яз.Цонево 2015
+10
А.Христов
Янко
Попа
savi aleksiev
mdesov
germanov.1974
недялко радков
RAAZIEL
sllipi1
EU_BG_akademika
14 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
яз.Цонево 2015
Инфо от първа ръка.Днес под Ченге(с.Аспарухово) Васко(рибарче) е надърпал около 30-тина рибета-платики,бабушки и морунаж.Като се прибере утре във Варна сам ще се похвали.А аз,утре ще проверя дали все още се навъртат рибките на захраненото от него петно.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Re: яз.Цонево 2015
ПЛУВЧО написа:Инфо от първа ръка.Днес под Ченге(с.Аспарухово) Васко(рибарче) е надърпал около 30-тина рибета-платики,бабушки и морунаж.Като се прибере утре във Варна сам ще се похвали.А аз,утре ще проверя дали все още се навъртат рибките на захраненото от него петно.
Успех, аз след 20 януари, се надявам да опитам, ама кой знае Поне си мечтая
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Открих сладководния риболов за 2015 година.Ще я бъде годината...Доволен съм от риболова.Въпреки че не бях добре подготвен откъм захранки и т.н. и доста смяна на големината на куките и дължината на поводите се получиха нещата.Лових на фидер на стръв бял и шарен червей.Излизаха дребни до средни платики и тлъсти бабушки.
До нас колеги упорстваха на плувки,но не видях да имат успех.
Рибата се държеше на 20-30 м. от брега на дълбочина около 8-9 м.
До нас колеги упорстваха на плувки,но не видях да имат успех.
Рибата се държеше на 20-30 м. от брега на дълбочина около 8-9 м.
Браво значи има живот ,а лодката що не пусна за лодкатавикам пак бреговак ли ще си кораб взе по брега ходи
sllipi1- ...........................
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Години : 48
Моторетката ми правеше проблеми и ходи на "чичо доктор".Таман ме сюрпризираха със сметката... ...че нямала и здравни осигуровки...sllipi1 написа:Браво значи има живот ,а лодката що не пусна за лодкатавикам пак бреговак ли ще си кораб взе по брега ходи
За целия ден една лодка мина по посока от мостовете към Дебелец.До 15.30ч. не се върна.Явно са набарали пасажите...
ако е много болен твоя купи моя здрав е .И така ще го сменям поне познат да му се радва
sllipi1- ...........................
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Добри новини Митак
Аз мисля да я пробвам на следващото затопляне
Аз мисля да я пробвам на следващото затопляне
RAAZIEL- ...........................
Брой мнения : 272 Рожд.дaта : 15.12.1975
Който си го може,си го може!Браво на открилите риболова!
Аз бях малко болен и не открих морския по традиция на 1-ви,ама очаквайте включване при първа възможност!
Аз бях малко болен и не открих морския по традиция на 1-ви,ама очаквайте включване при първа възможност!
недялко радков- ...........................
Брой мнения : 1066 Рожд.дaта : 10.07.1965
Години : 59
Днес пак проби от брега.Дестинация същата(под село Аспарухово).Да,ама не...Толкова много народ...
Намерихме си място,но...Рибата пипаше хирургически и много вяло."Оръжието" бе пак фидер.Имах много побутвания и мнооого фитки.И за капак, пред мен на 7-8 м. имаше много водорасли(от рошавите) и ми крадяха рибите,че и куките от време на време.
Всичко на всичко в живарника влезнаха цели 8 риби(3 бабушки,3 платички и 2 червеноперки)и много рошава салата.Другия път повече...и без салата надявам се
Намерихме си място,но...Рибата пипаше хирургически и много вяло."Оръжието" бе пак фидер.Имах много побутвания и мнооого фитки.И за капак, пред мен на 7-8 м. имаше много водорасли(от рошавите) и ми крадяха рибите,че и куките от време на време.
Всичко на всичко в живарника влезнаха цели 8 риби(3 бабушки,3 платички и 2 червеноперки)и много рошава салата.Другия път повече...и без салата надявам се
Последната промяна е направена от ПЛУВЧО на Пон 12 Яну 2015 - 22:03; мнението е било променяно общо 1 път
Нали имаш веПЛУВЧО написа:
Ааа...И на язовира са се завъдили едни космати риби.И са йедри...Ама вървят само от лодка..
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Прът Focalize Feeder - Tubertini- 3,90 страхотен фидер. Гледах ги при Мишел и останах доста очарован. Поздрави!
germanov.1974- ...........................
Брой мнения : 334 Рожд.дaта : 24.10.1974
Години : 50
ПЛУВЧО написа:Ааа...И на язовира са се завъдили едни космати риби.И са йедри...
Ти пак ли вади рибите с водораслите бе . Ясно що са били космати.
mdesov- ...........................
Брой мнения : 586 Рожд.дaта : 12.09.1973
Години : 51
Да докладвам и аз . Днес с Дятката и още един приятел една бяла 1,200кг за цял ден. Рибата беше хваната до жиците на 15м дълбочина. Силикона черен гръб бял корем. Така наречения цвят S
Рапорт даден
Рапорт даден
mdesov написа:Да докладвам и аз . Днес с Дятката и още един приятел една бяла 1,200кг за цял ден. Рибата беше хваната до жиците на 15м дълбочина. Силикона черен гръб бял корем. Така наречения цвят S
Рапорт даден
germanov.1974- ...........................
Брой мнения : 334 Рожд.дaта : 24.10.1974
Години : 50
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
1,200кг ушите ли и бяха или тръткатаmdesov написа:Да докладвам и аз . Днес с Дятката и още един приятел една бяла 1,200кг за цял ден. Рибата беше хваната до жиците на 15м дълбочина. Силикона черен гръб бял корем. Така наречения цвят S
Рапорт даден
Попа- ...........................
Брой мнения : 190 Рожд.дaта : 18.10.1975
Години : 49
Попа написа:1,200кг ушите ли и бяха или тръткатаmdesov написа:Да докладвам и аз . Днес с Дятката и още един приятел една бяла 1,200кг за цял ден. Рибата беше хваната до жиците на 15м дълбочина. Силикона черен гръб бял корем. Така наречения цвят S
Рапорт даден
Карантиите
днес с колегата гоооолямо капо,риболова протече на фидер и мач, стръв пинки,вардефас но риба йок,ловихме в района на ченге,към 1ч.отидохме нагоре по реката но и там така.
Янко- ...........................
Брой мнения : 348 Рожд.дaта : 08.02.1971
Вчера и аз спретнах един цоневски в дясно на първият мост след Аспарухово. Лових само на плувка.
Снимки няма. Резултата беше около петте килограма и от всичко по малко. Малко платики, бабушки по някоя каракуда и морунаж. Времето беше страхотно и си направих кефа. Та и малко тен хванах
Снимки няма. Резултата беше около петте килограма и от всичко по малко. Малко платики, бабушки по някоя каракуда и морунаж. Времето беше страхотно и си направих кефа. Та и малко тен хванах
А.Христов- ...........................
Брой мнения : 305 Рожд.дaта : 16.12.1976
Години : 47
А.Христов написа:........... Резултата беше ............ от всичко по малко. Малко платики, бабушки по някоя каракуда и морунаж. ..............
Добре Наско .
Нека онез, ......... гонят михаля с моторетките.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Вчера на Цонево под Ченге редки риби(най-вече при мен )-бабушки и платики-среден размер.Риболов на плувка на къса дистанция и дълбочина 3,5-4м.Стръв-жито,торен и бял червей.Излязоха и добри,но малко на брой платики по 700-800 гр.
Някои от групата с по-дълги сопи намериха подходяща дистанция и дълбочина 5-6м. и направиха що годе добър риболов при трудните условия-силен страничен вятър.Аз пробвах и на мач,но не успях да се "закотвя" и взех само две риби на него-добри платики,а на фидер само една класна платика.Добре,че имаше бира да се утешавам.
Някои от групата с по-дълги сопи намериха подходяща дистанция и дълбочина 5-6м. и направиха що годе добър риболов при трудните условия-силен страничен вятър.Аз пробвах и на мач,но не успях да се "закотвя" и взех само две риби на него-добри платики,а на фидер само една класна платика.Добре,че имаше бира да се утешавам.
Цонево след много години.
Решихме с колегата на Цонево да заведем децата рибки да се учат да хващат. Инфо има за едри и големи платики. Заредих една кофа качествена захранка и половин кутия разни червеи. Напълнихме две коли с хора и риболовно оборудване и в ранни зори( за малките сладкиши това значи ставане в 6:30). Стигнахме язовира с едно малко премеждие на пътя и ..изненада. народ. Народ. Де що място има народ. На палатки и не на палатки. Стотици коли обсадили Чудните скали и всичко наоколо. Накрая намерихме едно празно, равно място. С много лепкава кал и за сметка на това всячески неподходящо за риболов на платика. Все пак решихме да е комфортно на мъниците и да сме сигурни ,че няма да цопнат след някоя риба. После се извади тежкото оборудване и се почна разглеждане на дъното. Оказа се,че има пояс с водорасли на десетина метра от брега и на дълбочина от четири метра. После до двайсетина метра от брега има пръснати разстения и дълбочината става шест метра. От там нататака дъното става равно като тава, без всякакви неравности и прагчета. Реших да пробвам да събера рибите на няколко метра пред последните водорасли на около двайсет и пет метра навътре. За да не пречим на храненето с алармата ни. Тежката захранка беше с мърдащо месце вътре и разни други екстри. Послахме я и почнахме с висококалоричната. После опънахме два фидера. Разбира се всичкото изброена по-горе дейност не остана така гладко изпълнена. През изброеното вртеме се направиха въдици за основния рибарски състав. Скъсаха се и се оплетоха няколко пъти. Хванаха се две тревички и се преследваше една жаба. С оглед водораслите извадих голия телескоп на малкия и го оборудвах с три грамова плувка и супер здраво влакно. Сложих му половин метър дълбочина и риболова взе че започна. Като се разкълваха тези дребни рибки, направо да не повярва човек. Големи слънчевки, средни и едри костури. Калибрени бабушки и гигански уклей. Всичките деца вадеха рибка след рибка. Двамата възрастни едва сварвахме с обслужването. По едно време пуснаха и кравите отгоре ни. Децата почнаха на каубои да се правят. Крави да подкарват. Шоу на макс. Минаха няколко часа упорит риболов. Имаше и намусени ситуации и оплетвации и каквото на човек се сети. На фидерите пълно мъртвило. Рибата стои във водораслите и то на метър и нещо над дъното и не желае да излезе на равното. Ама аз упорит. През десетина минути презамятам. Накрая упорството даде резутат. Една хубава платика.
[You must be registered and logged in to see this image.]
После се хванаха още няколко. Все пак реално само веднъж завъртях пасажа за десетина минути и го изтървах. Другите бяха само за малко спускащи се и изчезващи. В два и половина дребните се скапаха и последва много бързо прибиране на оборудването. Малко се бяхме попрепекли на жаркото слънце. След това правихме снимки и хайде полека лека да се прибираме.
Страхотен риболов се получи. Отбора на малките приключи с над педесет рибки. Възрастните само с пет ама биващ размер.
От нас толкова.
Решихме с колегата на Цонево да заведем децата рибки да се учат да хващат. Инфо има за едри и големи платики. Заредих една кофа качествена захранка и половин кутия разни червеи. Напълнихме две коли с хора и риболовно оборудване и в ранни зори( за малките сладкиши това значи ставане в 6:30). Стигнахме язовира с едно малко премеждие на пътя и ..изненада. народ. Народ. Де що място има народ. На палатки и не на палатки. Стотици коли обсадили Чудните скали и всичко наоколо. Накрая намерихме едно празно, равно място. С много лепкава кал и за сметка на това всячески неподходящо за риболов на платика. Все пак решихме да е комфортно на мъниците и да сме сигурни ,че няма да цопнат след някоя риба. После се извади тежкото оборудване и се почна разглеждане на дъното. Оказа се,че има пояс с водорасли на десетина метра от брега и на дълбочина от четири метра. После до двайсетина метра от брега има пръснати разстения и дълбочината става шест метра. От там нататака дъното става равно като тава, без всякакви неравности и прагчета. Реших да пробвам да събера рибите на няколко метра пред последните водорасли на около двайсет и пет метра навътре. За да не пречим на храненето с алармата ни. Тежката захранка беше с мърдащо месце вътре и разни други екстри. Послахме я и почнахме с висококалоричната. После опънахме два фидера. Разбира се всичкото изброена по-горе дейност не остана така гладко изпълнена. През изброеното вртеме се направиха въдици за основния рибарски състав. Скъсаха се и се оплетоха няколко пъти. Хванаха се две тревички и се преследваше една жаба. С оглед водораслите извадих голия телескоп на малкия и го оборудвах с три грамова плувка и супер здраво влакно. Сложих му половин метър дълбочина и риболова взе че започна. Като се разкълваха тези дребни рибки, направо да не повярва човек. Големи слънчевки, средни и едри костури. Калибрени бабушки и гигански уклей. Всичките деца вадеха рибка след рибка. Двамата възрастни едва сварвахме с обслужването. По едно време пуснаха и кравите отгоре ни. Децата почнаха на каубои да се правят. Крави да подкарват. Шоу на макс. Минаха няколко часа упорит риболов. Имаше и намусени ситуации и оплетвации и каквото на човек се сети. На фидерите пълно мъртвило. Рибата стои във водораслите и то на метър и нещо над дъното и не желае да излезе на равното. Ама аз упорит. През десетина минути презамятам. Накрая упорството даде резутат. Една хубава платика.
После се хванаха още няколко. Все пак реално само веднъж завъртях пасажа за десетина минути и го изтървах. Другите бяха само за малко спускащи се и изчезващи. В два и половина дребните се скапаха и последва много бързо прибиране на оборудването. Малко се бяхме попрепекли на жаркото слънце. След това правихме снимки и хайде полека лека да се прибираме.
Страхотен риболов се получи. Отбора на малките приключи с над педесет рибки. Възрастните само с пет ама биващ размер.
От нас толкова.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Рики Не бяхте ли до село Добромир?Където слиза баира,3-4 хлапета и двама възрастни,с някакъв черен джип?
Пред вас трябва да са минали зелен и син каяк.....
Пред вас трябва да са минали зелен и син каяк.....
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Ние бяхме. Следващия път да кажеш здрасти.
Пп да знаеш, че това дето го нарече мрежа и го закачи пред нас беше Сомчо. Видях при удара как завъртя каяка. Рибока беше закачен някъде по тялото и се премести само веднъж преди да легне на дъното. След като се откачи определено се изнесе нанякъде и не пожела да си играем.
Пп да знаеш, че това дето го нарече мрежа и го закачи пред нас беше Сомчо. Видях при удара как завъртя каяка. Рибока беше закачен някъде по тялото и се премести само веднъж преди да легне на дъното. След като се откачи определено се изнесе нанякъде и не пожела да си играем.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
По брега ми е почти невъзможно да позная някой,иначе с удоволствие бих си разделил бирата с теб
А това което бях закачил си беше парче от стара мрежа,извадих парче от нея.Нямаше как да е риба,просто воблера спря като в клон.Без удар,без потрепване,даже си мислех че ще го скъсам,но се отпра парче кордена мрежа.
А точно отсреща в скалите имах едно силно разтрисане .....но само толкова.
А това което бях закачил си беше парче от стара мрежа,извадих парче от нея.Нямаше как да е риба,просто воблера спря като в клон.Без удар,без потрепване,даже си мислех че ще го скъсам,но се отпра парче кордена мрежа.
А точно отсреща в скалите имах едно силно разтрисане .....но само толкова.
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing