Пържен Бакаляро(Треска) със сусам.
Страница 1 от 1
Пържен Бакаляро(Треска) със сусам.
Материали
500 гр филе от треска (бакаляро)
3 до 4 супени лъжици брашно
4 супени лъжици сусам
1 чаена лъжичка сол
пипер
Приготвяне
Измиваме филетата, изцеждат се и се нарязват на парчета (порции)
Ако не е прясна рибата,а осолена я поставяте в съд с вода за 24 часа и на всеки 3 часа сменяте водата .
В купа се добавя брашно, сусам, сол, черен пипер и се разбърква.
Овалваме парчетата риба, покриваме ги със сместа от всички страни и се запържва в загрятото олио до златисто кафяво .
Оставете треската върху абсорбираща хартия за да се отцеди от олиото.
В сух тиган слагате 2 супени лъжици сусам и да се опече малко.
Подредете филета от риба в чиния постлана с листа от маруля и от горе се поръсва с препечен сусам.
Добър апетит!
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa