Никулденският шаран на хънтъра
2 posters
Страница 1 от 1
Никулденският шаран на хънтъра
Днес по случай Никулден спретнах специално за Криска един пълнен шаран на фурна
Получи се това
с Криска го преполовихме със зелена салатка и го поляхме с бяло френско винце - шардоне
Ако някой го интересува рецептата:
Продукти:
- шаран 2-2,5 кг (люспест по-добре)
- лук - 4-5 глави
- морков - 1 бр.
- орехи - една чаена чаша (натрошени по на едро - не смлени)
- стафиди - една голяма шепа
- червен пипер - 1 ч.л.
- девисил - 1 ч.л. (ако е сушен)
- черен пипер - млян на вкус
- канела - 1 ч.л.
- сол - на вкус
- захар - 1 ч.л. (по възможност кафява)
- галета - 1 супена лъжица
- зехтин
- 1 бр. лимон
Почиствате шарана и го осолявате отвътре и отвън и прибирате на хладно за 2-3 часа да поеме.
За плънката: задушават се лука и морковите в зехтин, когато станат почти готови се добавят, захарта, канелата, орехите, стафидите, девисила, червения и черен пипери, солта и галетата... Разбърква се за кратко и се маха от котлона. Не трябва да се препържва заради червения пипер, а и за да не потъмнеят орехите.
Плънката се охлажда малко и с нея се пълни шарана. Зашива се. Върху него се нареждат лимонени кръгчета.
Пече се в намаслена с олио тава и вода 200-300 мл. Първоначално се пече под фолио почти до готовност след това фолиото се маха и се оставя да се позапече на фурната.
Това е ... получава се вълшебно
Да ви е вкусно :609c1f728720fb
Получи се това
с Криска го преполовихме със зелена салатка и го поляхме с бяло френско винце - шардоне
Ако някой го интересува рецептата:
Продукти:
- шаран 2-2,5 кг (люспест по-добре)
- лук - 4-5 глави
- морков - 1 бр.
- орехи - една чаена чаша (натрошени по на едро - не смлени)
- стафиди - една голяма шепа
- червен пипер - 1 ч.л.
- девисил - 1 ч.л. (ако е сушен)
- черен пипер - млян на вкус
- канела - 1 ч.л.
- сол - на вкус
- захар - 1 ч.л. (по възможност кафява)
- галета - 1 супена лъжица
- зехтин
- 1 бр. лимон
Почиствате шарана и го осолявате отвътре и отвън и прибирате на хладно за 2-3 часа да поеме.
За плънката: задушават се лука и морковите в зехтин, когато станат почти готови се добавят, захарта, канелата, орехите, стафидите, девисила, червения и черен пипери, солта и галетата... Разбърква се за кратко и се маха от котлона. Не трябва да се препържва заради червения пипер, а и за да не потъмнеят орехите.
Плънката се охлажда малко и с нея се пълни шарана. Зашива се. Върху него се нареждат лимонени кръгчета.
Пече се в намаслена с олио тава и вода 200-300 мл. Първоначално се пече под фолио почти до готовност след това фолиото се маха и се оставя да се позапече на фурната.
Това е ... получава се вълшебно
Да ви е вкусно :609c1f728720fb
esox hunter- ...........................
- Регистриран на : 15.10.2009
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Re: Никулденският шаран на хънтъра
Хем хапнах и пак ми потекоха л....., евала Хънтър
chapara- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Съб 25 Май 2024 - 20:28 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 29 Апр 2024 - 23:22 by bat_pavel
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО