Риболов в Средиземно море
+12
ДЯДО ИВАН
beis
georg
Мънцата
Моряка
ПЛУВЧО
Васил
КИРО
GENIUS
вакрил
Петър Василев
mdesov
16 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Риболов в Средиземно море
Здравейте приятели
Остана ми малко време и реших да ви разкажа за риболова през вчерашния ден.
Както обикновено си се разхождаме из моретата с едно от корабчетата на Грийнпийс, този път от Суец канал посока Амстердам. След като излязахме от Суец , ни хвана много лошо време със силен вятър по кърмата и риболова беше немислим поради високата скорост която правехме, 12 възела.
За мое щастие обаче, малко преди Малта вятъра стана насрещен и скотоста падна на 5,5-6 възела а вълната беше понисима. Не ми трябваще много мислене и веднага пуснах две тролинг линии на левия и десния борд на кораба. Едната беще на 19см воблер с газене 4-5м а другата пуснах на изкуствен калмар, без никакво отежнение. Първия ден тролинг разбира се пълно и класическо капо, но това се среща често в океана.
Втория ден (тоест вчера) почна по същия начин. До 16,30 нищо.
Взех си душ след работа и реших да изляза на кърмата за една цигара преди вечеря. Не бях изпушил и половината когато линията на десния борд се опъна като струна пред очите ми .
Хванах веднага месината и усетих, че нещо голямо си е харесало изкуствения калмар. В продължение на 15 минути само държах линията без да мога да прибера и един метър от нея. Молех се да издържи повода на калмара. Най слабата част в тъкъма.
Изведнъж линията поолекна и почнах да събирам енергично.Успях да обера не повече от десетина метра, след което нещото от другата страна реши да си ги вземе обратно.
Най лошото беше, че бях сам и няма на кой да кажа поне едни ръкавици да ми донесе, че с тая месина е кофти малко като минава през ръцете ти.
След около 1,30ч битката почна да става малко по равностойна. Явно рибата се поизмоти и успях да я докарам на около 50 метра зад кораба. В този момент успях да зърна опашката и ми се стори, че е на туна. Няколко минути по късно последва скок на рибата над водата и разбрах, че съм се заблудил. Не беше Туна а беше Марлин.
Лека полека успях да я докарам на около 20м зад кораба, когато вече силите я напуснаха тотално и с помоща на един колега качихме на палубато това
[You must be registered and logged in to see this image.]
Имаше и задължителното мерене на рибата като дължина. 1,50м дължина на 22см широчина. Можеше и повече да я изкарам ако я бях мерил до края на опашката . Нямахме кантар за жалост, но по моя преценка е около 20 кг.
За статистиката тъкъма е 3мм месина с 2м бънджи въже в края (от към страната на кораба), пусната на 100м Изкуствения калмар се вижда на снимките. Рибата удари на 25 мили северно от Малта, при дълбочина 500м и температура на водата 19 градуса
За вкусовите качества Мънцони, ще разкажа след барбекюто тази вечер (ако мога да пиша)
ПП След тази риба сома не ми е интересен вече ( поне докато се прибера в БГ)
Поздрави от мен и само големи риби през новия сезон (не като на Дядо каичките)
Остана ми малко време и реших да ви разкажа за риболова през вчерашния ден.
Както обикновено си се разхождаме из моретата с едно от корабчетата на Грийнпийс, този път от Суец канал посока Амстердам. След като излязахме от Суец , ни хвана много лошо време със силен вятър по кърмата и риболова беше немислим поради високата скорост която правехме, 12 възела.
За мое щастие обаче, малко преди Малта вятъра стана насрещен и скотоста падна на 5,5-6 възела а вълната беше понисима. Не ми трябваще много мислене и веднага пуснах две тролинг линии на левия и десния борд на кораба. Едната беще на 19см воблер с газене 4-5м а другата пуснах на изкуствен калмар, без никакво отежнение. Първия ден тролинг разбира се пълно и класическо капо, но това се среща често в океана.
Втория ден (тоест вчера) почна по същия начин. До 16,30 нищо.
Взех си душ след работа и реших да изляза на кърмата за една цигара преди вечеря. Не бях изпушил и половината когато линията на десния борд се опъна като струна пред очите ми .
Хванах веднага месината и усетих, че нещо голямо си е харесало изкуствения калмар. В продължение на 15 минути само държах линията без да мога да прибера и един метър от нея. Молех се да издържи повода на калмара. Най слабата част в тъкъма.
Изведнъж линията поолекна и почнах да събирам енергично.Успях да обера не повече от десетина метра, след което нещото от другата страна реши да си ги вземе обратно.
Най лошото беше, че бях сам и няма на кой да кажа поне едни ръкавици да ми донесе, че с тая месина е кофти малко като минава през ръцете ти.
След около 1,30ч битката почна да става малко по равностойна. Явно рибата се поизмоти и успях да я докарам на около 50 метра зад кораба. В този момент успях да зърна опашката и ми се стори, че е на туна. Няколко минути по късно последва скок на рибата над водата и разбрах, че съм се заблудил. Не беше Туна а беше Марлин.
Лека полека успях да я докарам на около 20м зад кораба, когато вече силите я напуснаха тотално и с помоща на един колега качихме на палубато това
Имаше и задължителното мерене на рибата като дължина. 1,50м дължина на 22см широчина. Можеше и повече да я изкарам ако я бях мерил до края на опашката . Нямахме кантар за жалост, но по моя преценка е около 20 кг.
За статистиката тъкъма е 3мм месина с 2м бънджи въже в края (от към страната на кораба), пусната на 100м Изкуствения калмар се вижда на снимките. Рибата удари на 25 мили северно от Малта, при дълбочина 500м и температура на водата 19 градуса
За вкусовите качества Мънцони, ще разкажа след барбекюто тази вечер (ако мога да пиша)
ПП След тази риба сома не ми е интересен вече ( поне докато се прибера в БГ)
Поздрави от мен и само големи риби през новия сезон (не като на Дядо каичките)
mdesov- ...........................
Брой мнения : 586 Рожд.дaта : 12.09.1973
Години : 51
Re: Риболов в Средиземно море
Браво Миро,само така
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56
Гледам да не губя тренинг, че като се върна трябва да се открива тролинг сезона и трябва да съм във форма
Поздравления колега страхотна риба и много хубав репортаж
GENIUS- ...........................
Брой мнения : 568 Рожд.дaта : 14.08.1985
Години : 39
Баааа си "заргана" това ве Миро.
Еваларка за успеха и майсторлъка да я метнеш на борда.
Айде,чакам следващата риба да покажеш.
А сома - абе то туй риба ли е?
Еваларка за успеха и майсторлъка да я метнеш на борда.
Айде,чакам следващата риба да покажеш.
А сома - абе то туй риба ли е?
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Браво Миро!
Васил- ...........................
Брой мнения : 1078 Рожд.дaта : 24.02.1976
Години : 48
И аз я чакам Кире, следващата. Линиите са във водата
Кви са тез ножовки дет ги вадиш ве.... Аз кви "триони" мога да Фащам ... ... на сън ....
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
ПЛУВЧО написа:Кви са тез ножовки дет ги вадиш ве.... Аз кви "триони" мога да Фащам ... ... на сън ....
Поне вадя нещо : :wow: : а не като тебе да се бутам "рамо до рамо"
Това рибе, колко те е препотило Голям адреналин Сега и на вкус как е чакаме да речеш
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Добре ве мой Адреналина съм сигурен, че е бил на макс Да ми замразиш едно котлетче за проба
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Колега,са че пазим ли,или че бастисваме?mdesov написа:с едно от корабчетата на Грийнпийс
georg- глоб.модератор
Брой мнения : 4165 Рожд.дaта : 28.04.1974
Години : 50
Миро ти ме уби бе човек.Сомове,момове пьлен т..... това е истината братле.
Искрено и благородно завиждам на всеки практикуващ морски риболов.
Еле пьк за тоя марлин,направо ми е мечта.
Искрено и благородно завиждам на всеки практикуващ морски риболов.
Еле пьк за тоя марлин,направо ми е мечта.
beis- ...........................
Брой мнения : 359 Рожд.дaта : 05.05.1975
Години : 49
georg написа:Колега,са че пазим ли,или че бастисваме?mdesov написа:с едно от корабчетата на Грийнпийс
А бе ти по голям католик от папата се извъди бе Да не си мислиш, че ние сме като в Нова Загора и риба не ядем .
Това е Sustainable fishing не е браконерство
georg- глоб.модератор
Брой мнения : 4165 Рожд.дaта : 28.04.1974
Години : 50
глобалния да не чете това по долу
Дойде време след барбекюто да споделя какви са ми впечатленията от вкусовите качества.
Все бях виждал риби без кости, но като тази не съм виждал. Освен една средна кост и 5-6 големи кости формиращи гръдния кош, никаква друга костица няма. Месото е подобно като на вид на туната, но не е толкова тричаво. Направихме я по няколко начина. На скара, на футна във фолио и панирана с паста патафри.
На мен най-много ми хареса панираната с паста патафри. Месото остана доста сочно (независимо, че аз го правих ) за разлика от тази на скарата и във фурната.
Между другото и рандемана на рибата е много малък и лесно се дере. С дебела кожа като на кустура е, но с доста по малко люспи.
Поздрави
Дойде време след барбекюто да споделя какви са ми впечатленията от вкусовите качества.
Все бях виждал риби без кости, но като тази не съм виждал. Освен една средна кост и 5-6 големи кости формиращи гръдния кош, никаква друга костица няма. Месото е подобно като на вид на туната, но не е толкова тричаво. Направихме я по няколко начина. На скара, на футна във фолио и панирана с паста патафри.
На мен най-много ми хареса панираната с паста патафри. Месото остана доста сочно (независимо, че аз го правих ) за разлика от тази на скарата и във фурната.
Между другото и рандемана на рибата е много малък и лесно се дере. С дебела кожа като на кустура е, но с доста по малко люспи.
Поздрави
Тъъъъъййййй - Любака в неговата тема пише,
че и в Черно море ги има.
Тези дни приготвям бомбарда 350гр,морски червей ( зарган демек)или има едни в градината ми,
по около 50 санта,
и отивам да изхарча 4-5 кила бензин.
че и в Черно море ги има.
Тези дни приготвям бомбарда 350гр,морски червей ( зарган демек)или има едни в градината ми,
по около 50 санта,
и отивам да изхарча 4-5 кила бензин.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Кире, вземи си повечко бензин, че ако закачиш някой марлин и те вкара навътре, да не се чудиш как да излизаш
Иначе на слука от мен
Иначе на слука от мен
Миро ,кво е това ГОВЕДО ,дето си го уловил бре . Верно не е като моите каички . Ми като няма друго ,кво да ловя !!! Малиииии представям си как си се наакал ,докато го вадиш това НЯЩУ .Ма са те снимали ,след като си се поизмил .
Браво ,бе пич !!! Майтапа си е майтап ,ама много ти се кефя на улова .Сигурен съм ,че вече имаш една мечта по-малко. Яко !!! Айде утре и една голяма ТУНА да видя в ръцете ти . .Пък аз пак каички ще ловя
Браво ,бе пич !!! Майтапа си е майтап ,ама много ти се кефя на улова .Сигурен съм ,че вече имаш една мечта по-малко. Яко !!! Айде утре и една голяма ТУНА да видя в ръцете ти . .Пък аз пак каички ще ловя
ДЯДО ИВАН- ...........................
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 52
Страхотно рибе. Браво на тебе. Следващото да е баба Ричола!
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Голямо браво Нека да не те напуска слуката и дай Боже всекиму такова преживяване
Балта- ...........................
Брой мнения : 46 Рожд.дaта : 12.10.1958
ДЯДО ИВАН написа:Миро ,кво е това ГОВЕДО ,дето си го уловил бре . Верно не е като моите каички . Ми като няма друго ,кво да ловя !!! Малиииии представям си как си се наакал ,докато го вадиш това НЯЩУ .Ма са те снимали ,след като си се поизмил .
Не видя ли на снимките, че крачолите ми са вързани бе .
Прав си, че мечтите ми станаха с една по-малко ама сега чакам Туна и Дорадо, че много обичам 3 без коз .
Успех днес с каичките и ти пожелавам да са поне по 25 санта
ДЯДО ИВАН- ...........................
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 52
123
Дорадото е трудно за готвене но тунец закачиш ли директно си направи и малко на суши
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон 25 Ное 2024 - 20:29 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing