Сезон 2013
+28
boysa
Мънцата
Петър Василев
JimBeam
Вельо
Pretor
gogo26
roko koko
КИРО
rikitikitavi
fishermann2
Любак
mooooka
iamyordan
Nikolov
tolio_pm
Моряка
Тик Так
ПЛУВЧО
strijok
vstoikov
baretata
Ribarina
kokofishig
Светозар Върбанов
vanko4at
ДЯДО ИВАН
EU_BG_akademika
32 posters
Страница 7 от 8
Страница 7 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Сезон 2013
Бояне,дребни рибки виждаха ли се?
Нещо като хамсии,сафриди - абе знаеш за какво питам?
Иначе еваларка за отстреляните риби - задобряваш с всеки ден.
Нещо като хамсии,сафриди - абе знаеш за какво питам?
Иначе еваларка за отстреляните риби - задобряваш с всеки ден.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Имаше много пясачници хамсиики не толкова много но на два пъти видях по дузина чернокопчета след тях но доста дребни миналата година по това време бях срещал доста по едрички и много като количество. Имаше и много големи пасажи от мини скаридки. Поздрави и дано да ти помогне .Наслука
boysa- ...........................
Брой мнения : 931 Рожд.дaта : 22.08.1976
Години : 48
Благодарско Бояне.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Колана добре го слагаш към таза. Ако е по-нагоре, пристяга диафрагмата, която играе основна роля при раздишването. За да не се върти колана и да не ти се качва на гърдите, когато гмуркаш, си направи едно въженце, което минава през чатала ти и държи колана да не се изхлузва. 8 кг. на кръста са доста. След няколко часа във водата ще усетиш болките. Разпредели тежестта и на гърба. Помисли за жилетка или за самар. В жилетката да има докъм 30% от тежестта на колана. Успех!fishermann2 написа:Даааа,наистина по колана има да се работи,но има едни детайли,такива дребнички и ако не се изпипат,нещата не се получават.
Колана гледам да го слагам по-надолу към таза.Така по-лесно лежа с краката на дъното.Но си мисля,ако сложа част от тежестта на гърба и по този начин олекотя колана,ще мога по-лесно и пълноценно да раздишвам на повърхността.Защото сега,май колана е тежичък и имам леки затруднения.А ходенето му напред и назад според мен се дължи на това,че не е гумен и няма сцепление с костюма.
За плавниците съм напълно съгласен.Моите сега става само да се вадят миди и рапани,но не и за друго. Ами,и за това ще ми трябват жокери.И без това тия с чорапи няма да ми станат,а водата ще започне да изстива.Ще ходя по магазините да ги разгледам,но и съвети приемам.
Pretor- ...........................
Брой мнения : 261 Рожд.дaта : 15.01.1967
Години : 57
Това дорада ли е ?Аз вчера както се чудех какво да правя предиобед ,лекинко влязох пред Форос.Водата на повърхноста долу горе се ядваше,под 4-5 метра обаче си беше бистра.Страшно много дребна иларийка(педарка),мернах само няколко платерини ,доста попардаци и ужасно много лапина.До обед направих малко над килце среден поп и се прибрах у дома.То и тогава се сговняса времето а и ми беше някак си обедно.
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Да, дорадо е. А иначе на Форос и района на Крайморие съм го отписал отдаааавна. Такава боза, че само си троша нервите и си губя времето там.
Юри, хазайката не напълни ли шишичката с ципуро че я показваш празнаPretor написа:Една хамсия с голяма глава
[/img]
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
Браво за хамсията
А сега кажи къде я хвана (в радиус + - 50км. от мястото) и опиши с две приказки как се държеше рибата?
А сега кажи къде я хвана (в радиус + - 50км. от мястото) и опиши с две приказки как се държеше рибата?
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
Ааа, Веско, не бях тамJimBeam написа:Юри, хазайката не напълни ли шишичката с ципуро че я показваш празна
А, радиуса няма значение. Тя тази риба не стои на едно място :). А иначе мястото е западното крайбрежие на един остров. В една съседна държава, в която не можем да ловуваме легално .gogo26 написа:Браво за хамсията
Как се държеше рибата ли? Ами много приятелски . Бях почти на носа, когато се появиха няколко главанака и единия веднага го отнесе. Чист късмет. Нептун ми ги прати. Два дни преди това, бях на същото място и помен нямаше от такива риби. Има една приказка, че на слепите гарги, Господ им свива гнездата .
Поздравления за хубавата хамсийка!
От известно време май не стрелям по малки риби и наистина виждам повече големи, но когато спра и по тях какво ли ще видя. Та вчера бях само с настройка за рапани и миди и немислех за платерини много. Ма как да не мислиш, като почнат да те обикалят и да се чешат в харпуна. Та за 6 часа имах три изстрела два пъти не издържах и гръмнах, но не бях точен пробвах и далечен изстрел. Правех тренировките по съвет на Гого. Бях легнах не до камъка както обикновено, а над него стоя и си броя видимост 3-4м. Две глави се показват от нищото. Идват право към мен. Големи са, май са кефали имат големи глави, но плуват бързо, за миг и са пред лицето ми. Опулвам се не са кефали, но са зад стрелата издърпвам леко харпуна, но от адреналина нещо изтропвам. Миг картина за снимка в профил и газ към синевата. Опитах да натисна спусъка, но и той като ума зацикли изпратих ги с поглед и надежда пак да ги срещна. Това на 8-9м. Първата ми среща с морски вълци разпали в мен огън, които не беше горял отдавна. Сега си вадя изводи и поуки от случката и продължавам да чета и да се подготвям за следващите срещи. Всичко е важно както казвате и не трябва да си пропуска, но само тогава, когато се прави без да се мисли се достига до онова състояние на спокойствие.
От известно време май не стрелям по малки риби и наистина виждам повече големи, но когато спра и по тях какво ли ще видя. Та вчера бях само с настройка за рапани и миди и немислех за платерини много. Ма как да не мислиш, като почнат да те обикалят и да се чешат в харпуна. Та за 6 часа имах три изстрела два пъти не издържах и гръмнах, но не бях точен пробвах и далечен изстрел. Правех тренировките по съвет на Гого. Бях легнах не до камъка както обикновено, а над него стоя и си броя видимост 3-4м. Две глави се показват от нищото. Идват право към мен. Големи са, май са кефали имат големи глави, но плуват бързо, за миг и са пред лицето ми. Опулвам се не са кефали, но са зад стрелата издърпвам леко харпуна, но от адреналина нещо изтропвам. Миг картина за снимка в профил и газ към синевата. Опитах да натисна спусъка, но и той като ума зацикли изпратих ги с поглед и надежда пак да ги срещна. Това на 8-9м. Първата ми среща с морски вълци разпали в мен огън, които не беше горял отдавна. Сега си вадя изводи и поуки от случката и продължавам да чета и да се подготвям за следващите срещи. Всичко е важно както казвате и не трябва да си пропуска, но само тогава, когато се прави без да се мисли се достига до онова състояние на спокойствие.
Това ми хареса Боби
Сега ако почнеш да гледаш за вълци,платерините ще те пощят по неопрена, но ...
Лавраци си има по вашия край,сега остава да се ориентираш къде и кога се движат,и да имаш едно наум
Аз така преди две-три години си плувам с транспортна скорост по един гръцки плаж,късно есента,жив човек няма,блея си и чакам да стигна едни скали....и в един момент се разминавам с нещо голямо и масивно даже отмествам харпуна в друга посока,реагирам като на човек....и добичето се стресна, и аз се оцъклих...докато се осеферя и взех да въртя харпуна му видях само чертата отзад
И от тогава винаги с едно наум, даже и като си обувам неопрена
Сега ако почнеш да гледаш за вълци,платерините ще те пощят по неопрена, но ...
Лавраци си има по вашия край,сега остава да се ориентираш къде и кога се движат,и да имаш едно наум
Аз така преди две-три години си плувам с транспортна скорост по един гръцки плаж,късно есента,жив човек няма,блея си и чакам да стигна едни скали....и в един момент се разминавам с нещо голямо и масивно даже отмествам харпуна в друга посока,реагирам като на човек....и добичето се стресна, и аз се оцъклих...докато се осеферя и взех да въртя харпуна му видях само чертата отзад
И от тогава винаги с едно наум, даже и като си обувам неопрена
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Това лято бях щастлив да стрелна тези красавици и един малък зъбар. Останалите плевеляци не влизат в сметката, защото не беше никаква философия да се стрелят, но пък бяха вкусни и съм благодарен, че ги имаше. Октоподи също доста извадих. Зъбарът не съм снимал, защото, както казах, беше малък и го стрелнах само за да го опитаме на вкус и беше много високо оценен от децата.
Риба лястовица - невероятно красиво същество! За съжаление, с огромна глава, много карантия и много малко месо. Вкусно, обаче!
[You must be registered and logged in to see this image.]
И една морена. Изключително агресивна твар. След като е уших, така захапа стрелата, че чух зъбите й. Изкарах я на най-близкия плаж, за да убия, че ме беше шубе да я пипам (затова е без глава). Много силна, много борбена! Пълна е с кости. Гърците я правят на супа, но ние нямахме такива условия и я пекохме. като изключим постоянното вадене на кости, месото й е прекрасно!
Това ми подари морето това лято. Малкият хвана около 35см лица в Турция и много се накефи.
Надявам се есента пак да мога да отида, пък и да напиша тук някаква равносметка.
Риба лястовица - невероятно красиво същество! За съжаление, с огромна глава, много карантия и много малко месо. Вкусно, обаче!
И една морена. Изключително агресивна твар. След като е уших, така захапа стрелата, че чух зъбите й. Изкарах я на най-близкия плаж, за да убия, че ме беше шубе да я пипам (затова е без глава). Много силна, много борбена! Пълна е с кости. Гърците я правят на супа, но ние нямахме такива условия и я пекохме. като изключим постоянното вадене на кости, месото й е прекрасно!
Това ми подари морето това лято. Малкият хвана около 35см лица в Турция и много се накефи.
Надявам се есента пак да мога да отида, пък и да напиша тук някаква равносметка.
От сега до към декември почва сезона на големите риби в нашето си море. Навсякъде е мъртвило и студ и често батак, но ..... морето помага на ентусиастите. Наслука на всички.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Днес след работа прескочих да видя как върви миграцията,........... ами хич не върви - половин час дремах на боруна и нищо не мина и отидох да проверя градинките. Добитъците си пасяха съвсем спокойно, все едно че лятно време. направих малко подборна сеч и добре че ми замръзнаха дренките , иначе незнам как щях да се спра. Като цяло - хубава работа, ама нищо не заслужи за персонална снимка пред мушкатото
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
Малиии, представям си кво е ако не подбираш Евала братJimBeam написа:...направих малко подборна сеч...
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Браво Джимбоо,умееш я подборната стрелба.Пожелавам ти ,а и не само на теб, подборна по такива риби,като за фотоси пред мушкатото
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Джими благодаря, за споделената снимка вдъхновяващо е, че още ги има. Добре си си копал градинките щом толкова много са родили.
Голяма сеч
GENIUS- ...........................
Брой мнения : 568 Рожд.дaта : 14.08.1985
Години : 39
Викаш - подборна сеч, ти направо си окосил ливадата.
vatus- ...........................
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68
Днес в Каварна, за 2 часа видях 4 пъти риби два пъти стрелях и една се прибра с мен.
Днес в Каварна, за 2 часа видях 4 пъти риби два пъти стрелях и една се прибра с мен.
Малко северняшки вълци снимани от майка ми, но не са уловени от мен. Важното е, че явно се разкарват в района и скоро се надявам да ще се срещнем.
Малко северняшки вълци снимани от майка ми, но не са уловени от мен. Важното е, че явно се разкарват в района и скоро се надявам да ще се срещнем.
Класни вълчета . Ейсега си оправих плавника вече, тоя стимул чаках
iamyordan- ...........................
Брой мнения : 101 Рожд.дaта : 14.10.1980
Години : 44
ще трябва и оправянето на морето да изчакаш
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Страница 7 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Страница 7 от 8
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing