Сонар без лодка!?
+8
илия
nasco2
КИРО
YordanDanev
chapara
ПЛУВЧО
krasalumin
петко стоянов
12 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Сонар без лодка!?
Здравейте.Носят се слухове за сонар,който работи от брега :217b315cad77fe Трябвами такова чудо за тайното място с Дебелия Шаран.Съществува ли изобщо такава техника?Някакви отзиви?
петко стоянов- ...........................
Брой мнения : 1320 Рожд.дaта : 19.03.1973
Години : 51
Re: Сонар без лодка!?
Вземи си един корморан вържи го за крака с въженце :6e6ebecd09233aпетко стоянов написа:Здравейте.Носят се слухове за сонар,който работи от брега :217b315cad77fe Трябвами такова чудо за тайното място с Дебелия Шаран.Съществува ли изобщо такава техника?Някакви отзиви?
..ши видиш :525707397c05bb ти....
Даже съм виждал такова чудо.Един го беше изтипосал на вълнолома на Варна и си правеше някакви проби как работи..Ама ни марка помня, ни знам де ги продават.Трябва да се провери при вносителите на сонари за лодки.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Не се занимавай с глупости,отзивите са отрицателни
chapara- ...........................
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
Виждал съм такива на живо няколко пъти, единият модел е наистина добър, собственика му е лицето - Пешо от Нова Загора. Ще се свържем със него, защото и на мене ми трябва. Сонара може да работи и от лодка, небеше и скъп защото е вземат от вносител.
YordanDanev- ...........................
Брой мнения : 627 Рожд.дaта : 25.02.1976
Години : 48
[You must be registered and logged in to see this image.]
За 100 пари с доставката?Само тая сонда как са мята....
Дака да не се бъркаш нещо ,мисля че Пешо има сонар за лодкаYordanDanev написа:Виждал съм такива на живо няколко пъти, единият модел е наистина добър, собственика му е лицето - Пешо от Нова Загора. Ще се свържем със него, защото и на мене ми трябва. Сонара може да работи и от лодка, небеше и скъп защото е вземат от вносител.
Точно тези модели нестават.
Не Краси когато бяхме на Жребчево, Божо го беше сложил на брега и показваше напред до 250м.можеше и аз го наблюдавах как работи.krasalumin написа:Дака да не се бъркаш нещо ,мисля че Пешо има сонар за лодка
Пеца,като гледам е безжична,мисля че ако се постави на сериозна плувка,ще върши работа,амапетко стоянов написа:....Само тая сонда как са мята....
комплекта как работи - не знам.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Мята се с вАдица.петко стоянов написа:
Ама си е бош-лаф работа това, поне според мен...
Виж в "Сонар" в "нариба" има доста теми за тези бръмбъзлъци, даже се намират и хора, които им вярват...
Ама според мен "хубавото" и "евтиното" се продават в различни магазини...
????- Гост
Дават ,че работи като се закачи на маркер...обхват-100 метра...
петко стоянов написа:
Слагаш на края на влакното все едо, че е блесна и обмяташ района, но не вярвам да работи от брега хоризонтално.
Виж,виж,ама съм с Бан..за незнам кво :217b315cad77fe ...то и ТОЙ незнаеMarco Polo написа:
Виж в "Сонар" в "нариба" ..
петко стоянов написа:
Виж,виж,ама съм с Бан..за незнам кво :217b315cad77fe ...то и ТОЙ незнае
Е за тва не пиша там да няма бан.
Христокарп може да ти докара но са цифра.Използват се за електрическите лодки. обхват 500м.Или там някъде.Хари има такъв, перфектен е.
илия- мир на праха му
Брой мнения : 1089 Рожд.дaта : 08.06.1969
Години : 55
Пеца фани ония твойте мангали да ти мерат дъното, по-евтино ша ти излезе.
Иван- ...........................
Брой мнения : 2475 Рожд.дaта : 20.10.1970
Години : 54
аксел написа:
Не няма да ти даде представа какви риби има,защото сондата работи без смущения само при спокойна вода,без наличие на вълни и вихрови движения/водовъртежи/.Иначе......"кво нящо а ?",отиваш виждаш сома,къде пускаш му воблера в устата и............ :D
toshko:
Подкрепям,
затова и се зачудих какво има на предвид колегата със сонар за река, иначе, ако става въпрос за лодка, дали е море, язовир или река зависи 1.дълбочина, 2.ъгъл на лъча на сондата, за плитки водоеми е добре да е 60градуса, което означава, че колкото е дълбочината, толкова е и петното на дъното и 3.добре е да е с двулъчева сонда, апък къде ще си шофираш лодката...........
popov:
Наистина тези с безжична сонда (в моя случай HUMMINBIRD PiranhaMax 230PT) стават, но ако водата е твърде бърза, образът на дъното не е съвсем ясен. Може би защото освен мехурчета и турболенции все пак излъчения сигнал е на 1-1,5 секунден интервал (твърде нарядко за скороста на движение на сондата).
бисо:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Да не прозвуча грубо,но тоя и подобни нему сонари,стоват за приблизителна ориентация за дъното,което за непознат водоем е огромен плюс,показват и наличието на някакви риби,но никой,дори вносителете немогат да кажат ,кой размер,на каква големина риба одговоря,при спокойна вода.В реката.....се ошашавя.Не става,затова вече не се ползвам от услугите на подобен...
Колега беше написал,че ще го метне на 50 м.,и ще добие некво инфо.......трудно.Аз съм го вкарвал,"само"на 14.50м.,и него "Виждам"!!!
На 13м.,показва дълбочината,почти точно,и некви риби,ама колко големи...!!!Абеее,излишна Згода,ма Згода... :D
Не няма да ти даде представа какви риби има,защото сондата работи без смущения само при спокойна вода,без наличие на вълни и вихрови движения/водовъртежи/.Иначе......"кво нящо а ?",отиваш виждаш сома,къде пускаш му воблера в устата и............ :D
toshko:
Подкрепям,
затова и се зачудих какво има на предвид колегата със сонар за река, иначе, ако става въпрос за лодка, дали е море, язовир или река зависи 1.дълбочина, 2.ъгъл на лъча на сондата, за плитки водоеми е добре да е 60градуса, което означава, че колкото е дълбочината, толкова е и петното на дъното и 3.добре е да е с двулъчева сонда, апък къде ще си шофираш лодката...........
popov:
Наистина тези с безжична сонда (в моя случай HUMMINBIRD PiranhaMax 230PT) стават, но ако водата е твърде бърза, образът на дъното не е съвсем ясен. Може би защото освен мехурчета и турболенции все пак излъчения сигнал е на 1-1,5 секунден интервал (твърде нарядко за скороста на движение на сондата).
бисо:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Да не прозвуча грубо,но тоя и подобни нему сонари,стоват за приблизителна ориентация за дъното,което за непознат водоем е огромен плюс,показват и наличието на някакви риби,но никой,дори вносителете немогат да кажат ,кой размер,на каква големина риба одговоря,при спокойна вода.В реката.....се ошашавя.Не става,затова вече не се ползвам от услугите на подобен...
Колега беше написал,че ще го метне на 50 м.,и ще добие некво инфо.......трудно.Аз съм го вкарвал,"само"на 14.50м.,и него "Виждам"!!!
На 13м.,показва дълбочината,почти точно,и некви риби,ама колко големи...!!!Абеее,излишна Згода,ма Згода... :D
????- Гост
Маркони, това се отнася за ментаците където се хвърлят с въдица.Аз говорим за профи сонар :dancingHappy_i
илия- мир на праха му
Брой мнения : 1089 Рожд.дaта : 08.06.1969
Години : 55
Точно за такъв говоря, работи си перфектно, показва си рибите като другите сонари, на коко метра под повърхноста е и размера на рибата, и сонара може да се настройва до колко метра напред да лови, и също така става и за лодка.nasco2 написа:, но не вярвам да работи от брега хоризонтално.
На мене ми трябва конкретно за едно място и на дистанция макс 20 метра
Гледал съм ги доста ама ....
вижте ТОВА
и
ТУК най отдолу
Сондата е с батерийка но работи само като се приводни така че живота и трябва да е доста голям
Не ментациите също се хвърлят с въдица освен ако не си носят шише
и още един полезен САЙТ
вижте ТОВА
и
ТУК най отдолу
Сондата е с батерийка но работи само като се приводни така че живота и трябва да е доста голям
Не ментациите също се хвърлят с въдица освен ако не си носят шише
и още един полезен САЙТ
baralya- ...........................
Брой мнения : 1075 Рожд.дaта : 14.11.1967
Години : 57
YordanDanev написа:Точно за такъв говоря, работи си перфектно, показва си рибите като другите сонари, на коко метра под повърхноста е и размера на рибата, и сонара може да се настройва до колко метра напред да лови, и също така става и за лодка.nasco2 написа:, но не вярвам да работи от брега хоризонтално.
На принципа на който работят сонарите от лодка, на теория не е възможно да работи по хоризонтала а имено, отразен сигнал и формата на конус ми се виждат не приложими по хоризонтала. Този който си виждал трябва да е на някакъв съвсем друг принцип.
Страница 1 от 2 • 1, 2
Similar topics
» Продавам лодка Tohamaran RIB HSF470 с извънбордов двигател Tohatsu MB 50 B, регистриран колесар и сонар HUMMINBIRD ONIX 10 SI.
» Въпрос за сонар
» Кой продаваше сонар Raymarine ?
» Въпрос за сонар
» Кой продаваше сонар Raymarine ?
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing