Цонево 2014
+15
ПЛУВЧО
roko koko
emilh
zhikata
divein
gogata1
max
rikitikitavi
minerva60
КИРО
EU_BG_akademika
Любак
sllipi1
ribarshe
felippemassa
19 posters
Страница 2 от 2
Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Цонево 2014
Щом си доволен,по-добре от това няма как да е.emilh написа:Вчера на Цонево с френда едно недотам успешно откъм улов риболовче,ама от към почивка перфект.
П.П. Вече за 2014 требе да са отчетите, 2013 кот било било
Аз в събота и неделя смятам да забия натам.Демек,откриване ще правим.
Дано има нещо за отчет.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
ПЛУВЧО написа:Демек,откриване ще правим.Дано има нещо за отчет.
Ти че риба няма да хванеш ми е ясно ама поне си вземи фотоапарата да снимаш
mdesov- ...........................
Брой мнения : 586 Рожд.дaта : 12.09.1973
Години : 51
Брово Емо
Аз нещо не мога да вляза в ритъм и не мога да се похваля даже с излет, а какво остава за улов.
Аз нещо не мога да вляза в ритъм и не мога да се похваля даже с излет, а какво остава за улов.
stefanov_hr- ...........................
Брой мнения : 27 Рожд.дaта : 30.12.1976
Години : 47
Има има, той ще си каже, но има, аз така по комшийска линия разбрахmdesov написа:Ти че риба няма да хванеш ми е ясно ама поне си вземи фотоапарата да снимаш
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Аз риба си хванах,ама не те послушах за фотоапарата.Така че снимки няма да видиш.mdesov написа:
Ти че риба няма да хванеш ми е ясно ама поне си вземи фотоапарата да снимаш
На тролинг в събота Пламен има една добра бяла 1,7 кг,претеглена след като изкара от гърлото и едно стограмово костурче(според него било триста грама и така рибата ставала две кила ) и няколко костура.Аз имам само костури,като единия си беше с много добър размер.Толкова са ми възможностите. А и моите воблери са скъпи,а бялата кълвяла на еФтини от по около два лева.
Рибата се държеше около 6-ия метър в близост до туфите с водорасли и беше най-активна по обяд.
Вечеринката по случай откриването мина без големи инциденти.Компанията бе на ниво-Васко(ribarshe),Пламен,Живко,Гошо Дългия,дедо ви Григорий и още....Запознах се и с готини хора от Търговище.Пиенето също бе на високоградусно ниво...Имахме и рожденник( гост от Търговище)...Абе...Мъка...
В неделя направих една сутриннообедна(щото за някои беше обед,а за мен беше сутрин ) малка разходка по брега.Малка,малка-3-4 км. само в едната посока(още малко и щях да стигна до Козя ряка).
Пофъргах всякакви железни(без въртушки,понеже си олекотих раницата и се паднаха в кутията дето "не ми трябва" ,"гумени" и "PVC" примамки.
От няколко километровата разходка "на сухо" излезе само един костур.Не е като да нямаше риби...Гонят примамките до сами брега и после кръгом назад.А имаше и отлични екземпляри(за 500-600 гр. костури става на въпрос),но не можах да ги провокирам да гризнат PVC-то.
И от брега забелязох,че рибите се държат близо до брега в района на водораслите.Там се навъртат и пасажите от тяхното меню.
Аз доволен.Е...И мнооооого поизгорял "на късо ръкавче и якичка" от обедното слънце.
Голямо благодаеско на Страхил,че ми преотстъпи за уикенда неговият надуваем кораб.
Последната промяна е направена от ПЛУВЧО на Пон 26 Май 2014 - 20:52; мнението е било променяно общо 1 път
Що пишем в темата за 2013-та....
Я някой от зеленочервеночерните да оправи нещата.... ПлийЗзззсссс...
ПЛУВЧО написа:Що пишем в темата за 2013-та....
Готово бе, най бързо изкараната ми бира
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Кагато кажеш.Не една бира,ами складовете на някоя голяма пивоварна ще изльокаме.Моряка написа:ПЛУВЧО написа:Що пишем в темата за 2013-та....
Готово бе, най бързо изкараната ми бира
В събота нашта група(Пламен,братчед му от Шумен,Васко-ribarshe,Евгени,Петко и моя милост) бяхме на Цонево преди мостовете(след с.Аспарухово).Идеални условия за риболов.
Но нещо не потръгна както трябва.Поне при мен.Всички ловяха на директни 7-ци и 8-ци,а аз бях с 6-цата.При мен на 7 м разстояние беше 4-4,5 м.дълбочина,а при тях на около 8-9 м беше 3-3,5 м.Вземаха си редовно рибки.Викам си пак съм с прецакана храна.В колата имах един пакет класна "манджа",ама вече не ми се ходеше до колата,че щеше да ми е за трети път,а ине беше толкова на близо.
Братчеда на Пламен запука едни тлъсти таранки на дъно на 20-тина метра от брега.При него беше още по-плитко.
Разпънах фидера и заметнах навътре(на около 50-60 м.) да търся коритото на реката и пасажите с тлъстите платики.Да ама намерих дядовия.Васко на около 25м беше захранил едно петно и подкара една бърза серия риби на мач.Придърпах хранилката по-в брега и....О...Небеса ...Намерих къде се спотайват рибките.Взех да ловя и аз.
На 6-цата също се завъртяха риби и то добри.За около 5-6 мин хванах 7 риби.Реших,че е време да си цопна и живарника във водата.Не само го цопнах,ами явно успях и да подплаша рибите.Един час нямаше и трепване на плувката.Добре,че отвреме на време вятъря я побутваше,че да се раздвижи малко.
На фидера вече рибите се бяха подредили и чакаха само да им дойде реда за да си папнат червейче.На моменти имах кълване още в пропадане.Само докато докосне хранилката дъното и рибата беше зашита на куката.Е имаше и моменти на затишие,но след 20-тина минути пак се завърташе пасажа.Вървяха платики и едри баби.Имаше добри екземпляри.
Правилната стръв(при мен)беше комбинация торен с бял.Правих проби на царевичка(консерва),жито в комбинация с бял и шарен червей,но не щеше да папка.
Към ранния следобед решихме да приключваме с риболова,въпреки че рибата си даваше.Групата отлетя за Варна,а аз се подвоумих дали да не поФъргам за час-два и малко силикони и пластмаси на близките скали.Ама така ме беше напекло,а и едни студени бири ме чакаха в селската къща...Реших да не се мъча излишно. [You must be registered and logged in to see this image.]
Снимки няма,щото кое да държиш по напред...Чаша с бира ли,въдици ли...? [You must be registered and logged in to see this image.]
Това от мен.Васко да не се спотайва ами да дава отчет... [You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
Но нещо не потръгна както трябва.Поне при мен.Всички ловяха на директни 7-ци и 8-ци,а аз бях с 6-цата.При мен на 7 м разстояние беше 4-4,5 м.дълбочина,а при тях на около 8-9 м беше 3-3,5 м.Вземаха си редовно рибки.Викам си пак съм с прецакана храна.В колата имах един пакет класна "манджа",ама вече не ми се ходеше до колата,че щеше да ми е за трети път,а ине беше толкова на близо.
Братчеда на Пламен запука едни тлъсти таранки на дъно на 20-тина метра от брега.При него беше още по-плитко.
Разпънах фидера и заметнах навътре(на около 50-60 м.) да търся коритото на реката и пасажите с тлъстите платики.Да ама намерих дядовия.Васко на около 25м беше захранил едно петно и подкара една бърза серия риби на мач.Придърпах хранилката по-в брега и....О...Небеса ...Намерих къде се спотайват рибките.Взех да ловя и аз.
На 6-цата също се завъртяха риби и то добри.За около 5-6 мин хванах 7 риби.Реших,че е време да си цопна и живарника във водата.Не само го цопнах,ами явно успях и да подплаша рибите.Един час нямаше и трепване на плувката.Добре,че отвреме на време вятъря я побутваше,че да се раздвижи малко.
На фидера вече рибите се бяха подредили и чакаха само да им дойде реда за да си папнат червейче.На моменти имах кълване още в пропадане.Само докато докосне хранилката дъното и рибата беше зашита на куката.Е имаше и моменти на затишие,но след 20-тина минути пак се завърташе пасажа.Вървяха платики и едри баби.Имаше добри екземпляри.
Правилната стръв(при мен)беше комбинация торен с бял.Правих проби на царевичка(консерва),жито в комбинация с бял и шарен червей,но не щеше да папка.
Към ранния следобед решихме да приключваме с риболова,въпреки че рибата си даваше.Групата отлетя за Варна,а аз се подвоумих дали да не поФъргам за час-два и малко силикони и пластмаси на близките скали.Ама така ме беше напекло,а и едни студени бири ме чакаха в селската къща...Реших да не се мъча излишно. [You must be registered and logged in to see this image.]
Снимки няма,щото кое да държиш по напред...Чаша с бира ли,въдици ли...? [You must be registered and logged in to see this image.]
Това от мен.Васко да не се спотайва ами да дава отчет... [You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
Бре убу си спретнал риболова, ама цакни се по не с бирата та ти видим узгорялата физиономия .
Pesho N.Zagora- ...........................
Брой мнения : 2566 Рожд.дaта : 15.04.1970
Години : 54
Страница 2 от 2 • 1, 2
Страница 2 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing