Язовири около Варна - питания, коментари, съвети.
+48
стефко стефанов
Попа
paynera
недялко радков
gogata1
felippemassa
zhikata
Тянката
ПЛУВЧО
roko koko
maxxx
sllipi1
rap66
vstoikov
Val848
Атев
Pavkata 1977
ufo
Любак
georg
rikitikitavi
Кирил Калчев
Elfi
xpynxpyn
krasimir77
Венци
krasikostadin
nikgeo
fokobg
КИРО
Цецо
milen kordov
delisto44
ICO
maestroto
patter
Моряка
чечо
tatkoogi
ribarshe
lip4o
valeripetrov
Кико
savi aleksiev
andro68
Доктора
Мънцата
Димитур
52 posters
Страница 5 от 8
Страница 5 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Язовири около Варна - питания, коментари, съвети.
Ейййй, туй Ф Цветният квартал, големи рибохващачи били бре . :217b315cad77fe
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
И аз бих хващал такива риби ама не мога. Поздрави на всички и пожелания за по- добри успехи.
valeripetrov- ...........................
Брой мнения : 20 Рожд.дaта : 15.06.1968
Години : 56
Язовир Цонево постепенно са освобождава от ледените доспехи.Над мостовете след Ченге няма лед.Днес бях на Чудните скали и стана чудничък риболов.Бабушки средна хубост се надпреварваха да папат червейчета. :dancingHappy_i Лових на фидер,което се оказа печелившата тактика.Пипаше тънко-тънко,а имаше и по силен ветрец от време на време,ориентиран от никъде(или по-точно казано духаше си от дет си иска). :609c1f728720fb
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Започва сеее :dancingHappy_i .Браво бе Митак :609c1f728720fbПЛУВЧО написа:Днес бях на Чудните скали и стана чудничък риболов.Бабушки средна хубост се надпреварваха да папат червейчета
Тянката- мир на праха му
Брой мнения : 2013 Рожд.дaта : 06.04.1969
Години : 55
В момента Плувчо и компания са на Чудните скали и " може би" скубят уклей и баби. Ша чакаме инфо , но ако фанат под 5 кила на калпак значи нищо не са направили
ribarshe- ...........................
Брой мнения : 1376 Рожд.дaта : 05.09.1970
Години : 54
Вчера по предложение и покана на Андон(Промарин)направихме разходка с лодка по язовир Цонево.Хем да видя как се държи неговият риб на вода,а и да проверим какво правят хищните риби.В компанията бе и един човек на изкуството(художник)- брата на Андон.Сутринта започна с тихо и приятно време,а разходката приключихме по обяд с поривисти ветрове.
Няма да коментирам много,само ще спомена,че си изкарахме страхотно. :dancingHappy_i
Няма да пускам и всичките снимки,които направих,за да не ви отегчавам.Ето някои от тях.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Случваха се и такива работи.
Имаше по някой и друг костур.
Кълвяха и бели риби стръвно и начесто.Така е по време на този размножителен сезон.Държа да подчертая,че всички бели риби,уловени от нас тримата,плуват наволя във водите на язовира.
Не искахме да им пречим повече в опазване на гнездата си и по обяд ги оставихме на мира.В момента продължават своята мисия по опазване на потомството си.
Лошото е,че чух колеги риболовци с коментари,че няма да оставят улова си на бракониерите.Ако са взели рибите,значи с нищо не се различават от тях.
А риба имаше много и напада стръвно всичко що мине около гнездата им.Направо не ми се мисли каква я вършат нощно време и местните индивиди.
Благодарение на Андон направихме прекрасен излет,хванахме и доста риба,а най-важното е,че установихме,че популацията на бялата риба е добра,въпреки множеството бракониерски набези през последните години.Чакам с нетърпение да падне забраната за улов на бели,та да начешем крастата.
Няма да коментирам много,само ще спомена,че си изкарахме страхотно. :dancingHappy_i
Няма да пускам и всичките снимки,които направих,за да не ви отегчавам.Ето някои от тях.
Случваха се и такива работи.
Имаше по някой и друг костур.
Кълвяха и бели риби стръвно и начесто.Така е по време на този размножителен сезон.Държа да подчертая,че всички бели риби,уловени от нас тримата,плуват наволя във водите на язовира.
Не искахме да им пречим повече в опазване на гнездата си и по обяд ги оставихме на мира.В момента продължават своята мисия по опазване на потомството си.
Лошото е,че чух колеги риболовци с коментари,че няма да оставят улова си на бракониерите.Ако са взели рибите,значи с нищо не се различават от тях.
А риба имаше много и напада стръвно всичко що мине около гнездата им.Направо не ми се мисли каква я вършат нощно време и местните индивиди.
Благодарение на Андон направихме прекрасен излет,хванахме и доста риба,а най-важното е,че установихме,че популацията на бялата риба е добра,въпреки множеството бракониерски набези през последните години.Чакам с нетърпение да падне забраната за улов на бели,та да начешем крастата.
Последната промяна е направена от ПЛУВЧО на Сря 11 Апр 2012 - 10:26; мнението е било променяно общо 1 път
Мда и ние с колегата Божо бяхме там.
Направихме един незабравим излет. :dancingHappy_i
Направихме един незабравим излет. :dancingHappy_i
Последната промяна е направена от ufo на Вто 10 Апр 2012 - 16:58; мнението е било променяно общо 3 пъти
[quote="ufo"]
Малко странно заминахте без да се обадите, но аз свикнах на подобно отношение сякаш
Аз с такива невъзпитани люде....Нямам работа :29e6bbd771c7f3
Майтап бе Уили...Опа Яни.Капитана(Андон) командва "кораба" и квото каже той...Закон е.
Малко странно заминахте без да се обадите, но аз свикнах на подобно отношение сякаш
Майтап бе Уили...Опа Яни.Капитана(Андон) командва "кораба" и квото каже той...Закон е.
Последната промяна е направена от ПЛУВЧО на Сря 11 Апр 2012 - 10:27; мнението е било променяно общо 1 път
[quote="ПЛУВЧО"]
:thumbsupsmiley
ufo написа:
:thumbsupsmiley
Последната промяна е направена от ufo на Пон 9 Апр 2012 - 14:40; мнението е било променяно общо 1 път
От Яни разбрах,че голяма разбивка е било на белите риби.
И пак от него чух,че всички риболовци от лодките
са пускали обратно рибите.
За което пък - адмирации.
Значииии,Плувчо вече го отписваме от играта
с дребните рибки.
Граца ли - не го виждам как ще я гледа тая риба ?
Значииии,Плувчо вече го отписваме от играта
с дребните рибки.
Граца ли - не го виждам как ще я гледа тая риба ?
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Не ми се иска да вярвам,ама ми се струва,че и доста "риболовци" прибраха някоя и друга бяла.А ние,РИБОЛОВЦИТЕ бяхме инициаторите да се забрани риболова на бяла риба по това време(размножителния период).Даже по едно време ми стана кофти,че тормозим рибите над гнездата им.Затова и приключихме с риболова рано-рано.Ще чакаме да падне забраната за да практикуваме любимото хоби..Нали това искахме....Лошото е,че мрежарите не спазват забрани и правила.КИРО написа:От Яни разбрах,че голяма разбивка е било на белите риби.
Адмирации и поздравления на цялата група!
Горд съм,че Ви познавам момчета,Вие сте пример за подражание и дано повече хора "попият" от това,което сте казали и показали!
Горд съм,че Ви познавам момчета,Вие сте пример за подражание и дано повече хора "попият" от това,което сте казали и показали!
ПЛУВЧО написа:Не ми се иска да вярвам,ама ми се струва,че и доста "риболовци" прибраха някоя и друга бяла.А ние,РИБОЛОВЦИТЕ бяхме инициаторите да се забрани риболова на бяла риба по това време(размножителния период).Даже по едно време ми стана кофти,че тормозим рибите над гнездата им.Затова и приключихме с риболова рано-рано.Ще чакаме да падне забраната за да практикуваме любимото хоби..Нали това искахме....Лошото е,че мрежарите не спазват забрани и правила.КИРО написа:От Яни разбрах,че голяма разбивка е било на белите риби.
И мен ми стана много кофти... няма значение ,че ги пускаме... може би се връщат по гнездата , но след този силиконов шок едва ли пазят на 100%.... незнам никой не може да каже какво става там доло...
Лично аз видях доста лодки които пускаха рибата обратно.
Жалко ако найстина има такива които са прибирали :(
Вчера бях на язовира на Одринци.Уповът бе едри каракуди,пълни с хайвер.Лових на фидер.Пробвах и на плувка,но само една среден размер каракуда и 20-30 червеноперки.Много вятър-много нещо. Бах тая ветровита Добруджа.
До мен изкараха и две бели риби на жива стръв.Едната бе около 1,5 кг(на окомер).Рибата е в плиткача(около Баба Илийца).Риболовци също не липсваха.Таксата на язовира е 5 лева. :609c1f728720fb
До мен изкараха и две бели риби на жива стръв.Едната бе около 1,5 кг(на окомер).Рибата е в плиткача(около Баба Илийца).Риболовци също не липсваха.Таксата на язовира е 5 лева. :609c1f728720fb
Знхаех си аз ,че трябваше да тръгна за добричко ама не.....Каналите та каналите .Ми резултата е 2 каракудки (плуват си) интересното е ,че като тръгвах видях табелата РЕЗЕРВАТ и пръцнах .от Пода надолу всичко е резерват. Хората и карта са направили.....та не останах капо дъжда не ме хвана и се поразходих хубаво.Още ми бръмчи главата от Жабите.
xpynxpyn- ...........................
Брой мнения : 279 Рожд.дaта : 01.12.1976
Години : 47
Вчера следобяд ходихме на язовира на Одринци. Местите рибари бяха окупирали язовира, но едни колеги си тръгнаха и ние хвърлихме на освободеното място. Вятъра си взе почивка чак вечерта, а рибата вземаше вяло на спирала и фидер. Това са рибите, които извадих до вечерта. [You must be registered and logged in to see this image.]
В събота разбрах , че в Цонево живеят и такива риби
Супер косат Васко :thumbsupsmiley
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Браво ... :thumbsupsmiley
Val848- ...........................
Брой мнения : 40 Рожд.дaта : 11.04.1984
Години : 40
:3f7e6dc87de4b9ribarshe написа:В събота разбрах , че в Цонево живеят и такива риби
Васко...Васко...Васко... :dancingHappy_i
Цонево..Цонево..Цонево :dancingHappy_i
ЕЕЕ Васе може ли да ни дразниш така мискинин такъв.Евала баце някой ден и аз ша фана такава риба
vstoikov- ...........................
Брой мнения : 495 Рожд.дaта : 14.12.1970
По приятен повод(почерпка за РД)вчера посетихме яз Одринци.Хапнахме,пийнахме,поодуха ни здраво вятъра,ама и по някой тлъст таранчок на плувка дръпнахме.Снимки има,ама няма да ви занимавам сега с тях(щот съм мързел ).
Много добричлии "висят" по брега с дни(а никой не споделя :d776892fea672e ) разпънали тежка дънна артилерия.Има дори и няколко палаткови лагера.Говори се за хубави шаранета(от по 2-3 килца и нагоре),добри костури и бели риби и по някой и друг отнесен такъм от мустакати сомета.
Много добричлии "висят" по брега с дни(а никой не споделя :d776892fea672e ) разпънали тежка дънна артилерия.Има дори и няколко палаткови лагера.Говори се за хубави шаранета(от по 2-3 килца и нагоре),добри костури и бели риби и по някой и друг отнесен такъм от мустакати сомета.
Здравейте пичове.Вчера на Одринци много кал и вятър следобяд.Не посмях да сляза до долу,сигурно после трактор трябваше да викам.От там на Ботево.Язовира е арендован,зарибен,но е само за спортен риболов.Само таранката и червеноперката може да се прибира.Таксата е 15лв.Аз нищо не хванах,но имаше едни момчета до мен,изкараха 2-3 шарана около 1-2 кг. :609c1f728720fb
Димитур- ...........................
Брой мнения : 206 Рожд.дaта : 12.02.1970
Ами то и ние с Плувчо бяхме на Одринци , в ръкава , и такова хубаво капо врътнахме , просто красота
А ве да сме живи и здрави,нали предния ден са я скъсали и заради нас...
Димитур- ...........................
Брой мнения : 206 Рожд.дaта : 12.02.1970
Страница 5 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Репортаж за турнира във Варна ще се излъчи по ХОБИ ТВ на 08.06.2012 г. (петък) около 12 и около 19 часа, за точният час прегледайте програмата на ХОБИ ТВ.
» Презентация на язовирите около Варна
» На 27.05.2012 год. Сдружението ”СДРУЖЕНИЕ НА ВАРНЕНСКИТЕ РИБАРИ” със съдействието на Община Варна организира турнир за любителски риболов пред Морска гара – Варна
» Презентация на язовирите около Варна
» На 27.05.2012 год. Сдружението ”СДРУЖЕНИЕ НА ВАРНЕНСКИТЕ РИБАРИ” със съдействието на Община Варна организира турнир за любителски риболов пред Морска гара – Варна
Страница 5 от 8
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing