Гуменка. Как, какво?
+11
D.Dimitrov
Моряка
gogata1
Plamen
EU_BG_akademika
sllipi1
baretata
paynera
palamudov
ПЛУВЧО
КИРО
15 posters
Страница 2 от 3
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Гуменка. Как, какво?
Да дам и аз пример за пренос-превоз на лодки - МИКРОБУС което не е за подценяване.Всеки знае , че моята лодка се пуска и излиза от водата за по 2 минути - максимо.
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
Те това е най добрия вариант .paynera написа:Да дам и аз пример за пренос-превоз на лодки - МИКРОБУС което не е за подценяване.Всеки знае , че моята лодка се пуска и излиза от водата за по 2 минути - максимо.
gogata1- ...........................
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Да но, само там където бусът стига до водата, и пак трябват двама, аз пускам сам и сам я вадя....но предпочитам да сме двамаgogata1 написа:
Те това е най добрия вариант .
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
За тези които не знаят , а те са много - аз имам и количка за лодката - така , че мога да спра буса в Морската градина - да си кача лодката на количката и да си я бутам до морето.
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
Синчо , Пайнера ти отговори преди мен . За нашите гуменки има и колелца те също са вариант ако не си точно до водата нали .
За мен, всяка лодка, над 3м, без колесар и 4х4 аутунубил е:
В близката далечина, бял камък се чернее. Младият старец, седнал прав, мълчи и пее!!
В близката далечина, бял камък се чернее. Младият старец, седнал прав, мълчи и пее!!
Моята лодка е 3,60 с алуминиево дъно, мАторя е 15 коня Женово и съм си решил проблема донякъде така. Туристическо ремарке от продавалника за 400 лева. Една скара ми скопоса отгоре един колега с два валяка за да може лодката да се лЪзга. Мотора в ремаркето, лодката отгоре вързана с два ремъка по 10 лева от Алати и това е. Мога да я пускам с още един човек откъдето си поискам. Хем имаш колесар за лодката , хем имаш ремарке за джибрите за казана. Пробвах и на тавана на Пасата , ама голямо убийство и осрах тавана. Като не мога да си позволя колесар така ходя за риба. Кучето скача според тоягата .
baretata- ...........................
Брой мнения : 307 Рожд.дaта : 20.10.1965
Години : 59
Освен мотора и много багаж се събира в ремаркета,относно джибрите е безценно ремаркето,тая година мисля да сложа,джибрите в лодката и така на казана
sllipi1- ...........................
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Години : 48
Реално погледнато, различните варианти са удобни в зависимост откъде става пускането. Ако си с бус, ще спреш далеч от морето, където няма да го окопаеш и после си ти, а и пак си имаш мъкнене на ръка на мотор и други принадлежности.
Това с тавана е подобно, само дето евентуално можеш да си го занесеш по-близо от буса (ако колата ти е по-проходима от бус). Мъкненето на мотори и други неща си остава. Ако си с джип (какъвто явно е конкретния случай), тогава това с тавана отпада, защото се налага да си нещо средно между баскетболист и щангист.
1200-1400 лв за колесар на лодка, която струва 2 пъти по-малко (ако не е нова) някак си не се вързва.
С ремарке си е най-чист вариант: по-късо е от колесар и си по-маневрен, можеш да си закараш до водата и пуснеш лодката с минимално усилие и реално без хамалогии.
Ние, след миналогодишното мъкнене, първоначално мислехме да купуваме ремарке, после помислихме за колесар, после си казахме 'като ще е колесар, нека са по-големи лодката и моторът' и в крайна сметка взехме трети вариант
Това с тавана е подобно, само дето евентуално можеш да си го занесеш по-близо от буса (ако колата ти е по-проходима от бус). Мъкненето на мотори и други неща си остава. Ако си с джип (какъвто явно е конкретния случай), тогава това с тавана отпада, защото се налага да си нещо средно между баскетболист и щангист.
1200-1400 лв за колесар на лодка, която струва 2 пъти по-малко (ако не е нова) някак си не се вързва.
С ремарке си е най-чист вариант: по-късо е от колесар и си по-маневрен, можеш да си закараш до водата и пуснеш лодката с минимално усилие и реално без хамалогии.
Ние, след миналогодишното мъкнене, първоначално мислехме да купуваме ремарке, после помислихме за колесар, после си казахме 'като ще е колесар, нека са по-големи лодката и моторът' и в крайна сметка взехме трети вариант
Plamen- ...........................
Брой мнения : 1777 Рожд.дaта : 12.04.1974
Години : 50
Що да се не връзва, той си държи цена,p_trustworthy написа:
Кола с ремарке не е ли колкото един бус на дължина , дори е по дълго ? Както каза Плувчо ,всеки гледа от своята кула . Буса спестява разходи които знаете . Ваденето и прибирането е въпрос на малко мислене за да ти е лесно . Говорим за къси лодки де :)
Ама разликата в цената между ремарке и бус нали се сещаш, че не е в полза на буса Нали идеята е да се избере най-изгодният вариант.
Plamen- ...........................
Брой мнения : 1777 Рожд.дaта : 12.04.1974
Години : 50
Така е , малко се отдалечих от темата . Митака сам ще прецени как му е най удобно .
Той ако знаеше нямаше да пита!
Сега. Имам бус. И Терано с теглич. И разни други возила. С тегличи. Ма съм нямал лодка разглобяема. Та си мисля, колко ще да е клизмата.
И дали като са разглобяеми си е далавера да си ги носиш до гръцко?
Щото с колесар и баба знае.
Сега. Имам бус. И Терано с теглич. И разни други возила. С тегличи. Ма съм нямал лодка разглобяема. Та си мисля, колко ще да е клизмата.
И дали като са разглобяеми си е далавера да си ги носиш до гръцко?
Щото с колесар и баба знае.
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54
D.Dimitrov написа:Та си мисля, колко ще да е клизмата.
Ако смениш думата Клизма с Фитнес нещата стават по-приятни
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Ми то.... как ще го наречеш като ти е вътре..... все тая.Моряка написа:D.Dimitrov написа:Та си мисля, колко ще да е клизмата.
Ако смениш думата Клизма с Фитнес нещата стават по-приятни
Номера е да не го допуснеш!
Мите,по-миналата година дойде за ремонт един бати Иван от Обзор.
Лодка 3,60 ЗАНДЕР.
Човека на 70г,понеже при малко вълна,няма от къде да си пуска лодката,
ходи до Бяла.Почти всеки добър ден влиза в морето,като си сглобява лодката
на брега,сам.И естественно сам си я прибира.Идваше с едно малко возило,
ама не се сещам сега марката.
Нямам си на идея колко е фитнеса,ама щом на него не му тежи,
не смятам че и на теб ще е проблем.
Ама да влачиш до Гръцко ремарке,мисля че по-неудобно ще е.
Лодка 3,60 ЗАНДЕР.
Човека на 70г,понеже при малко вълна,няма от къде да си пуска лодката,
ходи до Бяла.Почти всеки добър ден влиза в морето,като си сглобява лодката
на брега,сам.И естественно сам си я прибира.Идваше с едно малко возило,
ама не се сещам сега марката.
Нямам си на идея колко е фитнеса,ама щом на него не му тежи,
не смятам че и на теб ще е проблем.
Ама да влачиш до Гръцко ремарке,мисля че по-неудобно ще е.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Тая година ми е 4 сезон с надуваема лодка.Плюсовете и минусите са коментирани.Моята също е TOHAMARAN 3.30.Двама не сме имали проблем със събирането , дори и декември.Сака на тохамарана е като на хондата - два парцала зашити на кръст.В средата се слага сгънатата лодка и с колани се стяга.При студено време сака става по голям.Винаги влиза в багажника на комбито.Първите ми влизания бяха с ZANDER 3.60 - при него не го ли вакуумираш с помпата няма събиране в сака.Сака на зандера обаче е като обикновенна торба - с фиксирани размери.D.Dimitrov написа: ама се оказа, че при тези температури не иска да влиза в чантичката си.
Румен Ганев- ...........................
Брой мнения : 642 Рожд.дaта : 18.04.1964
Години : 60
Обнадежден съм! Почвам да дебна какво ще времето първа седмица на април на Тасос.
А допуснеш ли го, колкото повече мърдаш, толкова повече влизаD.Dimitrov написа:
Ми то.... как ще го наречеш като ти е вътре..... все тая.
Номера е да не го допуснеш!
Надеждата крепи човекаD.Dimitrov написа:Обнадежден съм!
колега като отидеш за риба в морето, надуваемите и твърдите лодки са горе долу 50на 50 значи не е толкова страшно, аз съм със 3,20 м ,без да бързам съм за 30минути в морето .
sharko1111- ...........................
Брой мнения : 19 Рожд.дaта : 05.07.1965
Години : 59
здр аз имам гуменка 2,90 в началото мислих да сгъвам и разгъвам всеки излет но след като прочетох
аргументи за и против и при наличие на ремарке минах на варианта да я возя на ремаркето . направих колелца за лодката и сега правя количка за двигателя.като ще се ползват същите колела , но трябва време.
това са колелата.
[You must be registered and logged in to see this link.]
върху * столчето* ляга транеца хваща се с една или две дърводелски стяги за транеца , едно въже минава зад дъската ,под лодката и през халката за теглене , мяташ на рамо и теглиш до водата, пускаш на вода , и сваляш колелата поставяш на количката за мотора и караш до лодката. удобно е. за сега мотора го нося на рамо но малко по малко.
аргументи за и против и при наличие на ремарке минах на варианта да я возя на ремаркето . направих колелца за лодката и сега правя количка за двигателя.като ще се ползват същите колела , но трябва време.
това са колелата.
[You must be registered and logged in to see this link.]
върху * столчето* ляга транеца хваща се с една или две дърводелски стяги за транеца , едно въже минава зад дъската ,под лодката и през халката за теглене , мяташ на рамо и теглиш до водата, пускаш на вода , и сваляш колелата поставяш на количката за мотора и караш до лодката. удобно е. за сега мотора го нося на рамо но малко по малко.
krasimir- ...........................
Брой мнения : 102 Рожд.дaта : 24.07.1969
Години : 55
Сиромах човек жив дявол, е казал народът, не бях виждал такова изпълнение но ми звучи, логично, но вместо да мъкнеш дърводелски стеги, си направи нарочни, "П" образни скоби, с винт върток и гума в двата края. И ги вържи за количката, че таквиз неща ногу лесно се губятkrasimir написа:направих колелца за лодката и сега правя количка за двигателя.като ще се ползват същите колела , но трябва време.
Ади и аз да се включа. От 4 години съм с 330зандер с алуминиево дъно. Държа го в една маза. С много тесни стълбички. Съответно се налага да е постоянно събран. За риба най-често го мъкна с лека кола. Сузуки балено с нормален багажник. Който ме познава знае, че с мен тръгва половината къща. Значи дъските,двигателя и такъмите за риболов са в багажника. На задната седалка е лодката и голямата лонда.
Лодката се вкарва във водата за 20минути без бързане. В бързане 15. Направил сам и едни колелца на по един квадратен профил и си я бутам по пясък спокойно. Една пластмасова голяма лонда има за котви,въжета,парашут,вода,резервна. Котва,помпа,туба с гориво. Една чанта за спасителните жилетки. Хладилна чанта,две големи 25литрови кофи. Куфар с въдици,чувал с неопрени и разни други. Влизам най-често сам. Прибирането си го правя винаги бавно ако имам време. Просто си е удоволствие да се насладиш че си излязал и да се замислиш за хубавите моменти от преди. Бавно прибиране отива и до час. Авариино прибиране е към 25минути. Лодката е наистина зверски експлоатирана и май не е изсъхвала от няколко години.
Сгъва се без жалене. Двата странични балона се сгъват на две по дължина, транеца ги затиска да не се отворят(с коляно задържаме). Двата конуса се полагат на транеца и вече търкаляме транеца напред и накатаваме лодиата по него. Разбира се натискаме да избутаме въздуха. После нахлузвам отгоре чантата и претъркалвам лодката.
Това е моя начин.лодката по каталог е 75кг.
Лодката се вкарва във водата за 20минути без бързане. В бързане 15. Направил сам и едни колелца на по един квадратен профил и си я бутам по пясък спокойно. Една пластмасова голяма лонда има за котви,въжета,парашут,вода,резервна. Котва,помпа,туба с гориво. Една чанта за спасителните жилетки. Хладилна чанта,две големи 25литрови кофи. Куфар с въдици,чувал с неопрени и разни други. Влизам най-често сам. Прибирането си го правя винаги бавно ако имам време. Просто си е удоволствие да се насладиш че си излязал и да се замислиш за хубавите моменти от преди. Бавно прибиране отива и до час. Авариино прибиране е към 25минути. Лодката е наистина зверски експлоатирана и май не е изсъхвала от няколко години.
Сгъва се без жалене. Двата странични балона се сгъват на две по дължина, транеца ги затиска да не се отворят(с коляно задържаме). Двата конуса се полагат на транеца и вече търкаляме транеца напред и накатаваме лодиата по него. Разбира се натискаме да избутаме въздуха. После нахлузвам отгоре чантата и претъркалвам лодката.
Това е моя начин.лодката по каталог е 75кг.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Страница 2 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing