Проблем с комина !!!!!!
+17
D.Dimitrov
JimBeam
roko koko
dako
Бай Гого
Любак
Петър Василев
PETROV
gogata1
rap66
Nedeltcho Delev
тони котев
КИРО
sllipi1
Pesho N.Zagora
Мънцата
Моряка
21 posters
Страница 1 от 3
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Проблем с комина !!!!!!
От няколко дена имам проблем с комина не тегли и не тегли пуши от където има снадка и не се трае,издигнах комина с над метър и никакъв ефект,реших после че е висок и го съкартих на оригиналната му височина (стана по зле) изградих го наново удължавах го и с един кюнец и шапка отгоре и пак нулеф ефект.
Отдавах го на атмосферното налягане ама то се повиши и пак няма ефект.
Между другото пусках тежест с четка и си минава без никакъв проблем.
На път съм да заръчвам това http://www.erato.bg/otoplenie/bg/products.php?article_id=173&product_id=767&group_id=37
Отдавах го на атмосферното налягане ама то се повиши и пак няма ефект.
Между другото пусках тежест с четка и си минава без никакъв проблем.
На път съм да заръчвам това http://www.erato.bg/otoplenie/bg/products.php?article_id=173&product_id=767&group_id=37
Re: Проблем с комина !!!!!!
То за да тегли комина трябва отдолу да влиза и нужния обем въздух, как е там На един познат след смяна на дограмата спря да гори камината, както трябва, отваря балконската врата и камината хуква, че пробива дупка и пусна тръба да достави въздух.
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Моряка написа:То за да тегли комина трябва отдолу да влиза и нужния обем въздух, как е там На един познат след смяна на дограмата спря да гори камината, както трябва, отваря балконската врата и камината хуква, че пробива дупка и пусна тръба да достави въздух.
Котела ми е в мазата и там има и прозорец около 50височина и около метър ширина,и отворен и затворен разликата е нулева с отворена врата на мазата и с всичко затворено никаква разлика
Преди 10 дена отвсякъде затворено и теглеше като лудо
Проблема ще да е комплексен, но се увери че м/у котела и комина няма пробив. В комина също. Да не се е издухал котела от някъде и да си смуче въздух не от където трябва. Това на първо четене
chapara- ...........................
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
Митак провери по комина да няма някоя дупка или пукнатина и да дърпа от там въздух и за това да е слаба тягата огледаи добре розетките на к оминното тялоdobria1 написа:Моряка написа:То за да тегли комина трябва отдолу да влиза и нужния обем въздух, как е там На един познат след смяна на дограмата спря да гори камината, както трябва, отваря балконската врата и камината хуква, че пробива дупка и пусна тръба да достави въздух.
Котела ми е в мазата и там има и прозорец около 50височина и около метър ширина,и отворен и затворен разликата е нулева с отворена врата на мазата и с всичко затворено никаква разлика
Преди 10 дена отвсякъде затворено и теглеше като лудо
Pesho N.Zagora- ...........................
Брой мнения : 2566 Рожд.дaта : 15.04.1970
Години : 54
Митак, кажи първо къща ли е, апартамент ли, на кой етаж от колко общо?
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
chapara написа:Проблема ще да е комплексен, но се увери че м/у котела и комина няма пробив. В комина също. Да не се е издухал котела от някъде и да си смуче въздух не от където трябва. Това на първо четене
от котела до комина има 2 кюнеца и 2 ъгъла и нищо не съм и нищо не се е променило по трасето.Когато затворя вратичката от където смуче въздух и пушенето спира почти нацяло,а като пуши пуши дори и от розетката на ревизията.
Забравих да добавя че тече и конденз като лудо
п.п.Давайте идеи от къде може да е проблема че вече нищо не ми ражда главата,дори напълних котела с тухли за да намаля горивната камера (че и това прочетох като проблем) но уви и това не даде абсолютно НИКАКВА разлика
Мънцата написа:Митак, кажи първо къща ли е, апартамент ли, на кой етаж от колко общо?
4 етажа е блокчето (ти го знаеш точно до светофара) а котела ми е в мазата не че е от значение но аз съм на 1-вия етаж
Някой идиот ще да е разпробил комина , по една или друга причина-провери го до горе, я абсорбатор(незаконно), я Бог знае какво. Явява се студен комин, ама Мънци е там , можете да проведете обследване. Аз само нахвърлям предполагаеми причини. А това че не е променяно нищо, нищо не значи, прогаряне на кюнците, така да ги нареча са по някога невидими неща, скоро го ядох на село
[quote="dobria1"]
4 етажа е блокчето (ти го знаеш точно до светофара) а котела ми е в мазата не че е от значение но аз съм на 1-вия етаж[/quote
Митак има значение ако някои комшия е решил да се включи в твоя комин с аспиратор или отдушник за банята става така с конденс.
Мънцата написа:Митак, кажи първо къща ли е, апартамент ли, на кой етаж от колко общо?
4 етажа е блокчето (ти го знаеш точно до светофара) а котела ми е в мазата не че е от значение но аз съм на 1-вия етаж[/quote
Митак има значение ако някои комшия е решил да се включи в твоя комин с аспиратор или отдушник за банята става така с конденс.
Pesho N.Zagora- ...........................
Брой мнения : 2566 Рожд.дaта : 15.04.1970
Няма нововключени всички стаи както и при мен са спални банята и кухните са съвсем на друго място
Никой не се е оплакал че му дими,между времно пусках и желязо с телена четка и там нищо слиза си до долу с едно леко запиране но това си го имаше и предните пъти като съм го прочисвал
Никой не се е оплакал че му дими,между времно пусках и желязо с телена четка и там нищо слиза си до долу с едно леко запиране но това си го имаше и предните пъти като съм го прочисвал
Баш майстора да не ти е сложил шапката
sllipi1- ...........................
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Години : 48
Два пъти ми се е случвало за кратко. Комбинация между студен комин, вятър с конкретна посока и мокри дърва.
Спасих положението със затворена вратичка на въздуха и сухи чамови дъскички. За 15 минути се затопля комина и после всичко е наред. Дано се разминеш без духалки и ремонти, че си е гадост.
Спасих положението със затворена вратичка на въздуха и сухи чамови дъскички. За 15 минути се затопля комина и после всичко е наред. Дано се разминеш без духалки и ремонти, че си е гадост.
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
В последните дни и моите комини пушат,не се панирай.
Този на водната риза почти 10 дена вече е мъка.А съм отворил да
пъхна едно дърво,пушек излиза като за световно.
Този в сервиза пуши докато тръгне,после по се трае,ама не гори
както си трябва,гледам пушека като излезе от комините,и пада веднага надолу.
И не само при мен,на всички къщи около мен е така.
Този на водната риза почти 10 дена вече е мъка.А съм отворил да
пъхна едно дърво,пушек излиза като за световно.
Този в сервиза пуши докато тръгне,после по се трае,ама не гори
както си трябва,гледам пушека като излезе от комините,и пада веднага надолу.
И не само при мен,на всички къщи около мен е така.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Мой приятел имаше подобен проблем и си направи двойна шапка на комина срещу ниското налягане и сега няма проблеми. Доколкото си спомням я прави по някаква схема, но беше преди доста време и не се сещам с подробности.
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58
Аз си разглобих печката без време, сега съм на газовата, случаят ми беше същият като на Митака, пуши при повече тяга, че и прокаправаше от кюнците, ама при мен са дълги и има мегдан за конденз. Като свалих кюнците ахнах, близо по два пръста смоли имах събрани вътре, а лирата, не се виждаха дупките от единия до другия край. Общо към 7-8 килограма боклук излезе и то като минимум, та ще местя печката, то и без това не се стоеше от жега. Така че Мите, виж си кюнците и тогава търси други причини.
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
КИРО написа:В последните дни и моите комини пушат,не се панирай.
.......
Сега ...... и науката (метеорологичта) да се намеси при такива случаи.
От няколко дена страната ни е под влияние на Антициклон - високо атмосферно налягане.
Дефиниция:
- ,, Антициклон в метеорологията се нарича въздушна маса, в която въздухът се движи низходящо от центъра към периферията, където налягането е по-ниско."
Картинка
Добре се вижда движението на въздуха ( надолу) и как се държи пушекът на къщата. Сляга се към земята.
Това правило най-добре се изразява в центъра на Циклона, където и силата на вятъра (хоризонталният) е слаба или е тихо.
Така, ...че имаме едната причина за нетегленето на комина.
Всичко останало са битови причини които аз не разбирам.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
п.п. -
Мощен Антицоклон северно от страната. От него над страната имаме североизточен вятър и студ, и то предимно по Черноморието.
Мощен Антицоклон северно от страната. От него над страната имаме североизточен вятър и студ, и то предимно по Черноморието.
Любак- глоб.модератор
Колега, аз имах подобен проблем с една камина.
Толкова зле беше, че докато се затоплеше, при отваряне на вратичката пламъка гореше на вън към стаята.
Сложих "Н" шапка и нещата си дойдоха на място.
Пробвай, не е скъпо може да решиш проблема:
Толкова зле беше, че докато се затоплеше, при отваряне на вратичката пламъка гореше на вън към стаята.
Сложих "Н" шапка и нещата си дойдоха на място.
Пробвай, не е скъпо може да решиш проблема:
PETROV- ...........................
Брой мнения : 154 Рожд.дaта : 14.04.1971
PETROV написа:Колега, аз имах подобен проблем с една камина.
.................
С тегленето .... ясно, ..... на как е с конденза който тече надолу по тялото на комина ??????
Аз имам този проблем.
Точно под плочата на тавана избиват кафяви петна и ... мириши та се нетрае.
Любак- глоб.модератор
Любак написа:PETROV написа:Колега, аз имах подобен проблем с една камина.
.................
С тегленето .... ясно, ..... на как е с конденза който тече надолу по тялото на комина ??????
Аз имам този проблем.
Точно под плочата на тавана избиват кафяви петна и ... мириши та се нетрае.
Конденза по комина???
Само с купени през април месец дърва които да съхнат лятото. Иначе друго спасение няма.
Е има едни решения, но аз лично нямам преки наблюдения.
От вътрешната страна на комина с преви яка / един вид улук/ която да събира и отвежда течната субстанция.
Ако е конденз по плочата, тогава други решения. Излоация от по студената страна.
PETROV- ...........................
Брой мнения : 154 Рожд.дaта : 14.04.1971
Ето малко литература:
http://www.prity-bg.com/docs/Problemi_s_komina.pdf
Любак, ти на кой етаж си-на последния???
http://www.prity-bg.com/docs/Problemi_s_komina.pdf
chapara написа:....................
Да ....... на 4-тия последен.
Комшията на 2-ят етаж гореше камина и през зимата в хола и детската се образуваха тези петна по тавана и стените на коминното тяло (бетон) в стаите. Миришиииииии , не се трае.
Викнах едни майстори, ....... те разбиха част от горната част на тялото, точно под тавана и установиха, че точно на плочата (тавана) се свързват частите на коминното тяло от стаята и покривното. И там ..... големи разстояния между тях.
Забъркаха тераколи-мераколи и взеха да попълват.
От вътрешната част чернилка от саждите и мазнотия, поизчистили (казват) и попълвали. Колко е залепнало лепилото .
Ужким го направиха ..... но проблема остана.
Викам си (без да ги разбирам тези неща) ....... ще облепя с тези изолации дето се слагат отвънка на стените, както на под таванното помещение така и от вънка на комина на покрива.
Речено сторено ....... ред изолация около бетонното коминно тяло и след това ред тухли (единички). Накрая с мрежичка и тераколно лепило ги замазах. Издигнах и още с около метър комина с тухли единички. Сложих и шапка (бетонна) подпряна на 4-ри места с тухли, като разстоянието бе около 25см.
Е няма оправяне бе брат. Петната продължаваха се образуват и това си е.
Добре, че комшията се отказа от печката и от тогава затворих комина направо отгоре.
След нов ремонт на стаите, майсторът залепи някакви ленти на местата дето бяха петната и миризмата спря.
Е да де...... ако утре някой реши отново да използва комина , тогава какво правя Аз ?
Любак- глоб.модератор
Любак, в нашия блок поне от 10 г. никой не ползва печки на дърва, но тази година, след един от честите поройни дъждове, в горната част на комина до тавана в една от стаите избиха капки вода и после станаха кафяви петна. Над мене има цял нормален тавански етаж. Според мене това се получи щото от поройния дъжд влезе много вода в комина и явно е разтворила мъзгиите натрупани от годините когато се горяха дърва. Сега мисля да му сложа шапка или да се моля вече да не вали толкова изобилно
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
Тая Н бурия дето ПЕТРОВ я показа,пък при нас не върши работа,и не знам защо ?
Имам съмнение,че лесно се охлажда горе бурията,затова не тегли,
а тегленето на комина,освен че трябва да е отпушен,иска си и отопляване в крайната част,
за да може да тегли по-добре.
И комшията беше сложил Н,и той я махна.
Имам съмнение,че лесно се охлажда горе бурията,затова не тегли,
а тегленето на комина,освен че трябва да е отпушен,иска си и отопляване в крайната част,
за да може да тегли по-добре.
И комшията беше сложил Н,и той я махна.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Страница 1 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing