Йовковци
+5
ПЛУВЧО
baralya
RAAZIEL
КИРО
Моряка
9 posters
Страница 1 от 1
Йовковци
Имах удоволствието да съм близо до язовир Йовковци на почивка. Логично беше да отскочим до язовира за риболов.
Понеже маника още прохожда в риболова си има изисквания детето.
Значи трябва да кълве. Не непрекъснато. Ама на 20-30секунди примерно. Рибите може да не са много големи ама трябва да има и поне няколко дето да се борят сериозно. Риболова е добре да е обядно време ама да не е повече от три часа. Въдицата трябва да такава,че сам да си я замята и вади(да се разбира спиниг с макара дълъг 1,60 или гол телескоп на плувка дълъг 4,5). Е добре е да е равно място без храсталаци, кал и камъни.
Избрах да лови на плувка. Разбира се, за да е риболов ,а не разплитане на макрамета сложих плувка 1.5грама и влакно 0.16мм. Кука 12ка кована с странична извивка. Отежнение групирано 1,2 гр и пръснати надолу 0.3 грама. Разстояние до първа съчма 15см.
Поради това,че беше ранна пролет и това,че е планински язовир беше най-трудно локализирането на рибите. Реално на 30м от брега се разхождаха уклеите. ..ама там си трябваше риболов с мач на пропадане...непосилно още за мъника. Трябваше да накарам рибата да излезе на брега.
Поларизационните очила помогнаха. Намерих едно изплитняване на пет метра от брега на удобна полянка с ниска тревичка. Там забелязах пътека на 4см уклейки, някоя дребна бабушка и най-важното многобройни 4см слънчаци.
Забърках едно пакетче захранка за бабушки като я пресуших да прави едри трохи. Почнах подхвърляне на всеки 5минути. Стръв бял.
Почнахме с дънен риболов на слънчевки. Мина половин час. Изкарахме 30тина рибки. Когато се мярнаха първите по едри рибки вдигнах стръвта на половин метър.
Започнаха да се виждат едри уклейки и 12см бабушки. Кълваха наравно с слънчевките. Реално имаше кълванета постоянно. След час и половина се завъртяха и червеноперки към то 300грама. Бабушките наедряха до 15тина см, а уклейките стигнаха педя.
Пробвах и уедряване на стръвта ама не се получаваше селектиране. Кълвяха и дребни
и едри рибки. Имаше и няколко сериозни борби с лекото телескопче. Абе кеф на макс.
Направихме два риболова и на всеки хващахме трицифрено число риби. Отделих филетата на най големите за мариноване. Към два килограма филенца излязоха. Останалите рибки отидоха да порасват. Дето се вика мечтан риболов.
Понеже маника още прохожда в риболова си има изисквания детето.
Значи трябва да кълве. Не непрекъснато. Ама на 20-30секунди примерно. Рибите може да не са много големи ама трябва да има и поне няколко дето да се борят сериозно. Риболова е добре да е обядно време ама да не е повече от три часа. Въдицата трябва да такава,че сам да си я замята и вади(да се разбира спиниг с макара дълъг 1,60 или гол телескоп на плувка дълъг 4,5). Е добре е да е равно място без храсталаци, кал и камъни.
Избрах да лови на плувка. Разбира се, за да е риболов ,а не разплитане на макрамета сложих плувка 1.5грама и влакно 0.16мм. Кука 12ка кована с странична извивка. Отежнение групирано 1,2 гр и пръснати надолу 0.3 грама. Разстояние до първа съчма 15см.
Поради това,че беше ранна пролет и това,че е планински язовир беше най-трудно локализирането на рибите. Реално на 30м от брега се разхождаха уклеите. ..ама там си трябваше риболов с мач на пропадане...непосилно още за мъника. Трябваше да накарам рибата да излезе на брега.
Поларизационните очила помогнаха. Намерих едно изплитняване на пет метра от брега на удобна полянка с ниска тревичка. Там забелязах пътека на 4см уклейки, някоя дребна бабушка и най-важното многобройни 4см слънчаци.
Забърках едно пакетче захранка за бабушки като я пресуших да прави едри трохи. Почнах подхвърляне на всеки 5минути. Стръв бял.
Почнахме с дънен риболов на слънчевки. Мина половин час. Изкарахме 30тина рибки. Когато се мярнаха първите по едри рибки вдигнах стръвта на половин метър.
Започнаха да се виждат едри уклейки и 12см бабушки. Кълваха наравно с слънчевките. Реално имаше кълванета постоянно. След час и половина се завъртяха и червеноперки към то 300грама. Бабушките наедряха до 15тина см, а уклейките стигнаха педя.
Пробвах и уедряване на стръвта ама не се получаваше селектиране. Кълвяха и дребни
и едри рибки. Имаше и няколко сериозни борби с лекото телескопче. Абе кеф на макс.
Направихме два риболова и на всеки хващахме трицифрено число риби. Отделих филетата на най големите за мариноване. Към два килограма филенца излязоха. Останалите рибки отидоха да порасват. Дето се вика мечтан риболов.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Valyo68 харесва този пост
Re: Йовковци
Адмирации и пожелания за бъдещи успехи
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Адмирации Ники за излета.
Абееее.имам чувство,че и в оризище да отидете,
сьомги ще извадите ве - това е майсторлък.
Абееее.имам чувство,че и в оризище да отидете,
сьомги ще извадите ве - това е майсторлък.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Условията,които трябва да изпълняваш са ми познати напоследък,но гъст ще да е бил риболова,щом е нямало време и за една снимка от един от любимите ми язовири...
RAAZIEL- ...........................
Брой мнения : 272 Рожд.дaта : 15.12.1975
Години : 48
baralya- ...........................
Брой мнения : 1075 Рожд.дaта : 14.11.1967
Години : 57
Ученикът се е справил добре! Ама и учителят си е свършил работата!
Да вземеш да ме обучиш и мен,та и аз да мога да Фащам трицифрени бройки риПки.
Да вземеш да ме обучиш и мен,та и аз да мога да Фащам трицифрени бройки риПки.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Аз тебе колко пъти съм те канил,А?
А колко пъти си дошъл,Ь?
А колко пъти си дошъл,Ь?
Браво справил си се те тоя язовир е доста упоскан и мрежосван тъй че.
Pesho N.Zagora- ...........................
Брой мнения : 2566 Рожд.дaта : 15.04.1970
Години : 54
Туй ако е опоскан язовир аз за Цонево незнам какво да кажа. Има си риба язовира. Един тлъср костур се измъкна, една голяма щука дефилира пред нас. Хванахме поне десетина кефалчета. ...абе има какво да се лови
Макар че от тосрешния бряг нещо мърмориха енергично някакви колеги що така при нас вряло от риба, а те били капо..
Макар че от тосрешния бряг нещо мърмориха енергично някакви колеги що така при нас вряло от риба, а те били капо..
Има, къ дъ нема я вижrikitikitavi написа:Има си риба язовира.
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Всичко хубаво ако имаше много риба Търновци,Габровци ,Трявна щяха да ходят на Йовкоци не наЖребеца да идват .EU_BG_akademika написа:Има, къ дъ нема я вижrikitikitavi написа:Има си риба язовира.
Pesho N.Zagora- ...........................
Брой мнения : 2566 Рожд.дaта : 15.04.1970
Години : 54
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing