Не се вижда всеки ден такова чудо!
+16
vatus
gogolisec
nikinenov
KREPEJA
strijok
icokanev
Мънцата
Marco Polo
carpsliven2
D.Dimitrov
ПЛУВЧО
ufo
vstoikov
kanara
chapara
docenta
20 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Не се вижда всеки ден такова чудо!
Здравейте,
Отдавна не съм писал, не че не ходя на риба, но не ми остава време след това. Може би към края на годината ще пусна един обзор да се види какви ги е свършила моя доцентска милост. Но сега не можах да се стърпя да ви разкажа нещо, което не се вижда всеки ден.
В събота с Тошко Захранката и един друг приятел Рамбо отидохме тримцата на платения гьол край Нови хан. Гьолът е малък, плитък и на пръв поглед скромен, но отдавна съм се убедил , че държи трофейни риби. Там преди време Рамбо извади 8-килограмов шаран, а има екземпляри и над 12 килограма. Лично аз съм вадил до 4-5 кила, но това е друга история.
Този ден обаче нямах никаква слука с шараните, въпреки , че захраних с около кило прясна царевица, башка разни миксове от шаранска захранка. Цял ден не ми пипна нито на плувка, нито на дънната, макар че смених всички възможни стърви. Към 15,30 часа вече ме хванаха нервите и тръгнах да обикалям брега с едната въдица, която премонтирах с монтаж за толстолоб, защото видях, че играе. Но и там ударих на дърво и камък, но пък точно тогава Рамбо измъкна трикилограмов шаран на фидер на консервирана царевица на куката и три бели червея за контра.
Тогава видях, че на свободните от плувкари и дънари места една симпатична млада двойка обикаля със спинингови въдици и пробва за хищник около брега. Впрочем пробваше младата дама, а партньорът й галантно я следваше с камера в ръка. И имало защо. Тъкмо бяха в най-далечния ъгъл на гьола и съвсем до брега момичето закачи нещо едро и се усмихна като за фотосесия. Вижте, ако не вярвате:
[You must be registered and logged in to see this image.]
И се почна един епичен дуел. Щуката дърпаше като бясна, направи няколко лупинга във въздуха, но и момичето се държеше невероятно и укротяваше рибата:
След горе-долу десет минути борба, която събра очите на всички мъже около гьола Деси запита победоносно "Кой сега е номер едно?" и измъкна рибата навън, вярно с малка помощ от съпруга й Томи. То и други се опитваха да помогнат с кепове, но рибата не можеше да се побере в тях. Затова Томи я подхвана с грип, кантара на който показа 8,7 кг!
Ето , наслаждавайте се!
Колко е дължината на трофейната зъбатка, съдете сами по ръста на Деси и въдицата, която между впрочем бе докарана за сефтосване. Е, такова сефте пожелавам всекиму.
След фотосесията Томи откачи воблера от щуката, снима се и той с нея за спомен и по най-благороден начин я върна обратно във водата.
Това е Томи с трофейната почти деветкилограмова щука, а той е висок колкото мен към 185 сантиметра. Да няма после спорове за размери и килограми!
Искам да изкажа и възхищението си от поведението на това младо семейство Деси и Томи Стойкови. Оказа се, че и двамата са зъболекари, страстни спинингисти, но не взимат риба за консумация. Такъмите им също бяха перфектни, плетено влакно 0,14, повод от флуоркарбон и тройночупещ воблер Rapture Spro, а въдицата се вижда на снимката, че е с инерционна макара!. Абе, кеф отвсякъде.
Айде, много здраве от дяда ви Доцента.
И наслука!
Отдавна не съм писал, не че не ходя на риба, но не ми остава време след това. Може би към края на годината ще пусна един обзор да се види какви ги е свършила моя доцентска милост. Но сега не можах да се стърпя да ви разкажа нещо, което не се вижда всеки ден.
В събота с Тошко Захранката и един друг приятел Рамбо отидохме тримцата на платения гьол край Нови хан. Гьолът е малък, плитък и на пръв поглед скромен, но отдавна съм се убедил , че държи трофейни риби. Там преди време Рамбо извади 8-килограмов шаран, а има екземпляри и над 12 килограма. Лично аз съм вадил до 4-5 кила, но това е друга история.
Този ден обаче нямах никаква слука с шараните, въпреки , че захраних с около кило прясна царевица, башка разни миксове от шаранска захранка. Цял ден не ми пипна нито на плувка, нито на дънната, макар че смених всички възможни стърви. Към 15,30 часа вече ме хванаха нервите и тръгнах да обикалям брега с едната въдица, която премонтирах с монтаж за толстолоб, защото видях, че играе. Но и там ударих на дърво и камък, но пък точно тогава Рамбо измъкна трикилограмов шаран на фидер на консервирана царевица на куката и три бели червея за контра.
Тогава видях, че на свободните от плувкари и дънари места една симпатична млада двойка обикаля със спинингови въдици и пробва за хищник около брега. Впрочем пробваше младата дама, а партньорът й галантно я следваше с камера в ръка. И имало защо. Тъкмо бяха в най-далечния ъгъл на гьола и съвсем до брега момичето закачи нещо едро и се усмихна като за фотосесия. Вижте, ако не вярвате:
И се почна един епичен дуел. Щуката дърпаше като бясна, направи няколко лупинга във въздуха, но и момичето се държеше невероятно и укротяваше рибата:
След горе-долу десет минути борба, която събра очите на всички мъже около гьола Деси запита победоносно "Кой сега е номер едно?" и измъкна рибата навън, вярно с малка помощ от съпруга й Томи. То и други се опитваха да помогнат с кепове, но рибата не можеше да се побере в тях. Затова Томи я подхвана с грип, кантара на който показа 8,7 кг!
Ето , наслаждавайте се!
Колко е дължината на трофейната зъбатка, съдете сами по ръста на Деси и въдицата, която между впрочем бе докарана за сефтосване. Е, такова сефте пожелавам всекиму.
След фотосесията Томи откачи воблера от щуката, снима се и той с нея за спомен и по най-благороден начин я върна обратно във водата.
Това е Томи с трофейната почти деветкилограмова щука, а той е висок колкото мен към 185 сантиметра. Да няма после спорове за размери и килограми!
Искам да изкажа и възхищението си от поведението на това младо семейство Деси и Томи Стойкови. Оказа се, че и двамата са зъболекари, страстни спинингисти, но не взимат риба за консумация. Такъмите им също бяха перфектни, плетено влакно 0,14, повод от флуоркарбон и тройночупещ воблер Rapture Spro, а въдицата се вижда на снимката, че е с инерционна макара!. Абе, кеф отвсякъде.
Айде, много здраве от дяда ви Доцента.
И наслука!
docenta- ...........................
Брой мнения : 86 Рожд.дaта : 13.11.1953
Години : 71
Re: Не се вижда всеки ден такова чудо!
Много добре поднесено.
chapara- ...........................
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
Чудесен репортаж и чудесен улов!!!!!!!!!!!!!!!!
kanara- ...........................
Брой мнения : 830 Рожд.дaта : 24.10.1978
Години : 46
Евала на рибарката.Е па я га ша си намеря такава женааааа.
vstoikov- ...........................
Брой мнения : 495 Рожд.дaта : 14.12.1970
Години : 53
Мда в друга тема тъкмо обсъждахме воблерите Rapture.
Те ти отговора!
Страхотна мацка, страхотна риба
Те ти отговора!
Страхотна мацка, страхотна риба
Наистина голяма атракция е била тази невероятна двойка.Добра слука и майсторско изпълнение.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Не се връзвай!vstoikov написа:Евала на рибарката.Е па я га ша си намеря такава женааааа.
Тя е ЗЪБОЛЕКАР
Сещаш се на какво е способна ...... нали!
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54
Що бе я съм дърводелец ку знайш кви спапални правя малйй.D.Dimitrov написа:Не се връзвай!vstoikov написа:Евала на рибарката.Е па я га ша си намеря такава женааааа.
Тя е ЗЪБОЛЕКАР
Сещаш се на какво е способна ...... нали!
vstoikov- ...........................
Брой мнения : 495 Рожд.дaта : 14.12.1970
carpsliven2- ...........................
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Това е репортаж, като от приказките! Митичното чудовище заловено и укротено от прекрасната принцеса, с помощта на принца...! Чак се замечтах! Дай боже всекиму такава принцеса и такова чудовище!
gogolisec- ...........................
Брой мнения : 4181 Рожд.дaта : 10.07.1971
И щуката, и зъболекарката...
Marco Polo- ...........................
Брой мнения : 1233 Рожд.дaта : 01.04.1968
Години : 56
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Браво за готиния репортаж, !
Имам много добра информация за този гьол, но нали съм си неверник ... Вече мисля кога и как да "отскубна" до там, естествено, че през работно време е най-удачно!
Имам много добра информация за този гьол, но нали съм си неверник ... Вече мисля кога и как да "отскубна" до там, естествено, че през работно време е най-удачно!
icokanev- ...........................
Брой мнения : 3874 Рожд.дaта : 02.02.1963
Години : 61
Бравус на рибарката и благодарности на Доцента, че ни направи съпричастни
strijok- глоб.модератор
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52
Красавицата и Звяра
KREPEJA- ...........................
Брой мнения : 195 Рожд.дaта : 04.07.1968
Бе и аз съм щукар вещ в занаята ма този гюл ми по харесва от там където ходя, ще сменям местата за риболов явно.
Бас държа че щуката е била мъжка, ех защо не съм бил на място на щуката па да ме хване тогаз и .............
Бас държа че щуката е била мъжка, ех защо не съм бил на място на щуката па да ме хване тогаз и .............
nikinenov- ...........................
Брой мнения : 324 Рожд.дaта : 16.03.1978
Години : 46
Айдеее, мечтай си за такава щука, а за другото..nikinenov написа: Бе и аз съм щукар вещ в занаята ма този гюл ми по харесва от там където ходя, ще сменям местата за риболов явно.
gogolisec- ...........................
Брой мнения : 4181 Рожд.дaта : 10.07.1971
Щуката е била по здравна каса за това е клъвнала, на профилактичен преглед е минала, в добри ръце е попаднала и по живо по здраво си е тръгнала. Дано следващият път не попадне на някой огладнял хирург.
vatus- ...........................
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68
Браво! Страхотна риба и майсторско представяне!
А семейството освен добри риболовци са и много добри зъболекари.
А семейството освен добри риболовци са и много добри зъболекари.
Adrian- ...........................
Брой мнения : 46 Рожд.дaта : 16.06.1966
Години : 58
А бе като ви чета постовете не знам кое повече ви е харесало - рибата или рибарката...
ДАКАТА- ...........................
Брой мнения : 179 Рожд.дaта : 31.08.1973
Години : 51
..........Мда ,нещо такова.
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Правилният отговор е "ДА!"
Marco Polo- ...........................
Брой мнения : 1233 Рожд.дaта : 01.04.1968
Йааа, йааааааааа, зер гут.... Много хубава.......риба!!!
ДАКАТА- ...........................
Брой мнения : 179 Рожд.дaта : 31.08.1973
Години : 51
Първосигнално и на мен мацката по ми хвана око, ама сега като се поразмислих, то хубави мацета под път и над път, ама такива щукииии не мож срещна всеки ден, пък и тя зъболекаркаааа....знаеш ли колко болка може да ти причини....
vatus- ...........................
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68
Въх, дискусията май тръгна в единствено вярната посока, която се нарича "Мечтата на рибаря!" Да знаете, ако в парламента имаше такова вишегласие, партиите биха станали излишни.Скоро се чух с Томи и Деси и те ме увериха, че добре се забавляват с коментарите по техен адрес! Даже във Фейса имали вече щукогрупа или нещо подобно... Дерзайте братя, да хващате и вий - кой каквото си мечтае
docenta- ...........................
Брой мнения : 86 Рожд.дaта : 13.11.1953
Години : 71
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing