GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Съвети за рибата (кулинарни трикове)

+2
dobria1
manuk
6 posters

Go down

Съвети за рибата (кулинарни трикове) Empty Съвети за рибата (кулинарни трикове)

Писане  manuk Пет 9 Дек 2011 - 22:07

Ето и няколко съвета, които биха Ви помогнали, да осигурите винаги прясна и вкусна риба при домашното и приготвяне.
1.Ако има слуз в хрилете на рибата и очите и са мътни, това е сигурен знак, че тя не е прясна.
2.Слузта на повърхността на рибата, трябва да е безцветна и да не мирише.
3.За да проверим дали рибата е прясна, можем да натиснем рибата отгоре с пръст.
Когато го отдръпнем, не трябва да остават вдлъбнатини по месото, то трябва да възвърне предишната си форма, ако това не се получи, рибата не е прясна.
4.Можем да проверим дали рибата е прясна, като я потопим в голям съд с вода.
Ако тя е прясна, ще падне на дъното на съда, а ако не е, ще изплува нагоре.
5. Рибата се чисти най-лесно когато се държи с подсолени ръце, така тя не се хлъзга.
6.Рибата губи миризмата си, ако престои 2-3 часа в ситно нарязан Лук или резени от Лимон.
7.Съдът, в който сме чистили рибата, се мие много добре с вода, в която сме сложили Оцет или Лимонов сок.
Така се премахва мирисът на риба.
8. След като веднъж сме размразили рибата, не трябва да я замразяваме повторно.

...............................................................................................
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, тгрябвада я платим!
manuk
manuk
...........................
  ...........................

Регистриран на : 18.11.2011
Брой мнения : 47 Рожд.дaта : 16.01.1944
Години : 80

Върнете се в началото Go down

Съвети за рибата (кулинарни трикове) Empty Re: Съвети за рибата (кулинарни трикове)

Писане  dobria1 Пет 9 Дек 2011 - 23:09

един съвет от Цецо-пожарната ка се чисти хайвер от черната ципа:

забиват се 3-4 топлиики в единия край на една сламка(за коктейли) и тикате в буркана и въртите след 4-5 завъртания по топлииката остават само черните ципи отмивате под чешмата и отново докато спре да се трупа черна ципа по топлииките sunglasses2 sunglasses2 sunglasses2


п.п.доста сладководни рибари ще трябва да черпят сега :525707397c05bb :525707397c05bb :525707397c05bb
dobria1
dobria1
...........................
  ...........................

Регистриран на : 29.12.2009
Брой мнения : 2582 Рожд.дaта : 11.11.1973
Години : 50

http://dobria1.snimka.bg/?profile,albums

Върнете се в началото Go down

Съвети за рибата (кулинарни трикове) Empty Re: Съвети за рибата (кулинарни трикове)

Писане  georg Съб 10 Дек 2011 - 1:12

dobria1 написа:доста сладководни рибари ще трябва да черпят сега
135d02aa35ad75a2cb71
georg
georg
глоб.модератор
глоб.модератор

Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 4165 Рожд.дaта : 28.04.1974
Години : 50

Върнете се в началото Go down

Съвети за рибата (кулинарни трикове) Empty Re: Съвети за рибата (кулинарни трикове)

Писане  Elfi Съб 10 Дек 2011 - 12:30

dobria1 написа:

п.п.доста сладководни рибари ще трябва да черпят сега :525707397c05bb :525707397c05bb :525707397c05bb

Колко хайвер от пъстърва съм бастисала, няма ви казвам, че ... наистина ще черпя ку стане 135d02aa35ad75a2cb71

п.п. Да поясня обаче! Пъстърва от платен гьол, да ни мъ изядете с парцалите 4470715d436575fb7973
Elfi
Elfi
...........................
  ...........................

Регистриран на : 05.12.2009
Брой мнения : 2825 Рожд.дaта : 28.06.1972
Години : 51

Върнете се в началото Go down

Съвети за рибата (кулинарни трикове) Empty Re: Съвети за рибата (кулинарни трикове)

Писане  dobria1 Съб 10 Дек 2011 - 13:42

Elfi написа:... наистина ще черпя ку стане 135d02aa35ad75a2cb71

ши стане ши стане само въртенето му е майката( :9bbce68c65a7e8 и без мръсно подсъзнание)
dobria1
dobria1
...........................
  ...........................

Регистриран на : 29.12.2009
Брой мнения : 2582 Рожд.дaта : 11.11.1973
Години : 50

http://dobria1.snimka.bg/?profile,albums

Върнете се в началото Go down

Съвети за рибата (кулинарни трикове) Empty Re: Съвети за рибата (кулинарни трикове)

Писане  dobria1 Нед 18 Дек 2011 - 16:54

на вниманието на зарганджиите:

Как се чисти лесно заргана(по скоро как се филира за 5-10сек.)

Вземате нож за филиране(много остър) ако нямате става и с макетно ножче но за предпочитане резеца да е НОВ

полагате рибата на дъската и с ножчето режете зад главата докато опре на гребнака после накланяте ножчето и го плъзгате по самия гребнак,после същата процедура и от другата страна (без да чистите вътрешностите) от рибата остава една човка един гръбнак(оглозган) и една опашка sunglasses2 sunglasses2 sunglasses2

после филетата примерно 30-40бр.заливате обилно с вода и само рабърквате докато се изчистят филенцата от кръв и др.елементи.

п.п.наскоро го демонстрирах на един съфорумник(Ванка sunglasses2 ) той да каже колко бързо става sunglasses2 sunglasses2 sunglasses2 sunglasses2

Доста beer си изкарах май с тоз пост
dobria1
dobria1
...........................
  ...........................

Регистриран на : 29.12.2009
Брой мнения : 2582 Рожд.дaта : 11.11.1973
Години : 50

http://dobria1.snimka.bg/?profile,albums

Върнете се в началото Go down

Съвети за рибата (кулинарни трикове) Empty Re: Съвети за рибата (кулинарни трикове)

Писане  Мънцата Нед 18 Дек 2011 - 17:37

Elfi написа:п.п. Да поясня обаче! Пъстърва от платен гьол, да ни мъ изядете с парцалите 4470715d436575fb7973
Гузен, негонен бяга :29e6bbd771c7f3 смях
Мънцата
Мънцата
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53

Върнете се в началото Go down

Съвети за рибата (кулинарни трикове) Empty Re: Съвети за рибата (кулинарни трикове)

Писане  ДЯДО ИВАН Нед 18 Дек 2011 - 21:34

dobria1 написа:на вниманието на зарганджиите:

Как се чисти лесно заргана(по скоро как се филира за 5-10сек.)

Вземате нож за филиране(много остър) ако нямате става и с макетно ножче но за предпочитане резеца да е НОВ

полагате рибата на дъската и с ножчето режете зад главата докато опре на гребнака после накланяте ножчето и го плъзгате по самия гребнак,после същата процедура и от другата страна (без да чистите вътрешностите) от рибата остава една човка един гръбнак(оглозган) и една опашка sunglasses2 sunglasses2 sunglasses2

после филетата примерно 30-40бр.заливате обилно с вода и само рабърквате докато се изчистят филенцата от кръв и др.елементи.

п.п.наскоро го демонстрирах на един съфорумник(Ванка sunglasses2 ) той да каже колко бързо става sunglasses2 sunglasses2 sunglasses2 sunglasses2

Доста beer си изкарах май с тоз пост
Кво да кажа освен ,че ми събра очите :217b315cad77fe .Става за секунди и филето излиза цяло и чисто.Благодарско Митаче,за пореден път научих "хитринка " от теб worshippy .Много още имам да уча от теб,еле там дето има "ЗЪБИ" sunglasses2
ДЯДО ИВАН
ДЯДО ИВАН
...........................
  ...........................

Регистриран на : 02.02.2011
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 51

Върнете се в началото Go down

Съвети за рибата (кулинарни трикове) Empty Re: Съвети за рибата (кулинарни трикове)

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите