Печена сьомга с хрупкави лучени кръгчета
Страница 1 от 1
Печена сьомга с хрупкави лучени кръгчета
Печена сьомга с хрупкави лучени кръгчета
Продукти:
1.1 филе прясна сьомга
2.копър
3.кора от 1 портокал
4.кора от 1 грейпфрут
5.кора от 1 лимон
6.20 мл водка
7.За лучените кръгчета:
8.1 глава лук
Панировка:
брашно
бира
сол
чили
кимион
бакпулвер
Дресинг:
1 с.лъжица захар
цитрусови плодове
див лук
Приготвяне:
Омачкваме копъра в купа със сол и захар, за да омекне. Добавяме и настъргана кора от портокал, грейпфрут и лимон. Плодовете ще използваме за дресинга.
Към всичко добавяме е 20 мл водка.
Покриваме със сместа сьомгата, която предварително сме измили и подсушили, и втриваме добре. Завиваме филето с домакинско фолио и го затискаме. Трябва да престои 24 часа в хладилника.
Тогава течността ще се отдели и рибата ще стане много крехка. Преди да сготвим обаче, махаме плодовата обвивка от рибата, изплакваме филето, подсушаваме и го режем на части.
Запържваме за няколко минути парчетата от двете страни в тиган за грил без мазнина, докато станат и лучените кръгчета.
Хрупкави лучени кръгчета:
Разбиваме всичко заедно, за да получим гъста панировка.
Нарязваме лука на кръгчета и го оставяме за 20 минути в прясно мляко, за да отнемем остротата му.
Когато е готово, топим кръгчетата в панировката и запържваме във фритюрника за минутка. Остава само дресингът за сьомгата.
Дресинг:
Използваме цитрусовите плодове, сока им и малко див лук. Карамелизираме за кратко соковете с малко захар в горещ тиган.
Добавяме плодовете, а накрая и лука и сме готови за типично северноамериканско похапване.
Продукти:
1.1 филе прясна сьомга
2.копър
3.кора от 1 портокал
4.кора от 1 грейпфрут
5.кора от 1 лимон
6.20 мл водка
7.За лучените кръгчета:
8.1 глава лук
Панировка:
брашно
бира
сол
чили
кимион
бакпулвер
Дресинг:
1 с.лъжица захар
цитрусови плодове
див лук
Приготвяне:
Омачкваме копъра в купа със сол и захар, за да омекне. Добавяме и настъргана кора от портокал, грейпфрут и лимон. Плодовете ще използваме за дресинга.
Към всичко добавяме е 20 мл водка.
Покриваме със сместа сьомгата, която предварително сме измили и подсушили, и втриваме добре. Завиваме филето с домакинско фолио и го затискаме. Трябва да престои 24 часа в хладилника.
Тогава течността ще се отдели и рибата ще стане много крехка. Преди да сготвим обаче, махаме плодовата обвивка от рибата, изплакваме филето, подсушаваме и го режем на части.
Запържваме за няколко минути парчетата от двете страни в тиган за грил без мазнина, докато станат и лучените кръгчета.
Хрупкави лучени кръгчета:
Разбиваме всичко заедно, за да получим гъста панировка.
Нарязваме лука на кръгчета и го оставяме за 20 минути в прясно мляко, за да отнемем остротата му.
Когато е готово, топим кръгчетата в панировката и запържваме във фритюрника за минутка. Остава само дресингът за сьомгата.
Дресинг:
Използваме цитрусовите плодове, сока им и малко див лук. Карамелизираме за кратко соковете с малко захар в горещ тиган.
Добавяме плодовете, а накрая и лука и сме готови за типично северноамериканско похапване.
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa