GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ОТ КЪДЕ ДА СИ СПУСНЕМ ЛОДКИТЕ НА ВОДА

+76
anastas_peykov
shibailo
Дели
bsgold
ribarya
ktv
D.Dimitrov
Ribarina
antares
cat1
gogata1
morsko konche
rap66
Румен Ганев
bananaman
zhikata
rrk
vladtod
недялко радков
baretata
radoadvokat
ДЯДО ИВАН
Жоро_Приселци
Васил
vatus
boysa
Тедо
dobria1
Mozly
tiho_roev
JimBeam
EU_BG_akademika
Любак
str.hadjiev
ПЛУВЧО
stuci
вакрил
divein
Румен Умен
Тихомир
Borkata
sllipi1
Bat Emo
vanko4at
sve25
vvt1970
Plamen
veis
cochi75
krasi81
bobiklima
paynera
ufo
emanuil
xpynxpyn
roko koko
Шморхи
Светозар Върбанов
runner
joro_74
Мънцата
justinian
Тик Так
Albena
чечо
nikgeo
Доктора
Кирил Калчев
КИРО
rikitikitavi
max
savi aleksiev
Моряка
minerva60
milen kordov
ivu
80 posters

Страница 8 от 19 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 13 ... 19  Next

Go down

важна тема Re: ОТ КЪДЕ ДА СИ СПУСНЕМ ЛОДКИТЕ НА ВОДА

Писане  Васил Пет 6 Юни 2014 - 21:30

Пускай от слипа който направихме!
Васил
Васил
...........................

Брой мнения : 1078 Рожд.дaта : 24.02.1976
Години : 48

Върнете се в началото Go down

важна тема Слип в Аспарухово

Писане  Жоро_Приселци Пет 6 Юни 2014 - 22:02

Разхождайки се преди няколко дена, открих че рибарите от рибарското селище в Аспарухово са направили сносен слип, бетонен. Има и вода за измиване, искат 5 лв. за пускане.
Удобно е за направление Галата.
Само че ръба на слипа не влиза във водата, стига само до нея и ми се видя височък прага, ама трябва да го види някой дето разбира, дали не е проблем.
Направих снимки, ама нещо се затриха от телефона.
Жоро_Приселци
Жоро_Приселци

Брой мнения : 116 Рожд.дaта : 20.11.1960
Години : 64

Писане  Румен Умен Пет 6 Юни 2014 - 22:52

p_trustworthy написа:Мерси, Киро. С линийката на Google earth  ми излиза 5 км, което при 20-25 км/ч идва 10-15 минути, ама дето викаш, ако времето не е баш идеално...
След вълнолона на яхтеното няма ли подстъп някакъв - там, където са нудистите? Не съм ходил от десетилетия и даже и спомен нямам как беше.  12666

П.П. аз от един познат знам, че след 30-те се води 'юноша старша възраст' и горна граница няма  :здравей: 

Здравей, аз от скоро живея в Кранево и идната седмица очаквам Дядо Коледа да ми донесе колесара. Той моя Коледа все преди лятото идва, я със сонар, я с колесар...  41990 
Та вчера отидох по работа до Златни. На връщане слязох към буните по асфалтираната отбивка след Златни в посока Кранево, да видя какво става на буните. Тази отбивка е добра за шофиране. Можеш да си пуснеш лодката от втора буна - има място, както и от новия слип съграден от читави люде от този форум намиращ се на трета буна. Ако дойдеш насам звънни и ще помогна с каквото мога 0888 92 22 32. Към първа буна не отивай, там буната/изключителната държавна собственост/ е феодално владение на Жеко. Не че те плаша с Жеко, но по-добре не си разваляй риболова.На връщане обаче от първа буна към селото покрай морето ми се наложи да преми през дълбоки коловози от свлякла се кал от свлачището, кал изсипала се на пътя след последните жестоки дъждовни валежи. Минава се, но трябва по-бавничко.
След като моят Дядо Коледа пристигне с колесара идната седмица задължително ще отбележа във форума за колко минути при добро време с 35-38км.ч. стигам до Аладжата от трета буна.
За около 30 мин. съм изминавал разстоянието от гребната база на Веслец в езерото до Аладжа банк...
Почти само на винт... :рок: 
Румен Умен
Румен Умен

Брой мнения : 128 Рожд.дaта : 27.04.1962
Години : 62

Писане  вакрил Съб 7 Юни 2014 - 8:26

5-10мин при добро време,в зависимост от впрегнатия добитък sunglasses2 
вакрил
вакрил
мир на праха му

Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56

Писане  zhikata Вто 22 Юли 2014 - 16:18

В момента на Бяла не става за пускане на лодки, да знаете.
zhikata
zhikata

Брой мнения : 381 Рожд.дaта : 13.12.1977
Години : 46

Писане  EU_BG_akademika Вто 22 Юли 2014 - 17:04

zhikata написа:В момента на Бяла не става за пускане на лодки, да знаете.
Ама 10 кинта ги взимат а? 6e6ebecd09233a2d4a30  смях  смях
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61

Писане  Мънцата Вто 22 Юли 2014 - 17:20

zhikata написа:В момента на Бяла не става за пускане на лодки, да знаете.
Сигурно правят пързалките?  sunglasses2 
Мънцата
Мънцата

Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53

Писане  zhikata Вто 22 Юли 2014 - 18:06

Ко са хилите ве? Човека отишъл видял и ми споделил. Нали до скоро имаше бедствено положени заради наводнението и пътя след 10 те money6  лева на дясно от части липсва. Сега след като оправят пътя ще събират по 15 или 20 лева и тогава ще питам професора (Академика) дали ще му е смешно. Като ти кажат 2о кинта и без пързалка ще се пързаляте и тогава няма да има нужда от тях(заключение на кмета) shock11 
zhikata
zhikata

Писане  EU_BG_akademika Вто 22 Юли 2014 - 18:15

zhikata написа: и тогава ще питам професора (Академика) дали ще му е смешно.  
Професора е жител на село Пчелник община Долни Чифлик... По закон ако няма в моята община някаква ифаструктора за достъпност, ми се осигурява достъпност в най близката такава, а това за мен е именно Бяла. Само не съм намерил време да подпукам общината ама и това ще стане :здравей:
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  EU_BG_akademika Вто 22 Юли 2014 - 18:21

zhikata написа:Ко са хилите ве?
Ти от Бяла ли си?
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  zhikata Вто 22 Юли 2014 - 18:27

EU_BG_akademika написа:
zhikata написа:Ко са хилите ве?
Ти от Бяла ли си?
Не бе човек, от Варна съм. Защо?
zhikata
zhikata

Писане  EU_BG_akademika Вто 22 Юли 2014 - 18:28

Ами какво си настръхнал срещу нас сякаш си на страната на тия разбойници :аххх: 
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  zhikata Вто 22 Юли 2014 - 18:37

EU_BG_akademika написа:Ами какво си настръхнал срещу нас сякаш си на страната на тия разбойници :аххх: 
Не съм настръхнал, ти къде видя? Просто споделих какво ми каза познат за ходенето до Бяла. Ти какво си помисли , че аз съм ходил и съм дал 10кинта и съм се прецакал и взе да злорадстваш така ли?
zhikata
zhikata

Писане  EU_BG_akademika Вто 22 Юли 2014 - 19:17

Аз се сриятелих с един Беленец, зет в Долни Чифлик, държи пункта за ГТП в ДЧ. И сключихме споразомение, аз му поддържам компютрите и гпс-те, а той ме пише към неговата стоянка, защото наистина няма места и те така..
За сега само аз действам, ама идва есента и ще видим как ще е, ако нещо не стане тръгвам по дългия и труден път, общината жалби, комисия за дискриминация и т.н...
Той човека има две лодки и винаги мога да взема инфо дали морето дава нещо. Симпатичен е и добронамерен, ама ще видим....
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  EU_BG_akademika Вто 22 Юли 2014 - 19:20

zhikata написа: Ти какво си помисли , че аз съм ходил и съм дал 10кинта и съм се прецакал  и взе да злорадстваш така ли?
Глупости, аз в случая се подигравам на общината в Бяла, защото тя така или иначе взима пари без да предлага нищо, така че може и без път да ги взима, изобщо не ми е минало през акъла, че ще решиш, че на теб се подигравам :аххх: 
Явно не си ме разбрал...но извинявай ако съм те засегнал angel19 
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  zhikata Вто 22 Юли 2014 - 19:43

EU_BG_akademika написа:
zhikata написа:  Ти какво си помисли , че аз съм ходил и съм дал 10кинта и съм се прецакал  и взе да злорадстваш така ли?
Глупости, аз в случая се подигравам на общината в Бяла, защото тя така или иначе взима пари без да предлага нищо, така че може и без път да ги взима, изобщо не ми е минало през акъла, че ще решиш, че на теб се подигравам :аххх: 
Явно не си ме разбрал...но извинявай ако съм те засегнал angel19 
 45479 
zhikata
zhikata

Писане  Румен Умен Вто 22 Юли 2014 - 21:26

тръгвам по дългия и труден път, общината жалби, комисия за дискриминация и т.н...

Та така де, щом си Академик значи си начетен човек, но сега да ти река това, че по този път, по който си мечтаеш, че всичко ще стане розово скоро чрез жалби и комисия за защита от дискриминация - това няма да стане никога...
Към края на 2012г. подадох 4 различни жалби до КЗД, които бяха заведени като една. Производство разбира се не беше образувано.
След средата на 2013г. трябваше да се жаля до така наречения "президент" с копие на жалбата ми до председател на НС за това, че по жалбите ми няма образувано производство. От някаква комисийка в НС по правата на човека изпратиха остро писмо до КЗД с копие до мен. Тогава най-накрая производството беше образувано...
Проведоха се две заседания най-накрая през Януари и Март 2014г, като след второто заседание пред петчленен състав на КЗД председателя в края на саседанието заяви, че КЗД ще се произнесат с решение в преклузивния 14 дневен срок.
От 11 март до сега ни вест ни кост от тези негодници в КЗД.
Явно отново трябва да занимавам онзи субект "президента"...
Междувременно съдя КЗД в две производства пред Софийски районен съд за това, че КЗД са ме дискриминирали, иии ще ги осъдя!
Та да се върна на темата - по твоя начин нищо няма да се случи, трябва твърда ръка или много твърди ръце, все пак единението прави силата, хе хе хееееее  f38b1c44c48ae2114a27   21188   606186 
Румен Умен
Румен Умен

Писане  EU_BG_akademika Сря 23 Юли 2014 - 6:01

Румен Умен написа:
Към края на 2012г. подадох 4 различни жалби до КЗД, които бяха заведени като една. Производство разбира се не беше образувано.
Направил си грешка, освен до нашата КЗД, подваш и копие до европейската такава. Защото, тук държавните учреждения са си на принципа: седи-пърди. С други думи, гледат как максимално нищо да не свършат през работно време, обаче като разглеждат жалбата и видят че има копие до началставата в европа работата е съвсем друга...
Така и така оспамихме темата и отворихме работа на модовете да местят та да ти разкажа ведъж какво ми се случи...
Жената купува, май от Карфур беше, маслинки йедрички, мнооо ги мачкам, абе 1/2 кило за 4-5лв..
Нападам ги аз вечерта и хоп мухъл по тях, бележката на кутийката седи и касовата бележка седи. Отивам на другия ден, като имах път на там, намирам управителя, правя рекламацията и получавам любезен, но категоричен отказ за замяна или връщане на парите. Тези рекламации, се правели същия ден, преди да е приключен счетоводно денят, сега вече нямало от къде да вземат сумата и бля бля 226711 
Много се ядосах, не заради парите а заради принципа, върнах, седнах, намерих им централата на фирмата и написах едно ядовито писмо в смисъл: Що за верига са, че няма да стъпя повече, и че не може да за 4-5лв рекламация да изгоря гориво за още толкова та да се върна веднага, абе все в тоя дух беше, спомех и че ще снимам и разпратя тия маслини по всчики телевизии....Абе много работи им написах 6e6ebecd09233a2d4a30  смях сканирах и бележката от касата, снимах кутията с злополучните маслини, прикачих ги към писмото, пратих го и си легнах удоволетворен и с чувство за изпълнен дълг 29e6bbd771c7f3dfc36b 

На другия ден точно в 9.20 дзъърррр добър ден, от Карфур ви безпокоим, съжаляваме за недоразомението, моля заповядайте да си получите сумата, викам им ааа не, аз вече идвах, сега нямам време, пратете някой да ми ги донесе тук и тук.. И след 50мин едно девойче с кутия бонбони идва и поднася извиненията на управителя и ми носи паричките.. Взе си маслинките и бележките и те така...... 29e6bbd771c7f3dfc36b  6e6ebecd09233a2d4a30  смях  525707397c05bb6a06eb 
Тук сме в омагьосам кръг, няма държава, няма и кой да ти обърне внимание, нищо че си в правото си, но хората в цивилизованият свят, си държат на бизнеса и работните си места и си вършат работата.... :здравей: 

EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  Румен Умен Сря 23 Юли 2014 - 11:01

Модовете що да местят, вярно, това е в правото им на управляващи, но как членската маса тук ще научава за бездействието на други управляващи ни?
Да живеят Управляващите ни!  :рок: 
Шегувам се  :здравей: 
Сега обаче не разбрах от къде ще пускаме лодките и от къде ще пускаме тез дето ни пречат?
На Кранево е паднала още земна маса по малкото пътче от селото към буните и кмета на Осеново, в чиято територия са краневските буни знаете ли кога ще изпрати техника да отвори пътя към буните - НИКОГА...
Ако почакаме още малко е възможно да падне още земна маса и природата да ни барне един слип за чудо и приказ, тъй щото директно горе от баира да пускаш директно в морето.
Кво ще ходим и ще де бутаме за един слип 1000 лодки в секунда...
До буните може да се стигне само по асфалтирания път от Златни преди Кранево или още по-напряко - от най-високото на пътя се засилваш с МПСто и лодката иии директно в нищото и морския безкрай, където паднеш, все е нещо в това изобилие от буни и слипове направени от любимите ни управляващи за наше облекчение и удоволствие...  41990 
Румен Умен
Румен Умен

Писане  КИРО Сря 23 Юли 2014 - 16:02

От де да вземе техника Осеновския кмет ?
Това Стоилов трябва да прати,и сигурно ще прати скоро.
Само дето,там си е мисия невъзможна,и постоянно наливане на пари в
чувал с дупка.
Брега скоро ще се срути,чак до големия хълм.Ако беше добро място
за строежи,още бай Тошо щеше да го застрои.
Раздаде го на хората, с условието че могат да си построят само бараки,
но да обработват земята,ама Ганьо алчен,почна да налива бетон ударно.
И почнаха си мерят пишките,кой по-голяма вила построил.
Сега що реват,не знам?
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  Ribarina Чет 24 Юли 2014 - 19:43

Доган събори яхтеното пристанище и в Бургас остана с едно хубаво място по малко
Ribarina
Ribarina

Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42

Писане  Румен Умен Чет 24 Юли 2014 - 22:28

Ribarina написа:Доган събори яхтеното пристанище и в Бургас остана с едно хубаво място по малко

Рибарина, хората са измислили топлата вода отдавна, само дето никой не му стиска да пусне кранчето на топлата вода на макс.
Който каквото е съборил - събори му го и ти...  60678   606186 
Трети закон на Нютон

Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.

Ако едно тяло действа на друго тяло с дадена сила, то винаги второто тяло противодейства на първото с равна по големина и противоположна по посока сила, приложена в точката на взаимодействие.
Румен Умен
Румен Умен

Писане  D.Dimitrov Съб 26 Юли 2014 - 20:02

Днес се опитах да съчетая полезното с приятното. За мен риболов а за домочадието плаж. И хоп на слипа в Кранево.
Да ама не!
Двама "колеги", с познайте каква регистрация, спрели по начин по който да събудят и най-жестоките ми помисли. За момент дори се изплаших от собствените си мисли. Не за друго, ма отдавна не съм чел наказателния кодекс и спомена ми бе само, че се сумират наказанията за всяко деяние и като почнах да смятам то бутане на кола в морето, то за побой с поне средни повреди, то за многократно онождане и късане билетчета /продажба/ на аналните отверстия на водачите и ........ се постреснах!
Верно, че заради регистрацията ще има някакви смекчаващи ама.....
И така бесен и споменаващ доста добруджански майки реших да сменя дестинацията.
Каварна.
Слип до плажа а и докато някой спи си викам шъ му изфащам рибата.
Да ама пак не!
Бетонното слипче и се видя на жената трудничко и се притесни с маневрите във водата. Викам си ще пуснем в ляво от засипания с пясък слип. Там не е проблем и миналата година с нея сме пускали от там.
Да ама пак не!
Грозна картина! Някой относително невъобразим идиот да вземе да осере пейзажа. Тракторче или фадрома спретнало дупчица на слипчето. Естествено морето се погрижило да я напълни с водорасли. Те да си гният бурно и да миришат гадно и естествено да завъдят невъобразимо разнообразие от хвъркати, пълзящи и пърдящи същества!
Ето как изглеждаше миналата година:
[You must be registered and logged in to see this image.]

А ето как изглежда днес!
В ляво е купчинката пясък извадена от дупката:

Тук пак акцента е върху дупката! Пясъчната дупка 41990 

Ето как сега си изкарват лодките подрастващите:
А някои как не ги заболя кръста!

Влекачите тръгнаха за втори курс!
Всички се надявахме и да потича ама...... не.

Та така! Необяснимо е за мен нещо такова. Все се надявам, това което видях да е с някаква добра помисъл, но това което чух миналата година ме кара да се съмнявам. От съседна маса в заведението което е точно отзад си говореха, че такива като нас дразнели бабаита/съдържателя/ и вероятно щял да измисли вариант да ни нареди. Просто се надявам да не е така. Мнооо ме нервят всякакви тикви и просто не знам до кога ще изтърпя!
Поне жената като компенсация за страха си от слипчето и премеждията в Добруджанските земи реши да ме поуспокои с нещо такова докато пържи каята!

Не успя!
Сто пъти съм и казал  484712  509158  21188  f38b1c44c48ae2114a27 
Лука го искам ФИНННО, ФИНННО! 60678
D.Dimitrov
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54

Писане  Румен Умен Съб 26 Юли 2014 - 20:22

Колега Димитров,
Защо не ме викна да предприемем двамата с теб определени действия към пречещите пък после в досъдебно и в съдебно производство аз щях да твърдя за теб - "Не е той", ти щеше да твърдиш за мен - "Не е той" и в нашия екшън нямаше да нима нито лична нито колективна отговорност...  :рок:
Румен Умен
Румен Умен

Писане  ДЯДО ИВАН Съб 26 Юли 2014 - 20:30

Колега Димитров,като искаш да пускаш лодка от Каварна ,отиди на другият край на плажа.Там е най-доброто място за пускане.Тези двата слипа на буничката не стават.Единият е стръмен ,хлъзгав и можеш да се пребиеш ,а другият за затлачи още миналата година ,а сега след проливните дъждове пък съвсем.Десният слип става ,ама питай Мънци как падна поминалата година .Трябва да се внимава много. :здравей:
ДЯДО ИВАН
ДЯДО ИВАН

Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 52

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 8 от 19 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 13 ... 19  Next