Проблем с видра
+5
Любак
host200
gogo26
Ресьора
ivanov70
9 posters
Страница 1 от 1
Проблем с видра
Здравейте колеги и приятели,
попаднах (не за първи път) на много сериозна конкуренция в риболова, с която не знам как да се справя?
За какво става въпрос, вчера акостирам с лодката на любимото ми място за летен риболов и какво установявам - вече е заето! Една отвратителна видра се е самонастанила!
Въпросът ми е, някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какъв е начина за разрешаването му?
Гадините са защитен вид и не е редно да я гръмна, затова търся начин за цивилизовано разрешение на проблема!
попаднах (не за първи път) на много сериозна конкуренция в риболова, с която не знам как да се справя?
За какво става въпрос, вчера акостирам с лодката на любимото ми място за летен риболов и какво установявам - вече е заето! Една отвратителна видра се е самонастанила!
Въпросът ми е, някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какъв е начина за разрешаването му?
Гадините са защитен вид и не е редно да я гръмна, затова търся начин за цивилизовано разрешение на проблема!
ivanov70- ...........................
Брой мнения : 35 Рожд.дaта : 15.08.1970
Години : 54
Re: Проблем с видра
Редно нередно братле само това е изхода,иначе ще се примести сама само като унищожи всичко на това място
Ресьора- ...........................
Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42
И да я прогониш-няма смисъл.Където се появи,рибата се изнася и дълго време си остава празно мястото.....личен опит
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
Не бива да се гърми по видрата животното търси просто храна, момента в който рибата се изтегли на по дълбоко тя вече няма да е проблем, освен това тя е активна главно нощно време и при наличие на човек в раьона се изнася.
Е все пак зависи от водоема но в големите водоеми видрата не е проблем.
host200- ...........................
Брой мнения : 1915 Рожд.дaта : 10.12.1976
Години : 47
host200 написа:Не бива да се гърми по видрата животното търси просто храна, момента в който рибата се изтегли на по дълбоко тя вече няма да е проблем, освен това тя е активна главно нощно време и при наличие на човек в раьона се изнася.
:d5116e0ebf2fc8
Те населяват тази земя, много преди нас.
Кои сме ние, че да решаваме, кой да живее и кой не ?
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Преди няколко дена видях и на втора буна една.
И аз си мисля че няма решение на проблема.
Сама ще си тръгне като се нахрани.
И аз си мисля че няма решение на проблема.
Сама ще си тръгне като се нахрани.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Ще си тръгне :) аз 5 години отглеждам една на червения фар в базата.... е не си тръгна.А първия път като я видях беше някъде към 00.00 часа и си викам баси котка водолаз :217b315cad77fe :217b315cad77fe в тъмното не и се виждаше опашката.....
xpynxpyn- ...........................
Брой мнения : 279 Рожд.дaта : 01.12.1976
Години : 47
Видри съм срещал често на Шабла. Ако си тих можеш сутрин да им се насладиш как ловуват. Значи там видрата върви по пътека. Горе-долу в една посока. Проверява си местата едно по едно без да се задържа много на едно място. Там след минаване на видрата, щуката се покрива за около час и после пак си кълве нормално. Мирните риби обаче хич не се притесняват. След минути изплуват от водораслите все така спокойни. Ако си на голям водоем няма да ти е проблем животинчето. Ако си шумен то няма и да се появи. Вече на река, ако се настани на някой вир е по-добре да смениш вира. Тя си го е харесала за маса и рибите са понаплашени там и са по-нервни.
При ситуацията с рибарник. Когато видрата си намери рибарник си го посещава редовно до пълното му унищожаване. Там вече има два варианта разрешени от закона. Единия е да ти издадът разрешително за отстрел на животното(трябва да си ловец все пак) или да го заловиш в сандъчен капан и да го отнесеш на някоя далечна река. Все пак лова и пренасянето трябва да е в сезон когато няма малки.
При ситуацията с рибарник. Когато видрата си намери рибарник си го посещава редовно до пълното му унищожаване. Там вече има два варианта разрешени от закона. Единия е да ти издадът разрешително за отстрел на животното(трябва да си ловец все пак) или да го заловиш в сандъчен капан и да го отнесеш на някоя далечна река. Все пак лова и пренасянето трябва да е в сезон когато няма малки.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Преди доста време се установяваме на язовир Черногорово.
Първия ден колегата на съседния до лагер нас улови един шаран около 3-4 кг и реши да го върже на въже , на сутринта реши да се похвали на свои приятели и що да види останали му бяха само главата и гръбнака , също така беше натиснала и плетения живарник в който имаше 5-6 едри каракуди ....изяжда винаги меките коремчета .
Искам да кажа , че това място се оказа обитавано от цяла колония видри , но това не попречи на риболова на тежко , само колегата продължи да използва телен живарник за да може да съхрани рибка за собствена консумация!
Първия ден колегата на съседния до лагер нас улови един шаран около 3-4 кг и реши да го върже на въже , на сутринта реши да се похвали на свои приятели и що да види останали му бяха само главата и гръбнака , също така беше натиснала и плетения живарник в който имаше 5-6 едри каракуди ....изяжда винаги меките коремчета .
Искам да кажа , че това място се оказа обитавано от цяла колония видри , но това не попречи на риболова на тежко , само колегата продължи да използва телен живарник за да може да съхрани рибка за собствена консумация!
KREPEJA- ...........................
Брой мнения : 195 Рожд.дaта : 04.07.1968
Години : 56
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing