Съвети за рибата (кулинарни трикове)
+2
dobria1
manuk
6 posters
Страница 1 от 1
Съвети за рибата (кулинарни трикове)
Ето и няколко съвета, които биха Ви помогнали, да осигурите винаги прясна и вкусна риба при домашното и приготвяне.
1.Ако има слуз в хрилете на рибата и очите и са мътни, това е сигурен знак, че тя не е прясна.
2.Слузта на повърхността на рибата, трябва да е безцветна и да не мирише.
3.За да проверим дали рибата е прясна, можем да натиснем рибата отгоре с пръст.
Когато го отдръпнем, не трябва да остават вдлъбнатини по месото, то трябва да възвърне предишната си форма, ако това не се получи, рибата не е прясна.
4.Можем да проверим дали рибата е прясна, като я потопим в голям съд с вода.
Ако тя е прясна, ще падне на дъното на съда, а ако не е, ще изплува нагоре.
5. Рибата се чисти най-лесно когато се държи с подсолени ръце, така тя не се хлъзга.
6.Рибата губи миризмата си, ако престои 2-3 часа в ситно нарязан Лук или резени от Лимон.
7.Съдът, в който сме чистили рибата, се мие много добре с вода, в която сме сложили Оцет или Лимонов сок.
Така се премахва мирисът на риба.
8. След като веднъж сме размразили рибата, не трябва да я замразяваме повторно.
...............................................................................................
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, тгрябвада я платим!
1.Ако има слуз в хрилете на рибата и очите и са мътни, това е сигурен знак, че тя не е прясна.
2.Слузта на повърхността на рибата, трябва да е безцветна и да не мирише.
3.За да проверим дали рибата е прясна, можем да натиснем рибата отгоре с пръст.
Когато го отдръпнем, не трябва да остават вдлъбнатини по месото, то трябва да възвърне предишната си форма, ако това не се получи, рибата не е прясна.
4.Можем да проверим дали рибата е прясна, като я потопим в голям съд с вода.
Ако тя е прясна, ще падне на дъното на съда, а ако не е, ще изплува нагоре.
5. Рибата се чисти най-лесно когато се държи с подсолени ръце, така тя не се хлъзга.
6.Рибата губи миризмата си, ако престои 2-3 часа в ситно нарязан Лук или резени от Лимон.
7.Съдът, в който сме чистили рибата, се мие много добре с вода, в която сме сложили Оцет или Лимонов сок.
Така се премахва мирисът на риба.
8. След като веднъж сме размразили рибата, не трябва да я замразяваме повторно.
...............................................................................................
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, тгрябвада я платим!
manuk- ...........................
- Регистриран на : 18.11.2011
Брой мнения : 47 Рожд.дaта : 16.01.1944
Години : 80
Re: Съвети за рибата (кулинарни трикове)
един съвет от Цецо-пожарната ка се чисти хайвер от черната ципа:
забиват се 3-4 топлиики в единия край на една сламка(за коктейли) и тикате в буркана и въртите след 4-5 завъртания по топлииката остават само черните ципи отмивате под чешмата и отново докато спре да се трупа черна ципа по топлииките
п.п.доста сладководни рибари ще трябва да черпят сега :525707397c05bb :525707397c05bb :525707397c05bb
забиват се 3-4 топлиики в единия край на една сламка(за коктейли) и тикате в буркана и въртите след 4-5 завъртания по топлииката остават само черните ципи отмивате под чешмата и отново докато спре да се трупа черна ципа по топлииките
п.п.доста сладководни рибари ще трябва да черпят сега :525707397c05bb :525707397c05bb :525707397c05bb
Re: Съвети за рибата (кулинарни трикове)
dobria1 написа:доста сладководни рибари ще трябва да черпят сега
georg- глоб.модератор
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 4165 Рожд.дaта : 28.04.1974
Години : 50
Re: Съвети за рибата (кулинарни трикове)
dobria1 написа:
п.п.доста сладководни рибари ще трябва да черпят сега :525707397c05bb :525707397c05bb :525707397c05bb
Колко хайвер от пъстърва съм бастисала, няма ви казвам, че ... наистина ще черпя ку стане
п.п. Да поясня обаче! Пъстърва от платен гьол, да ни мъ изядете с парцалите
Elfi- ...........................
- Регистриран на : 05.12.2009
Брой мнения : 2825 Рожд.дaта : 28.06.1972
Години : 52
Re: Съвети за рибата (кулинарни трикове)
Elfi написа:... наистина ще черпя ку стане
ши стане ши стане само въртенето му е майката( :9bbce68c65a7e8 и без мръсно подсъзнание)
Re: Съвети за рибата (кулинарни трикове)
на вниманието на зарганджиите:
Как се чисти лесно заргана(по скоро как се филира за 5-10сек.)
Вземате нож за филиране(много остър) ако нямате става и с макетно ножче но за предпочитане резеца да е НОВ
полагате рибата на дъската и с ножчето режете зад главата докато опре на гребнака после накланяте ножчето и го плъзгате по самия гребнак,после същата процедура и от другата страна (без да чистите вътрешностите) от рибата остава една човка един гръбнак(оглозган) и една опашка
после филетата примерно 30-40бр.заливате обилно с вода и само рабърквате докато се изчистят филенцата от кръв и др.елементи.
п.п.наскоро го демонстрирах на един съфорумник(Ванка ) той да каже колко бързо става
Доста си изкарах май с тоз пост
Как се чисти лесно заргана(по скоро как се филира за 5-10сек.)
Вземате нож за филиране(много остър) ако нямате става и с макетно ножче но за предпочитане резеца да е НОВ
полагате рибата на дъската и с ножчето режете зад главата докато опре на гребнака после накланяте ножчето и го плъзгате по самия гребнак,после същата процедура и от другата страна (без да чистите вътрешностите) от рибата остава една човка един гръбнак(оглозган) и една опашка
после филетата примерно 30-40бр.заливате обилно с вода и само рабърквате докато се изчистят филенцата от кръв и др.елементи.
п.п.наскоро го демонстрирах на един съфорумник(Ванка ) той да каже колко бързо става
Доста си изкарах май с тоз пост
Re: Съвети за рибата (кулинарни трикове)
Гузен, негонен бяга :29e6bbd771c7f3Elfi написа:п.п. Да поясня обаче! Пъстърва от платен гьол, да ни мъ изядете с парцалите
Мънцата- ...........................
- Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Re: Съвети за рибата (кулинарни трикове)
Кво да кажа освен ,че ми събра очите :217b315cad77fe .Става за секунди и филето излиза цяло и чисто.Благодарско Митаче,за пореден път научих "хитринка " от теб .Много още имам да уча от теб,еле там дето има "ЗЪБИ"dobria1 написа:на вниманието на зарганджиите:
Как се чисти лесно заргана(по скоро как се филира за 5-10сек.)
Вземате нож за филиране(много остър) ако нямате става и с макетно ножче но за предпочитане резеца да е НОВ
полагате рибата на дъската и с ножчето режете зад главата докато опре на гребнака после накланяте ножчето и го плъзгате по самия гребнак,после същата процедура и от другата страна (без да чистите вътрешностите) от рибата остава една човка един гръбнак(оглозган) и една опашка
после филетата примерно 30-40бр.заливате обилно с вода и само рабърквате докато се изчистят филенцата от кръв и др.елементи.
п.п.наскоро го демонстрирах на един съфорумник(Ванка ) той да каже колко бързо става
Доста си изкарах май с тоз пост
ДЯДО ИВАН- ...........................
- Регистриран на : 02.02.2011
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 52
Similar topics
» Трикове за отпушване на евстахиевите тръби по време на гмуркане
» Съвети за Кипър
» Съвети и информация за надуваемите лодки!
» Съвети за Кипър
» Съвети и информация за надуваемите лодки!
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa