РИБНИ ФИЛЕТА ПЛЕТЕНИЦА
Страница 1 от 1
РИБНИ ФИЛЕТА ПЛЕТЕНИЦА
Рибно филе се измива и подсушава с мека домакинска кърпа.Натрива се с рибена подправка и малко олио и престоява на студено 45 минути.Поставя се на дъска за рязане на хляб и с остър нож павим разрези, по дължина с дебелина около един пръст, като от едната страна оставяме ненарязано около 2 см, за да не се отделят нарязаните парчета.
Всяко така нарязано филе изплитаме като плитка на коса и овалваме в смес от царевично и пшенично брашно в съотношение 1:1.Пържим ранвомерно в силно загрято олио.Отцеждаме и оставяме да се охлади.През това време правим палачинки според броя на готовите филета.Напълваме с рибен пастет приготвен от рибни консерви в собствен сос.Слагаме на дъното на чиния за сервиране и върху всяка една палачинка поставяме по парченце рибно филе.
В мазнината от пърженето добавяме чаша сухо бяло вино, нарязан на ситно магданоз/мерудия/, пасирани скилидки чесън,1 кафена лъжичка чили и 1 супена лъжица царевично нишесте.Оставяме на котлона сместа да заври и намаляваме котлона за около 4-5 минути , като бъркаме до сгъстяване на нишестето. С така получения сос заливаме всяко едно филе и пристъпваме към незабавната консумация на това ястие.И не забравяйте за биричката......
Всяко така нарязано филе изплитаме като плитка на коса и овалваме в смес от царевично и пшенично брашно в съотношение 1:1.Пържим ранвомерно в силно загрято олио.Отцеждаме и оставяме да се охлади.През това време правим палачинки според броя на готовите филета.Напълваме с рибен пастет приготвен от рибни консерви в собствен сос.Слагаме на дъното на чиния за сервиране и върху всяка една палачинка поставяме по парченце рибно филе.
В мазнината от пърженето добавяме чаша сухо бяло вино, нарязан на ситно магданоз/мерудия/, пасирани скилидки чесън,1 кафена лъжичка чили и 1 супена лъжица царевично нишесте.Оставяме на котлона сместа да заври и намаляваме котлона за около 4-5 минути , като бъркаме до сгъстяване на нишестето. С така получения сос заливаме всяко едно филе и пристъпваме към незабавната консумация на това ястие.И не забравяйте за биричката......
vlado_fidera- ...........................
- Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 65
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон 25 Ное 2024 - 20:29 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa