Въпроси на пътешественика
+7
ПЛУВЧО
esox hunter
nissana
cerberus
prokop4o
Дели
chapara
11 posters
Страница 1 от 1
Въпроси на пътешественика
Отварям тази тема за да може тук да се задават въпроси за дестинации България-Гърция,маршрути,фериботи и други :609c1f728720fb
????- Гост
Re: Въпроси на пътешественика
Ето го и първия въпрос.....дестинация Варна-Крит ,най пряк маршрут,ферибот от къде и колко като цена,къщички за две три четири семеиства под наем-цени.....Петьо както виждаш подготвям се :609c1f728720fb
????- Гост
Интересна тема,втори въпрос ,дестинация София-Крит,останалото се припокрива,но като за екскурзия
chapara- ...........................
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
Миналото лято се бях засилил на там. Самолетите са скъпи, а и оборудването ми не е за самолет. Ферибота е най-подходящо да се вземе от Пирея. Много път до там, особенно за Варненци. Реданг е по близо.
здравейте!
чудя се дали ми трябва зелена карта на колата.защото някои казва че не трябва а други че трябва и незнам дали да си вадя или не?
чудя се дали ми трябва зелена карта на колата.защото някои казва че не трябва а други че трябва и незнам дали да си вадя или не?
prokop4o- ...........................
Брой мнения : 72 Рожд.дaта : 11.11.1986
Години : 38
prokop4o написа:здравейте!
Земи си я извади,никъде не ти я искат,но ако стане произшествие ,не дай Боже,да нема
Зелена карта не е необходима в границите на Европейския съюз. Българската застраховка "Гражданска отговорност" важи!
Трябва обаче внимание, защото дочух, че в България правели "Гражданска отговорност", която не важала зад граница. Така че най добре поискайте информация от застрахователя си.
Зелена карта, само ако искате, да посетите и Турция или другите съседки
Трябва обаче внимание, защото дочух, че в България правели "Гражданска отговорност", която не важала зад граница. Така че най добре поискайте информация от застрахователя си.
Зелена карта, само ако искате, да посетите и Турция или другите съседки
cerberus- ...........................
Брой мнения : 498 Рожд.дaта : 16.07.1909
Години : 115
Жена ми работи в туризма и има някаква програма Мишелин,която вади най-краткия път между 2 точки.Ма не съм много наясно с компютрите
nissana- ...........................
Брой мнения : 765 Рожд.дaта : 30.04.1966
Години : 58
Относно въпрос за зелената карта...по добре да си имате. БГ застраховките гражданска отговорност не ги разбират (четат) гръцките полицаи И не виждам какъв е проблема да си носите зелените карти доколкото знам почти всички застрахователи ги дават веднага, ако си си платил гражданската на куп... Най-добре обаче това може да ви каже вашия застраховател.
Другото за застраховките, което се сещам е че ако имате каско на колата добре е да проверите дали важи и за територията извън страната ...ако не доплащате около 20на %-та и ще важи
За планиране на маршрутите може да ползвате google maps. Доста е поумнял вече , както и GPS ако ви се намира, пък ако нямате може да си свалите карти Garmin, tom tom, iGo8 и после да си ковнете един емулатор (мисля така се казваше) и да си гледате т.е. планирате на комп-ира
Аз лично като планирам маршрут ползвам google earth+google maps + panoramio (за визуализация ) и добрата стара хартиена карта, а от скоро и GPS "набухан" с всите програми Garmin, tom tom, iGo8 .... При мен нема лабаво, който е пътувал в чужбинско с мен знае :dancingHappy_i
Eто едно примерно маршрутизиране Варна-Крит:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Има си опция за задаване на допълнителни точки, например за да се избегне влизане в Турция, дава платени участъци фериботи и т.н. Когато има няколко варианта ги дава и т.н.
Другото за застраховките, което се сещам е че ако имате каско на колата добре е да проверите дали важи и за територията извън страната ...ако не доплащате около 20на %-та и ще важи
За планиране на маршрутите може да ползвате google maps. Доста е поумнял вече , както и GPS ако ви се намира, пък ако нямате може да си свалите карти Garmin, tom tom, iGo8 и после да си ковнете един емулатор (мисля така се казваше) и да си гледате т.е. планирате на комп-ира
Аз лично като планирам маршрут ползвам google earth+google maps + panoramio (за визуализация ) и добрата стара хартиена карта, а от скоро и GPS "набухан" с всите програми Garmin, tom tom, iGo8 .... При мен нема лабаво, който е пътувал в чужбинско с мен знае :dancingHappy_i
Eто едно примерно маршрутизиране Варна-Крит:
Има си опция за задаване на допълнителни точки, например за да се избегне влизане в Турция, дава платени участъци фериботи и т.н. Когато има няколко варианта ги дава и т.н.
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
да допълня и аз нещо...отскоро за да излезеш от България ,требе да имаш валидна здравна международна карта...ако си пропуснал да плащаш здр. осигуровки , те нагъзват да ги платиш сичките с три години назад :21fe7b94c4e424 ...ако идваш от чужбина и там си бачкал нелегално , и си дошъл да подновиш годноста на паспорта ( повечето изтичат 2010 и 2011 - проверете си ги !) си например ...те поебват по същия начин да платиш с три годишна давност :21fe7b94c4e424 ...тъй, че който е решил да ходи навънка , требе да се одрънка :5f3aea9b1ac151 ако не си е плащал осигуровките ...и оставете плащането ами има и голямо разкарване - освен , снимка , ходене до здр. каса ,прави се и справка в НАП (там е лудница ) и се губи време ...за членовете на сайта , ако дойдат да се снимат при мен - правя 50 % увеличение на тарифата - че аз от приятелите ако не взема повече пари - от кой друг тогава :6e6ebecd09233a
????- Гост
Добре че не съм ти приятел,защото на срещата в Поморие колко снимки ми прави.... :29e6bbd771c7f3 :525707397c05bb
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
ПЛУВЧО написа:Добре че не съм ти приятел,защото на срещата в Поморие колко снимки ми прави.... :29e6bbd771c7f3 :525707397c05bb
..ма аз съм ти ги сметнал вече , на следващата среща имаш да носиш една бака с боя за лодки , че Тонито ремонт щял да прайПЛУВЧО написа:Добре че не съм ти приятел,защото на срещата в Поморие колко снимки ми прави.... :29e6bbd771c7f3 :525707397c05bb
????- Гост
Да не прави нов кораб да ходи за риба по гръцко :21fe7b94c4e424Много боя ще трябва.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Колеги
ей от тук можете да проверите дължите ли здравни вноски
а от тук в Е-услуги и "справки по ЕГН" можете да видите състоянието и на други осигуровки
ей от тук можете да проверите дължите ли здравни вноски
а от тук в Е-услуги и "справки по ЕГН" можете да видите състоянието и на други осигуровки
baralya- ...........................
Брой мнения : 1075 Рожд.дaта : 14.11.1967
Години : 57
nissana написа:Жена ми работи в туризма и има някаква програма Мишелин,която вади най-краткия път между 2 точки.Ма не съм много наясно с компютрите
мн. е удобна, може да си разпечатате и да носите в колата - дава всички отклонения и няма да се объркате...
ПС: За Крит фериботите са много скъпи май със самолет излиза почти същото... Само багажа ще е проблем...
Миналата седмица до Пиреа ходих и се вънах с 49 евро .Сега има промоции ,пък и лятото също.Тедо написа:ПС: За Крит фериботите са много скъпи май със самолет излиза почти същото... Само багажа ще е проблем...
п.п.А бе тръгнете на сам,пък аз ще ви уредя най-евтените билети,,,,без каюта ,защото ако е с каюта се режат глави
Къв ферибот кви пет лева, сите сте с лодки ше гребете.
Иван- ...........................
Брой мнения : 2475 Рожд.дaта : 20.10.1970
Години : 54
петър василев написа:
п.п.А бе тръгнете на сам,пък аз ще ви уредя най-евтените билети,,,,без каюта ,защото ако е с каюта се режат глави
сигурно съм гледал цени с каюта... пътят с ферибота не е ли доста за без спане?
Има бързи ферита SUPERFAST Ferries,за 5 часа от Пиреа си на Крит,иначе обикновенните правят 8 часа.Ετο ви и линк към сегашните промоции;Тедо написа:сигурно съм гледал цени с каюта... пътят с ферибота не е ли доста за без спане?
Similar topics
» Въпроси от начинаещи
» Коментари и въпроси свързани с темите за рибите!!
» Помощ за компютъра-въпроси за инструменти софтуер и хардуер
» Коментари и въпроси свързани с темите за рибите!!
» Помощ за компютъра-въпроси за инструменти софтуер и хардуер
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing