Гол след гол на див гьол
+4
Мънцата
d_bozhkov
zhikata
docenta
8 posters
Страница 1 от 1
Гол след гол на див гьол
Здравейте, колеги,
Отдавна не бях писал за мой излет, но днес не можах да се сдържа, защото за пореден път ме навиваха да идем на платен гьол с аргумента, че на свободните , диви и опоскани гьолове около столицата нищо не можело да се хване. Категорично отказах на един колега и приятел и той отиде сам на платено, а аз с магарешкия си инат се озовах в 5,50 сутринта на една от многобройните баластриери около великата ни столица. В стила и духа на парлааментарната етика и благословената демокрация, тържествено заявявам, че името на водоема няма да го кажа, та затова поорязах малко и снимките. За стръв и захранка носех 300 грама варено жито, четвъртинка бял ръчен хляб и един кочан млечна царевица - всичкото това с капитална себестойност около 1 лев.
Избрах си място до шавар с хубава просека отпред, захраних умерено, с каквото бог беше дал и опнах мачовата пръчка с плувка подвижна 2 грама, повод 0,12 и кука 14 номер японска - убиец "Адроита". Сложих зърно жито на куката и в 6,10 ковнах първата каракуда, която клъвна с повдигане. Кантар не нося, но така на око бе може би 70 грама. После стрелнах пет зърна с прашката и след минута - бам още една същия калибър.
И така с променлив успех до 14 часа, когато вече ме напече страшно жегата хванах общо 60 парчета! Не са големи, но поне се изкефих много. Ето , вижте живарника!
[You must be registered and logged in to see this image.]
После ги прехвърлих в 10-литрова кофа и тя се напълни малко под половината - може би към 4 кила риба.
За да не бъда бракониер - върнах половината риба в гьола, а останалата взех за консумация. На няколко девойки над 75 години от нашия вход дадох да си изпържат по пет- шест рибки, пък те ме благославяха гаче ли съм Христос, дето с три риби нахранил няколко хиляди души. :D
Останалите 15 рибки си ги изпържихме двамцата с Кака Доцентица и сега сядаме да ги ручаме кръвожадно.
Колегата , дето ходи на платено, още не се е върнал, но ми се обади, че за целия ден на гьола петдесет човека не са извадили и една риба - имало новолуние.
То и при мен е било новолуние, ама аз като не съм гледал луната, отде да знам, та изглежда затова си хванах и рибка. Пък и поспестих 40 лева за такси, захранки и други благини на платената любов.
Ха, да ви е наслука от дедо ви Доцент - хвалипръцкото :D
Отдавна не бях писал за мой излет, но днес не можах да се сдържа, защото за пореден път ме навиваха да идем на платен гьол с аргумента, че на свободните , диви и опоскани гьолове около столицата нищо не можело да се хване. Категорично отказах на един колега и приятел и той отиде сам на платено, а аз с магарешкия си инат се озовах в 5,50 сутринта на една от многобройните баластриери около великата ни столица. В стила и духа на парлааментарната етика и благословената демокрация, тържествено заявявам, че името на водоема няма да го кажа, та затова поорязах малко и снимките. За стръв и захранка носех 300 грама варено жито, четвъртинка бял ръчен хляб и един кочан млечна царевица - всичкото това с капитална себестойност около 1 лев.
Избрах си място до шавар с хубава просека отпред, захраних умерено, с каквото бог беше дал и опнах мачовата пръчка с плувка подвижна 2 грама, повод 0,12 и кука 14 номер японска - убиец "Адроита". Сложих зърно жито на куката и в 6,10 ковнах първата каракуда, която клъвна с повдигане. Кантар не нося, но така на око бе може би 70 грама. После стрелнах пет зърна с прашката и след минута - бам още една същия калибър.
И така с променлив успех до 14 часа, когато вече ме напече страшно жегата хванах общо 60 парчета! Не са големи, но поне се изкефих много. Ето , вижте живарника!
После ги прехвърлих в 10-литрова кофа и тя се напълни малко под половината - може би към 4 кила риба.
За да не бъда бракониер - върнах половината риба в гьола, а останалата взех за консумация. На няколко девойки над 75 години от нашия вход дадох да си изпържат по пет- шест рибки, пък те ме благославяха гаче ли съм Христос, дето с три риби нахранил няколко хиляди души. :D
Останалите 15 рибки си ги изпържихме двамцата с Кака Доцентица и сега сядаме да ги ручаме кръвожадно.
Колегата , дето ходи на платено, още не се е върнал, но ми се обади, че за целия ден на гьола петдесет човека не са извадили и една риба - имало новолуние.
То и при мен е било новолуние, ама аз като не съм гледал луната, отде да знам, та изглежда затова си хванах и рибка. Пък и поспестих 40 лева за такси, захранки и други благини на платената любов.
Ха, да ви е наслука от дедо ви Доцент - хвалипръцкото :D
docenta- ...........................
Брой мнения : 86 Рожд.дaта : 13.11.1953
Години : 71
Re: Гол след гол на див гьол
Браво,важното е човек да си направи кефа.Другият път повече и по-едри.
zhikata- ...........................
Брой мнения : 381 Рожд.дaта : 13.12.1977
Години : 46
Доценте винаги чета с интерес твоите излети и всеки път намираш с какво да ни изненадаш .
Утре и аз мисля да пориболовствам използвайки твоята захранка .
,че днес каталясах .
Не искам да виждам кюрав картоф близките дни.Още ми се мержелеят пред погледа.
Днес сме извадили към 700 кг. двамата само с жинътъ.
Да ми е жива и здрава .Люта ,ма работна дъ гъ ...
Утре и аз мисля да пориболовствам използвайки твоята захранка .
,че днес каталясах .
Не искам да виждам кюрав картоф близките дни.Още ми се мержелеят пред погледа.
Днес сме извадили към 700 кг. двамата само с жинътъ.
Да ми е жива и здрава .Люта ,ма работна дъ гъ ...
Арно си ги надърпал
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Бат' Ники,добре че Тошко ЗАХРАНКАТА не е бил с теб.
Уя му щеше да Фанеш......
Поклон батка за риболова,знаеш как да се кефиш.
Уя му щеше да Фанеш......
Поклон батка за риболова,знаеш как да се кефиш.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Браво!
Айде на бис!
Айде на бис!
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54
Бат'Николай знае кога и как да ги скубе. На платению най- много някоя жаба да бе фанал!
gogolisec- ...........................
Брой мнения : 4181 Рожд.дaта : 10.07.1971
Години : 53
chapara- ...........................
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing