Риболов от кораб
+2
runner
Моряка
6 posters
Страница 1 от 1
Риболов от кораб
Иво си тегли разни хубави големи рибоци, че що да няма и такава тема
[You must be registered and logged in to see this image.]
И примамката не на последно място...цитат(на воблера коремната кука му я отрязях, че се закачаха (нали ги сменях). главата на воблера отгоре е плоска)
И примамката не на последно място...цитат(на воблера коремната кука му я отрязях, че се закачаха (нали ги сменях). главата на воблера отгоре е плоска)
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Re: Риболов от кораб
Благодаря за помоща от страна на Ванката, ама май единствения начин да излезе снимка оттука е скайпа. Другото е филтрирано. Така че - той ги публикува снимките. Рибето е хванато на тролинг на 60 мили пред Ангола, скорост 4,6 възла. Воблера е купуван някога от Норвегия, модел, марка - не знам. Тройките ги смених с тези куки, но се закачаха, затова коремната се запозна с флекса. Разбалансиран е отвсякъде. Общо взето се държи горе, до 0,5м. Когато кораба слиза по мъртвака, изглежда се засилва и воблера изскача горе. Плува странно - ходи настрани (изглежда е предвиден за по-малка скорост). Това за воблера. Рибата е малко по-голяма по размер от миналата седмица. Този път я претеглих. Изчистена е 26кг (кантарчето преди това не показа нищо смислено - китайче!). Явно като се борят животинките изглеждат значително по-тежки. Онази ми се стори поне 50 кила. Тази е дълга 127см. Не се даде лесно - излезе цялата в кръв (маса разкъсвания от куката си докара).
И така. Продължавам да се надявам да хвана и тази година дорадо, като миналата. Но до седмица ще напуснем района. Но тогава имаше много калмари, а дорадото мре за тях. Сега един не съм видял. Само крил. Абе, квото - такова!
Живи и здрави!
И така. Продължавам да се надявам да хвана и тази година дорадо, като миналата. Но до седмица ще напуснем района. Но тогава имаше много калмари, а дорадото мре за тях. Сега един не съм видял. Само крил. Абе, квото - такова!
Живи и здрави!
runner- ...........................
Брой мнения : 228 Рожд.дaта : 22.06.1967
Години : 57
Ихаааа - крил на скара.
Ивооо,докарай малко насам бре.
Еваларка за големите риби.
Ивооо,докарай малко насам бре.
Еваларка за големите риби.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Браво,браво,очакваме още снимки и още трофеи
Аз имам стотици хванати,но така и досега нямам по-голяма от 25 кг туна и все Албакор.
Твоята от първия поглед я помислих за Жълтопер,но е Блуфин.
Няма да се претесняваш да показваш и снимки на окървавени,,наистина не е много красива гледка,но само тези,които не са хващали туни не могат да знаят каква кръв хвърчи навсякъде ако се нарани рибата и то съвсем малко.
Гледай,ма само да не ме накажат админите
Това е само от воблера!
Аз имам стотици хванати,но така и досега нямам по-голяма от 25 кг туна и все Албакор.
Твоята от първия поглед я помислих за Жълтопер,но е Блуфин.
runner написа:Не се даде лесно - излезе цялата в кръв (маса разкъсвания от куката си докара).:
Няма да се претесняваш да показваш и снимки на окървавени,,наистина не е много красива гледка,но само тези,които не са хващали туни не могат да знаят каква кръв хвърчи навсякъде ако се нарани рибата и то съвсем малко.
Гледай,ма само да не ме накажат админите
Това е само от воблера!
Страхотна риба .
Pesho N.Zagora- ...........................
Брой мнения : 2566 Рожд.дaта : 15.04.1970
Години : 54
Това се казва риба!
Albena- ...........................
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60
Днеска още една, близначе на вчерашната. Бях забравил, че отзад имам такъм. Тъкмо щях да маневрирам с един як раздрай, и инстинктивно погледнах назад. И това беше момента - просто видях момента на удара - линията стана струна назад. Ако не се бях огледал, такъма отиваше на винта одма. Воблера изкара късмет, за разлика от туната. Днес кое беше по-различното! Удара стана точно в момента, когато течението спря за около минута, преди да си промени посоката (има тука една хава, дето ми го показва супер прецизно). Тогава воблера се беше удълбочил повечко, вижда се от надводната част на линията. Значи, ако имам нещо да гази по-дълбоко - направо ще ги размажа. Ама от друга страна, за 11 дена - три такива риби..... Какво повече? То става месарщина. Още и една третина от първата не е консумирана. Кораба е сух - няма течна радост, и някак си не върви материала.
Аве мани ги теа туни ,само маринованка ми харесва, и то с водка. Искам да хвана дорадо.
Айде, живи и здрави!
PS. Аве, Кептън, то тоя крил колкото щурец голям, ква скара - не става.
Аве мани ги теа туни ,само маринованка ми харесва, и то с водка. Искам да хвана дорадо.
Айде, живи и здрави!
PS. Аве, Кептън, то тоя крил колкото щурец голям, ква скара - не става.
runner- ...........................
Брой мнения : 228 Рожд.дaта : 22.06.1967
Години : 57
Не си прав,,,,вкусотия голяма е,но да знаеш как да го приготвиш
На скарата не се държи повече от две минути.Запечатваш от едната страна и веднага обръщаш другата и после въртиш докато се получи лека коричка и вадиш пържолата за да останат всички сокове вътре в нея
Ако искаш ще питам жената да ми каже рецепти за тон.Казвам ти ще си ближеш пръстите.
Има хора от форума дето са опитвали поне 4 различни ястия от тон и даже не успяха да познаят,че ядат риба мислеха,че е телешко
На скарата не се държи повече от две минути.Запечатваш от едната страна и веднага обръщаш другата и после въртиш докато се получи лека коричка и вадиш пържолата за да останат всички сокове вътре в нея
Ако искаш ще питам жената да ми каже рецепти за тон.Казвам ти ще си ближеш пръстите.
Има хора от форума дето са опитвали поне 4 различни ястия от тон и даже не успяха да познаят,че ядат риба мислеха,че е телешко
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing