Пъстърва и царевица
+2
chapara
nasco2
6 posters
Страница 1 от 1
Пъстърва и царевица
Вчера на платения водоем до Герман, хванах пъстърви. Оказа се, че в корема на едната от тях има около 40 зърна царевица, може би от консерва... Явно се хранят и с царевица!...
????- Гост
Re: Пъстърва и царевица
На яз. Мурла(между Карлово и Сопот) имам хванати поне 50 пъстърви на царевица от кутийка- това, до като ловя шаран и амур; и на плувка и с фидер. Абсолютно на всички пъстърви, после при чистенето в коремите е имало по 25-30 зърна царевица, включително и филтри от цигари понякога. Понеже това е за период от три години и е през всички сезони, във всички случаи не е случайност.
????- Гост
И аз съм хващал пъстърва на царевица,няма нищо чудно в това.Костур също съм хващал,докато чаках каракуди
????- Гост
Според мен цвета ги подтиква,а не толкова вкуса или аромата!Братовчед ми на платен също е хващал пъстърва на царевица,но докато е обирал влакното!
????- Гост
glarrusa написа:Според мен цвета ги подтиква......
....и формата; аз мисля че припознават царевицата, с хайверни зърна... :217b315cad77fe
????- Гост
Колега на Герман спецялно почти не можеш да хванеш пъстърва на друго освен на царевица-факт.Мисля че понеже има и други видове риба се хранят от собственика само с царевица,в което няма лошо ,защото рибата се изчиства и е добра на вкус от там.
chapara- ...........................
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
chapara написа:Колега на Герман спецялно почти не можеш да хванеш пъстърва на друго освен на царевица-факт.Мисля че понеже има и други видове риба се хранят от собственика само с царевица,в което няма лошо ,защото рибата се изчиства и е добра на вкус от там.
Никой, напрактика, не лови пъстърва на царевица, там!... По правило се разчита на бял червей, жива рибка, и по-рядко и неуспешно - на блесна!...Единични рибари е възможно да ловят и на царевица...
????- Гост
И аз съм ловил пастърва на царевица но това се отнася само за Американката.Опитайте да уливите балканка на царевица
Drakon_- ...........................
Брой мнения : 65 Рожд.дaта : 22.12.1983
Години : 40
:609c1f728720fb ,
мисля, че това за американката е така, понеже са отглеждани в изкуствени условия, където са свикнали да ядат едва ли не всичко. Съдя по това, че на Герман имаше дълъг период в който шараните се ловяха най-добре на хляб с много добре разкиснати дрожди за пъстърва. От Петко /единия от собствениците/ разбрах, че те са били хранени с такива докато са гледани в развъдника.
Със сигурност ако си бяха речни или езерни риби не биха се държали така. Нито онези шарани, нито американките по платените гьолове. Въпреки, че знае ли човек, на Панчарево съм хващал сулка около нормата на жито, при това добре нагълтано
мисля, че това за американката е така, понеже са отглеждани в изкуствени условия, където са свикнали да ядат едва ли не всичко. Съдя по това, че на Герман имаше дълъг период в който шараните се ловяха най-добре на хляб с много добре разкиснати дрожди за пъстърва. От Петко /единия от собствениците/ разбрах, че те са били хранени с такива докато са гледани в развъдника.
Със сигурност ако си бяха речни или езерни риби не биха се държали така. Нито онези шарани, нито американките по платените гьолове. Въпреки, че знае ли човек, на Панчарево съм хващал сулка около нормата на жито, при това добре нагълтано
Владо Коцев- ...........................
Брой мнения : 148 Рожд.дaта : 19.03.1960
Години : 64
Не е необичайно да се хващат хищници на стръв за мирни риби, през лятото съм хващал бяла риба на царевица, а това дали хищника ще кълве и на такава стръв зависи от неговата гъстота и от конкуренцията за храна и не важи само за платените водоеми
host200- ...........................
Брой мнения : 1915 Рожд.дaта : 10.12.1976
Години : 47
По въпроса за царевицата и пастървата. Аз мога да кажа че според мен тази риба би лапнала всичко каквото и дадеш. В рибарниците пускат риби, гледани и хранени с какво ли не. Рибата е свикнала да чопкат неща във водата и тя да ги яде. Затова и на платените водоеми се лови на какво ли не. На Герман хората хранят за шаран с царевица но цопкането на зърната във водата е същото като ципкането на гранулите с които рибите са хранени в рибарника. Друг фактор е че в това корито няма какво друго да се яде освен това което рибарите мятат. Там съм ловил пастърви на забележете: фас, царевица, детелина, капачка от ред бул, гола кука, обецата на гаджето ми, царевица, и станиол от цигари. Миналата година от рибарника на Панчарево си взех 6 пастърви и във всяка една от тях намерих по около 100-150 грама малъки камъни. Явно някое дете е мятало пясък във водата и рибите са ги лапали без да му мислят. Платил съм за 500 г камъни 4.5 лв бях леко потресен.
Plat1ka- ...........................
Брой мнения : 156 Рожд.дaта : 01.01.1981
Години : 43
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing