Пълнена скумрия
5 posters
Страница 1 от 1
Пълнена скумрия
Това съм го правил къде 1988г, + - 2г.
Значи тогава продаваха готови палети от по 11кг,
с филета от скумрия - демек без кости,и не бяха разделени филетата.
Днес си играх с това упражнение.
Рибата след като се изчисти,24 часа в силна солена саламура - 6 вода/1 сол.
Или яйцето са ти намига там - знаете де.
След това почвате да си играете с филетирането,абе лесно си става.
Оставяте рибата да се оттече за около 2 часа.
През това време ( сега ще пиша за 3 големи риби) към 150гр ядки от орехи.
А ползвах едно пакетче печени бадеми 70гр,и едно такова от лешник.
Това имаше в магазина днес.
Настъргвам ги с машинката (няма фото,после светнах да снимам).
Следва 2 големи глави чесън - пак настъргани през машинката.
Една чаена лъжичка черен пипер,амааа препълнена.
Две супени лъжици червен пипер - абе една и половина може,ако икономисвате.
Една супена лъжица шарена сол.
Към 30гр олио.
Всичко това добре го обърквате - на вкус има леко горчив вкус.
Там вече може да продължите да си фантазирате за още.
Сипвате си едно малко за кураж,и почвате с гимнастиката.
Нагласяте си филето,и слагате вътре от пълнежа.
После с конеца малко акробатика
Увивате го в хартия,дето ще попие малко мазнина през следващите дни.
И така "запечатани" влизат в хладилника за 4-5 дена.
После:
Сега ще пиша за после,че може и да не се светна пак да снимам.
После махате конците - кът докторите,
и режете на филийки по сантим.
После - абе я да се скрия най-добре...............
Значи тогава продаваха готови палети от по 11кг,
с филета от скумрия - демек без кости,и не бяха разделени филетата.
Днес си играх с това упражнение.
Рибата след като се изчисти,24 часа в силна солена саламура - 6 вода/1 сол.
Или яйцето са ти намига там - знаете де.
След това почвате да си играете с филетирането,абе лесно си става.
Оставяте рибата да се оттече за около 2 часа.
През това време ( сега ще пиша за 3 големи риби) към 150гр ядки от орехи.
А ползвах едно пакетче печени бадеми 70гр,и едно такова от лешник.
Това имаше в магазина днес.
Настъргвам ги с машинката (няма фото,после светнах да снимам).
Следва 2 големи глави чесън - пак настъргани през машинката.
Една чаена лъжичка черен пипер,амааа препълнена.
Две супени лъжици червен пипер - абе една и половина може,ако икономисвате.
Една супена лъжица шарена сол.
Към 30гр олио.
Всичко това добре го обърквате - на вкус има леко горчив вкус.
Там вече може да продължите да си фантазирате за още.
Сипвате си едно малко за кураж,и почвате с гимнастиката.
Нагласяте си филето,и слагате вътре от пълнежа.
После с конеца малко акробатика
Увивате го в хартия,дето ще попие малко мазнина през следващите дни.
И така "запечатани" влизат в хладилника за 4-5 дена.
После:
Сега ще пиша за после,че може и да не се светна пак да снимам.
После махате конците - кът докторите,
и режете на филийки по сантим.
После - абе я да се скрия най-добре...............
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
123
Еееееееее не си човек Отивам да рова в хладилника .
max- ...........................
- Регистриран на : 28.06.2010
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 54
Re: Пълнена скумрия
Кире това ми прилича на салам , правил съм нещо подобно от скумрия и ми е свършвало при първите които са го опитали . На мен ми казаха друга рецепта ( не е нещо ново ) цепя рибата слагам бахар , чер пипер , чесън , дафинов лист , лимон , може нещо да пропуснах ама ще ме допълните . Увивам в хартия рибката и я забравям във фризера поне 10 дни и после . Ще пробвам и твоята рецепта Кире
gogata1- ...........................
- Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 60
Re: Пълнена скумрия
Тая рецепта ми е любима, не само на мен, а и на хората около мен. Някои, даже не ми вярват, че е скумрия, като я пробват!
Хубаво е скумриите да са по 7-800 гр. и нагоре, ама трудно се намират. Аз слагам само орехи, чесън и червен пипер, и я увивам в амбалажна хартия, по-корава е от кухненската.
После е хубаво да се сложи в чорапогащник и на проветриво място, като е студено времето(зимата), ама трябва да е чист въздуха, като в Кичево .
Хубаво е скумриите да са по 7-800 гр. и нагоре, ама трудно се намират. Аз слагам само орехи, чесън и червен пипер, и я увивам в амбалажна хартия, по-корава е от кухненската.
После е хубаво да се сложи в чорапогащник и на проветриво място, като е студено времето(зимата), ама трябва да е чист въздуха, като в Кичево .
vvt1970- ...........................
- Регистриран на : 03.01.2010
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 53
Re: Пълнена скумрия
Владо,псолютно съгласен с теб.
Само дето баш днес тук няма даже и вестник ве.
Зимата те това дет го показах ,ще виси на неговото място.
Само дето баш днес тук няма даже и вестник ве.
Зимата те това дет го показах ,ще виси на неговото място.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Пълнена скумрия
Та къде по-точно мислиш да ми се скриеш?КИРО написа:
После - абе я да се скрия най-добре...............
D.Dimitrov- глоб.модератор
- Регистриран на : 21.06.2013
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 53
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Yesterday at 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 29 Апр 2024 - 23:22 by bat_pavel
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго