Строително-риболовен бурканозатварателен излет
+24
JENIA
Мънцата
Elfi
СЪНДИ
nasco2
Pavkata 1977
nikgeo
grandal_331
Бай Гого
Nedeltcho Delev
Marco Polo
roko koko
Петър Василев
icokanev
HAZART
strijok
Pesho N.Zagora
Моряка
вакрил
ПЛУВЧО
КИРО
gogolisec
Любак
chapara
28 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Строително-риболовен бурканозатварателен излет
Здравейте, малки, големи и още по-големи момичета и момчета Отдавна не съм писала, но това, което преживях този уикенд, НЯМА как да не го споделя и с Вас
Начи, трябваше да си седим в София и двата дена, ама така стана, че моята Нелка с караваните на Искъра ни привика, и то не за кво да е, ами за работааа... Тони и построи баня, та трябваше да си дозалепи плочките и да ги фугира и още сто неща... Е, кандисахме с уговорката, че в събота ще ни е свободен ден, риболов от стрянта и после разходка с лодка
И... ОООООООО... тръгнахме от БОРСАТА, откъдето си купихме домати, чушки и патладжани, за кьополу Миналата зима без домати се видях в чудо! Баси скъпотията, па и те купешките консерви едни никакви, отвратителни, само ми разваляха вкуса на манджите! И се бях зарекла, че тая година ще ставам Баба Мравка, която си скътава зимнинка за дългите студени дни!
Тъй! Да не се отплесвам, че все пак пиша в риболовни излети и ше ме сполети Та начи, вечерта пристигнахме, Тони се завря у банята да лепи плочки, аз почнах да пека чушки, след което поради късния час ги оставих да втасат, до удобно за мен време да им обърна фнимание. Както и да е, на другата сутрин, алармата звъни, той става,облича се, буди ме, ма мен кът не ми се става, щот навън вече е мнооОоОООго студено сутрин, а под завивките едно тооОоООпличкоо, и продължих да си спя! Да ама след малко тел ми звъни на пожар, милото вика: "айде ставай, кафето е готово"! Е КАК да не скокна? Тегаво ми беше, ама при мисълта за топло кафе, след което студен духовит бряг и някви хладни риби, извадени от моята рибохващаческа въдица се разсъних набързо и изприпках в купонджийницата. Стигнахме до студения бряг през една картофена нива, току що полята и съответно газихме в кал до колене. Стигнахме до водата, ест нагазих да си измия краката и ... не ми се излизаше! Водата беше по-топла от въздуха И така, с фърлянето - риПка! И пак - РИПка! И големи бабушки, и йедри кленчета, и безброй слънчациииииии
[You must be registered and logged in to see this image.]
Честно казано, написах прекрасен подробен репортаж и нета ми се бъгна и ми изчезна цялата темичка! Върна ме в първи класссс Продължавам, но в кратце, че няма време, трябва спинкам
Та начи, в краааатце да ви разкажа: След прекрасния риболов от брега, главен капитан Бретиньо се беше наспал и ни чакаше в пълна бойна готовност да нападаме йедрите обитатели на язовир Искър по вода Екипажа
Разходката
БУНГАЛО ЗА ИСТИНСКИ ЕКСТРЕМИСТИ
Обиколихме целия язовир, валя ни дъжд, пече ни слънце, разпъвахме и сгъвахме чадърите до полуда, слизахме на брега на резервата за гъби, едно куче вълкодав щеше да ме изяде, видях най-красивите диви коне на света, сърнички и диви прасета колко щеш, къпахме се в язовира, пробвахме се за костур, ама нъцки, и те така - продължихме с возенето по прозрачните води на моя любим язовир Естествено, не пропуснахме и с показването на лични воблери и примамки, всеки си вади нещицата и се фука коя колко риби била извадила Аз погледах, послушах, не съм ходила на тролинг, такъми такива нямам, но се сетих за едно воблерче, което Васко Карпсливен ми го изпрати ни в клин, ни в ръкав, просто ей така, щото беше решил преди 2 години да ми направи подаръче Изпрати ми го по колегата ми Наско от Евроинс - клон Сливен, идвайки веднъж на отчет в офиса. Обажда ми се Наско и вика" Васко ми даде за теб едно подаръче", и ми донесе едно ококорено воблерче, което нямах представа кога ще ползвам, но си го пазех за късмет Та както се сетих за него, моменталически го вързах, щото бяхме пробвали всякакви примамки, дълбоко, плитко газещи, въздухоплаващи, блесни, силикони и тем подобни, ама без успех, ако не се брои костурчето на Тони
Едно наздраве да ви кажа набързо с коктейлчетата, които забърквах на бара на лодката и продължавам с кулминацията на цялото приключение
Смятам знаете, че всеки начинаещ има неимоверен късмет! Е, и при мен беше така, за ПОРЕДЕН ПЪТ при това За влачене от 12 на обяд до 19 следобяд, Тони извади едно костурче и това беше!И аз както си зяпкам и бърборкам глупости, Нели извика: "УДАР!!!" Бретиньо вика: "СПИРАМ ЛОДКАТА, ВАДЕТЕ ВЪДИЦИТЕ!!!" Тони вика: "МИЛО, ФАЩАЙ ВЪДИЦАТА, ИМАШ РИБА!!!" Аз се шашардисах, обръщам се, ФАЩАМ въдицата, засичам, стягам аванса, почвам да обирам, риба НЯМА! Да, ама викам си, барем воблера да си извадя! Поне него да спася Тя пръчката една такава яка, ама кът тоягата на Гандалф от Властелина! И каква беше изненадата ми, когато видях ЕДИН БЯЛ ПАРЦАЛ, закачен за МОЯ ВОБЛЕР, моткащ се под лодката
Искам да ви кажа, че бялата бе релийзната в трюмчето Критики НЕ приемам Направих това упражнение, но в тиганя и нахраних 6 човека с една риба - почти като Господ бях Дано това да не ми секне късмета, ама като си имам такъв вървежен воблер, ЕДВА ЛИ ВАСКОО -
п.с. Успях да си затворя и бурканите, Тони си довърши банята, в неделя пак бяхме с лодката в язовира, но без успех, счупи ни се мотора, излязохме почти посред нощ на гребла и въобще пожелавам на всеки такъв уикенд, изпълнен с толкова емоции, каквито изпитахме ние! Заредих батериите и ще изкарам чак до... ПЕТЪК
За Вас документира: Еlfi
Начи, трябваше да си седим в София и двата дена, ама така стана, че моята Нелка с караваните на Искъра ни привика, и то не за кво да е, ами за работааа... Тони и построи баня, та трябваше да си дозалепи плочките и да ги фугира и още сто неща... Е, кандисахме с уговорката, че в събота ще ни е свободен ден, риболов от стрянта и после разходка с лодка
И... ОООООООО... тръгнахме от БОРСАТА, откъдето си купихме домати, чушки и патладжани, за кьополу Миналата зима без домати се видях в чудо! Баси скъпотията, па и те купешките консерви едни никакви, отвратителни, само ми разваляха вкуса на манджите! И се бях зарекла, че тая година ще ставам Баба Мравка, която си скътава зимнинка за дългите студени дни!
Тъй! Да не се отплесвам, че все пак пиша в риболовни излети и ше ме сполети Та начи, вечерта пристигнахме, Тони се завря у банята да лепи плочки, аз почнах да пека чушки, след което поради късния час ги оставих да втасат, до удобно за мен време да им обърна фнимание. Както и да е, на другата сутрин, алармата звъни, той става,облича се, буди ме, ма мен кът не ми се става, щот навън вече е мнооОоОООго студено сутрин, а под завивките едно тооОоООпличкоо, и продължих да си спя! Да ама след малко тел ми звъни на пожар, милото вика: "айде ставай, кафето е готово"! Е КАК да не скокна? Тегаво ми беше, ама при мисълта за топло кафе, след което студен духовит бряг и някви хладни риби, извадени от моята рибохващаческа въдица се разсъних набързо и изприпках в купонджийницата. Стигнахме до студения бряг през една картофена нива, току що полята и съответно газихме в кал до колене. Стигнахме до водата, ест нагазих да си измия краката и ... не ми се излизаше! Водата беше по-топла от въздуха И така, с фърлянето - риПка! И пак - РИПка! И големи бабушки, и йедри кленчета, и безброй слънчациииииии
Честно казано, написах прекрасен подробен репортаж и нета ми се бъгна и ми изчезна цялата темичка! Върна ме в първи класссс Продължавам, но в кратце, че няма време, трябва спинкам
Та начи, в краааатце да ви разкажа: След прекрасния риболов от брега, главен капитан Бретиньо се беше наспал и ни чакаше в пълна бойна готовност да нападаме йедрите обитатели на язовир Искър по вода Екипажа
Разходката
БУНГАЛО ЗА ИСТИНСКИ ЕКСТРЕМИСТИ
Обиколихме целия язовир, валя ни дъжд, пече ни слънце, разпъвахме и сгъвахме чадърите до полуда, слизахме на брега на резервата за гъби, едно куче вълкодав щеше да ме изяде, видях най-красивите диви коне на света, сърнички и диви прасета колко щеш, къпахме се в язовира, пробвахме се за костур, ама нъцки, и те така - продължихме с возенето по прозрачните води на моя любим язовир Естествено, не пропуснахме и с показването на лични воблери и примамки, всеки си вади нещицата и се фука коя колко риби била извадила Аз погледах, послушах, не съм ходила на тролинг, такъми такива нямам, но се сетих за едно воблерче, което Васко Карпсливен ми го изпрати ни в клин, ни в ръкав, просто ей така, щото беше решил преди 2 години да ми направи подаръче Изпрати ми го по колегата ми Наско от Евроинс - клон Сливен, идвайки веднъж на отчет в офиса. Обажда ми се Наско и вика" Васко ми даде за теб едно подаръче", и ми донесе едно ококорено воблерче, което нямах представа кога ще ползвам, но си го пазех за късмет Та както се сетих за него, моменталически го вързах, щото бяхме пробвали всякакви примамки, дълбоко, плитко газещи, въздухоплаващи, блесни, силикони и тем подобни, ама без успех, ако не се брои костурчето на Тони
Едно наздраве да ви кажа набързо с коктейлчетата, които забърквах на бара на лодката и продължавам с кулминацията на цялото приключение
Смятам знаете, че всеки начинаещ има неимоверен късмет! Е, и при мен беше така, за ПОРЕДЕН ПЪТ при това За влачене от 12 на обяд до 19 следобяд, Тони извади едно костурче и това беше!И аз както си зяпкам и бърборкам глупости, Нели извика: "УДАР!!!" Бретиньо вика: "СПИРАМ ЛОДКАТА, ВАДЕТЕ ВЪДИЦИТЕ!!!" Тони вика: "МИЛО, ФАЩАЙ ВЪДИЦАТА, ИМАШ РИБА!!!" Аз се шашардисах, обръщам се, ФАЩАМ въдицата, засичам, стягам аванса, почвам да обирам, риба НЯМА! Да, ама викам си, барем воблера да си извадя! Поне него да спася Тя пръчката една такава яка, ама кът тоягата на Гандалф от Властелина! И каква беше изненадата ми, когато видях ЕДИН БЯЛ ПАРЦАЛ, закачен за МОЯ ВОБЛЕР, моткащ се под лодката
Искам да ви кажа, че бялата бе релийзната в трюмчето Критики НЕ приемам Направих това упражнение, но в тиганя и нахраних 6 човека с една риба - почти като Господ бях Дано това да не ми секне късмета, ама като си имам такъв вървежен воблер, ЕДВА ЛИ ВАСКОО -
п.с. Успях да си затворя и бурканите, Тони си довърши банята, в неделя пак бяхме с лодката в язовира, но без успех, счупи ни се мотора, излязохме почти посред нощ на гребла и въобще пожелавам на всеки такъв уикенд, изпълнен с толкова емоции, каквито изпитахме ние! Заредих батериите и ще изкарам чак до... ПЕТЪК
За Вас документира: Еlfi
Elfi- ...........................
Брой мнения : 2825 Рожд.дaта : 28.06.1972
Години : 52
Re: Строително-риболовен бурканозатварателен излет
Човек кат се запече дълго време , па кат земе се отпушии , не можеш го изчете
chapara- ...........................
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
Завръщане с гръмотевици.
Много се радвам,че пак те виждам тук ЕЛИ.
Много ни липсваше де.
И много поздрави на Тони.
Завръщане с гръмотевици.
Много се радвам,че пак те виждам тук ЕЛИ.
Много ни липсваше де.
И много поздрави на Тони.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Здравей Лудетино.
Чета те и ти се радвам. Твоето щастие е и мое.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Ай пробвай се да прочетеш дее, за кво се абих толко време
Ехаааа! Браво, Еличке!
Определено ни липсваха подробните и весело поднесени репортажи! Радвам се, че споделяш с нас слуката си, но още повече се радвам на слуката ти със сулката ! Само не се втурвай сега пръчки, макари, воблери..., карай си с това воблерче, докато не го затриеш някъде и до там с тролинга (просто съвет).
За зимнината няма какво да говорим - винаги домашно приготвеното е в пъти по-вкусно от купешките "Е"-та!
Поздрави и наздраве!
Определено ни липсваха подробните и весело поднесени репортажи! Радвам се, че споделяш с нас слуката си, но още повече се радвам на слуката ти със сулката ! Само не се втурвай сега пръчки, макари, воблери..., карай си с това воблерче, докато не го затриеш някъде и до там с тролинга (просто съвет).
За зимнината няма какво да говорим - винаги домашно приготвеното е в пъти по-вкусно от купешките "Е"-та!
Поздрави и наздраве!
gogolisec- ...........................
Брой мнения : 4181 Рожд.дaта : 10.07.1971
Години : 53
Шшшш..Алоу....Ти направо ме фърли за храна на щуките.Няма те никаква и изведнъж едни теми,големи бели...
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Тоя горния пост е за Чапи, нещо съм позабравила, че бързо реагирате и пропускам да цитирам, за което ще ме извините
Благодаря за топлото посрещане, не съм ви забравила и аз! То такову чудо кът вас забрая ли се ?
Благодаря за топлото посрещане, не съм ви забравила и аз! То такову чудо кът вас забрая ли се ?
Чи то отдалеч на такова си миришеше де.Elfi написа:Тоя горния пост е за Чапи,
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
На кво мирише...?На бяла в доматен сос ли?КИРО написа:Чи то отдалеч на такова си миришеше де.Elfi написа:Тоя горния пост е за Чапи,
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Браво Ели,страхотно завръщане
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56
Ели страшни сте А така и занапред
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Браво Ели то туй му се казва късмет.
Pesho N.Zagora- ...........................
Брой мнения : 2566 Рожд.дaта : 15.04.1970
Години : 54
Е тва си е нашто Ели
Поздрави и на Тони
Поздрави и на Тони
strijok- глоб.модератор
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Това не е хайку,това е класика -както би се изразил моя добър приятел Франк Лойд Райд! Добре дошла Ел.
HAZART- ...........................
Брой мнения : 1109 Рожд.дaта : 06.10.1969
Години : 55
Гога, това вече няма как да стане! Тая бяла риба ме фърли в музиката и тепърва ще видим какво ще се случва Кефчето е много по-различно от другите риболови, а нали знаеш, че аз обичам да ловя всякакви риби по всевъзможен начин Само че вече ще си гледам въдицата АЗ, а няма да чакам цялата лодка да види , че ми кълве, докато аз съм с гръб към пръчкатаgogolisec написа:Ехаааа! Браво, Еличке!
........... Само не се втурвай сега пръчки, макари, воблери..., карай си с това воблерче, докато не го затриеш някъде и до там с тролинга (просто съвет).
Привет Ел, поздравления!
Комбинацията теракол, плочки, чушки, буркани, бяла "риПка", ... е доста сложна. Но, един добър репортер знае как да го напише! Браво!
Здраве и успехи, !
Комбинацията теракол, плочки, чушки, буркани, бяла "риПка", ... е доста сложна. Но, един добър репортер знае как да го напише! Браво!
Здраве и успехи, !
icokanev- ...........................
Брой мнения : 3874 Рожд.дaта : 02.02.1963
Години : 61
Браво на Елфчето
п.п.ма къде са бурканите,не видях буркани
Петър Василев написа: Браво на Елфчето
Дааа.. и я на риби съм се нагледал.. [You must be registered and logged in to see this image.]Друго си е да оплакнеш окото с некой бурган.. [You must be registered and logged in to see this image.]
Бай Гого- ...........................
Брой мнения : 1378 Рожд.дaта : 02.12.1961
Години : 62
Браво Ел,страхотни разкази както винаги.Накефих се на целия разказ,най много на радостните ви и щастливи физиономии,което показва ,че сте във форма.
Дано слуката те стига и за напред .Живи и здрави и късмет във всичко
Дано слуката те стига и за напред .Живи и здрави и късмет във всичко
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
А къде са бурканитеее...
Ти ся стана кат брадатия.. Имаш си "воблерЪТ"
Да'н мислиш че всеки ден ше е така? Ма нищо, де, кат затърсиш и лодка за пазаруване ше мислим нещо по въпроса..
Ти ся стана кат брадатия.. Имаш си "воблерЪТ"
Да'н мислиш че всеки ден ше е така? Ма нищо, де, кат затърсиш и лодка за пазаруване ше мислим нещо по въпроса..
Marco Polo- ...........................
Брой мнения : 1233 Рожд.дaта : 01.04.1968
Браво Ел,поздравления
Nedeltcho Delev- ...........................
Брой мнения : 2769 Рожд.дaта : 24.03.1964
Години : 60
Ейййй, завърна се най-после Надявам се за постоянно Наистина липсваш тук! Страхотен репортаж, в типично Елф-ски стил Чакам следващия с нетърпение Поздрави на Тони
Може би ги е прибрала и ги пази за Поморие ...Петър Василев написа:п.п.ма къде са бурканите,не видях буркани
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Бай Гого написа:Друго си е да оплакнеш окото с некой бурган..
Nedeltcho Delev- ...........................
Брой мнения : 2769 Рожд.дaта : 24.03.1964
Години : 60
Аууууу БОП.. За ближния някой бургань нема ли уеее.. Найш от га ни съм бръмчал [You must be registered and logged in to see this image.]Nedeltcho Delev написа:Бай Гого написа:Друго си е да оплакнеш окото с некой бурган..
Бай Гого- ...........................
Брой мнения : 1378 Рожд.дaта : 02.12.1961
Години : 62
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing