РИБНИ ФИЛЕТА ПЛЕТЕНИЦА
Страница 1 от 1
РИБНИ ФИЛЕТА ПЛЕТЕНИЦА
Рибно филе се измива и подсушава с мека домакинска кърпа.Натрива се с рибена подправка и малко олио и престоява на студено 45 минути.Поставя се на дъска за рязане на хляб и с остър нож павим разрези, по дължина с дебелина около един пръст, като от едната страна оставяме ненарязано около 2 см, за да не се отделят нарязаните парчета.
Всяко така нарязано филе изплитаме като плитка на коса и овалваме в смес от царевично и пшенично брашно в съотношение 1:1.Пържим ранвомерно в силно загрято олио.Отцеждаме и оставяме да се охлади.През това време правим палачинки според броя на готовите филета.Напълваме с рибен пастет приготвен от рибни консерви в собствен сос.Слагаме на дъното на чиния за сервиране и върху всяка една палачинка поставяме по парченце рибно филе.
В мазнината от пърженето добавяме чаша сухо бяло вино, нарязан на ситно магданоз/мерудия/, пасирани скилидки чесън,1 кафена лъжичка чили и 1 супена лъжица царевично нишесте.Оставяме на котлона сместа да заври и намаляваме котлона за около 4-5 минути , като бъркаме до сгъстяване на нишестето. С така получения сос заливаме всяко едно филе и пристъпваме към незабавната консумация на това ястие.И не забравяйте за биричката......
Всяко така нарязано филе изплитаме като плитка на коса и овалваме в смес от царевично и пшенично брашно в съотношение 1:1.Пържим ранвомерно в силно загрято олио.Отцеждаме и оставяме да се охлади.През това време правим палачинки според броя на готовите филета.Напълваме с рибен пастет приготвен от рибни консерви в собствен сос.Слагаме на дъното на чиния за сервиране и върху всяка една палачинка поставяме по парченце рибно филе.
В мазнината от пърженето добавяме чаша сухо бяло вино, нарязан на ситно магданоз/мерудия/, пасирани скилидки чесън,1 кафена лъжичка чили и 1 супена лъжица царевично нишесте.Оставяме на котлона сместа да заври и намаляваме котлона за около 4-5 минути , като бъркаме до сгъстяване на нишестето. С така получения сос заливаме всяко едно филе и пристъпваме към незабавната консумация на това ястие.И не забравяйте за биричката......
vlado_fidera- ...........................
- Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 64
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 29 Апр 2024 - 23:22 by bat_pavel
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго