Голям талон на колата за Гърция !?
+27
chapara
dbc
Любак
Емо Кръстев
D.Dimitrov
batjoro81
тони котев
roko koko
strijok
EU_BG_akademika
vvt1970
gloupan
baralya
bkd
gogo26
Красен Матеев
Тедо
nkolev66
JimBeam
вакрил
dobria1
gogata1
ivaylo.filipov
Петър Василев
max
Моряка
esox hunter
31 posters
Страница 3 от 3
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Голям талон на колата за Гърция !?
Тази статия от всички други в нета ми изглежда най-правдоподобна.
и вижте какво е писал човека!!
[You must be registered and logged in to see this link.]
и вижте какво е писал човека!!
Той добавя още, че гърците не са виновни, че ни искат големия талон за регистрация на колата, който изяснява собствеността на автомобила. Той им е посочен от българското Министерство на транспорта като един от задължителните документи, който трябва да ни търсят, когато сме в Гърция
strijok написа:Академика е прав - колко му е един талон и защо толкова се притеснявате като ходите на плажа, просто не го оставяйте в колата
Един въпрос - тъй като май ще ми се наложи на есен да отскоча до Гречко - как по дяволите ще се разберем с полисмените, не дай боже да ме спрат Аз не знам гръцки, те не знаят български, ингилизкият ми е много слаб
те ще ти напишат на един лист колко да дадеш бре, не се притеснявай
Ама ти какво ще правиш там? Нали мразеше пътуването в чужбина...
Емо Кръстев- ...........................
Брой мнения : 69 Рожд.дaта : 17.05.1966
Години : 58
Да бе да и ти му вярвай на този, че баш нашите така са казали на гърците...той да не им е "светил".... Истината е някъде другаде.... и понагоре има писано за част от нея...Петър Василев написа:Тази статия от всички други в нета ми изглежда най-правдоподобна.
и вижте какво е писал човека!! ....
Че нашето правителство няма интерес българите да ходят на почивка и да си харчат парите в Гърция е повече от ясно, но ча па толкова достатъчно направиха като бавят магистрала Струма и пътя става ад .... просто гърците са си гърци до доказване на противното .....сега са решили с това да ни пилят нервите утре ще е с друго....Помните ли то не бяха тегличи не бяха тъмни стъкла и 'кво ли не... сега ги настъпаха заради износа на зарзават и те ти отговор...а нашите отговорни институции веднага да се подложат...заеби
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
За големия талон вече стана ясно, но ето и малко друга полезна информация за пътуващите в Гърция!
ПреснИмано от ''24 часа'' ;)
[You must be registered and logged in to see this image.]
Това за теглича е много интересно...
Поздрави
ПреснИмано от ''24 часа'' ;)
[You must be registered and logged in to see this image.]
Това за теглича е много интересно...
Поздрави
Красен Матеев- ...........................
Брой мнения : 266 Рожд.дaта : 15.03.1982
Години : 42
Ето всички глоби '
Пуснете си линка през гугал-хром да ви преведе страницата.
Пуснете си линка през гугал-хром да ви преведе страницата.
брей! като гледам "ценоразписа", само от теглича и превишената скорост досега съм спестил едни 20 000 евро Ще трябва да се кара по-бавничко, че последните 3 пъти като ходих (в рамките на май месец), видях поне 6-7 автопатрула с радар и всеки път имаше по 1-2 коли спрени (все гръцки)... Те си карат доста бързичко (част от тях де)...
Петър Василев написа:Ето всички глоби '.......
Че те много.
А са се заяли с теб, ......... изгаряш отвсякъде.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Не помня колко пъти съм ходил вече в Гърция и са ме спирали полицаи само веднъж и то само за проверка на лична карта... В Чехия от 3 пътувания с кола за 2 години имам 2 глоби по 100 евро Там куките са буквално навсякъде - дори в идеалния център на града може да видиш полицай с камера на статив Всеедно в Сф да курдисат един полицай с радар пред Министерския съвет
Говорих с Интерлийз и ми казаха да не се притеснявам и изискването за голям талон е само за товарни ПС. Би трябвало да знаят, нали са ГР компания.
dbc- ...........................
Брой мнения : 103 Рожд.дaта : 19.11.1977
Години : 47
Смачкани са фирмите за отдаване коли под наем. Племенника ми два от САЩ. Иска да си вземе кола-бус . С нея не може да излезне в друга дъжава , какъвто е плана. А пък да не говориме че за един месец се искат пари като за покупка на Ван- 2250 евра
Последната промяна е направена от chapara на Сря 18 Юни 2014 - 12:20; мнението е било променяно общо 1 път
chapara- ...........................
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
И ква стана тя...?
Смятах да Ода в греЧко с фирмената кола-Ford Tourneo Connect C(късата база) .По талон се води лека кола и е със седалки отзад,че даже има джамлъци отвсекъде,ама на пръв поглед си е лекотоварен.И е налепен целия в реклами...Братята гърци дали правят разлика кое е лека кола и кое лекотоварна?Не ми се иска да изпадам в неприятни ситуации.
За всеки случай може да взема от шефа големия талон,ама...
Смятах да Ода в греЧко с фирмената кола-Ford Tourneo Connect C(късата база) .По талон се води лека кола и е със седалки отзад,че даже има джамлъци отвсекъде,ама на пръв поглед си е лекотоварен.И е налепен целия в реклами...Братята гърци дали правят разлика кое е лека кола и кое лекотоварна?Не ми се иска да изпадам в неприятни ситуации.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
ПЛУВЧО написа:И ква стана тя...?
Ще ме извиняваш, ама гърците могат да прочетат в малкия ти талон "car" ако е лек автомобил и "truck" ако лекотоварен (категория N1 - демек дедесарка)... Аз имам служ. Хюндай и30, който си е 5-местна кола, но с N1 - регистрация и съм имал случай в БГ да ми се заядат куките, че има повече от 2 души в колата (щото преди ги регистрираха само 1+1 места), та си носим копие на големия талон в жабката...
Проблемът наистина е в нашите малки талони - няма важна информация:
1. Брой места
2. Товароносимост
3. Макс. тегло на ремарке с/без спирачки
Друга тема е защо да не може с копие от големия талон да се удостоверяват необходимата информация при нужда, а ако има съмнение за фалшификация, да задържат колата за справка...
Нотариално заверено копие
Въпрос на лично решение
Иначе
Иначе
Силно притеснени за българските си гости (туристи) от Гръцката туристическа камара заявили, че ще предложат сейфове по плажовете за съхранение на документи срещу символична такса от 5 Е на час, а на места и само срещу консумация от близкото кафене. "Недупостимо е големи мъже по бански да се разхождат с папки, куфарчета и бизнес чанти по плажовете", заявил Цакис Малакидис от ГТК написа:
DarikNews.bg
Днес, 18 Юни 2014 16:03
(0) (8)
В рамките на следващата седмица трябва да бъде обявено решение на проблема с големия талон на товарните автомобили, който гръцките власти изискват от шофьорите.
Заместник-министърът на транспорта Антон Гинев коментира, че двете страни са в непрекъснат контакт по темата. Той уточни, че този закон отдавна съществува в южната ни съседка, но досега не се е прилагал.
Сега трябва да се намери решение в дългосрочен план, обясни Гинев: „Може да допуснат талонът да е с нотариална заверка - ксерокопие с нотариална заверка, това е едното от решенията. Другото е легализиран превод на гръцки език на самия талон. Има различни решения. Въпросът е кое ще бъде прието и от гръцката страна. За Гърция леките автомобили не са проблем, за тях проблем представляват тежкотоварните автомобили. Въпросът е да намерим решение на казуса с големия талон и с нашите лизингови компании и банките кредитори - там е разковничето".
Каквото и да бъде решението на проблема с големия талон, то със сигурност ще доведе до допълнителни разходи за българските шофьори.
Днес, 18 Юни 2014 16:03
(0) (8)
В рамките на следващата седмица трябва да бъде обявено решение на проблема с големия талон на товарните автомобили, който гръцките власти изискват от шофьорите.
Заместник-министърът на транспорта Антон Гинев коментира, че двете страни са в непрекъснат контакт по темата. Той уточни, че този закон отдавна съществува в южната ни съседка, но досега не се е прилагал.
Сега трябва да се намери решение в дългосрочен план, обясни Гинев: „Може да допуснат талонът да е с нотариална заверка - ксерокопие с нотариална заверка, това е едното от решенията. Другото е легализиран превод на гръцки език на самия талон. Има различни решения. Въпросът е кое ще бъде прието и от гръцката страна. За Гърция леките автомобили не са проблем, за тях проблем представляват тежкотоварните автомобили. Въпросът е да намерим решение на казуса с големия талон и с нашите лизингови компании и банките кредитори - там е разковничето".
Каквото и да бъде решението на проблема с големия талон, то със сигурност ще доведе до допълнителни разходи за българските шофьори.
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
savi aleksiev написа:Заместник-министърът на транспорта Антон Гинев коментира, че двете страни са в непрекъснат контакт по темата. Той уточни, че този закон отдавна съществува в южната ни съседка, но досега не се е прилагал.
.
Какъв закон В южната съседка колите имат само един.единствен талон .
Аз съм сменил 4 коли с гръцки талон и всички си бяха с един талон
По тези сайтове си пишат каквото си измислят ,,само и само да лъжат и претесняват хората.
Имало срещи някакви та това последно от днес:
"...Остава и неясен въпросът дали оригинали на големия талон няма да се изискват от водачите на леки автомобили. "
'Баси дипломатите, 'баси и бюрократите един обикновен въпрос не могат да разрешат и да се споразумеят...представям си ако е за нещо по засукано
"...Остава и неясен въпросът дали оригинали на големия талон няма да се изискват от водачите на леки автомобили. "
'Баси дипломатите, 'баси и бюрократите един обикновен въпрос не могат да разрешат и да се споразумеят...представям си ако е за нещо по засукано
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Хм, ми мойта кола е още със стария талон , тогава ми казаха че си важи навсякъде и не е нужна подмяна
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
chapara написа:Смачкани са фирмите за отдаване коли под наем. Племенника ми два от САЩ. Иска да си вземе кола-бус . С нея не може да излезне в друга дъжава , какъвто е плана. А пък да не говориме че за един месец се искат пари като за покупка на Ван- 2250 евра
Та днес е денят на истината, довечера в 18.30 ч. , живот и здраве, ще му връчат колата на аеропорта. Фирмата е една от първите в бизнеса и трябва да е наясно, отдават коли предимно за пътуване извън страната. Знаят , че колата ще ходи в Гърция, даже освен всички застраховки му правят и асистанс за чужбина. Да видиме с какви документи ще му предадат колата.
С малкия талон (двойния) повече от 8 месеца "джиткам" из гръцко и то със служебен автомобил без проблеми с контролните органи (вътрешни и гранични)!
icokanev- ...........................
Брой мнения : 3874 Рожд.дaта : 02.02.1963
Години : 61
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Страница 3 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing