С ХАРПУН,КАЯК И ЛОДКА!!!!
+40
roko koko
miroslavpetkov
gmurkacha
andro68
Тедо
JimBeam
cslav
baralya
pipin162
spear
Pretor
fokobg
Мънцата
Венци
Nikolov
baretata
Божидар Иванов
tano
gogo26
belly
terzosub
Ресьора
justinian
ПЛУВЧО
makari
nissana
Rimohit
yavorsub
milen kordov
DOCTORABukarNo1
anastas_peykov
Вальо
Любак
Моряка
Albena
vatus
dikanarov
Петър Василев
чечо
КИРО
44 posters
Страница 7 от 12
Страница 7 от 12 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Re: С ХАРПУН,КАЯК И ЛОДКА!!!!
...мога , но няма да ме пуснат в Морската градина , там е забранено за МПС с ДВГ...и за кво ми е - морето ми е на някви си 500 метра ...и оттам на острова :dancingHappy_iТошето написа:Tи ма отепа ве еееееееееееей,сега и на триколката ако сложиш едно двигателче
????- Гост
Булти написа:....на плажа имаше един чужденец с българка , идва и ми вика " - Бравос , Амигос , много хитър техника , ти много хитър човек !!! "...при което , аз му отговарям гордо " - Булгаришен , булгаришен , Ганев индженеринг :dancingHappy_i !!! ...в резултат мадамата ( готино свежо парче ) му почна се превива от смях ....fokobg написа:Това може да се види само във БАЛГАРИЯ
fokobg- ...........................
Брой мнения : 1277 Рожд.дaта : 12.06.1973
Години : 51
Те това е! Кажи му Булти и му гледай сеира :thumbsupsmiley . Това под лодката трудовашка количка ли е ?
Pretor- ...........................
Брой мнения : 261 Рожд.дaта : 15.01.1967
Години : 57
Димитреее!... :217b315cad77fe :5ff67901e688fa
На сега, наистина стрелЯ у вожда, моооой :-))))))))))))))))))))
На сега, наистина стрелЯ у вожда, моооой :-))))))))))))))))))))
justinian- глоб.модератор
Брой мнения : 917 Рожд.дaта : 05.02.1970
Години : 54
Булти не мога да не те поздравя за изобретелноста ти,което за преден път показва какво могат българите когато опре това на допето ни. :dancingHappy_i
????- Гост
Булти :3f7e6dc87de4b9 :thumbsupsmiley
spear- ...........................
Брой мнения : 179 Рожд.дaта : 24.02.1965
Години : 59
...китайска количка от Метро - 60 кинта , с надуваеми колела , българският и еквивалент е 160 лв....по нататък ще дам снимки на целия монтаж...Pretor написа:Те това е! Кажи му Булти и му гледай сеира :thumbsupsmiley . Това под лодката трудовашка количка ли е ?
????- Гост
Булти, ти уби рибата с мотиката с това колело и лодката. В града са останали узумени,като са те видяли. :)
Последната промяна е направена от pipin162 на Вто 21 Сеп 2010 - 22:10; мнението е било променяно общо 1 път
Малийййй,те тоя ПИПИН (кът му гледам ника) май беше
[You must be registered and logged in to see this link.]
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
...изумени или не , важното е да имам свободен достъп до морето в условията на криза , без да плащам скъп бензин , винетки , гражданска отговорност , данък МПС , паркинг Зелена зона ...колкото по малко пара , повече излети в морето , аз ако не ходя да гмуркам поне три пъти седмично ма фаща нервата , по хубаво да ми се смеят , отколкото да гледам рибите в нета само...но най интересното е , че никой не се смя в Морската градина , дори напротив , май - ще имам последователи ....в близост до Сърфисткия клуб , новия кмет направи бетонна пътека през пясъка до самото море за инвалидите - да е жив и здрав ...Пипине Добре Дошъл и много се радвам , че си тук
????- Гост
Такава бетонна пътека има и до паркинга
Rimohit- ...........................
Брой мнения : 603 Рожд.дaта : 24.06.1979
Години : 45
Важното е батка ти да си щастлив и да ти върши работа... :dancingHappy_i
Ами дано да допринеса на форума с нещо, не само с присъствие. Аз благодаря за поканата Булти!
Ами дано да допринеса на форума с нещо, не само с присъствие. Аз благодаря за поканата Булти!
Три дни на Острова
...ще обединя снимките от няколко излета в един репортаж...та значи след като вече достъпът ми до морето бе свободен :
[You must be registered and logged in to see this image.]
последва пробен риболов около Бургас :
...когато реших да обядвам един гларус се завъртя около мен :
...за него ще стане въпрос и по нататък следващите дни :
последва пробен риболов около Бургас :
...когато реших да обядвам един гларус се завъртя около мен :
...за него ще стане въпрос и по нататък следващите дни :
????- Гост
Митак ами триколката къде я оставяш да не изгориш
А иначе репортажите ти винаги са ме радвали и ги чета с голям интерес благодаря за което! :thumbsupsmiley
А иначе репортажите ти винаги са ме радвали и ги чета с голям интерес благодаря за което! :thumbsupsmiley
Гост- Гост
...благодаря ....заключвам я с верига и катинар , барабар с количката...е там все пак е центъра :dancingHappy_i ...
...на следващия ден , реших наистина вече да атакувам остров Света Анастасия ...никога досега не го бях минавал тоя маршрут , разстоянието не е малко , ако не се лъжа мисля беше около 8 км. и като пътуване с доста неизвестни , реших да си взема пак само въдицата , да проуча добре района, пък ако зърна някой харпунджия - още по добре - ще получа инфо наготово ...почнах да свиквам вече на учудените погледи в Морската градина , морето бе тихо , приводних се без проблеми , минах покрай скупчени една до друга няколко гумнетки , с едни дедки вътре цакащи попчета и с мазна и самодоволна усмивка отпраших към острова ...карах на средни обороти и за 50 мин. бях там :
преди да потегля бях напълнил резервоара ( 1 литър ) догоре , отворих капачката и видях , че са останали около 100 грама ...на острова се бе събрало цяло село от лодки , причината разбрах малко по късно - предния ден са изкъртили карагьоза с чепарета , един чичка до мен също беше хванал , нооо преди да дойда , всъщност тоя ден се бях поуспал малко ...попчето яко кълвеше , нещо от рода фърлям - вадя , но средни и дребни риби , малко граца а също така излизаше и барбун...времето беше спряло , слънцето напичаше приятно а Бургас и скучното ежедневие бяха накъде далеч :
...на следващия ден , реших наистина вече да атакувам остров Света Анастасия ...никога досега не го бях минавал тоя маршрут , разстоянието не е малко , ако не се лъжа мисля беше около 8 км. и като пътуване с доста неизвестни , реших да си взема пак само въдицата , да проуча добре района, пък ако зърна някой харпунджия - още по добре - ще получа инфо наготово ...почнах да свиквам вече на учудените погледи в Морската градина , морето бе тихо , приводних се без проблеми , минах покрай скупчени една до друга няколко гумнетки , с едни дедки вътре цакащи попчета и с мазна и самодоволна усмивка отпраших към острова ...карах на средни обороти и за 50 мин. бях там :
преди да потегля бях напълнил резервоара ( 1 литър ) догоре , отворих капачката и видях , че са останали около 100 грама ...на острова се бе събрало цяло село от лодки , причината разбрах малко по късно - предния ден са изкъртили карагьоза с чепарета , един чичка до мен също беше хванал , нооо преди да дойда , всъщност тоя ден се бях поуспал малко ...попчето яко кълвеше , нещо от рода фърлям - вадя , но средни и дребни риби , малко граца а също така излизаше и барбун...времето беше спряло , слънцето напичаше приятно а Бургас и скучното ежедневие бяха накъде далеч :
????- Гост
...следобеда кълването спря тотално , повъртях се напред назад , но не ще и не ще...ударих камшика и газ към Бургас...избутах триколката по баира до къщи , ударих две мастики и си легнах рано , бе ме обвзела треската рибарска и все некви карагьози ми се въртяха в главата ...който не е ловил тая риба , не може да разбере за кво става въпрос ...как дърпа чепарето още като го метнеш във водата , как огъва пръчката ако са повече от един , емоциите са големи ...небето бе странно тъмночервено , морето жълто , гладко огледало , аз наближавах острова , но странно не го виждах , острова бе изчезнал ...стреснах се и се събудих . Навън бе тъмно . Четири сутринта . Опитах се да заспя отново , но не успях . След около час бутах триколката в Морската градина . Некви раннобудници правеха кросове , други разхождаха кучета . Бе невероятно тихо и дочух за пръв път в живота си песента на щурец - тук в Бургас . Морето бе тава ....
...по пътя реших да влача воблер на бавен ход ...току наближих острова и видях , че пак село се е заформило , пръчката рязко се огъна и сърцето ми подскочи ...
...по пътя реших да влача воблер на бавен ход ...току наближих острова и видях , че пак село се е заформило , пръчката рязко се огъна и сърцето ми подскочи ...
Последната промяна е направена от Булти на Съб 2 Окт 2010 - 12:56; мнението е било променяно общо 1 път
????- Гост
...или бях закачил нещо или ....голямата риба бе насреща...пръчката продължи да се огъва на тласъци , ТВА БЕ РИБА ...ми сега , никога не ми се бе случвало подобно нещо , влакното се извъртя и мина под витлото , чак сега се сетих да угася ДВГ-то , но усетих как част от месината се е намотала около винта ....по едно време един гларус се спусна някак неестествено от небето и цопна наблизо във водата , около него се събраха други и настана дандания , дълбоко разочарован вече подозирах какво се е случило...
...размотах влакното от винта , попсувах си на воля , придърпах бавно разбойника и тъкмо се канех да го гепам за шията , оня предугади намеренията ми , дръпна рязко с глава , месината се скъса и той отлетя с дванайсеткинтов воблер и закопчана човка ...
...размотах влакното от винта , попсувах си на воля , придърпах бавно разбойника и тъкмо се канех да го гепам за шията , оня предугади намеренията ми , дръпна рязко с глава , месината се скъса и той отлетя с дванайсеткинтов воблер и закопчана човка ...
????- Гост
...докато аз се занимавах с глупости , хората кротко си ловяха риба :
...но този ден , от западняка ли кълването бе слабо ...и кьорав карагьоз не видях...добре , че поне времето бе приятно :
...и така неусетно се изниза един тих есенен ден :
...голямото шоу се случи последния ден , когато след месец прекъсване реших да се отдам на подводен риболов...
...но този ден , от западняка ли кълването бе слабо ...и кьорав карагьоз не видях...добре , че поне времето бе приятно :
...и така неусетно се изниза един тих есенен ден :
...голямото шоу се случи последния ден , когато след месец прекъсване реших да се отдам на подводен риболов...
????- Гост
...на следващата сутрин , отново се събудих в ранни зори , но този път ми се въртяха разни лавраци в главата , а отсреща на терасата си , Джимбо отново си бе прострял неопрените ...пуснах лодката на вода и подчертавам дебело - МОРЕТО БЕ ТАВА , ...плавам си аз и по едно време гледам нещо се белее в морето , доближавам и кво да видя :
...въй - викам си , воблера ми сигурно е тук , но уви туй беше чайка , а не моя приятел ...първите два километра морето биваше :
...но после колкото повече се отдалечавах от брега , вятъра се усилваше и се заформиха едни много кофти вълни ...когато доближавах острова положението беше станало критично , бях изтървал момента за връщане и потърсих завет зад острова , защото западния вятър бе станал невероятно силен ...
...въй - викам си , воблера ми сигурно е тук , но уви туй беше чайка , а не моя приятел ...първите два километра морето биваше :
...но после колкото повече се отдалечавах от брега , вятъра се усилваше и се заформиха едни много кофти вълни ...когато доближавах острова положението беше станало критично , бях изтървал момента за връщане и потърсих завет зад острова , защото западния вятър бе станал невероятно силен ...
????- Гост
...искарах лодката на гладките и ниски скали на източния бряг на острова и почнах да обмислям положението...имах три варианта : да спя на острова , да изляза на Отманлий отсреща или да се боря с високи вълни и яростен насрещен вятър...неизвестно ми беше колко дълго ще продължава това положение , вчера гледах прогнозите , но гледам - силен западен вятър и си викам - Ми кво от туй , тамън морето ще е тихо ... ма хич не съобразих как ще се връщам , щото за мен тези пътувания , по този точно маршрут са нещо ново...и седя си аз замислен на брега , а морето се развилнява по лошо и по лошо ...и в един момент се сещам за приятелите ...за тези от :
...никога не съм гледал сериозно на форумите , но сега след всичко случило се , като се замисля се сещам , че ако не съществуваше тоя форум можеше и да го закъсам яко ...
...никога не съм гледал сериозно на форумите , но сега след всичко случило се , като се замисля се сещам , че ако не съществуваше тоя форум можеше и да го закъсам яко ...
????- Гост
...обадих се на Тошето , той на Любака и след 5 мин . ми стана ясно , че положението с времето няма да се подобри , дори напротив ще става и по зле , някакво съществено подобрение се очакваше според Любакът , чак след 20 ч. ....Варненският синоптик позна , както е познавал и друг път , само да съм чул някой да му каже оттук нататък една дума накриво по отношение на познаваческите му способности :f38b1c44c48ae2 ...стана ми ясно , че ако тръгвам да се връщам по море в Бургас ще е най - добре веднага . За оставане на острова , нямах дрехи - само храна , вода и неопрени и едни гащи ...да отидех на Отманлий - требеше после да търся помощ от приятел , не е невъзможно , но не обичам...и тъй и тъй ме сърбеше задника за приключения , пък и ми беше любопитно да разбера дали ще се преборя със стихията и този път и реших да щурмувам ...погледнах със съжаление мястото , където не се състоя гмуркането и със свито сърце , че пак правя нещо дет не трябва дръпнах въженцето ....
????- Гост
Булти дано да пишеш , а не да пиеш мастика , че си е тръпка какво стана после
То е ясно че си се прибрал ...... ама как ......??
:609c1f728720fb
То е ясно че си се прибрал ...... ама как ......??
:609c1f728720fb
baralya- ...........................
Брой мнения : 1075 Рожд.дaта : 14.11.1967
Години : 57
Айде бе Бултаче, всички сме на ясно, че ти си положителният герой в тази история и тя ще е с щастлив край, ама дай нататък, че да ти завиди Индияна Джоунс.
vatus- ...........................
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68
Страница 7 от 12 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Страница 7 от 12
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing