ПЪЛНЕН МОРСКИ КЕФАЛ С РОЛЦА ОТ РАЦИ-СУРИМИ И ГЪБКИ
Страница 1 от 1
ПЪЛНЕН МОРСКИ КЕФАЛ С РОЛЦА ОТ РАЦИ-СУРИМИ И ГЪБКИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-Морски кефал
-ролца от раци-сурими
-две шепи ситно нарязани гъбки
пасирани скилидки чесън
-винена чша сухо бяло винце
-едно триъгълниче синьо сирене по избор
-течна сметана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-Морския кефал го почистваме от вътрешностите и измиваме под течаща вода.Отцеждаме и подсушаваме с мека кърпа.Внимателно отделяме филетата и обелваме кожата.На котлона в съд задушаваме ролцата от раци, шепа, две ситно нарязани гъбки/култивирани печурки/, пасирани скилидки чесънче.Добавяме и чашата вино/остатъка допиваме по време на храната/. С така получената смес заливаме филетата на рибата, като предварително сме ги натрили с малко олио.Поставяме в тава намазнена с олио.На котлона в съд стопяваме парчето синьо сирене и сипваме течна сметана около 150 мл.Бъркаме непрекъснато докато сиренето се разтопи и се получи соса.С него заливаме готовата риба , която сме изпекли във фурната при температура от 200 градуса-20,25 мин
Ако ни е останало винце то към него сипваме малко тоник, добавяме парченце лимон с кората и повечко лед и пристъпваме към незабавната му консумация
Наздраве и да Ви, е сладко!
-Морски кефал
-ролца от раци-сурими
-две шепи ситно нарязани гъбки
пасирани скилидки чесън
-винена чша сухо бяло винце
-едно триъгълниче синьо сирене по избор
-течна сметана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-Морския кефал го почистваме от вътрешностите и измиваме под течаща вода.Отцеждаме и подсушаваме с мека кърпа.Внимателно отделяме филетата и обелваме кожата.На котлона в съд задушаваме ролцата от раци, шепа, две ситно нарязани гъбки/култивирани печурки/, пасирани скилидки чесънче.Добавяме и чашата вино/остатъка допиваме по време на храната/. С така получената смес заливаме филетата на рибата, като предварително сме ги натрили с малко олио.Поставяме в тава намазнена с олио.На котлона в съд стопяваме парчето синьо сирене и сипваме течна сметана около 150 мл.Бъркаме непрекъснато докато сиренето се разтопи и се получи соса.С него заливаме готовата риба , която сме изпекли във фурната при температура от 200 градуса-20,25 мин
Ако ни е останало винце то към него сипваме малко тоник, добавяме парченце лимон с кората и повечко лед и пристъпваме към незабавната му консумация
Наздраве и да Ви, е сладко!
vlado_fidera- ...........................
- Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 64
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Пон 15 Апр 2024 - 22:00 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Вто 26 Мар 2024 - 20:37 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго
» Какъв е тоя киликанзер ?
Вто 26 Сеп 2023 - 11:29 by horgasz