Общи приказки за такъмите и монтажите при риболов на Лефер/Чернокоп
+17
maxxx
rap66
str.hadjiev
paynera
eladjia
shibailo
цецо пожарната
I.Chamov
dido18
Ribarina
Sundy
dobria1
ТАРАЛЕЖ
gogata1
А.Христов
Balyk
vankony
21 posters
Страница 2 от 3
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Общи приказки за такъмите и монтажите при риболов на Лефер/Чернокоп
I.Chamov написа:Интересно !!! Но аз винаги се старая да е опънато. идеално право! А сега ми изниква и друга мисъл и въпрос... аз мезето започвам да го буча от корема към опашката, защото така си мисля, че е правилно. Прав ли съм??? Също така на скоро видях един трик който не съм пробвал!shibailo написа:, но нещо не ми харесват. Искам несто друго, дразни ме пеперудата дет я прави понякого или чесно казано 50% от хвърлянията. Този дунапрен просто не става
Това не е от плувката а от начина по който е поставено филенцето. Просто трябва да е изпънатодобре .
Благодаря за насоките!!!!
От опашката към корема - може да обърнеш посоката ако започне да ти отнася куките.Прегледай тази тема - Вальо е показал снимка, но можеш да направиш още два бода:
[You must be registered and logged in to see this link.]
eladjia- ...........................
Брой мнения : 205 Рожд.дaта : 08.11.1976
Години : 48
Re: КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР В МОМЕНТА?_1
I.Chamov написа:......
Интересно !!! Но аз винаги се старая да е опънато. идеално право! А сега ми изниква и друга мисъл и въпрос... аз мезето започвам да го буча от корема към опашката, защото така си мисля, че е правилно. Прав ли съм??? Също така на скоро видях един трик който не съм пробвал!
Благодаря за насоките!!!!
Корема го бодеш 3 пъти от горе надолу на долната кука а с горната закачаш опашката през гръбнака. Ако е много дебело филето го изрежи с ножичка - полезен атрибут
shibailo- ...........................
Брой мнения : 533 Рожд.дaта : 05.04.1980
Години : 44
Сега се сетих, че бях правил едни снимки и аз на бода на филето, ама не се виждат в темата ето ги пак:
"Първо-нанизваме филето малко под тесния край.След това завъртаме филето и нанизваме втори път, завъртаме и нанизваме трети и четвърти път докато тесния(горен) край на филето остане откъм страната на жилото на горната кука, закачаме и на нея за да не се свлича и да стои изпънато.И ловим(фащаме)!
[You must be registered and logged in to see this image.]
"Първо-нанизваме филето малко под тесния край.След това завъртаме филето и нанизваме втори път, завъртаме и нанизваме трети и четвърти път докато тесния(горен) край на филето остане откъм страната на жилото на горната кука, закачаме и на нея за да не се свлича и да стои изпънато.И ловим(фащаме)!
[You must be registered and logged in to see this image.]
Благодаря за показното!!!!!! Смятам довечера да го изпробвам Това с ножичката вече го видях, и него сте го пробвам
Утре сте ви напиша какви резултати съм постигнал. Наслука!!!!
Утре сте ви напиша какви резултати съм постигнал. Наслука!!!!
I.Chamov- ...........................
Брой мнения : 13 Рожд.дaта : 08.04.1985
Години : 39
I.Chamov написа: Искам несто друго, дразни ме пеперудата дет я прави понякого или чесно казано 50% от хвърлянията. Този дунапрен просто не става
Стига сте дрънкали глупости че било от филето или от дунапрена няма такова нещо!!!
Целия проблем е от пръчката,пробвай с малко по мека пръчка и друга песен ще запееш
Ще се обоснова как с една и съща плувка и сопа с единия връх има пеперуди а с другия нито веднъж търсете проблемите и в себе си.
п.п. До този извод стигнахме имено с Митака-Акс като бяхме на Тасос той го имаше тоз проблем с пеперудата дори плувките разменяхме и пак греда но на другата вечер с другата сопа и онез плувки (ех спомени ех лефери)
Моите уважения но не е от пръчката. Това е най странното нещо което съм чувал:-D
shibailo- ...........................
Брой мнения : 533 Рожд.дaта : 05.04.1980
Години : 44
Какво значи от пръчката ??С каква сопа се хвърля плувка 40 грама?Моята сопа е 20-60 грама и нямам проблеми.Иначе пеперуди винаги могат да се получат - зависи от задмакарното устроиство.Има една друга линия на която не стават пеперуди и не си цапаш ръцете със стръв.
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
Пръчката има значение за пеперудата, но не акцията или мекотата, а скоростта и траекторията, с която се изхвърля. Филето определено е основния фактор за пеперудата, и причината е че филето (или основната линия) дърпат върха на плувката и го изваждат от равновесие. В случая помагат.
1. Изрязване на филето до тясно с аеродинамична форма
2. Такъв вирбел, който няма да застане перпендикулярно на оста на плувката, и по тоя начин да измести центъра на тежестта от оста на плувката. Една халка между плувката и вирбела би помогнала.
3. Повода завързан там където е вързано и основното влакно -в задната страна на вирбела.
4. Широк и плавен мах при изхвърлянето.
Махнете филето и да видим ще има ли певперуди
2. Такъв вирбел, който няма да застане перпендикулярно на оста на плувката, и по тоя начин да измести центъра на тежестта от оста на плувката. Една халка между плувката и вирбела би помогнала.
3. Повода завързан там където е вързано и основното влакно -в задната страна на вирбела.
rap66- ...........................
Брой мнения : 705 Рожд.дaта : 04.02.1964
Години : 60
Според мен основно пеперуди се получават при вятър,който пък тая година дал господ.Това с по меката пръчка ще го пробвам ,но към момента за мен лично тежкият ваглер остава най добрия начин за презентация на стръвта при този риболов
Balyk- ...........................
Брой мнения : 39 Рожд.дaта : 12.08.1977
Години : 47
77070709-707-707-707070
Явно отворих една тема, която не е точно за тук. Има там техники и .... какво беше. Благодаря на всичи за мненията!!! Искам съсщо така да ви кажа, 4е тия плувки разказват играта и на влакното и на плетеното. Вече намерих 30гр ваглер и то преди 2 часа, нека да ги пробвам и сте пиша как са! Но предполагам, че сте са добре!!!
Още веднъж ви благодаря за инфото!!! Разбрах също така, че може би монтажа не ми е на ред, но като се засечем, ако може искам да го погледна!!!
Наслука и късмет на всички!!!
Още веднъж ви благодаря за инфото!!! Разбрах също така, че може би монтажа не ми е на ред, но като се засечем, ако може искам да го погледна!!!
Наслука и късмет на всички!!!
I.Chamov- ...........................
Брой мнения : 13 Рожд.дaта : 08.04.1985
Години : 39
Пак стигам до извода на Дядо че всеки сам знае как да такова жена си.Що не вземете един фидер с сменяеми върхове и да пробвате и после пак ще си говорим небивалици,Рапа донякъде е прав и за замахването и то има малка доза значение но основното е в пръчката (с най коравия връх и 55гр плувка (малцина имат такива от този вид) пак има пеперуди понякога) но със по мекия никога
п.п. И как разказват тези плувки играта на плетеното и на влакното ми е интересно ???
п.п. И как разказват тези плувки играта на плетеното и на влакното ми е интересно ???
тези плувки с малко тунинг хвърчат като крушум и почти няма завъртания.
Янко- ...........................
Брой мнения : 348 Рожд.дaта : 08.02.1971
Години : 53
Лично аз нямам широк и плавен замах - напротив по-скоро се получава като камшик . Моето мнение е ,че колкото е по - халтава линията - толкова повече възможности за оплитане се създават.rap66 написа:Пръчката има значение за пеперудата, но не акцията или мекотата, а скоростта и траекторията, с която се изхвърля. Филето определено е основния фактор за пеперудата, и причината е че филето (или основната линия) дърпат върха на плувката и го изваждат от равновесие. В случая помагат.
И снимки ако можеЯнко написа:тези плувки с малко тунинг хвърчат като крушум и почти няма завъртания.
много ми е друдно с темата за снимки но смятам да се науча,смятам че тялото на плувката е късо и дебело и далеч от тежеста,затова махнах тялото и сложиш малко по-дълга джапанка\тип гебеджанска плувка\свалих е до оловото малко е изрязах да прилепне към оловото и се получу много чуствителен снаряд който може да наблюдаваш като плувка,при най лекото пипане дава индекация на конеца и светещата ампула.rap66 написа:И снимки ако можеЯнко написа:тези плувки с малко тунинг хвърчат като крушум и почти няма завъртания.
Не ги пипайте плувките!!
Подобни (олово-тяло),Митака ги правеше преди година! За да промени старата визия на плувката,явно има защо!!
..като не Ви харесват така,просто му поръчайте от старият тип. Няма да имате главоболия!
Подобни (олово-тяло),Митака ги правеше преди година! За да промени старата визия на плувката,явно има защо!!
..като не Ви харесват така,просто му поръчайте от старият тип. Няма да имате главоболия!
ТАРАЛЕЖ- ...........................
Брой мнения : 1356 Рожд.дaта : 15.10.1974
Години : 50
колеге мойте уважения но съм ги пробвал всички от първите модели,и ми стана ясно че те не са за риболов на плувка, а за някакъв риболов между бомбарда и плувка,и затова малко ги пипнах и съм сигорен че хващат по-добре.\a тези модели над 30г.за нашто море са малко множко\.
Е това явно не са твойте "плувки", щото си прав че с нея не се работи като с плувка (да я гледаш) а като с бомбарда+ туичинг. А за хващането .... не си попадал около МитакаЯнко написа:...и затова малко ги пипнах и съм сигурен че хващат по-добре...
rap66 написа:Е това явно не са твойте "плувки", щото си прав че с нея не се работи като с плувка (да я гледаш) а като с бомбарда+ туичинг. А за хващането .... не си попадал около МитакаЯнко написа:...и затова малко ги пипнах и съм сигурен че хващат по-добре...
Така е то!
с такъв вид плувки\тип ваглер\ловя от този сезон,но и преди съм правел риболови с Митака\ako говорим за един и същ\и не съм виждал някаква разлика в количеството улов.rap66 написа:Е това явно не са твойте "плувки", щото си прав че с нея не се работи като с плувка (да я гледаш) а като с бомбарда+ туичинг. А за хващането .... не си попадал около МитакаЯнко написа:...и затова малко ги пипнах и съм сигурен че хващат по-добре...
а за снимките имали някъде писано как от телефон да ги качвам в темите,че малко ми е тъмна индия.rap66 написа:И снимки ако можеЯнко написа:тези плувки с малко тунинг хвърчат като крушум и почти няма завъртания.
Янко написа:с такъв вид плувки\тип ваглер\ловя от този сезон,но и преди съм правел риболови с Митака\ako говорим за един и същ\и не съм виждал някаква разлика в количеството улов.rap66 написа:Е това явно не са твойте "плувки", щото си прав че с нея не се работи като с плувка (да я гледаш) а като с бомбарда+ туичинг. А за хващането .... не си попадал около МитакаЯнко написа:...и затова малко ги пипнах и съм сигурен че хващат по-добре...
То Митковци много и все хващат (така вика Бат Емо) ама Янкич не съм аз Миткото за който говорят де
Я недей да скромничиш и ти влизаш в топ 3 на Митковците виждали сме те как ги фаташdobria1 написа:Янко написа:с такъв вид плувки\тип ваглер\ловя от този сезон,но и преди съм правел риболови с Митака\ako говорим за един и същ\и не съм виждал някаква разлика в количеството улов.rap66 написа:Е това явно не са твойте "плувки", щото си прав че с нея не се работи като с плувка (да я гледаш) а като с бомбарда+ туичинг. А за хващането .... не си попадал около МитакаЯнко написа:...и затова малко ги пипнах и съм сигурен че хващат по-добре...
То Митковци много и все хващат (така вика Бат Емо) ама Янкич не съм аз Миткото за който говорят де
maxxx- ...........................
Брой мнения : 159 Рожд.дaта : 08.03.1974
Години : 50
maxxx написа:Я недей да скромничиш и ти влизаш в топ 3 на Митковците виждали сме те как ги фаташdobria1 написа:Янко написа:с такъв вид плувки\тип ваглер\ловя от този сезон,но и преди съм правел риболови с Митака\ako говорим за един и същ\и не съм виждал някаква разлика в количеството улов.rap66 написа:Е това явно не са твойте "плувки", щото си прав че с нея не се работи като с плувка (да я гледаш) а като с бомбарда+ туичинг. А за хващането .... не си попадал около МитакаЯнко написа:...и затова малко ги пипнах и съм сигурен че хващат по-добре...
Обаче смело мога да кажа че съм се учил от Янко и още 1-2-ма негови и(мой) приятели,така че
Не лови от вчера или онзи ден и както се казва "всеки сам знае как да такова жена си"
малко се по-изчервих,между другото днес 13риби на вълнолома рибата е активна от 17,30ч,до към 18,30 след това риболова е скучен.dobria1 написа:maxxx написа:Я недей да скромничиш и ти влизаш в топ 3 на Митковците виждали сме те как ги фаташdobria1 написа:Янко написа:с такъв вид плувки\тип ваглер\ловя от този сезон,но и преди съм правел риболови с Митака\ako говорим за един и същ\и не съм виждал някаква разлика в количеството улов.rap66 написа:Е това явно не са твойте "плувки", щото си прав че с нея не се работи като с плувка (да я гледаш) а като с бомбарда+ туичинг. А за хващането .... не си попадал около МитакаЯнко написа:...и затова малко ги пипнах и съм сигурен че хващат по-добре...
Обаче смело мога да кажа че съм се учил от Янко и още 1-2-ма негови и(мой) приятели,така че
Не лови от вчера или онзи ден и както се казва "всеки сам знае как да такова жена си"
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Страница 2 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing