ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
+71
antares
Моряка
Георги Вутов
rikitikitavi
vesko1234
cat1
JimBeam
strijok
mixman
ТАРАЛЕЖ
PETROV
тони котев
goshotanchev
Ribarina
YordanDanev
Borkata
fishermann2
dobria1
ДЯДО ИВАН
vvt1970
stoinostedi
bsgold
mdesov
justinian
nkolev66
krasimir
xpynxpyn
vladtod
Мънцата
vstoikov
palamudov
parvaka
Тедо
КИРО
marvin
savi aleksiev
xoxo
Любак
baralya
D.Dimitrov
tano
sllipi1
str.hadjiev
roko koko
ribarya
Plamen
Румен Умен
Васил
paynera
gogata1
divein
Румен Ганев
krasi81
Красен Матеев
max
dako
ПЛУВЧО
Marco Polo
yankosan
Петър Василев
EU_BG_akademika
krasimir77
vatus
Жоро_Приселци
pivkoto
georg
gogo26
Попа
zhikata
А.Христов
Георги Тодоров
75 posters
Страница 16 от 40
Страница 16 от 40 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40
Re: ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
Честито колега .Ако можеш и ако искаш снимай приспособленията които правиш и ги пусни тук , може и на лични да не спамим .
gogata1- ...........................
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Точно така колега - не ги слушаи тези с големите лодки.Това е начина.На Нои тук във Варна има 2-ма такива като теб - дето са сами в лодката - сами си свалят лодките от колата -сами влизат и сами излизат - карат си лодката - като ръчна количка.Въпроса е ЖЕЛАНИЕТО ЗА РИБОЛОВ - с голяма лодка , голям двигател , телевизор и карта - ВСЕКИ МОЖЕ.krasimir написа:Сега правя колела за транеца и сглобяема количка за двигателя. Стоик те за въдиците и сондата на сонара. стоките за пръчките е на отделна плоскост с пвц тръби 40/ 2,5 която се захваща със стяги към тран. дъска.
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
Все пак не сам си в бг тук се съобразявам с много неща. Имаше риб лодки но няма къде да я съхранявам. А относно сгъване и разгъване съм съгласен че е доста работа но просто нямям друг избор.
Приспособленията ще снимам.
Приспособленията ще снимам.
krasimir- ...........................
Брой мнения : 102 Рожд.дaта : 24.07.1969
Години : 55
Случайно попаднах на тази обява. Това е заложна къща, въпреки че не пише и мотора не е нов, щото е без гаранция и прочее. Иди погледни ако искаш. А това им е сайтаРумен Умен написа:Извинете ме, някой знае ли къде се продава откраднатата ми Yamaha? Плащам я като за втора ръка + пържоли и домашна качествена ракия от дъбово буре...
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
6000 лв за 20-ка звучи като да е нов А и в url-a на обявата пише 'nov'
Последната промяна е направена от p_trustworthy на Пет 13 Мар 2015 - 7:46; мнението е било променяно общо 1 път
Plamen- ...........................
Брой мнения : 1777 Рожд.дaта : 12.04.1974
Години : 50
Двигателите са нови с документи и гаранция!
Васил- ...........................
Брой мнения : 1078 Рожд.дaта : 24.02.1976
Години : 48
Е добре тогаз
Да не е твояВасил написа:Двигателите са нови с документи и гаранция!
Колега лодка 2,90м защо ще я регистрираш ?krasimir написа:Здр колеги. Още един влиза в клуба. Купих си лодка 2.90 надуваема с надувем кил. Двигател сузуки DF4 . още не съм я пробвал. Времето тези дни не позволява а докато се оформят всички формалности по регистрцията минава една седмица. Използвам времето да си направя поставки са сонара и въдиците.
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
По Испания може и да искат регистрацияmax написа:Колега лодка 2,90м защо ще я регистрираш ?krasimir написа:Здр колеги. Още един влиза в клуба. Купих си лодка 2.90 надуваема с надувем кил. Двигател сузуки DF4 . още не съм я пробвал. Времето тези дни не позволява а докато се оформят всички формалности по регистрцията минава една седмица. Използвам времето да си направя поставки са сонара и въдиците.
gogata1- ...........................
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
И в Гръцко всичко над 2 метра освен ако не е само на гребла е задължителна регистрация и застраховка
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
Ами правилно е, е, не за регистрацията, ама за застраховката, ама то няма как, застраховка без регистрация. Една спасителна операция струва куп мангизи, тия с RIB-а дето се обърнаха, ако имаха застраховка, нямаше да им хартише лодката и да я гепатtano написа:И в Гръцко всичко над 2 метра освен ако не е само на гребла е задължителна регистрация и застраховка
Така де, ако регистрацията беше задължителна, как ли някой ще си сложи откраднатия ми нов мотор и ще си го кара на воля без да го лепнат. Ама айде стига сме гледали розово, просто тук е подобие на държава, това не е държава, какво се мерим с гърците...
Румен Умен- ...........................
Брой мнения : 128 Рожд.дaта : 27.04.1962
Години : 62
тя регистраацията не пречи на краден мотор колега ,и не си мисли че в гърция не крадат мотори.На никой да не му идва наглавата ама мотора може вече и да не е в бг...На брат ми от магазина преди няколко години му откраднаха лодка ,както си беше с сот още не е излязла по нашите водоеми и море
sllipi1- ...........................
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Години : 48
Регистрацията ясно горе долу ама я кажи как да направим застраховката?tano написа:И в Гръцко всичко над 2 метра освен ако не е само на гребла е задължителна регистрация и застраховка
Уж чета прилежно, но нещо не намирам инфо за правилните действия.
За надуваема става въпрос 3.60м. Ще пробвам да не влача колесари ама не е съвсем сигурно.
В тая връзка ако някой може да предложи ел. помпа някаква, че с тая крачната ще да е мъка мъкааааааа......
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
D.Dimitrov написа:Регистрацията ясно горе долу ама я кажи как да направим застраховката?tano написа:И в Гръцко всичко над 2 метра освен ако не е само на гребла е задължителна регистрация и застраховка
Уж чета прилежно, но нещо не намирам инфо за правилните действия.
...
Явно става дума за гражданска отговорност. Отиваш в някоя застрахователна компания с регистрационния талон и си правиш такава. За Гърция ще ти трябва и вариант на английски. Нашата лодка има, 50 лв е.
Plamen- ...........................
Брой мнения : 1777 Рожд.дaта : 12.04.1974
Години : 50
Тва ако абордираш някой вероятно! Ама някой каза нещо за случай на нужда о тспасяване. Не разбрах точно предназначението на застраховката. Иначе за гражданската благодаря, задължително ще си направя.
Помпа си купуваш от Андон.D.Dimitrov написа:
В тая връзка ако някой може да предложи ел. помпа някаква, че с тая крачната ще да е мъка мъкааааааа......
А за застраховката най добре е спот.....
Абонираш се тук за всички рискове, което включва, спасяване във всяка точка на Европа, с хеликоптери, катери подводници, изтребители и всякакви такива. Разбира се, ако вкараш някоя ракийца в повече и решиш да си направиш майтап с тях, глобите са такива, ще трябва да си продадеш къщата и бизнеса. Полезно нещо но скъпичко. В България има някакво подобие на спота, поне като цени, като функционалност не знам, защото сигнала минава през гсм-мрежата и се подава на оператор който изпълнява твоите предварителни указания.
Да речем спрял ти мотора, скъсала ти се е котвата, мъгла и вятърът те носи на юг, а ти си си забравил вазелина....
Тогава като натиснеш българският паник бутон, операторът чете:
Щом натискам този бутон, наближавам турски води без вазелин, нуждая се от спешна помощ на посочените координати, моята застраховка за подобни случаи, (ако я имаш) е еди къде си. Информирайте ги че бедствам и да ме спасяват.
А като натиснеш бутона на спота, те локализарат веднага и тичат да те спасяват, Казах вече какво се случва ако си правиш шегички с това
Абонираш се тук за всички рискове, което включва, спасяване във всяка точка на Европа, с хеликоптери, катери подводници, изтребители и всякакви такива. Разбира се, ако вкараш някоя ракийца в повече и решиш да си направиш майтап с тях, глобите са такива, ще трябва да си продадеш къщата и бизнеса. Полезно нещо но скъпичко. В България има някакво подобие на спота, поне като цени, като функционалност не знам, защото сигнала минава през гсм-мрежата и се подава на оператор който изпълнява твоите предварителни указания.
Да речем спрял ти мотора, скъсала ти се е котвата, мъгла и вятърът те носи на юг, а ти си си забравил вазелина....
Тогава като натиснеш българският паник бутон, операторът чете:
Щом натискам този бутон, наближавам турски води без вазелин, нуждая се от спешна помощ на посочените координати, моята застраховка за подобни случаи, (ако я имаш) е еди къде си. Информирайте ги че бедствам и да ме спасяват.
А като натиснеш бутона на спота, те локализарат веднага и тичат да те спасяват, Казах вече какво се случва ако си правиш шегички с това
Забраиф да се пофалъм, маторя е сервизиран, майстор Панко, не беше пален от ноември, а Панко каза, че запалил на първото дръпване, нали пали за да напълни филтъра, че да види колко да долее....
Имам си свидел- Моряка
Значи добавката е голяма работа струва си питнайситяхту леа....
Маторя си стои на лодката, ни съм точил биндзиня, ни съм консервирал нещо, само го измих със слушалките, така и му го закарах с лодката барабар и като ми каза, че запалил на първото дръпване, ми стана едно хубаваооооо, едно приятничкоооооо.................
Имам си свидел- Моряка
Значи добавката е голяма работа струва си питнайситяхту леа....
Маторя си стои на лодката, ни съм точил биндзиня, ни съм консервирал нещо, само го измих със слушалките, така и му го закарах с лодката барабар и като ми каза, че запалил на първото дръпване, ми стана едно хубаваооооо, едно приятничкоооооо.................
При спасителна акция /пресен случай/след спасението държавата завежда дело срещу теб за да си прибере парите похарчени при спасяването .Ако имаш застраховка си ги взима от застрахователната компания ,ако не цифрите стигат и минават МНОГО хиляди Евра.така всеки си преценява какво да прави.
Застраховка за лодка мобже да е годишна ,може за 6 месеца и за 3месеца.Най ефтина е за година -за 4.5 м РИБс 50коня плащах 120Е на година.
Застраховка за лодка мобже да е годишна ,може за 6 месеца и за 3месеца.Най ефтина е за година -за 4.5 м РИБс 50коня плащах 120Е на година.
Ако имаш джигател без документи в Гръцко отиваш в Лименархи-то и декларираш двигатела .Ако до една година НИКОЙ не го потърси или не фигурира като крдене или издирван ти издават документи на твое име.
Аз имам един Евинруд 15к в движение от 1952 г така ще му изкарам документи.
Аз имам един Евинруд 15к в движение от 1952 г така ще му изкарам документи.
Е па ядва се, това една гражданска за кола......tano написа: Най ефтина е за година -за 4.5 м РИБс 50коня плащах 120Е на година.
Ама да правиш застраховка като отидеш веднъж в годината за 10 дена, за три месеца и тва, не е рапта. Ама пък ако се наложи спасяване да плащаш..................
Абе щом имаш лодка требе да си и поемаш масрафите
Е те тва се казва полезна информация!tano написа:При спасителна акция /пресен случай/след спасението държавата завежда дело срещу теб за да си прибере парите похарчени при спасяването .Ако имаш застраховка си ги взима от застрахователната компания ,ако не цифрите стигат и минават МНОГО хиляди Евра.така всеки си преценява какво да прави.
Благодаря Тано!
Сайт на някоя компания би ли препоръчал?
Щот без такава застраховка си е тъпо някак!
Двигателя с фактура от български търговец. Вероятно ще искат заверени преписи?tano написа:Ако имаш джигател без документи в Гръцко отиваш в Лименархи-то и декларираш двигатела .
А за лодката нямам нищо. Там как се решава въпроса? Тя е малоценно малотрайно ама може ли да се заядат застрахователи или не дай боже да обезсили полицата?
Страница 16 от 40 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40
Страница 16 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing