С лодка в Морето 2012 г.
+74
milen kordov
ilko 63
var4o
Красен Матеев
gogata1
ribarya
Тихомир
georg
marvin
Шморхи
Borkata
justinian
sllipi1
marinco
Ribarina
fishmaster
Кико
vatus
Васил
emanuil
Румен Ганев
mixman
vvt1970
paynera
gogotod
sword-fish
str.hadjiev
недялко радков
Дели
вакрил
Asko
mitko_aks
divein
цецо пожарната
toni
joro_74
max
КИРО
roko koko
lubo72
Кирил Калчев
veis
tugman
pako
Жоро-multi_maks
EU_BG_akademika
savi aleksiev
maxxx
zhikata
Любак
ПЛУВЧО
fokobg
Моряка
nikinenov
strijok
vankica
Георги Тодоров
mitko_h_d
kobovet
ufo
Румен Умен
dobria1
Pesho N.Zagora
ДЯДО ИВАН
pivkoto
emilh
tiho_roev
miroslavpetkov
ribarshe
goshotanchev
Мънцата
stuci
cochi75
krasi81
78 posters
Страница 14 от 19
Страница 14 от 19 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19
Re: С лодка в Морето 2012 г.
marinco написа:На те тоя кораб му се виждаше торпедо ли е кво ли отпреде и беше по високо то лодката,май два пъти
Булб се нарича бе Илко.
На, ей го е!
[You must be registered and logged in to see this image.]
Иначе ми напълни душата с тоя разказ! Браво и за рибата и за писателските умения!
Иво, направи курбан бе човек. Или риба няма да хванеш, или ще се потрошиш някъде, някак, на нещо.... :5ff67901e688fa
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
Представям си каква физиономия е направил Илко когато от мъглата изплува някой 100 000 тонен танкер и се чудя аз ако срещна нещо такова.Докато запаля и съм минал под кораба :6e6ebecd09233a .Интересно е че на Илко лодката е голяма и трябва да излезе на радара на кораба
Погледнах сега прогнозата и май събота ще ходя за заргани
Погледнах сега прогнозата и май събота ще ходя за заргани
Ribarina- ...........................
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42
Корабите и да го видят, нищо не могат да направят по въпроса. Влязат ли във фарватер, доколкото зная не могат да мръднат ни в ляво, ни в дясно. Заради една шлюпка по техните представи де, няма да рискуват засядане. Да не говорим, че кораба докато завие или спре....
Затова е забранено на лодките да се мотаме из фарватера. Миналата година ли беше, по-миналата ли, МА вадиха 3 пъти катер да ни разгонват, че корабите от нас не можеха да влязат в пристанището.
Накрая писаха няколко акта и мирясаха рибарите де, ама...тва е друга тема.
Затова е забранено на лодките да се мотаме из фарватера. Миналата година ли беше, по-миналата ли, МА вадиха 3 пъти катер да ни разгонват, че корабите от нас не можеха да влязат в пристанището.
Накрая писаха няколко акта и мирясаха рибарите де, ама...тва е друга тема.
marinco с голям кеф ти четох премеждията и преживяното удоволствие.
Ама не закривай още бре,сега ще духне обратния вятър,и ще върне рибата. :5ff67901e688fa
И едно друго ме учуди в разказа - кораба.
Поне при нас при мъгла се спира всякакво движение на корабите (то и ний сме такива де).
Оня с "торпедото" къв го търси на ход там?
Ама не закривай още бре,сега ще духне обратния вятър,и ще върне рибата. :5ff67901e688fa
Поне при нас при мъгла се спира всякакво движение на корабите (то и ний сме такива де).
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Бе те при нас са едни...лайняни мъгли в последните дни. Има мъгла, няма мъгла, има, няма, има, няма....На един километър от тебе няма мъгла, после при тебе няма, ма на километър има...Поне при нас така беше. Незнам при Илко как е било де.
Та той Илко го спомена за сирената на кораба бе ,......ама вдигнал на ушанката от към не чуващото ухо :525707397c05bb
Илко,адмирации за улова и за разказа.На Иво също .....ма него си го знаем ,щом с такъв талисман като мен влезе само да се погмуркаме малко ...............и подърпахме един комшия(от къде се появи ) малко от Болшевик до рибарското.Иве винаги ми е било кеф да те чета ,ама не знам кой ти каза да запалиш една свещ ............или поне някоя църква...........аз щи помогна :b9484c5bc88d13
Илко,адмирации за улова и за разказа.На Иво също .....ма него си го знаем ,щом с такъв талисман като мен влезе само да се погмуркаме малко ...............и подърпахме един комшия(от къде се появи ) малко от Болшевик до рибарското.Иве винаги ми е било кеф да те чета ,ама не знам кой ти каза да запалиш една свещ ............или поне някоя църква...........аз щи помогна :b9484c5bc88d13
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
абе брат Иво не си ли мислил да си смениш хобито?
sllipi1- ...........................
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Години : 48
Страхотен разказ подобаващо закриване на сезона с такъв прекрасен излетmarinco написа:Аз пък днес съм изключително доволен. Вчера доста се замислях за влизане и сутринта като станах реших да направя закриване на чернокопския риболов. Морето в залива на Градина като тепсия и аз хоп на лодката, как ще изпусна този прекрасен ден............. и така до вилата на президента, а там ме чакаше ужасен студ придружен със силничък вятър, все едно друга държава. Ама съм тръгнал. По пътя видях пред Черноморец две почти замръзнали гуменетки и направо ги съжалих, "а риба-риба няма махаме тука и чакаме да дойде" и айде пайдос към канала. Брей там пък ме настигна една мъгла, гадна работа.Включих ЖПС-то и леко-леко, щот вятър,вълни и мъгла. Па взех че спрях и фърлих чепарето. Ама толкова съм навлечен, че едвам се движа и хоп сефтето. Айде и второто излезе добри парчета. Някъде в мъглата и вдалечината се чува свирка на кораб, ама яко свири, значи е голем кораба де. Ама къде е и аз къде съм-"кой,кой да ти каже". След малко ми се дочува, през ушанката, некаков шум се едно нещо бръмчи, ама голем дзвер. Дигам едната клепка на ушанката-лявата, щот чувам по-добре с лявото ухо и .......изненада. Бързо прибирай котви, въдици чепарета, телефони и навигации, щото нещо ИДЕ. Паля двигателя и в този момент от мъглата излиза един ОГРОМЕН кораб на 50-тина метра и иде право в мене. Айде яко газ и "дим да ме няма". На те тоя кораб му се виждаше торпедо ли е кво ли отпреде и беше по високо то лодката,май два пъти, а кораба, малиииииии божке като 6-етаже блок ми се виде.
Да, ама чернокопът остана там някъде. Прекръстих се три пъти плюх си не на патката, а в пазвата и айде пак да го търся.
Оп насам, оп натам, ама много дуе бре, добре че преди няколко деня си взех нова плаваща и горе-доле държи. И пак изненада........намерих го, там някъде в мъглата и давай скуби яко. 4-5 килца за нула време и спря, върнах се по вятъра, ама он си бегал усвет.
Повъртях, повъртях, тук 2-3 там 3-4броя не кг. и стана обяд, слънцета проби и видях къде съм- некъде у морето, леко в далечината се види Поморие ли Сарафово ли, абе карай нали има нещо в кофичката.
И реших да потеглям към дома, че се намръзнах, Но с тайната мисъл да спирам от време навреме, пък може и да уцеля някоя тройка от тотото. И давай посока Черноморец.
По път се сещам, че оня ден даваше добре пред Биволите и айде спирка. Селце пред Черноморец и някъде пред Атия, ама аз вече не ща да се смесвам с другите щот "ей сега спря, ама много даваше". И така сама лодка на километър няма никой около мене, и мечтата ми се сбъдна. Толкоз риба не съм виждал през живота си. от 12,45 до 15,55 не спря да дава, буквално чепарета не стига дъното. Даваше по 2-3 най често, по рядко 4-5 или по 1. Сменях ръце, крака, посоки щот всичко ме заболя, но най важното е че по едно време , се усеща че през цялото време се усмихвам, като некой идиот. Ей тва кефа е голяма работа, прави от дърти мъже деца.
Най накрая взех решение да се прибирам,въпреки всичко, щото и път ме чака.
А на брега нова изненада. Бабата ме чака, щот съм малко куц тия дни и тя решила че като съм се забавил имам нужда от помощ. Вярно имах нужда, чувствах се се едно са ме били в милицията с бухалки по гърба и ръцете. Едва слязох от лодката.
Да, ама съм много щастлив и изключително удовлетворен. Прекарах прекрасен ден и завърших чудесно чернокопения сезон. Дано и следващата година да е като тази.
И така за отчета 352-6-9 риби, че с бабата като ги прибирахме нещо объркахме бройката. За наказание, че не е броила добре сега тя чисти и после да маринова по дребните, хак да и е. Като килограми не знам, щото батерията на кантара даде фира, догодина ще я сменям, сега няма за кога. Ама на око около 30 оки.
Айде останете си със здраве, че толкоз не съм писал и за дипломната си работа в ИСИ-то
krasi81- ...........................
Брой мнения : 466 Рожд.дaта : 07.06.1981
Години : 43
КИРО написа:marinco с голям кеф ти четох премеждията и преживяното удоволствие.
Спира пилотажа , не и движението на корабите
В отговор на сичски дето харесахте романа в тричасти с пропог и екшън и епилог и на тия дето не го харесахте.
Кораба нема никакво значение къде плува или плава, дали е нарушил правилника за мъглата или закона за кривите върби. В моята поема ставаше въпрос за кефа. А за кораба.............
"МИНАВА....БЕЛИЯ КОРАБ МИНАВА............
Наздраве на сички от форума
Чернокопът е във фризера........вече........и на някои от нас в шкембаците.
КЕФ ЦЕНА НЯМА
Кораба нема никакво значение къде плува или плава, дали е нарушил правилника за мъглата или закона за кривите върби. В моята поема ставаше въпрос за кефа. А за кораба.............
"МИНАВА....БЕЛИЯ КОРАБ МИНАВА............
Наздраве на сички от форума
Чернокопът е във фризера........вече........и на някои от нас в шкембаците.
КЕФ ЦЕНА НЯМА
marinco- ...........................
Брой мнения : 246 Рожд.дaта : 27.12.1960
Години : 63
Фризерите и тумбаците ще са пълни винаги , но има и SAFETY FIRST , а за цената .....всеки си решава кое е безценно кефа или безопасността ....
Илко,браво за улова,убил си рибата.Ама за тоя параход като прочетох и мен ме хвана страх баси майката.Не бива шега с тези работи си мисля аз.Особено пък такива новобранци като мен..не знам..не се виждам като падне мъгла в морето де ше се дяна.
Емануилe, нещо си се объркал с този пост. Няма безгрешни хора и аз съм точно от тях. Ако те е страх от мечки не ходиш на лов/не влизаш в гората/, а в това да попаднеш в комична ситуация и то за първи път............ти ако нямаш значи си ВЕЛИКАН в мореплаването. Не искам и не трябва тук да разискваме тази тема. Ако не си спомняш, да ти припомня ..............темата е за риболов и впечатления, а иначе един колега предлагаше подводница, абе кво стана още ли се предлага и колко е цената към момента!emanuil написа: Фризерите и тумбаците ще са пълни винаги , но има и SAFETY FIRST , а за цената .....всеки си решава кое е безценно кефа или безопасността ....
Ама не закривай още бре,сега ще духне обратния вятър,и ще върне рибата.
- Киро ми взе думите от устата - по прогнози го дават силен южен вятър - обикновено течението се обръща обратно барабар с рибата ...но и ще вали ....е , имам един стар неопрен ....
:525707397c05bb
- Киро ми взе думите от устата - по прогнози го дават силен южен вятър - обикновено течението се обръща обратно барабар с рибата ...но и ще вали ....е , имам един стар неопрен ....
:525707397c05bb
????- Гост
Браво Илко, страхотен риболов си направил :thumbsupsmiley
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Кире, от твойта уста в Божиите уши.КИРО написа:marinco с голям кеф ти четох премеждията и преживяното удоволствие.
Не съм закрил паламудския сезон. Ще пробвам да хвана няколко за веяне, че нещо се отнесох, абе всъщност чаках цена и размер и ......
А пък старите рибари ми казаха да чакам, че през ноември"както е тръгнала" щели да са над кила сичките риби! И аз повярвах. Ама като гледа и слушам май само циганета има из морето. Та сеги точа куките и лъскам воблерите, сакън се сбъдне твойта прогноза.
Малиииии навън ква мъгла е......
Не е за влизане днеска.
А пък който е влязъл ПАЙ СЕеееееееее от кораба, 'начи
Не е за влизане днеска.
marinco написа:Малиииии навън ква мъгла е......
Не е за влизане днеска.
krasi81- ...........................
Брой мнения : 466 Рожд.дaта : 07.06.1981
Години : 43
Илкооо,ако знаеш кви паламуди видях вчера -
Май към трите кила бяха,и май от РК-тата,
аз си купих малко хамсия за солта.
Почнах се светвам какво ми е дърпало в последно време,
и все не мога да го видя.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
sllipi1 написа:абе брат Иво не си ли мислил да си смениш хобито?
Смятам да си остарея и умра в морето.Много силно ме влече,а пък има ли риба става още по лошо.
Много риба съм хванал,много пъти съм се връщал без риба,но не се отказвам.
От догодина май ще прекарвам още повече време в морето понеже вече сделката с къща на рибарското селище и 9 метра лодка е почти приключена
Ribarina- ...........................
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42
КИРО написа:Илкооо,ако знаеш кви паламуди видях вчера -
Ай стига с тези информации де!... Семейството ли искате да ми развалите? От три седмици обещавам, че "това е последната събота и неделя и приключвам риболовния сезон." :29e6bbd771c7f3
justinian- глоб.модератор
Брой мнения : 917 Рожд.дaта : 05.02.1970
Години : 54
justinian написа:КИРО написа:Илкооо,ако знаеш кви паламуди видях вчера -
Ай стига с тези информации де!... Семейството ли искате да ми развалите? От три седмици обещавам, че "това е последната събота и неделя и приключвам риболовния сезон." :29e6bbd771c7f3
Така е Тони, тези подстрекатели само палят фитила, хвърлят бомбата и хич не ги е еня, че семейство имаш.
Само за паламуди и торуци разправят пустите им моруци, а любящите съпруги мили, да ни дочакат от морето, вече нямат сили. :525707397c05bb
vatus- ...........................
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68
Ribarina написа:sllipi1 написа:абе брат Иво не си ли мислил да си смениш хобито?
Смятам да си остарея и умра в морето.Много силно ме влече,а пък има ли риба става още по лошо.
От догодина май ще прекарвам още повече време в морето понеже вече сделката с къща на рибарското селище и 9 метра лодка е почти приключена
Ами дано да стане ,,,,,,да има за повече хора място...... :525707397c05bb
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
евалата брат само такаRibarina написа:sllipi1 написа:абе брат Иво не си ли мислил да си смениш хобито?
sllipi1- ...........................
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Години : 48
Страница 14 от 19 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19
Страница 14 от 19
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing