Излет или по-скоро разходка Порто Лагос - Фанари
+27
mitko_aks
svetlio80tm
mkehaiata
spinarkata
esox hunter
max
vvt1970
А.Христов
Петър Василев
вакрил
valium
Тедо
roko koko
Pesho N.Zagora
Мънцата
Моряка
Светозар Върбанов
savi aleksiev
chapara
marvin
КИРО
gogolisec
baralya
ПЛУВЧО
nasco2
4o4o
strijok
31 posters
Страница 2 от 3
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Излет или по-скоро разходка Порто Лагос - Фанари
Вчера се върнахме от Лагос,след тридневен престой там.Голяма греда ударихме тоз път,ама след всичките клетви и "пожелания" дето са били на варненската новогодишна среща,се чудя как изобщо сме хванали и тези рибки За цялото време там и обиколките до Авдира и Фанари имаме по една риба на човек,аз лефер ,другите лавраци.Само най големия новобранец ,дето там се учеше да хвърля има три лаврака.А единия от нас е капо ,ама няма да кажа кой Иначе времето беше прекрасно ,купона на макс.Ами това от мен,а на тия с пожеланията НА СЛУКА за цялата следваща година ,особенно на онзи Плуфчо дето го мислех за авер
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56
И аз много мразя да ми пожелават НАСЛУКА.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
КИРО написа:И аз много мразя да ми пожелават НАСЛУКА.
Ти да'н си гръК ве
Че кво толкова съм "казал" бе...Аз не съм ви пожелавал Наслука. Ама пак много сте Фанали. Другия път па. Освен ако не съм с вас де...вакрил написа:Вчера се върнахме от Лагос,след тридневен престой там.Голяма греда ударихме тоз път,ама след всичките клетви и "пожелания" дето са били на варненската новогодишна среща,се чудя как изобщо сме хванали и тези рибки За цялото време там и обиколките до Авдира и Фанари имаме по една риба на човек,аз лефер ,другите лавраци.Само най големия новобранец ,дето там се учеше да хвърля има три лаврака.А единия от нас е капо ,ама няма да кажа кой Иначе времето беше прекрасно ,купона на макс.Ами това от мен,а на тия с пожеланията НА СЛУКА за цялата следваща година ,особенно на онзи Плуфчо дето го мислех за авер
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Гагаузин - то май почти същото.Петър Василев написа:КИРО написа:И аз много мразя да ми пожелават НАСЛУКА.
Ти да'н си гръК ве
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
вакрил написа:А единия от нас е капо ,ама няма да кажа кой
Е аз на него пожелах наслука (попътьом) догодина си помисли къде ще одим (Виж си пощата)
:))) Като чуя наслука и направо ми идва да се прибирам.
Явно това е всеобщо чувство.
Явно това е всеобщо чувство.
А.Христов- ...........................
Брой мнения : 305 Рожд.дaта : 16.12.1976
Години : 47
Аз имам една комшийка на Галата, която като ми каже "днеска да хванеш много риба", направо си лягам обратно.
И не знам защо си разхожда кучето между 5 и 6 часа сутрин?!
vvt1970- ...........................
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 54
сигурно започва да й дърпа юргана в 4.30чvvt1970 написа:...
123
Ващо не е нищо в сравненйе с моя комшия Венката на яз.Искьр Там хващам само ако сутринта пускам лодката без да пала джипката за да не ме усети ПП.А като сьм в Гр. не му вдигам за да не ми пожелае ..../каквото и да било/
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Днес попаднах на интересна информация от колегата mikibg във форума fishing mania
Не знам дали е вярно и за това цитирам източника, но ако е така отново много жалко и отново "на печалившите честито"....и да се готви Корфу
Заглавие: Re: Морски риболов в Гърция
Публикувано на: Съб Апр 05, 2014 8:49 am
Не знам дали е вярно и за това цитирам източника, но ако е така отново много жалко и отново "на печалившите честито"....и да се готви Корфу
Заглавие: Re: Морски риболов в Гърция
Публикувано на: Съб Апр 05, 2014 8:49 am
mikibg написа:.....
И една лоша новина на Порто Лагос в резултат на опитите на г-н Белополски и сие да бъдат кинозвезди :lol: ,Гърците заключиха всичко ,сложиха камери и достъпа до най- добрите места за риболов там е недостъпен, даже и за местните. От техните думи разбрах , че не е желателно г-н Белополски и приятели да навестяват района защото може да им се случи някой неприятен инцидент.
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
123
Лошото е че и на Тасос имало спусната /одгоре/ заповед проверките да са по-хард и глоби при всяка вьзможност ПП.Нашенци са пускали мрежа на Прино в пристанището на тунела които е до ферибота точно /това вече е висш пилотаж в наглостта /
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
За съжаление и двете информации са верни......Русначетата от Мароня ,Порто Лагос,Авдира са доста изнервени от случилото се и откровено си казват,че "имат страхотни планове за някои части от тялото " на някакъв който правейки филм за риболова на Лагос са арестували властите и от там последвалите действия по ограничаване на достъпа до най-добрите места за риболов.Две врати,постоянно видеонаблюдение за бърза намеса на властите при забелязани нарушители....и докато до сега си затваряха очите - сега думата "резерват" е най-казваната
А относно острова -"героите" от още не потвърдена на 100% информация са май от Равда....
Някакви са се хвалили в района ,че с мрежи хващали риба и я продавали на заведения ....ако това е вярно....
но повече очаквам от несебърската група - те могат да ни осветлят повече
А относно острова -"героите" от още не потвърдена на 100% информация са май от Равда....
Някакви са се хвалили в района ,че с мрежи хващали риба и я продавали на заведения ....ако това е вярно....
но повече очаквам от несебърската група - те могат да ни осветлят повече
spinarkata- ...........................
Брой мнения : 22 Рожд.дaта : 22.02.1977
Колега spinarkata, за Лагос донякъде съм съгласен с теб, но ако отидеш да ловиш от другата страна, където казват,че е резерват(а и резервата е за птици, не за риба- указано е на самата табела). От към страната на кея и завода едва ли някой ще те притеснява. Преди 2 седмици бях там и никой не дойде да ме пита за какво съм там.
Но за Мароня няма как да се съглася. Можеш да си ловиш на кея и на буните колкото си искаш и никой няма да ти каже каквото и да било. Там не е резерват.
Но за Мароня няма как да се съглася. Можеш да си ловиш на кея и на буните колкото си искаш и никой няма да ти каже каквото и да било. Там не е резерват.
marvin- ...........................
Брой мнения : 208 Рожд.дaта : 20.10.1983
Години : 41
Нещо не мога да ги разбера тези гърци.Резервата около рибарниците са го превърнали в бунище,по цял ден се гърми от къде ли не из него да плашат птиците,щото на някой му пречат и най накрая си го изкарват на нас
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56
Здравейте,миналата седмица със Васил ходихме до Порто Лагос и имаше доста наши рибари
но проблем със гърчолята нямаше.Мисля че засега е спокойно ,поздрави....
но проблем със гърчолята нямаше.Мисля че засега е спокойно ,поздрави....
mkehaiata- ...........................
Брой мнения : 185 Рожд.дaта : 12.12.1969
колега Marvin, не си ме разбрал -до скоро можеше да отидеш с кола до косата но сега не може да минеш още от първата бариера /тази преди караулката/вратата е автоматична с дистанционно управление втората е с катинар....Да това е резерват за птици но на табелите има знак ,че и риболова е забранен Изобщо в резерват много дейности макар и да не касаят пряко обитателите са забранени.а колкото до страната към гората - това е не толкова атрактивно място както косата - освен това да не забравяме ,че е забранено да се гази във водата -мястото се води плавателен канал и е абсолютно забранено влизането във водата и със заповед на кмета - глоба за газещите./инфо от приятелски настроен служител на костгард службата
spinarkata- ...........................
Брой мнения : 22 Рожд.дaта : 22.02.1977
Щом видите табела и пише Резерват или Виотопос на гръцки да знаете,че със сигурност е забранен лова и риболова.
Понеже почти всички гърци (ловци и риболовци) са запознати с това,че всички реки,езера или изкуствено направени водоеми,морски лагуни и т.н. са обявени за резервати със закон на много места може и да не видите табели,че е забранено да се лови риба и да се ловува.
Затова и гърците си затварят очите,но предупреждават!
Тези,които са стигнали чак да ги арестуват са предупредени поне 2 пъти със сигурност.
Сега съм сигурен,че ще отнесат сериозна глоба и може вече хич да не си помислят да ходят из гръцко, да вилнеят по резерватите и да се правят на велики рибари,че и да пълнят хладилните чанти догоре
Там могат да риболуват само определени хора с специални разрешителни и квоти.
Това е!
Понеже почти всички гърци (ловци и риболовци) са запознати с това,че всички реки,езера или изкуствено направени водоеми,морски лагуни и т.н. са обявени за резервати със закон на много места може и да не видите табели,че е забранено да се лови риба и да се ловува.
Затова и гърците си затварят очите,но предупреждават!
Тези,които са стигнали чак да ги арестуват са предупредени поне 2 пъти със сигурност.
Сега съм сигурен,че ще отнесат сериозна глоба и може вече хич да не си помислят да ходят из гръцко, да вилнеят по резерватите и да се правят на велики рибари,че и да пълнят хладилните чанти догоре
Там могат да риболуват само определени хора с специални разрешителни и квоти.
Това е!
Една бърза разходка до Порто лагос и на финала за 2 дена дръпнахме около 30 лаврака от 300 до към 800 гр.
Малко не стана така както мислехме ама риба се лови не каквато искаш и мислиш а каквато има и метод който е ефикасен
За статистиката наловихме ги само с реджили(добре че бях взел няколко) цвят седефен,прозрачен с сребристи перли
Малко не стана така както мислехме ама риба се лови не каквато искаш и мислиш а каквато има и метод който е ефикасен
За статистиката наловихме ги само с реджили(добре че бях взел няколко) цвят седефен,прозрачен с сребристи перли
Здрасти,
следващите дни след като се видяхме сутринта не даде ли по-добре?
Ние направихме доста риби в размера от 3 до 5 кг. На Торони, но довечера ще пиша в отделна тема.
Поздрави
Ние направихме доста риби в размера от 3 до 5 кг. На Торони, но довечера ще пиша в отделна тема.
Поздрави
marvin- ...........................
Брой мнения : 208 Рожд.дaта : 20.10.1983
Години : 41
Покажи снимки да видим какво сме изпусналиmarvin написа:Здрасти,
Поздравиw
Това от лодка или от брега
mitko_aks- ...........................
Брой мнения : 517 Рожд.дaта : 13.04.1981
Години : 43
mitko_aks написа:
Покажи снимки да видим какво сме изпуснали
Това от лодка или от брега
А де са вашите фотки бре Митак Другия път идвам с вас само да снимам
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
dobria1 написа:Една бърза разходка до Порто лагос и на финала за 2 дена дръпнахме около 30 лаврака от 300 до към 800 гр.
Супер сте ги подредили лавраците Би ли споделил какъв размер беше реджила- 7 см или 11, 5 см
А случайно да сте изпробвали китайчетата от сайта aliexpress
svetlio80tm- ...........................
Брой мнения : 57 Рожд.дaта : 13.09.1980
Години : 44
dobria1 написа:За статистиката наловихме ги само с реджили(добре че бях взел няколко) цвят седефен,прозрачен с сребристи перли
Може ли някоя картинка, че не се сещам какво е това реджил
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Палатка в района Фанари/Порто лагос
» Порто Кофу 2015 - Продължението
» 11-19.06. Ситония - Каламици, Порто Кофу, Торони
» Порто Кофу 2015 - Продължението
» 11-19.06. Ситония - Каламици, Порто Кофу, Торони
Страница 2 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing