ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
+73
divein
Тедо
EU_BG_akademika
rikitikitavi
gogata1
Мънцата
str.hadjiev
gogo26
Marco Polo
max
tano
Петър Василев
joro_74
КИРО
vstoikov
Васил
zhikata
D.Dimitrov
Румен Ганев
mixman
вакрил
goshotanchev
тони котев
Жоро_Приселци
mdesov
zillius
Моряка
vankica
vvt1970
Тихомир
Plamen
Кирил Калчев
baispartan
esox hunter
kobovet
ДЯДО ИВАН
Светозар Върбанов
maistor_ribar
HAZART
georg
ТАРАЛЕЖ
ivan abt
fishmaster
batjoro81
chapara
gogolisec
marinco
krasi81
dobria1
фишфрена
Borkata
ПЛУВЧО
Шморхи
Кико
Ribarina
emanuil
Веско Жечев
savi aleksiev
pivkoto
ribarya
antares
paynera
vatus
Любак
strijok
roko koko
tiho_roev
pako
stuci
sllipi1
veis
xoxo
ufo
77 posters
Страница 33 от 40
Страница 33 от 40 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40
Re: ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
Изглежда добре и с този мотор мисля че ще се получи добра комбинация.Дай инфо каква е от къде и колко?
Васил- ...........................
Брой мнения : 1078 Рожд.дaта : 24.02.1976
Години : 48
Лодката е Гръцка а според мен парите и са доста добри.
Цената на базовия модел е 2000 евро. Това означава, без конзола, леяри и облегалките които се виждат на снимката.
Аз съм си харесал това ниво на обурудване, но чакам отговор колко ще струва
[You must be registered and logged in to see this image.]
Предната част е за жената а задната за мен
Цената на базовия модел е 2000 евро. Това означава, без конзола, леяри и облегалките които се виждат на снимката.
Аз съм си харесал това ниво на обурудване, но чакам отговор колко ще струва
Предната част е за жената а задната за мен
mdesov- ...........................
Брой мнения : 586 Рожд.дaта : 12.09.1973
Години : 51
123
Колега гьрците ги карат много и с 25кс. четритактов се пльзга много добре и на вьлни си ги карат на пьлна гас
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
max написа:Колега гьрците ги карат много и с 25кс. четритактов се пльзга много добре и на вьлни си ги карат на пьлна гас
Да Мах. Убеден съм, че и с 25кс ще върви добре а даже и с 20кс ако си сам и с не много багаж.
В Холандия я гледах същата лодка като консртукция и габарити в комплект с 9,9кс , но после разбрах защо е така.
Според техния закон ако лодката не развива повече от 20км/ч (без значение от дължината) не подлежи на регистрация.
Здрасти момчета,мястото за тая питанка май не е много правилно ама и аз не знам къде да я туря та ако реши ръководството нека я премести където трябва.Следващата седмица ще вземам сонара и ще ми го монтират.Ще съм благодарен ако чуя мнения за оптималното място за монтаж на сондата на лодката ми.От цялото четене и пулене по лодката мисля,че онези пръчки дето ги продават по магазините на които се закачат сондите не ми харесват и мисля,че по-удачен ще е варианта с разпробиване на лодката отзад,за да се сложи сондата без повече да се мести.Някакви идеи?Инак вътре в лодката самият сонар си знам къде ще е.
Сонадата се слага там където кавитацията най малкко ще и влияе. обикновенно това е мястото най близо до маторя, от неговата лява или дясна страна, като разбира се не пречи за неговото завиване. Също така трябва да е два пръста под нивото на дъното където е монтирана.Borkata написа:Ще съм благодарен ако чуя мнения за оптималното място за монтаж на сондата на лодката ми.
Тоест ако дъното ти е плоско, а то не е, трябва да се монтира, така че, да се подава два пръста под него и трябва да е водоравно спрямо лодката.....
Ето примерни места за правилен монтаж......
[You must be registered and logged in to see this link.] |
От [You must be registered and logged in to see this link.] |
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Така, само трябва много да внимаваш транеца да е винаги откъм дълбоката част на водата, защото ако обърнеш лодката с баша към ачика още на брега, било за да се качиш по лесно, било да си спестиш маневрата във водата, още с качването, лодката натежава, потъва малко, сондата опира на пясъка или кавато е там, след което остава да се ветрее на кабела само. Същия ефект има и дори да я държиш без да се качваш по посоченият начин, върху нея първата вълничка, повдига и отпуска къча и троши сондата.....Borkata написа: мисля,че по-удачен ще е варианта с разпробиване на лодката отзад,за да се сложи сондата без повече да се мести.
Така че с това осторожно и при вадене и при пускане
123
Зависи от коритото на лодката аз слагам сондите вьзможно по-далече от мотора и сондата чете и при 30км.ч. иначе мототрьт прави мехури при висока скорост и бьрка сондата.
Не съм съгласен, мехурите се разпространяват вълнообразно, а сондата е зад мотора, по тази причина, колкото е по близо, толкова по малко я бъркат мехурите, тъй като те тръгват от витлото назад и в страни, а не напредmax написа:иначе мототрьт прави мехури при висока скорост и бьрка сондата.
Точно така се поставя сонда.mdesov написа:Ето според мен правилния монтаж на сонда.
Плюс това в упътването на сонара си пише ясно точно къде и как се поставя!
Замисли се малко когато окото е отдалечено от мотора и лодката се движи на скорост мехурите в каква посока се движат бая сонари сьм сменил и от опит го казвам а иначе човек ако иска и за винта може да си монтира окото само да не заплита кабела многоEU_BG_akademika написа:Не съм съгласен, мехурите се разпространяват вълнообразно, а сондата е зад мотора, по тази причина, колкото е по близо, толкова по малко я бъркат мехурите, тъй като те тръгват от витлото назад и в страни, а не напред: :wow: :max написа:иначе мототрьт прави мехури при висока скорост и бьрка сондата.
Простичко казано, сондата трябва да е встрани и пред витлото.
Зад витлото е водовъртеж, пред витлото е зона на ниско налягане и там се образуват газови мехури.
Идеално е да е по средата на лодката под дъното.
Зад витлото е водовъртеж, пред витлото е зона на ниско налягане и там се образуват газови мехури.
Идеално е да е по средата на лодката под дъното.
Жоро_Приселци- ...........................
Брой мнения : 116 Рожд.дaта : 20.11.1960
Години : 64
Моята сонда е на сваляема стойка и проблема е , че като ползвам сайдимейджинг на плитко двигателя ми прави сянка и лявата страна не ми излиза добре.Лошото е, че на мойта гуменетка нямам друго място за монтаж освен на транеца до двигателя.
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58
За чии ти е сонар на скорост? Служи само да видиш с колко км. се движиш....max написа:когато окото е отдалечено от мотора и лодката се движи на скорост
Риба не се търси над 10-15км/ч. А иначе най доброто място е по средата на лодката, сонара да стане част от дъното, ама трябва майстор за вграждането, после да залее със стъкломат па да го изшкури заравни и боядиса. Така си имаш несменяема сонда. Върши работа, ако се вземе висок клас трансцюдер със структор скан и после вече сменяш само телевозора, не можеш да смениш лодката или поне я сменяш със сонара ако вземеш цена
Гледането на дьното и рибите на висока скорост е най-голямата екстра за мене /намирам рибите и превключвам сонара на тесен и широк льч разделени и като посинеят /демек са в тесния льч под лодката ... / боя започва ама иска много опит и експерименти докато стигнеш до тоя пилотажEU_BG_akademika написа:За чии ти е сонар на скорост? Служи само да видиш с колко км. се движиш....max написа:когато окото е отдалечено от мотора и лодката се движи на скорост
Риба не се търси над 10-15км/ч. А иначе най доброто място е по средата на лодката, сонара да стане част от дъното, ама трябва майстор за вграждането, после да залее със стъкломат па да го изшкури заравни и боядиса. Така си имаш несменяема сонда. Върши работа, ако се вземе висок клас трансцюдер със структор скан и после вече сменяш само телевозора, не можеш да смениш лодката или поне я сменяш със сонара ако вземеш цена
Ето как виждам с моя сонар
снимките са правени на 29.06.2013
Ама май това е за друга тема,
снимките са правени на 29.06.2013
Ама май това е за друга тема,
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Благодаря за отговорите,момчета.Аз всъщност имам още сумати питанки ама онлайн трудно се обясняват та полека-лека ще се пуля по дисплея и ще гледам да уча бързо а и ще питам хора около мен.В момента сонара се монтира от дясната страна на кърмата на лодката.
Шморхи, казвай сега брат, ако си ти кое ще вземеш [You must be registered and logged in to see this link.] тва варинат: ръчно управление, ел стартер, газов амортисьор, гаранция 2 години или [You must be registered and logged in to see this link.] с ръчно палене..... 3г гаранция
Трудно ми е, ямахата е безпорен фаворит, но 2 цилиндъра, 5-60 кубика по малко, карбуратор, т.е по голям разход...
Меркю е пълна инжекция, три цилиндъра и ел старт....а сега де
Трудно ми е, ямахата е безпорен фаворит, но 2 цилиндъра, 5-60 кубика по малко, карбуратор, т.е по голям разход...
Да де, ама това е до 10км/ч, покажи какво виждаш над 25км/чsavi aleksiev написа:Ето как виждам с моя сонар
Не прави грешки EFI е истинатаEU_BG_akademika написа:Шморхи, казвай сега брат, ако си ти кое ще вземеш [You must be registered and logged in to see this link.] тва варинат: ръчно управление, ел стартер, газов амортисьор, гаранция 2 години или [You must be registered and logged in to see this link.] с ръчно палене..... 3г гаранция
Аха, ама ямаха що го нямат на тая машина?max написа:Не прави грешки EFI е истината
Това си е проблем на Ямаха, не твой. Взимай Меркури-то от двата предложени. Аз бих взел като на Савката, камуфлажният, че е и доста по-евтин.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
Не са дорасли явно ПП.Сега видях че на Меркюрито му дават с бензин 98 да се кара а Ямахата с 95Н ???EU_BG_akademika написа:Аха, ама ямаха що го нямат на тая машина?max написа:Не прави грешки EFI е истината
И с 95 ще пее.
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
Страница 33 от 40 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40
Страница 33 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing