe
makari- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 52
Re: Приливи и отливи-кога кълве повече.
Моите наблюдения съвпадат с това което съм чувал, че рибите при отлив или ги няма или не се хващат.
Лично, не съм забелязал, да има някаква зависимост, от приливите и отливите.
cerberus- ...........................
Брой мнения : 498 Рожд.дaта : 16.07.1909
Години : 115
Предстои ми риболов на място където приливите са големи и влияят на риболова и подготвяйки се попаднах на този сайт [You must be registered and logged in to see this link.]
Там се правят смели прогнози от колко до колко часа рибите ще са активни. Има и прогнози за времето и фазите на луната. Интересно, че дават и прогнози за Варна.
Там се правят смели прогнози от колко до колко часа рибите ще са активни. Има и прогнози за времето и фазите на луната. Интересно, че дават и прогнози за Варна.
При големи приливи правилото е да се лови 2 часа преди максимален прилив и два часа след началото на отлива.
При неподвижна вода мажду двата, за около половин час рибата спира да кълве.
DOCTORABukarNo1- ...........................
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
Скромните ми наблюдения сочат, че при отлив никакви ги няма рибите от брега или в малко пристанище. Има ли откъде да се информираме за отливите по бреговете на Северна Гърция?
valium- ...........................
Брой мнения : 86 Рожд.дaта : 27.05.1974
Години : 50
DOCTORABukarNo1 написа:При големи приливи правилото е да се лови 2 часа преди максимален прилив и два часа след началото на отлива.
Да,така е, но мисля че важи само за океаните където приливи/ отливи е 2-3-4 м вертикално ниво и важи само до за няколко мили от брега - за по навътре няма значение
xoxo- ...........................
Брой мнения : 116 Рожд.дaта : 01.07.1950
Години : 74
В Гърция няма такива сериозни приливи и отливи.Освен ако навътре в морето има голяма фортуна и пак е незначително.valium написа:Скромните ми наблюдения сочат, че при отлив никакви ги няма рибите от брега или в малко пристанище. Има ли откъде да се информираме за отливите по бреговете на Северна Гърция?
Дори малките отливи по бреговете на Северна Гърция при риболов от брега оказват негативно влияние върху риболова(или аз греша в подхода).
valium- ...........................
Брой мнения : 86 Рожд.дaта : 27.05.1974
Години : 50
Не грешиш,но тези отливи са причинени от както казах лошо време,а знаеш,че рибата се влияе от атмосферното налягане.Преди да се развали времето или резките колебания на температурите за мен са по-важни.Тогава рибата не кълве.Това е мое виждане по въпроса.valium написа:Дори малките отливи по бреговете на Северна Гърция при риболов от брега оказват негативно влияние върху риболова(или аз греша в подхода).
Много пъти ми се е случвало идеален ден за риболов,а рибата да не пипа въобще и на другият ден да трещи и гърми.
Аз съм забелязал обратното,ден два преди да се сговняса времето (и то прогнозите да са за няколко дни)рибата пощурява да яде(като казвам риба говоря за нашата си риба -сафрид ,поп,чернокоп).
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Аве в Черно море, не може да се говори за приливи и отливи, много са незначителни за да оказват влияние върху рибата. Много по голямо влияние оказва източването на язовир върху неяroko koko написа:Аз съм забелязал обратното,ден два преди да се сговняса времето (и то прогнозите да са за няколко дни)рибата пощурява да яде(като казвам риба говоря за нашата си риба -сафрид ,поп,чернокоп).
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing