Рибено масло за овкусител ??????
+2
КИРО
Любак
6 posters
Страница 1 от 1
Рибено масло за овкусител ??????
Време бол зимата за четене.
Никога на морето не съм ползвал рибеното масло, за овкусяване на захранката и стръвта.
В сладководния риболов е нещо естествено да го използват,
но за морето съм чувал чат-пак и то само за Гърция.
Мисля си , какъв ли ще е резултата при риболов на дъно с хранилка.
Дали ще е кая, дали ще е барбун, дали ще е от кефаловите, не знам.
А защо не и при риболов на чернокоп есента (леко накисване на филетата сафрид).
Препоръчват : [You must be registered and logged in to see this link.]
За хранилката да е някаква смес от кус-кус + хляб + накълцана мида + червей +рибено масло ?
Във Варненския залив рибата е кът и трябва да я привлечем и задържим при риболов.
Сега вече съм айляк и е време на стари години да експериментирам. Време бол.
Но мнението Ви ще ме улесни много, кое и как.
Никога на морето не съм ползвал рибеното масло, за овкусяване на захранката и стръвта.
В сладководния риболов е нещо естествено да го използват,
но за морето съм чувал чат-пак и то само за Гърция.
Мисля си , какъв ли ще е резултата при риболов на дъно с хранилка.
Дали ще е кая, дали ще е барбун, дали ще е от кефаловите, не знам.
А защо не и при риболов на чернокоп есента (леко накисване на филетата сафрид).
Препоръчват : [You must be registered and logged in to see this link.]
За хранилката да е някаква смес от кус-кус + хляб + накълцана мида + червей +рибено масло ?
Във Варненския залив рибата е кът и трябва да я привлечем и задържим при риболов.
Сега вече съм айляк и е време на стари години да експериментирам. Време бол.
Но мнението Ви ще ме улесни много, кое и как.
Последната промяна е направена от Любак на Вто 6 Мар 2018 - 7:09; мнението е било променяно общо 1 път
Любак- глоб.модератор
- Регистриран на : 21.05.2009
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 70
Re: Рибено масло за овкусител ??????
Имам някъде такава хранилка,но не съм я пробвал още.
Би трябвало да работи за дънните риби ве Любо.
Би трябвало да работи за дънните риби ве Любо.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Рибено масло за овкусител ??????
Риби според твоите мераци има повече от много. Специялно у Варненските буни. Виж специалните риби са ни кът. Та ако все пак се наканиш да ходиш за риба си правиш захранка от:
Кило ядки бели миди, две кила скумрия, сто грама глави от скариди. (Телата си ги правиш за тебе). Всичко туй го мелиш с пасатора. Кашичка да стане. После добавяш 200грама черва от платерина или сафрид(там са атракторите) и въпросната смес я поръсваш с галета до правена на тесто. Топки да стават.
Ако ще ловиш на плувка мяташ четири тпщопки и после на всеки десет минути по топка.
Ако ловиш нандъно слахаш фидер хранилка отворена и първо омахваш в точкята тесет хранилки и после презамяташ на десет минути по чавовник
Пп като искаш добави и десет капсули рибено мавло ама в скумрията си има
Кило ядки бели миди, две кила скумрия, сто грама глави от скариди. (Телата си ги правиш за тебе). Всичко туй го мелиш с пасатора. Кашичка да стане. После добавяш 200грама черва от платерина или сафрид(там са атракторите) и въпросната смес я поръсваш с галета до правена на тесто. Топки да стават.
Ако ще ловиш на плувка мяташ четири тпщопки и после на всеки десет минути по топка.
Ако ловиш нандъно слахаш фидер хранилка отворена и първо омахваш в точкята тесет хранилки и после презамяташ на десет минути по чавовник
Пп като искаш добави и десет капсули рибено мавло ама в скумрията си има
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2279 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: Рибено масло за овкусител ??????
Аз съм ползвал малка мрежеста хранилка около 20 гр.на директен телескоп
за сафрид .Работи но при слабо течение и малка вълна,при по силно течение се облажват покрай теб и ти само гледаш злобно.
Сместа е мляни скариди дребни риби и рибешки черва ,желателно херингови риби
с блендер вискозитет палачинков .Поставен в висок тесен съд с клечка за джуркане,
Бъркаш ,топваш и пускаш вертикално поклащаш и пак зареждаш ите така че и покрай теб има радост с мисълта че чепаретата им са добри.
за сафрид .Работи но при слабо течение и малка вълна,при по силно течение се облажват покрай теб и ти само гледаш злобно.
Сместа е мляни скариди дребни риби и рибешки черва ,желателно херингови риби
с блендер вискозитет палачинков .Поставен в висок тесен съд с клечка за джуркане,
Бъркаш ,топваш и пускаш вертикално поклащаш и пак зареждаш ите така че и покрай теб има радост с мисълта че чепаретата им са добри.
костреж- ...........................
- Регистриран на : 27.06.2011
Брой мнения : 273 Рожд.дaта : 09.07.1965
Години : 58
Re: Рибено масло за овкусител ??????
Любак написа:
Никога на морето не съм ползвал рибеното масло, за овкусяване на захранката и стръвта.
Ами есента не затваряй буркани с домати и лютеница, ами си консервирай чепарета в сос от рибешки черва и глави! После на буната си отваряш бурканчето, закачаш чепарето, то си смърди естествено, захранваш с бурканчето и жънеш....
antares- глоб.модератор
- Регистриран на : 05.11.2010
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 63
Re: Рибено масло за овкусител ??????
antares написа:....... ами си консервирай чепарета в сос от рибешки черва и глави! ....
Аз съвет искам, Той за мезе ме взема.
Любак- глоб.модератор
- Регистриран на : 21.05.2009
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 70
Re: Рибено масло за овкусител ??????
Ама без майтап - що не мажеш чепарето с рибено масло? (перушинките, де)
antares- глоб.модератор
- Регистриран на : 05.11.2010
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 63
Re: Рибено масло за овкусител ??????
В сладководния риболов май само шаранджиите ползват рибено масло в рецептите за протеинови топчета.
Аз като заклет фидерист а и всички колеги ползваме захранки с рибено брашно.
Има едни захранки които са само на рибна база. Сону байтс.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Те със сигурност ще събират и морската риба.
А има и чисто рибно брашно което обаче не се бърка в чист вид защото трудно поема вода.
Успех в пробите.
Аз като заклет фидерист а и всички колеги ползваме захранки с рибено брашно.
Има едни захранки които са само на рибна база. Сону байтс.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Те със сигурност ще събират и морската риба.
А има и чисто рибно брашно което обаче не се бърка в чист вид защото трудно поема вода.
Успех в пробите.
dako- ...........................
- Регистриран на : 10.05.2010
Брой мнения : 561 Рожд.дaта : 28.01.1971
Години : 53
Re: Рибено масло за овкусител ??????
Ами става и и то без майтап ,изпробвал съм го само да нете мързи.antares написа:Ама без майтап - що не мажеш чепарето с рибено масло? (перушинките, де)
Продава се в някои магазини,пише на него пише масло от сардина
п.п.пропуснах една малка подробност , във Варна на директните
ползват едни алчни дълги чепарета с 25 -30 куки .
Как са намазва това нящо през 5 ,6 минути?
костреж- ...........................
- Регистриран на : 27.06.2011
Брой мнения : 273 Рожд.дaта : 09.07.1965
Години : 58
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Today at 7:45 by dako
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 29 Апр 2024 - 23:22 by bat_pavel
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Вто 26 Мар 2024 - 20:37 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго