С лодка в Морето 2012 г.
+74
milen kordov
ilko 63
var4o
Красен Матеев
gogata1
ribarya
Тихомир
georg
marvin
Шморхи
Borkata
justinian
sllipi1
marinco
Ribarina
fishmaster
Кико
vatus
Васил
emanuil
Румен Ганев
mixman
vvt1970
paynera
gogotod
sword-fish
str.hadjiev
недялко радков
Дели
вакрил
Asko
mitko_aks
divein
цецо пожарната
toni
joro_74
max
КИРО
roko koko
lubo72
Кирил Калчев
veis
tugman
pako
Жоро-multi_maks
EU_BG_akademika
savi aleksiev
maxxx
zhikata
Любак
ПЛУВЧО
fokobg
Моряка
nikinenov
strijok
vankica
Георги Тодоров
mitko_h_d
kobovet
ufo
Румен Умен
dobria1
Pesho N.Zagora
ДЯДО ИВАН
pivkoto
emilh
tiho_roev
miroslavpetkov
ribarshe
goshotanchev
Мънцата
stuci
cochi75
krasi81
78 posters
Страница 13 от 19
Страница 13 от 19 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 19
Re: С лодка в Морето 2012 г.
Хелинга е безплатен и със свободен достъп. Малко е тегаво с намиране място за кола с колесар, но се решава това на място. В краен случай, нагоре по баира може да се остави колата.
Имайте предвид, че дъното след хелинга е доста плитко и трябва да внимавате да не ударите винта. То е пясък де, ама все пак...А по-удобно е да се пусне от дясната част на хелинга. Лявата е прекалено плитка и колесарите не могат да потънат добре.
Беше си добре до миналата зима, но голямата провеза, която изхвърли водните колела на улицата и потопи няколко лодки, довлачи сума пясък в пристанището и стана плитко. Ние влизаме с лодка с дълъг ботуш и нямаме проблеми де. Аз се качвам в лодката още на колесара, колегата ме наритва във водата, паля мотора и с леко вдигнат ботуш си стоя в пристанището докато той паркира колата. После го взимам отнякъде по кея и това е.
Имайте предвид, че дъното след хелинга е доста плитко и трябва да внимавате да не ударите винта. То е пясък де, ама все пак...А по-удобно е да се пусне от дясната част на хелинга. Лявата е прекалено плитка и колесарите не могат да потънат добре.
Беше си добре до миналата зима, но голямата провеза, която изхвърли водните колела на улицата и потопи няколко лодки, довлачи сума пясък в пристанището и стана плитко. Ние влизаме с лодка с дълъг ботуш и нямаме проблеми де. Аз се качвам в лодката още на колесара, колегата ме наритва във водата, паля мотора и с леко вдигнат ботуш си стоя в пристанището докато той паркира колата. После го взимам отнякъде по кея и това е.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
Или да влезе пясък в турбината!Шморхи написа:трябва да внимавате да не ударите винта.
georg- глоб.модератор
Брой мнения : 4165 Рожд.дaта : 28.04.1974
Години : 50
Дочух че днес е имало сеч на Аладжа банка някой може ли да потвърди
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Сечта си беше на обичайното заподозряно място Палеца-Камчия ,гарантирам с 3 пълни кофи :dancingHappy_i едната среден сафрид!
Asko- ...........................
Брой мнения : 150 Рожд.дaта : 24.06.1960
Години : 64
Мерси много колега.
Казвали са ми и други колеги че е плитко.
Аз съм с Yamaha 50 HP с хидравлика и мога да го оставя само да докосва водата колкото да се придвижваме леко. А това с колата вече е отработено.
Мерси още веднъж.
А за чепаретата кой цвят предпочита сега. Пак ли е на зелено или иска оранжево и смесено, че мисля да вържа още някое чепаре.
Пък дано се задържи до събота рибата.
:609c1f728720fb :609c1f728720fb
Казвали са ми и други колеги че е плитко.
Аз съм с Yamaha 50 HP с хидравлика и мога да го оставя само да докосва водата колкото да се придвижваме леко. А това с колата вече е отработено.
Мерси още веднъж.
А за чепаретата кой цвят предпочита сега. Пак ли е на зелено или иска оранжево и смесено, че мисля да вържа още някое чепаре.
Пък дано се задържи до събота рибата.
:609c1f728720fb :609c1f728720fb
marvin- ...........................
Брой мнения : 208 Рожд.дaта : 20.10.1983
Години : 41
Ти пък да не си бил там бре :29e6bbd771c7f3 :29e6bbd771c7f3 :29e6bbd771c7f3 :525707397c05bb :525707397c05bbAsko написа:Сечта си беше на обичайното заподозряно място Палеца-Камчия ,гарантирам с 3 пълни кофи :dancingHappy_i едната среден сафрид!
Ами ние си ловим обичайно с преобладаващо тиква, но и виолетово работи...Аз не съм много на "ти" с чепаретата и общо взето, слагам едно и си карам с него докрая, освен ако съвсем не хващам, а другите около мен пълнят кофи, или пък не се скъса чепарето.
Хидравликата е много полезна. Аз точно така правя. Пускам го съвсем малко във водата винта, колкото да имам ход и така си маневрирам. Може и с канджа или гребла де. Е, то 3-4 метра навътре вече си има пълна дълбочина за да се спусне ботуша максимално долу.
Хидравликата е много полезна. Аз точно така правя. Пускам го съвсем малко във водата винта, колкото да имам ход и така си маневрирам. Може и с канджа или гребла де. Е, то 3-4 метра навътре вече си има пълна дълбочина за да се спусне ботуша максимално долу.
Забравих да кажа. Температурата на водата е 13-13.5 градуса. Общо взето, който иска да хваща да не губи време, че според мен поне, това и е долната граница. Падне ли с още градус и...догодина! :609c1f728720fb
Следобед ми направи впечатление, че рибата бе сравнително летаргична и имаше доста хванати на засечка...
Следобед ми направи впечатление, че рибата бе сравнително летаргична и имаше доста хванати на засечка...
И аз забравих да го е.....Шморхи написа:Забравих да кажа. Температурата на водата е 13-13.5 градуса.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Те там долу се вижда рибата,ама не ще куката ве.....
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Има един сайт, в който гледам темп. на водата за Варна и Бургас. За Варна днес я дава да е 12.4 градуса, ама..явно и на него не бива да се доверявам сляпо.
Интересно защо тук все още рибата си върви добре(днес един се похвали, че вчера имал 40 кила само той), а във Варна вече обърнахте на поп, при положение, че температурата е една и съща.
Днес имаше и зарган хванат, почти всички лодки имаха по някои и друг паламуд и обилно количество чернокоп.
Интересно защо тук все още рибата си върви добре(днес един се похвали, че вчера имал 40 кила само той), а във Варна вече обърнахте на поп, при положение, че температурата е една и съща.
Днес имаше и зарган хванат, почти всички лодки имаха по някои и друг паламуд и обилно количество чернокоп.
Тоше, сонара на Киро показва 12,1 градуса.
justinian- глоб.модератор
Брой мнения : 917 Рожд.дaта : 05.02.1970
Години : 54
Колеги,
някой има ли инфо от Маслен нос.
И само чернокоп ли има, или и сафрид.
marvin- ...........................
Брой мнения : 208 Рожд.дaта : 20.10.1983
Години : 41
marvin написа:Колеги,
Е те така пишат уядените колеги де , щот са се уяли на чернокопа :3f7e6dc87de4b9 :thumbsupsmiley :29e6bbd771c7f3 :6e6ebecd09233a :525707397c05bb
justinian написа:Тоше, сонара на Киро показва 12,1 градуса.
:217b315cad77fe Кире, да си купиш сонар, дето да показва туй, дето аз виждам! Кви са тия 13.4 градуса, дето са ги кръстили "метри"?
Поне всичко е точно със сайта за температурите. Отдъхнах си. :29e6bbd771c7f3
Хубави каи , и супер BBQ сте си спретнали , Рембо дали няма да има скаридка ......
Ами трябва да го питам Емо.
Аве карай на собствен ем,по-добри рибки излизат.
Имаше голямо течение от юг.
Аве карай на собствен ем,по-добри рибки излизат.
Тони,на места показваше и 12,4*.justinian написа:Тоше, сонара на Киро показва 12,1 градуса.
Имаше голямо течение от юг.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Ами.....който има възможност тия дни да влиза ,че май сме в продълженията на мача ......Вчера сутрин имах сериозен скреж по колата :5f3aea9b1ac151 .
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Вчера около 8 сутрината, около Отманли, колата твърдеше, че външната температура е минус 1 градуса. В Черноморец показваше 4 градуса. Голям студ брахме, голям!
Още мъничко остана, броени дни и...туй то!
Още мъничко остана, броени дни и...туй то!
Днес в 07:55 около Поморие колата показа 0*.Иначе морето е приказка и риба има.Който има лодки и държи на студ да влиза.Аз ще завиждам благородно
Един мой човек влезе днес от рибарското селище и до обед има на воблер 5 циганки.Хванал ги е около Св.Анастасия.След това пробвали в района за чернокоп ама нъцки.
Днес на Траката на мрежите нямаха нищо , бях решил да влизам и към 11ч. стъпил на лодката и ай де в морето
Даваха вятъра да е до 4м.с. да да ама не точно подминах таляна и се духна от юг поне със 7м.с. къса ветрова и зайци , така че всички планове отидоха на кино малко проби на 18ти м. десетина сафрида после на камакъ около кило кая замръзнаха ми маратонките и 3ч. въз на брега
Даваха вятъра да е до 4м.с. да да ама не точно подминах таляна и се духна от юг поне със 7м.с. къса ветрова и зайци , така че всички планове отидоха на кино малко проби на 18ти м. десетина сафрида после на камакъ около кило кая замръзнаха ми маратонките и 3ч. въз на брега
Днес пред фара на галата навътре село около 20 лодки отвреме навреме чернокоп ДРЕБЕН резултата 2 кг и един хубав карагьоз .Закрих сезона с лодка наслука на всички които не са го закрили.
Аз пък днес съм изключително доволен. Вчера доста се замислях за влизане и сутринта като станах реших да направя закриване на чернокопския риболов. Морето в залива на Градина като тепсия и аз хоп на лодката, как ще изпусна този прекрасен ден............. и така до вилата на президента, а там ме чакаше ужасен студ придружен със силничък вятър, все едно друга държава. Ама съм тръгнал. По пътя видях пред Черноморец две почти замръзнали гуменетки и направо ги съжалих, "а риба-риба няма махаме тука и чакаме да дойде" и айде пайдос към канала. Брей там пък ме настигна една мъгла, гадна работа.Включих ЖПС-то и леко-леко, щот вятър,вълни и мъгла. Па взех че спрях и фърлих чепарето. Ама толкова съм навлечен, че едвам се движа и хоп сефтето. Айде и второто излезе добри парчета. Някъде в мъглата и вдалечината се чува свирка на кораб, ама яко свири, значи е голем кораба де. Ама къде е и аз къде съм-"кой,кой да ти каже". След малко ми се дочува, през ушанката, некаков шум се едно нещо бръмчи, ама голем дзвер. Дигам едната клепка на ушанката-лявата, щот чувам по-добре с лявото ухо и .......изненада. Бързо прибирай котви, въдици чепарета, телефони и навигации, щото нещо ИДЕ. Паля двигателя и в този момент от мъглата излиза един ОГРОМЕН кораб на 50-тина метра и иде право в мене. Айде яко газ и "дим да ме няма". На те тоя кораб му се виждаше торпедо ли е кво ли отпреде и беше по високо то лодката,май два пъти, а кораба, малиииииии божке като 6-етаже блок ми се виде.
Да, ама чернокопът остана там някъде. Прекръстих се три пъти плюх си не на патката, а в пазвата и айде пак да го търся.
Оп насам, оп натам, ама много дуе бре, добре че преди няколко деня си взех нова плаваща и горе-доле държи. И пак изненада........намерих го, там някъде в мъглата и давай скуби яко. 4-5 килца за нула време и спря, върнах се по вятъра, ама он си бегал усвет.
Повъртях, повъртях, тук 2-3 там 3-4броя не кг. и стана обяд, слънцета проби и видях къде съм- некъде у морето, леко в далечината се види Поморие ли Сарафово ли, абе карай нали има нещо в кофичката.
И реших да потеглям към дома, че се намръзнах, Но с тайната мисъл да спирам от време навреме, пък може и да уцеля някоя тройка от тотото. И давай посока Черноморец.
По път се сещам, че оня ден даваше добре пред Биволите и айде спирка. Селце пред Черноморец и някъде пред Атия, ама аз вече не ща да се смесвам с другите щот "ей сега спря, ама много даваше". И така сама лодка на километър няма никой около мене, и мечтата ми се сбъдна. Толкоз риба не съм виждал през живота си. от 12,45 до 15,55 не спря да дава, буквално чепарета не стига дъното. Даваше по 2-3 най често, по рядко 4-5 или по 1. Сменях ръце, крака, посоки щот всичко ме заболя, но най важното е че по едно време , се усеща че през цялото време се усмихвам, като некой идиот. Ей тва кефа е голяма работа, прави от дърти мъже деца.
Най накрая взех решение да се прибирам,въпреки всичко, щото и път ме чака.
А на брега нова изненада. Бабата ме чака, щот съм малко куц тия дни и тя решила че като съм се забавил имам нужда от помощ. Вярно имах нужда, чувствах се се едно са ме били в милицията с бухалки по гърба и ръцете. Едва слязох от лодката.
Да, ама съм много щастлив и изключително удовлетворен. Прекарах прекрасен ден и завърших чудесно чернокопения сезон. Дано и следващата година да е като тази.
И така за отчета 352-6-9 риби, че с бабата като ги прибирахме нещо объркахме бройката. За наказание, че не е броила добре сега тя чисти и после да маринова по дребните, хак да и е. Като килограми не знам, щото батерията на кантара даде фира, догодина ще я сменям, сега няма за кога. Ама на око около 30 оки.
Айде останете си със здраве, че толкоз не съм писал и за дипломната си работа в ИСИ-то
Да, ама чернокопът остана там някъде. Прекръстих се три пъти плюх си не на патката, а в пазвата и айде пак да го търся.
Оп насам, оп натам, ама много дуе бре, добре че преди няколко деня си взех нова плаваща и горе-доле държи. И пак изненада........намерих го, там някъде в мъглата и давай скуби яко. 4-5 килца за нула време и спря, върнах се по вятъра, ама он си бегал усвет.
Повъртях, повъртях, тук 2-3 там 3-4броя не кг. и стана обяд, слънцета проби и видях къде съм- некъде у морето, леко в далечината се види Поморие ли Сарафово ли, абе карай нали има нещо в кофичката.
И реших да потеглям към дома, че се намръзнах, Но с тайната мисъл да спирам от време навреме, пък може и да уцеля някоя тройка от тотото. И давай посока Черноморец.
По път се сещам, че оня ден даваше добре пред Биволите и айде спирка. Селце пред Черноморец и някъде пред Атия, ама аз вече не ща да се смесвам с другите щот "ей сега спря, ама много даваше". И така сама лодка на километър няма никой около мене, и мечтата ми се сбъдна. Толкоз риба не съм виждал през живота си. от 12,45 до 15,55 не спря да дава, буквално чепарета не стига дъното. Даваше по 2-3 най често, по рядко 4-5 или по 1. Сменях ръце, крака, посоки щот всичко ме заболя, но най важното е че по едно време , се усеща че през цялото време се усмихвам, като некой идиот. Ей тва кефа е голяма работа, прави от дърти мъже деца.
Най накрая взех решение да се прибирам,въпреки всичко, щото и път ме чака.
А на брега нова изненада. Бабата ме чака, щот съм малко куц тия дни и тя решила че като съм се забавил имам нужда от помощ. Вярно имах нужда, чувствах се се едно са ме били в милицията с бухалки по гърба и ръцете. Едва слязох от лодката.
Да, ама съм много щастлив и изключително удовлетворен. Прекарах прекрасен ден и завърших чудесно чернокопения сезон. Дано и следващата година да е като тази.
И така за отчета 352-6-9 риби, че с бабата като ги прибирахме нещо объркахме бройката. За наказание, че не е броила добре сега тя чисти и после да маринова по дребните, хак да и е. Като килограми не знам, щото батерията на кантара даде фира, догодина ще я сменям, сега няма за кога. Ама на око около 30 оки.
Айде останете си със здраве, че толкоз не съм писал и за дипломната си работа в ИСИ-то
marinco- ...........................
Брой мнения : 246 Рожд.дaта : 27.12.1960
Години : 63
Няма кой да те разбере по-добре от мен... :609c1f728720fb
justinian- глоб.модератор
Брой мнения : 917 Рожд.дaта : 05.02.1970
Години : 54
На мен днес пак ми тръгна на криво.Скъса ми се ципа на камуфлажният панталон,падна ми първият водач на пръчката за лодка,двигателя ми се задави ама как да е влязох.Вятър и мъгла.Видях селото някъде към Поморие в една дупка в мъглата.Още с първото пускане 4 чернокопа се метнаха в лодката.Хубаво почна се.На вторият удар чепарето се натовари много кораво,въдицата ми се счупи през средата и не извадих даже и оловото.Много грозно ми стана,а софиянеца с мен пак взе да се притеснява нещо и да търси спасителна жилетка.Стана ми ясно на къде отиват работите и рано рано си излязох. Май ще спра да влизам в морето с хора дето не могат да плуват и се плашат от малко вятър и вълни.
Днес открих и нещо много интересно по двигателя ми.Докато свалях свещите видях че под маховика бубината е цялата мокра и явно не става индукцията и ток няма към свещите.С една духалка изсуших бубините и когато дръпнах веднага запали.Поговорих малко със съседа и задружно решихме че след като прибера лодката ще свалим маховика и ще го лакираме.
А сурнах си и пръста на стоманеното въже на лебедката,много боли
Сега ще се подготвям за събота и неделя с брат ми
Днес открих и нещо много интересно по двигателя ми.Докато свалях свещите видях че под маховика бубината е цялата мокра и явно не става индукцията и ток няма към свещите.С една духалка изсуших бубините и когато дръпнах веднага запали.Поговорих малко със съседа и задружно решихме че след като прибера лодката ще свалим маховика и ще го лакираме.
А сурнах си и пръста на стоманеното въже на лебедката,много боли
Сега ще се подготвям за събота и неделя с брат ми
Ribarina- ...........................
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42
Страница 13 от 19 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 19
Страница 13 от 19
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing