Дестинация Лефкада (Гърция)
+19
ПЛУВЧО
Adrian
radoadvokat
Tiho Todorov
Станимир 65
Кирил Калчев
esox hunter
max
D.Dimitrov
mikibg
Иво Ломски
roko koko
vvt1970
JimBeam
dobria1
ivaylo.filipov
paynera
Петър Василев
shibailo
23 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Дестинация Лефкада (Гърция)
Колеги, горещо моля за помощ. Ще ходим с жената на почивка в Лефкада. Можете ли да ми дадете съвет къде, каква риба да търся от брега там. Какъв арсенал да си приготвя... и т. н. Всеки съвет би ми бил от полза. Ще бъдем там от 6.09 до 11.09 БЛАГОДАРЯ предварително
Ф гръцкия сектор ще и е по-добре Иво. Любака
Ф гръцкия сектор ще и е по-добре Иво. Любака
shibailo- ...........................
Брой мнения : 533 Рожд.дaта : 05.04.1980
Години : 44
Re: Дестинация Лефкада (Гърция)
Няма да е с лодка - от брега.
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
Никога не съм ходил в района на Лефкада, но ...
1. Огледай се за плажове, на които можеш да достигнеш със замятане от брега тъмно синята граница с дълбокото. Там може да имаш късмет с Мурмури, Ципури и тем подобни ури :) Говорим за песакливо дъно. Ако е каменисто, се върти друга риба. Стръв: Акробати, монодоли, цуцуни, сардела и всякакви гадини дето можеш да намериш по брега - миди, охлюви, рачета. В темата за естествена стръд съм сложил една карта с магазини за стръв в Гърция, за съжаление от оня район няма нищо, но можеш да види какво ти е по път. Ако там намериш магазин застръв пиши ми да пукбликувам в картата.
2. По това време требе да има хищник, гледай дали има джуриму и летящи във въздуха заргани, има ли значи е само за риболов с жива заргана от брега (метода го има описан)
3. Бомбарда, за горния метод поне да си хванеш жива стръв, ако не по портовете и кейовете да се пробваш за някоя рибка, стръв - акробати, филе от заргана, сардела.
4. Метода Варненска рапала, ама там не мога да дам никакви съвети :)
Дано има някой колега, който е ходил да те насочи по-добре, но това аз бих пробвал по това време на годината на непознато място.
Дано съм ти бил полезен.
1. Огледай се за плажове, на които можеш да достигнеш със замятане от брега тъмно синята граница с дълбокото. Там може да имаш късмет с Мурмури, Ципури и тем подобни ури :) Говорим за песакливо дъно. Ако е каменисто, се върти друга риба. Стръв: Акробати, монодоли, цуцуни, сардела и всякакви гадини дето можеш да намериш по брега - миди, охлюви, рачета. В темата за естествена стръд съм сложил една карта с магазини за стръв в Гърция, за съжаление от оня район няма нищо, но можеш да види какво ти е по път. Ако там намериш магазин застръв пиши ми да пукбликувам в картата.
2. По това време требе да има хищник, гледай дали има джуриму и летящи във въздуха заргани, има ли значи е само за риболов с жива заргана от брега (метода го има описан)
3. Бомбарда, за горния метод поне да си хванеш жива стръв, ако не по портовете и кейовете да се пробваш за някоя рибка, стръв - акробати, филе от заргана, сардела.
Дано има някой колега, който е ходил да те насочи по-добре, но това аз бих пробвал по това време на годината на непознато място.
Дано съм ти бил полезен.
ivaylo.filipov- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 27.09.1976
Години : 48
ре
Много се надявах от вас да получа съвет :-)Петър Василев написа:С лодка ли ще си?
От брега. Преди да се събуди жена ми :-):-):-) и евентуално преди залез.
ре
ivaylo.filipov написа:Никога не съм ходил в района на Лефкада, но ...
Дано съм ти бил полезен.
Изключително полезен. Наистина много неща разбрах и съм много благодарен. Наздраве
Най-обичам на плаж да ловя Намирам си някой по безлюден, ако може ич да няма хора. Жената си плажува и си се пече, аз си ловя риба. Тоз номер особено става в края на сезона, когато няма хора.
ivaylo.filipov- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 27.09.1976
Години : 48
shibailo написа: От брега. Преди да се събуди жена ми :-):-):-) и евентуално преди залез.
Гледай само да не си забравиш плувките за чернокопа (метода си го знаеш) само че пробвай и през светлата част на деня не само през ноща и къде по точно ще си ако не е тайна в коя част на острова?
ре
Без тях не тръгвам :-D Ще бъдем по средата на острова в самата Лефкада. Така че мога да ходя навсякъде. Червеи за стръв мога да взема ама сафрид едва ли :-)dobria1 написа:shibailo написа: От брега. Преди да се събуди жена ми :-):-):-) и евентуално преди залез.
Гледай само да не си забравиш плувките за чернокопа (метода си го знаеш) само че пробвай и през светлата част на деня не само през ноща и къде по точно ще си ако не е тайна в коя част на острова?
shibailo написа: ама сафрид едва ли :-)
Що нищо сложно дори и с автобус да си,трябват ти 200-300гр филета само не е нужно да мъкнеш цели сафриди в малка хладилна чанта от този тип
[You must be registered and logged in to see this image.]
пълниш свободното място с батерии от фризера и 24-36 часа си ти
Голямо благодаря
Изясняват ми се нещата :-) Ами мислех си и за воблери... Някаква подсказка за тях :-):-):-)
Миналата година като бях, видях въдичари само от източната страна - района на Нидри . Също и от север, но след дигата на езерото ,на запад от Левкас. На западния бряг, където са хубавите плажове - Порто кацики, Егремни, изобщо не видях въдичари.
Последната промяна е направена от JimBeam на Вто 12 Авг 2014 - 13:01; мнението е било променяно общо 1 път
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
Имам инфо,че под хотела на картата има много хубави места за спининг.Баракуда,Лаврак и Лефер.
Това ,което знам за Левкада е ,че има доста хубави места за риболов и хубави риби,но само от нета.
Монтажите ти да са по-якички,защото може да имаш и изненади.За куки от 3 номер до 1 по гръцката номерация ти ги казвам.Корда от 0,25 до 0,40 ,ти си избирай.За мен е най-добре 0,30 .За стръв си вземи Монодоли или Мана,,друга няма смисъл за този месец ,,,,и вечер след 18.00 на кастинг за Ципури,Сарги ,Лаврак и др.
Като зареждаш стръвта не се стискай ,а препълвай куките.
Сега е и сезона на Синагридата,ако я откриеш някъде да знаеш,че ще е пасажна.Изкараш ли една ще има и друга.
Това ,което знам за Левкада е ,че има доста хубави места за риболов и хубави риби,но само от нета.
Монтажите ти да са по-якички,защото може да имаш и изненади.За куки от 3 номер до 1 по гръцката номерация ти ги казвам.Корда от 0,25 до 0,40 ,ти си избирай.За мен е най-добре 0,30 .За стръв си вземи Монодоли или Мана,,друга няма смисъл за този месец ,,,,и вечер след 18.00 на кастинг за Ципури,Сарги ,Лаврак и др.
Като зареждаш стръвта не се стискай ,а препълвай куките.
Сега е и сезона на Синагридата,ако я откриеш някъде да знаеш,че ще е пасажна.Изкараш ли една ще има и друга.
Воблери? Вземи си всичките които имаш ,даже и сладководните и сменяй.shibailo написа: Изясняват ми се нещата :-) Ами мислех си и за воблери... Някаква подсказка за тях :-):-):-)
Аз наскоро пребих Стирите с един сладководен китаец с един неопределен цвят,,,сиво,черно,сребрист ,докато накрая едно Лагопсаро ми го отнесе а преди него се бях убил да замятам с ю-зурита и рапали на същите места без файда.
happy
С всеки изминал час се чувствам все по-щастлив ! :-):-):-) Няма друг такъв форум:-) Супер сте!!!
Да ти драсна и аз няколко реда!
Относно местата за риболов:
1.След понтонния мост в дясно покрай канала се отива до пясъчната коса, там бил пътят на рибата, но е и пътят на ветровете и често духа.
2.Като тръгнеш на юг от източната страна има едно рибарско пристанище при Лигиа, то е близко и много перспективно и за Варненска рапала нощем. Тук извадихме и най-големия лаврак. След това е Никиана, и там става. После е Нидри, но предполагам, че там ще е лудница по това време на годината. Бяха ни казали, че дава лаврак, но тук ние нямахме успех.
3.На юг се стига до Василики, ние бяхме отседнали тук, защото мястото е много перспективно, но на теб ще ти е малко далечко. Имахме няколко откачени риби и много подгонвания, лошото беше, че го драгираха.
4.От западната страна, като тръгнеш на юг има някоклко красиви плажа, които стават за повене. Аз съм бил само на Порто кацики и хванахме наколко риби на източния край на плажа от скаличките. ГПС-а лъжеше ии ме пращаше по един черене път в дясно до друг плаж, малко преди Порто кацики. Стига се по асфалт, макар и много тесен, да го имаш в предвид, ако ходиш до там.
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не преминавай от източния до западния браг по преки пътища през острова, защото ще се вкараш в голямо приключение. Тесни, лоши пътища, много завои. Ползвай само главния път, който обикаля острова, не че и той е без завои. Отклоняваш се само за да стигнеш до някой плаж, пристанище и т.н.
За воблерите:
1. Rapala MAXRAP
2. Seaspin MOMMOTI
3. Duel HARDCORE MINNOW
4. Duo Tide Minnow slim
5. Daiwa Shore Line Shiner
6. Raptor те са по-евтини и копират по известните, но стават и т.н.
Големината на воблерите зависи от акцията на спинарката ти. Желателно е да имаш 110 до 200мм. Някой път рибите искат голяма примамка, а с такава правиш и по голяма дистанция. Почти всички цветове на гореизброените воблери работят, но трябва да имаш разцветки сардина, баракуда и малко по-ярки и светли жълто-оранжеви и бяла перла.
Аз бях март месец и се ловеше свободно навсякъде. Сега ще е навалица и според мен наблегни на нощния риболов. А пък сега може да ти удари и някое хубаво дорадо.
Успех!!! Ако имаш някакви въпроси тел:0887435746 – Владо.
Относно местата за риболов:
1.След понтонния мост в дясно покрай канала се отива до пясъчната коса, там бил пътят на рибата, но е и пътят на ветровете и често духа.
2.Като тръгнеш на юг от източната страна има едно рибарско пристанище при Лигиа, то е близко и много перспективно и за Варненска рапала нощем. Тук извадихме и най-големия лаврак. След това е Никиана, и там става. После е Нидри, но предполагам, че там ще е лудница по това време на годината. Бяха ни казали, че дава лаврак, но тук ние нямахме успех.
3.На юг се стига до Василики, ние бяхме отседнали тук, защото мястото е много перспективно, но на теб ще ти е малко далечко. Имахме няколко откачени риби и много подгонвания, лошото беше, че го драгираха.
4.От западната страна, като тръгнеш на юг има някоклко красиви плажа, които стават за повене. Аз съм бил само на Порто кацики и хванахме наколко риби на източния край на плажа от скаличките. ГПС-а лъжеше ии ме пращаше по един черене път в дясно до друг плаж, малко преди Порто кацики. Стига се по асфалт, макар и много тесен, да го имаш в предвид, ако ходиш до там.
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не преминавай от източния до западния браг по преки пътища през острова, защото ще се вкараш в голямо приключение. Тесни, лоши пътища, много завои. Ползвай само главния път, който обикаля острова, не че и той е без завои. Отклоняваш се само за да стигнеш до някой плаж, пристанище и т.н.
За воблерите:
1. Rapala MAXRAP
2. Seaspin MOMMOTI
3. Duel HARDCORE MINNOW
4. Duo Tide Minnow slim
5. Daiwa Shore Line Shiner
6. Raptor те са по-евтини и копират по известните, но стават и т.н.
Големината на воблерите зависи от акцията на спинарката ти. Желателно е да имаш 110 до 200мм. Някой път рибите искат голяма примамка, а с такава правиш и по голяма дистанция. Почти всички цветове на гореизброените воблери работят, но трябва да имаш разцветки сардина, баракуда и малко по-ярки и светли жълто-оранжеви и бяла перла.
Аз бях март месец и се ловеше свободно навсякъде. Сега ще е навалица и според мен наблегни на нощния риболов. А пък сега може да ти удари и някое хубаво дорадо.
Успех!!! Ако имаш някакви въпроси тел:0887435746 – Владо.
vvt1970- ...........................
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 54
Гледай да ти остане малко време да направите едно круизче. Корабчетата тръгват от Нидри и отиват до другите Йонийски острови - Кефалония,Итака,Меганиси. Там спират за по час-два и имате достатъчно време да разгледате малките и кипри градчета. Ще обиколите и Скорпио, ама откакто братушката го е взел, не дават да се спира дори и на плажа му.
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
re
Владо, мерси... страхотен си :-):-)
Забележителностите едва ли ще са ми приоритет щото ще гледам да ловя да спя да ловя да пия да спя и т. н. :-):-):-) Единствено пиенето мога да пропусна ако пречи на риболова :-):-):-)
Благодаря на всички!!!
Забележителностите едва ли ще са ми приоритет щото ще гледам да ловя да спя да ловя да пия да спя и т. н. :-):-):-) Единствено пиенето мога да пропусна ако пречи на риболова :-):-):-)
Благодаря на всички!!!
Пууу,човек да не попита нещо,а ся са чуди кво да прайш......
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
re
Баце Roko, аз съм го измислил вече, стратегията ми я ясна.... а ако не стане моята то гърците са го измислили - сертаки узо и сагапоroko koko написа:Пууу,човек да не попита нещо,а ся са чуди кво да прайш......
Към подробното инфо на колегите бих добавил само да си вземеш няколко калмариери, защото сега е добре да се хвърли за калмари и дори октоподи
Иво Ломски- ...........................
Брой мнения : 28 Рожд.дaта : 08.10.1975
Години : 49
Той октопода май е в забранен период вече.
Последната промяна е направена от mikibg на Сря 20 Авг 2014 - 17:30; мнението е било променяно общо 1 път
mikibg- ...........................
Брой мнения : 31 Рожд.дaта : 07.08.1966
Години : 58
Няма такива забрани Мики.mikibg написа:Той октопода май е в забране период вече.
Под половин кило е забранен да се задържа.
Само това е забраната за октопода.
Понеделник живот и здраве, пътуваме за Лефкада три дни и от там на Халкидики 5 дни ще разполагаме с лодка, така че няма да откажа каквито и да е инфо и съвети.Благодаря.
Кирил Калчев- ...........................
Брой мнения : 1056 Рожд.дaта : 01.07.1978
Години : 46
Дръж здраво около мезета и питиета. Рибите си ги има навсякъде. Ако ли не са дошли след теб не се коси. Сезона сега започва и все някога ще се засечете.Кирил Калчев написа:Понеделник живот и здраве, пътуваме за Лефкада три дни и от там на Халкидики 5 дни ще разполагаме с лодка, така че няма да откажа каквито и да е инфо и съвети.Благодаря.
Тръгвам на 18.05. Ще се разминем с малко така че аз ще очаквам инфо от теб.
Здраве и късмет Кире!
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing