С лодка в морето 2015
+96
Anjinsan77
krasimir
strijok
Румен Ганев
mixman
rap66
Моряка
Кирил Калчев
fishermann2
gogata1
baretata
тони котев
Емо Кръстев
nikgeo
stuci
justinian
antares
Rimohit
D.Dimitrov
radoadvokat
Plamen
savi aleksiev
ТАРАЛЕЖ
Теодор Димитров
kobovet
vladtod
Жоро_Приселци
k0c3t0
vesko1234
стефан няголов
nasco2
Петър Василев
roko koko
nikoarhi
nkolev66
недялко радков
mladen6969
kanev60
stoinostedi
emilh
boysa
Asko
Borkata
milanovgeorgi
vvt1970
paynera
EU_BG_akademika
Balyk
panobar
карид
str.hadjiev
rikitikitavi
dobria1
shibailo
Tabakov
cochi75
Васил
fishmaster
felippemassa
Румен Умен
vankica
mdesov
bananaman
Венци
chapara
palamudov
divein
gogo26
PETROV
mitko_h_d
krasimir77
Tiho Todorov
ktv
ПЛУВЧО
parvaka
А.Христов
КИРО
tiho_roev
Ribarina
gogotod
Георги Тодоров
grandal_331
sllipi1
max
ДЯДО ИВАН
Albena
orkata
goshotanchev
mitkom
bsgold
dabich
tugman
Красен Матеев
germanov.1974
Мънцата
цецо пожарната
100 posters
Страница 6 от 40
Страница 6 от 40 • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Re: С лодка в морето 2015
Днес след доста обиколки на това място
[You must be registered and logged in to see this image.]
хванахме те това
и един оцелял мутант 420 г
хванахме те това
и един оцелял мутант 420 г
tiho_roev- ...........................
Брой мнения : 763 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 58
И аз открих сезоня С Кико и Царя от 7.30 до 13.30 си спретнахме 11 килца поп на Аладжа банк Малко, но от сърце Не мина без перипетии - за пореден път се убедих, че колкото и да е подготвен човек, никога не е достатъчно! При наличие на извънбордов мотор, електрически мотор и два чисто нови акумулатора, се наложи боцманите да гребат малко И от мен да знаете - по-добре да имате на борда ръждясало ключе №10, отколкото никакво Оказа се, че имам някакъв проблем с акумулаторите, тепърва ще установяваме какъв, защото преди две седмици ги заредихме напълно, но днес останах без ток в морето! И понеже нямахме нито ключе, нито клещи, с които да развия капака на маховика, нямаше как и да дръпна въжето Добре, че имаше една лодка като на Киро, човека даде ключе 10 и стана раптата Скоро може да издам наръчник за задължителни неща на борда Те тва е резултата ни за днес, берекет версин Стръв - скарида, трицона и любимото ми - пиУешки воденички Вода 12,5 градуса
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Евалла брат, и ти си почерпи с кеф душата.....Мънцата написа:Оказа се, че имам някакъв проблем с акумулаторите, тепърва ще установяваме какъв, защото преди две седмици ги заредихме напълно, но днес останах без ток в морето!
За акумулаторите има само две възможности или имаш утечка, по ел. системата или единият е избушил клетка и тогава заминават и двата, защото здравият непрекъснато се мъчи да прелее в калпавият, знам го от личен опит, джипа ми е с два акумулатора и се чудех защо не държи ток и една нощ, а ти говориш за две седмици. Ако е така, с клетката, сменяй и двата и трябва да са еднакви, не купувай само един нов, защо пак ще имаш ядове....
А утечките се решават с ключ маса... При тия вибрации и подскачания, винаги може да се претрие кабелче и да направи утечка....
Аве най добре си е втори матор, не случайно ги искат
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Брат, за всичко е мислено на тази лодка! Имам автоматична, селективна ключ-маса за 380 кинта, на която задачата е точно тази - да предотврати оставането без ток поне в единия акумулатор! И въпреки всичко греблата си остават класика форевърEU_BG_akademika написа:А утечките се решават с ключ маса...
Ако са вързани в паралел, винаги заминават двата..............Мънцата написа: да предотврати оставането без ток поне в единия акумулатор! И въпреки всичко греблата си остават класика форевър
EU_BG_akademika написа:Ако са вързани в паралел, винаги заминават двата..............Мънцата написа: да предотврати оставането без ток поне в единия акумулатор! И въпреки всичко греблата си остават класика форевър
Тц Вързани са професионално, по схемата на производителя Абе ще видим какво ще излезе
Щом всичко ти е на 12V са в паралел.Мънцата написа:
Тц Вързани са професионално, по схемата на производителя Абе ще видим какво ще излезе
EU_BG_akademika написа:
Щом всичко ти е на 12V са в паралел.
Не са в паралел.Първия е за стартера на мотора,и той се зарежда като първи.
Втория захранва другите системи,след като се зареди 1-я,тази джаджа прехвърля
зареждането към втория.Но не ги държи в паралел.
По желание,можеш да обърнеш с ключа приоритетите на акумулаторите,
но не ги държи в паралел пак.
То ако паралела оправяше нещата,щяха да му хакнат един 120А/Ч акумулатор и край.
И по закон е така,един акумулатор в лодката само за мотора,и втори за другите неща,
осветления,сонари,миникоти и т.н.
Нещо друго има при Мънцата,той ще си го провери де.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
А така дон Мънцони!!! Крайно време беше да цопнеш лодката във водата . Еваларка за улова и майната му на случката с акумулаторите . Ще го отстраниш проблема. Важното е ,че сте си направили кефа.
...чи кво викаш за воденичките ???
...чи кво викаш за воденичките ???
ДЯДО ИВАН- ...........................
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 52
Явно е такаКИРО написа:
Нещо друго има при Мънцата,той ще си го провери де.
Ще чакаме да каже....
Не случайно моряците казват " на лодката и крив пирон да имаш не го изхвърляй". Евала за улова на всички. Дано скоро и аз да открия сезона..
divein- ...........................
Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978
Години : 46
В крайна сметка днес отидохме пред "Евксиноград" и като цяло не сгрешихме. Между 10 и 13 часа събрахме някъде доза и половина двама човека. Предимно средна и едра кая. Имаше малко драми дрейфане на котвата, че тая лодка идва малко по-тежичка, и затова толкова късно стартирахме, губейки ценно време. Ако бяхме отишли по-рано, щеше да е по-добре.
Времето беше прилично, в началото имаше мъртвак, който поспадна, и силничък вятър, но зад "Евксиноград" си беше завет. Супер излет си направихме, отчитайки само грубата грешка да не вземем нито бира, нито храна, нито кафе...
Ето няколко снимки. ЙЕдрите са отдолу в торбата, защото те лапаха до към 11:00 и после се оттеглиха нещо. Стръвта беше миналогодишна скарида.
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Времето беше прилично, в началото имаше мъртвак, който поспадна, и силничък вятър, но зад "Евксиноград" си беше завет. Супер излет си направихме, отчитайки само грубата грешка да не вземем нито бира, нито храна, нито кафе...
Ето няколко снимки. ЙЕдрите са отдолу в торбата, защото те лапаха до към 11:00 и после се оттеглиха нещо. Стръвта беше миналогодишна скарида.
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Plamen- ...........................
Брой мнения : 1777 Рожд.дaта : 12.04.1974
Години : 50
Другия път да ми звъннеш и тогава няма да държиш кофиЧКАТА си с едната ръкаp_trustworthy написа:Ето снимка на по-едричките
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
paynera написа:Другия път да ми звъннеш и тогава няма да държиш кофиЧКАТА си с едната ръкаp_trustworthy написа:Ето снимка на по-едричките
Аз ноу-хау съм винаги готов да почерпя от теб. Тея дни може да ти се чуем, само време да даде.
За протокола: тая снимка я направих в началото, за да я пратим на жените и да им затворим устите
Добре сте се представили,задължително повторете.
Повторението е майка на успехите....
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Ан така и да чуем другите екипажи с доволно килца
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Аз Плувчо имаме 15 кила и това е минимум. Като дребосъка извади 2/3 от това количество. Не мога да разбера защо всичкуту йедру тича при дребосъка, а при големия и хубав мъж само нюню...
Както и да е де, килата са си кила.
Започнахме в началото с ветрец, вълна и дребосъци на 10 -11м пред Обзор......Там спастрихме половината, През това време Страхил Хаджиев, набамка със сина си една кофа, според мен към 10 кила и си биха камшика, ние се местихме насам натам, накрая ги набарахме на един камък, около питнайситяхту метра и там по рядко но само йедру. Аве всички лодки взимаха доволно. Стръв астахос и собствен, най вървеше, опитах пил. воденички, ама днес не им беше до пилешко.
Та който ходи за кая и иска количества там е мястото....
Снимки няма, че на дребния му беше пълна картата в телефона, моят е без камера, тоя за морето де, тоест има, ама все едно че я няма, 0.3пкс. Времето стана брилянтно след 14.30, никакъв вятър и морето тава, преди това си беше чалкантия, на моменти сериозна.......влязохме 9.00 излязохме в 18.00...
Аве един чудесен ден....
Рапорт даден
Както и да е де, килата са си кила.
Започнахме в началото с ветрец, вълна и дребосъци на 10 -11м пред Обзор......Там спастрихме половината, През това време Страхил Хаджиев, набамка със сина си една кофа, според мен към 10 кила и си биха камшика, ние се местихме насам натам, накрая ги набарахме на един камък, около питнайситяхту метра и там по рядко но само йедру. Аве всички лодки взимаха доволно. Стръв астахос и собствен, най вървеше, опитах пил. воденички, ама днес не им беше до пилешко.
Та който ходи за кая и иска количества там е мястото....
Снимки няма, че на дребния му беше пълна картата в телефона, моят е без камера, тоя за морето де, тоест има, ама все едно че я няма, 0.3пкс. Времето стана брилянтно след 14.30, никакъв вятър и морето тава, преди това си беше чалкантия, на моменти сериозна.......влязохме 9.00 излязохме в 18.00...
Аве един чудесен ден....
Рапорт даден
Е хубу ,хайде и ние да дадем рапорта . С Митака от 16 до 19 часа хванахме малко среден поп. Просто при нас едрото е малко . Но Митко си отдели всичката по- едра риба за себе си . Щял да я продава ,че нямал пари за заплати на работниците си . Кво да го правя ,съжалявам го човека .
[You must be registered and logged in to see this image.] Е го е на- рови в голямата кофа и отделя едрата риба.Другият път ще прескочим до Шабла и ще ловим само ЕДРО
[You must be registered and logged in to see this image.] Е го е на- рови в голямата кофа и отделя едрата риба.Другият път ще прескочим до Шабла и ще ловим само ЕДРО
ДЯДО ИВАН- ...........................
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 52
КИРО написа:Добре сте се представили,задължително повторете.
Аз се надявам да потретя до края на другата седмица, ама да не викаме дявола
Обаче е добре да се сдобием с резервна скоро, че днеска имаше момент, в който ми идеше да дам всичката газ и да се приберем в пристанището, след всичкото това дрейфане...
То бива бива, да си новобранец, ама па чак до тамp_trustworthy написа: Супер излет си направихме, отчитайки само грубата грешка да не вземем нито бира, нито храна, нито кафе...
Браво ве момци щом ви сте хванали толкова значи е било сеч като се има в предвид че сте малко Марко Тотевци ,а относно бирата нищо не казвате колко как каква а мезето?И аз мислех днес да влизам ама като знам че вие двамата сте в морето реших да пропусна отложих за утре .Развитие на бяла има ли няква или всичко си е по старо?Аз ако нещо не се провали около хлапетата утре съм на градинките на Пайнера и на Цецо пожара,
sllipi1- ...........................
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Години : 48
Има развите, ако не си с 4х4 изобщо няма пускане, и то само в начало за явтомобили и паркетници, хонди, кашкаи, , аудита, аве сещаш се, след това има едно дере, дето само аз минах, плажът е изцяло отрязан от дерето.....Та това е промянатаsllipi1 написа:.Развитие на бяла има ли няква или всичко си е по старо?
бирата литрова Арианка, студенчка, карахме без мезе че нямахме време, но обяд си носех и си хапнахме подобаващо...и пак биричка, аве живот............sllipi1 написа: а относно бирата нищо не казвате колко как каква а мезето?
EU_BG_akademika написа:...за явтомобили и паркетници, хонди, кашкаи, , аудита, аве сещаш се...
Страница 6 от 40 • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Страница 6 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing