Сутрешно "Чудовище"
+5
КИРО
Станимир 65
мечока
antares
esox hunter
9 posters
Страница 1 от 1
Сутрешно "Чудовище"
Та да ви разправям една интересна случка то малко, като вицовете за рибари, ще звучи, но е самата истина
Една скорошна сутрин още по тъмно се позиционирам на един понтон нейде в един залив по гречко Частта с риболова, ще е накратко, мятам мятам ковнах две хубави баракуди, откачих едно гофаренце, слънцето понавдигна и взе да напича и си викам айде стига толкоз за тая сутрин да ходим да пием кафенце.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Жената понеже сръчна и бърза вика, "чакай да изчистя тук на място баракудите посл да не се занимавам". Речено сторено почна да ги чисти и пуска карантията отстрани във водата, а на мен през ума минава "еййй глей как захранва" и си мятам небрежно, колкото да се намирам на работа. Изми ги тя във водата и си мие ръцете. в тоя момент чувам зад една от лодките вързана до нея някакъв джумбюш поглеждам изад лодката и гледам водата "завряла". след малко тръгвам да прибирам въдиците и виждам изпод лодката изплува един голям кефал м/у 1-1,5 кг прегризан на две Гребнахме го с кепа а нещастника още жив и диша. съжалявам че забравих да сложа нещо до него за срвнение, но наистна си беше доста голям кефалчок.
В първи момент не асимилирам викам си перка на лодка да ама не минавала лодка на 500 м от мен в близките 30 мин. И в следващия момент ми щраква някакво "чудовище" го е сгнявило прецизно отхапано. Взехме да се чудим какво може да допуснахме малка акула или мн. голяма баракуда Сещам се за червата от рибите демек захранката във водата и почва да ми се изяснява, ЗАЩО ? А жената взема да се сеща, как си е мила рибите и ръцете във водата и познайте
Има го заснето и на видео, как диша гадинката още прегризан на две, но сега само снимка ще пусна.
Воблерите на които мятам (18-20 см) обаче вече ми се сторуват детска играчка, като видях това
Една скорошна сутрин още по тъмно се позиционирам на един понтон нейде в един залив по гречко Частта с риболова, ще е накратко, мятам мятам ковнах две хубави баракуди, откачих едно гофаренце, слънцето понавдигна и взе да напича и си викам айде стига толкоз за тая сутрин да ходим да пием кафенце.
Жената понеже сръчна и бърза вика, "чакай да изчистя тук на място баракудите посл да не се занимавам". Речено сторено почна да ги чисти и пуска карантията отстрани във водата, а на мен през ума минава "еййй глей как захранва" и си мятам небрежно, колкото да се намирам на работа. Изми ги тя във водата и си мие ръцете. в тоя момент чувам зад една от лодките вързана до нея някакъв джумбюш поглеждам изад лодката и гледам водата "завряла". след малко тръгвам да прибирам въдиците и виждам изпод лодката изплува един голям кефал м/у 1-1,5 кг прегризан на две Гребнахме го с кепа а нещастника още жив и диша. съжалявам че забравих да сложа нещо до него за срвнение, но наистна си беше доста голям кефалчок.
В първи момент не асимилирам викам си перка на лодка да ама не минавала лодка на 500 м от мен в близките 30 мин. И в следващия момент ми щраква някакво "чудовище" го е сгнявило прецизно отхапано. Взехме да се чудим какво може да допуснахме малка акула или мн. голяма баракуда Сещам се за червата от рибите демек захранката във водата и почва да ми се изяснява, ЗАЩО ? А жената взема да се сеща, как си е мила рибите и ръцете във водата и познайте
Има го заснето и на видео, как диша гадинката още прегризан на две, но сега само снимка ще пусна.
Воблерите на които мятам (18-20 см) обаче вече ми се сторуват детска играчка, като видях това
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Re: Сутрешно "Чудовище"
Цецо, нещо такова мярна ли наоколо?
А сериозно, помниш ли на О.П. какво сме виждали в залива?
А сериозно, помниш ли на О.П. какво сме виждали в залива?
antares- глоб.модератор
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64
Митак, да ти кажа не видях перки, но то не е и задължително Но има още един интересен момент някъде половин час преди това загубих една от любимите си примаки (19 см воблер), просто докато водих на тласъци и изведнъж линията олекна и после гледам 40 либровото флоркарбоново поводче прецъкано (прегризано). Към момента го отдадох на това че една от баракудите която извадих преди това може нещо да го е прегризала, макар че воблера и беше отстрани на устата забит с 3те куки. и да не съм забелязал в тъмницата После обаче след случката с кефала се замислих дали е слчайно и дали въпросното "чудовище" не ме е лишило от примамката, но за това мога само да гадая и не го твърдя със сигурност Случвало ми се е поне 3 пъти подобна загуба на примаки, но от щуки и не се усеща удар просто щуката изпреварва примаката и прецъква повода, та понеже съм го ял това дърво и съм го виждал с очите си имам някакъв допуск за подобна ситуация.antares написа: Цецо, нещо такова мярна ли наоколо?
Разреза на рибата е перфектен и не знам дали баракуда може да го нанесе такъв, виждал съм как се хранят. Друго се замиослих дали не е бил някой огромен, ама наистина огромен лефер, те прегризват така рибите, но каквото и да е не е шега
п.п. Иначе за протокола на следващия ден. но на друго място на километри от там видях огромна баракуда м/у 1,2 и 1,5 м, като тия океанските, паднаха ми очите Никога не бях виждал толкова голяма на живо. Огледах я добре, защото ми слдваше примамката едно пачинко и на 2 пъти го побутна с муцуна без да го вземе. Огромна баракуда беше, даже видях, че има някаква рана на гърба.
ето още една снимка от друг ъгъл:
ето още една снимка от друг ъгъл:
По мое мнение,това е лефер.Чернокопите в нашето море оставят същата захапка.Имал съм случай,на пълно чепаре четири сафрида са отхапани едновременно по същия начин и си трепкат все още.
мечока- ...........................
Брой мнения : 138 Рожд.дaта : 02.10.1968
Години : 56
Льо-феер ,преди 2 седмици си цъках скумрийки на чепаре от кея и на педя под повърхноста се врътна един около 2те кила ,гризна ми скумрийката и си тръгна.Скумрийата изглешдаше по същия начин.
'
'
Станимир 65- ...........................
Брой мнения : 43 Рожд.дaта : 20.02.1965
Години : 59
Лефер, както писах погоре е и в моите допуски, но трябва да е доста по-голям от 2 кг при положение, че този кефал беше 1-1,5 кг макар за съжаление това да не си личи от снимките.
Не съм казал ,че и при тебе е бил 2 кила ,казах че леферите прегризват така плячката си.Сигорно е бил най малко 6-7кила.
Станимир 65- ...........................
Брой мнения : 43 Рожд.дaта : 20.02.1965
Години : 59
Само може да се гадае, що за дзвер е било
Кът гледам,ченето ми много пасва на захапката,
ма чак пък толкова да съм пил.....
Затуй съм съгласен с тезата за лефера.
Кът гледам,ченето ми много пасва на захапката,
ма чак пък толкова да съм пил.....
Затуй съм съгласен с тезата за лефера.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Такъв чист срез съм имал само от главоного.
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Само гофан(много голям лефер)е способен на такова нещо.На мен ми е прехапвал стоманено въженце,дето тук без проблем удържа щуките.
Ама това "лаго " е като щанца бе добре е да се знае!
Ама това "лаго " е като щанца бе добре е да се знае!
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
Лагокефалос не е и то не че не може да прегризе така, просто кефала е прекалено голям за него, а и ако ги имаше тия гнусове все щях да хвана някой.
Другият път да взема да пусна в краката си на жива стръв някой дебел кефал па токувиж "чудовището" отнесло понтона Жената вече не иска да си мие ръцете там ;)....но поне не се е отказала да чисти рибите
Другият път да взема да пусна в краката си на жива стръв някой дебел кефал па токувиж "чудовището" отнесло понтона Жената вече не иска да си мие ръцете там ;)....но поне не се е отказала да чисти рибите
DOCTORABukarNo1- ...........................
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing