В търсене на Балканката
4 posters
Страница 1 от 1
В търсене на Балканката
Седя си миналата вечер в къщи и скучая. Форумите вече са прехвърлени и всичко сторило ми се важно е прочетено. Хората ходят за риби, понякога даже хващат :wink: .
Ми що не взема и аз да похващам тогава.
Подготовката ми е дълга и старателна. Прехвърлям тактики и планове в ума си, надъхвам се порядъчно, поемам си дъх, разкършвам пръсти като подготовка за борбата с голямата риба и замятам. Плувката ми се приводнява в почти в средата на езерото, правейки хипнотични кръгове по заспалата водна повърхност, които постепенно се разсейват, за да открият пак неподвижното водно огледало, в което да оглеждат буйните си прически околните дървета.
Но този покой е кратък. С леко поклащане плувката ми се скрива под водата и зареял поглед в природата наоколо едва успявам да засека. Опънът отсреща е стабилен. Кордата ми жужи от напрежението, в мелодията и се включва и протяжното свирене на аванса. Навремени, като кресчендо, се включва и пукането на извилата се до пределите си въдица. борбата е неравна, но накрая макар и изпотен и с треперещи от напрежението ръце успявам да извлека рибата от водата. Борбата си е струвала:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Почти 70 килограмовия сом ме е изтощил , но целта ми в този риболов е друга, тъй че замятам отново.
След секунди, пръчката ми отново е сгъната:
Отново сериозна риба!
Въодушевен замятам отново. Но скоро разочарован вадя следващия улов.:
Явно остатък от нечии пикник, небрежно захвърлен във водата.
Ново замятане и отново изненада:
Явно пикиникът в бил с консумация :wink:
На следващото замятане вадя и дясната обувка. Уредих се с подарък за рожденния ден на жената :wink:
Скоро виждам нещо жълто да се носи по водата. Замятам към него и успявам да го уловя:
Уредих и децата с подарък :wink:
решавам да ползвам жабето за стръв, което се оказва добра идея и скоро се сдобивам с нов трофей:
В следващия момент появилият се от някъде вятър довява и слеващата изненада:
Въодушевен я нахлупвам на главата си, дали не е късметлийска?
явно да, защото следващия ми улов е така дълго чаканата Балканка. И то не някое дребно рибе, а трофейна риба, тип "Рачевка":
Най-накрая и аз съм дал своя принос за благото на реките ни. Тайно се надявам пуснатата балканка да стане голяма почти колкото тази, виртуалната и един ден да се срещнем отново.
КАкто се надявам да се срещнем и с тези, миналогодишните 40 000, който надявам се, спокойно растат там в реката благодарение на LIDL и Клуб "Балканка":
Надявам се също така тази година рибките да са много повече, затова ще продължавам да ловя, а ако някой иска да помогне и да повтори моя риболов, а защо ли не и да ме задмине:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Ми що не взема и аз да похващам тогава.
Подготовката ми е дълга и старателна. Прехвърлям тактики и планове в ума си, надъхвам се порядъчно, поемам си дъх, разкършвам пръсти като подготовка за борбата с голямата риба и замятам. Плувката ми се приводнява в почти в средата на езерото, правейки хипнотични кръгове по заспалата водна повърхност, които постепенно се разсейват, за да открият пак неподвижното водно огледало, в което да оглеждат буйните си прически околните дървета.
Но този покой е кратък. С леко поклащане плувката ми се скрива под водата и зареял поглед в природата наоколо едва успявам да засека. Опънът отсреща е стабилен. Кордата ми жужи от напрежението, в мелодията и се включва и протяжното свирене на аванса. Навремени, като кресчендо, се включва и пукането на извилата се до пределите си въдица. борбата е неравна, но накрая макар и изпотен и с треперещи от напрежението ръце успявам да извлека рибата от водата. Борбата си е струвала:
Почти 70 килограмовия сом ме е изтощил , но целта ми в този риболов е друга, тъй че замятам отново.
След секунди, пръчката ми отново е сгъната:
Отново сериозна риба!
Въодушевен замятам отново. Но скоро разочарован вадя следващия улов.:
Явно остатък от нечии пикник, небрежно захвърлен във водата.
Явно пикиникът в бил с консумация :wink:
На следващото замятане вадя и дясната обувка. Уредих се с подарък за рожденния ден на жената :wink:
Скоро виждам нещо жълто да се носи по водата. Замятам към него и успявам да го уловя:
Уредих и децата с подарък :wink:
решавам да ползвам жабето за стръв, което се оказва добра идея и скоро се сдобивам с нов трофей:
В следващия момент появилият се от някъде вятър довява и слеващата изненада:
Въодушевен я нахлупвам на главата си, дали не е късметлийска?
явно да, защото следващия ми улов е така дълго чаканата Балканка. И то не някое дребно рибе, а трофейна риба, тип "Рачевка":
Най-накрая и аз съм дал своя принос за благото на реките ни. Тайно се надявам пуснатата балканка да стане голяма почти колкото тази, виртуалната и един ден да се срещнем отново.
КАкто се надявам да се срещнем и с тези, миналогодишните 40 000, който надявам се, спокойно растат там в реката благодарение на LIDL и Клуб "Балканка":
Надявам се също така тази година рибките да са много повече, затова ще продължавам да ловя, а ако някой иска да помогне и да повтори моя риболов, а защо ли не и да ме задмине:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Кърцата- ...........................
Брой мнения : 129 Рожд.дaта : 26.03.1974
Години : 50
Re: В търсене на Балканката
Браво!
само навик да не ти стане от компа да ловиш
само навик да не ти стане от компа да ловиш
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Кърцата написа:... Борбата си е струвала:
Почти 70 килограмовия сом ме е изтощил ,........
Кърца, не важиш Моя сом беше 76,600 Обаче като ти чета репортажа, напрао ти завидях на последователността на уловите При мен преобладаваха обувките, при Марко шапките и те така - кой квото го влече - това си фаща Танаско ку отиде, сигур само бутилки ше вади Утре пак съм за пъстърва, ще пиша
Elfi- ...........................
Брой мнения : 2825 Рожд.дaта : 28.06.1972
Години : 52
Elfi написа:..........
: Танаско ку отиде, сигур само бутилки ше вади ..................
Чшшшш, альууууу, бай ти Танас трети ден е на сух режим, пак фрешчета и такива нещица само консумира тоя
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing