ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
+66
Румен Ганев
Borkata
Кирил Калчев
kanara
tisho5001
ДЯДО ИВАН
divein
вакрил
matcata78
DimityrK
joro_74
roko koko
sllipi1
JimBeam
krasimir77
ribarshe
Albena
ufo
savi aleksiev
Светозар Върбанов
xpynxpyn
gogolisec
HAZART
Marco Polo
beis
Rimohit
baralya
kobovet
promarine
Стефан Добрев
фишфрена
Кико
Дели
ПЛУВЧО
nikgeo
pivkoto
host200
тони котев
max
milen kordov
strijok
fokobg
antares
vvt1970
gogo26
Шморхи
str.hadjiev
Gergov
tano
cslav
Тихомир
Ribarina
Доктора
Мънцата
MITKO70
lz3no
илия
zuzko_
georg
ivu
Тедо
EU_BG_akademika
Любак
Моряка
КИРО
Петър Василев
70 posters
Страница 10 от 40
Страница 10 от 40 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40
Re: ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
Whale Wars ми е един от любимите сериали, ама Тедо...къде ги видя тия вълни по 3 метра в тихо време? Водата повечето време беше като на язовир, огледална с мазни и ниски вълнички. При кофти време да, може и много по-големи да станат, но обърна ли внимание, че японските кораби развиват 19-20 възла, риба прави поне 2 пъти повече, но коментара беше - "заради лошото време, не можем да се възползваме от единственото ни предимство - скоростта." Толкова за мореходните качества. Иначе да, загубиха се. Нормално. От ниското не се вижда толкова добре, ма те и те бяха едни "моряци" набиха трънките без да погледнат посока, не бяха си включили радиото.... Мисля си, че всеки съфорумец би се справил по-добре с навигацията и обстановката като цяло. :95a6347ec54c90 Предполагам, че ползват рибове защото като видях как я пускат и качват от кораба в движение, всяка твърда лодка би станала на трески. То не бе блъскане в борда, то не бе чудо. При такава експлоатация, най-вероятно живота на лодката без ремонти ще е 4-5 години макс.
И пак ще си остана на моята, че и твърда лодка също е стабилна на вълна, стига да не е някоя царевска "Лагуна". Говорим за нещо доста по-добре направено. В статично положение клати много повече от надуваемата - няма как. Но аз съм пробвал да я разклатя при глисаж, ама...нещо не ми се получи. Дори и не разбра, че се опитвам да правя някакви магарии. Нито крена, нито диферента се промениха.
Предимството на теглото го разбирам само при теглене с колесар. В морето...е и плюс и минус.
И пак ще си остана на моята, че и твърда лодка също е стабилна на вълна, стига да не е някоя царевска "Лагуна". Говорим за нещо доста по-добре направено. В статично положение клати много повече от надуваемата - няма как. Но аз съм пробвал да я разклатя при глисаж, ама...нещо не ми се получи. Дори и не разбра, че се опитвам да правя някакви магарии. Нито крена, нито диферента се промениха.
Предимството на теглото го разбирам само при теглене с колесар. В морето...е и плюс и минус.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
едно от наи-странните морета е егеиското за един риб 3-4бофор си е добро време за пласмасова е лошо .Когато се кръстосват вълните при/анамамало/ просто си е абсолютно шоу при 4-5 бофора ми се е разказвало играта .Появява се внезаоно и изчезва бързо
Последната промяна е направена от tano на Вто 28 Дек 2010 - 11:33; мнението е било променяно общо 1 път
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
аналогична по размер и мореходност твърда лодка би тежала 1-2 тона...
Нали гледам най-малкия мореходен модел на Boston Whaler e 470cm и тежи 430кг без мотор... Препоръчват мотор 40-60кс...
[You must be registered and logged in to see this image.]
Следващият е 518см и тежи 635кг... Като сложиш и препоръчваният мотор 60-90кс с горивото и отиваме над 800кг... Значи колесар задължително със спирачки и т.н.
Нали гледам най-малкия мореходен модел на Boston Whaler e 470cm и тежи 430кг без мотор... Препоръчват мотор 40-60кс...
Следващият е 518см и тежи 635кг... Като сложиш и препоръчваният мотор 60-90кс с горивото и отиваме над 800кг... Значи колесар задължително със спирачки и т.н.
всъщност имат и един универсален модел Super Sport - 340см на 208кг "сухо" тегло без мотор..
но колко е мореходна... тя си знае...
истинските им мореходни започват от 929кг "сухо" тегло и искат поне 115кс
но колко е мореходна... тя си знае...
истинските им мореходни започват от 929кг "сухо" тегло и искат поне 115кс
Не влизам в спор,защото всички лодки си имат предимства и недостатъци.
Ако е голяма и тежка,трябва и "гараж".
Голям сеир ще е,да метна моята на колесар и да се появя на Болата или
Поморие.
Това настрана - за тентите.
Имайте в предвид,че безветрие в морето е по-скоро рядко явление.
Тентата при някакъв шквал повече ще ви навреди,отколкото да помогне.
Както каза Тано за Пешовата лодка,направете го така,че бързо да се прибира.
Това е едно голямо платно в лодката. [You must be registered and logged in to see this image.]
Една по-голяма шапка ще върши същата работа де.
Ако е голяма и тежка,трябва и "гараж".
Голям сеир ще е,да метна моята на колесар и да се появя на Болата или
Поморие.
Това настрана - за тентите.
Имайте в предвид,че безветрие в морето е по-скоро рядко явление.
Тентата при някакъв шквал повече ще ви навреди,отколкото да помогне.
Както каза Тано за Пешовата лодка,направете го така,че бързо да се прибира.
Това е едно голямо платно в лодката. [You must be registered and logged in to see this image.]
Една по-голяма шапка ще върши същата работа де.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
имам тенда но я слагам рядко -пречи ми повече използвам обикновен плажен чадър
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
И аз да кажа. Искам RIB защото са по мореходни и безопасни. Мореходни в смисъл, че поддържат висока скорост и на голяма вълна заради балоните и малкото тегло.
Е нали по-горе цитирах какво казаха хората, а техния риб беше с 200 к.с. двигател и мисля над 6м. дълъг. Има ли вълна, не става да караш като луд. "Ставащите" за кофти време и вълна струват вече...над 100 000, че и над 200 000 лева.
Това, че лодката е лекичка в морето може и да е кофти. Става играчка за вятъра и вълните. Парусност, цепене на вълната, поддържане на курса във вълна и подобни. Плюс е ако се дърпа с колесар и можеш да си я вадиш на плажа на ръка.
Тедо, тея бостъни хич не ми приличат на морски. Особенно оня леген 340. Тва за мен си е чиста езерна лодка. Иначе масовите твърди лодки до около 450 см. с конзола са м/у 300 и 450 кг. Ще рече, че бостъна идва от по-тежките. Поразгледах рибове с такива размери и теглата са м/у 200 и 300 кг. Аз примерно, не искам на всяка цена лодката ми да е лека, няма да я нося на гръб я. Имам си колесар, боц отгоре, цоп в морето и айде на разходка. А лодка 600-700 кг си я дърпам с въже във водата на плажа, че дори и на дълбоко мога да я преместя на 10-а метра ако съм с плавници.
Мисля, че заблудата идва от това "по-леки", но защо трябва да е по-лека, никой не знае с точност. Другото е, "заради балоните не може да потъне". Всичко може да потъне ако се потруди както трябва човек. Кораби по 300 метра потъват, та една лодка ли ще е проблем!
Всички или поне почти всички твърди лодки също са обезпечени с/у потъване.
Ето:
А ето колко нестабилна е с 4 човека на единия борд:
Лодката на снимката е 440 х 190, тежи 300-350 кила, струва около 10-а хиляди лева и носи двигател 50-60 к.с.
Аналогичен РИБ, би тежал с 100 кг по-малко, ще носи същия двигател, а цената.....пак толкова. Говорим за реномирани, европейски фирми.
Това, че лодката е лекичка в морето може и да е кофти. Става играчка за вятъра и вълните. Парусност, цепене на вълната, поддържане на курса във вълна и подобни. Плюс е ако се дърпа с колесар и можеш да си я вадиш на плажа на ръка.
Тедо, тея бостъни хич не ми приличат на морски. Особенно оня леген 340. Тва за мен си е чиста езерна лодка. Иначе масовите твърди лодки до около 450 см. с конзола са м/у 300 и 450 кг. Ще рече, че бостъна идва от по-тежките. Поразгледах рибове с такива размери и теглата са м/у 200 и 300 кг. Аз примерно, не искам на всяка цена лодката ми да е лека, няма да я нося на гръб я. Имам си колесар, боц отгоре, цоп в морето и айде на разходка. А лодка 600-700 кг си я дърпам с въже във водата на плажа, че дори и на дълбоко мога да я преместя на 10-а метра ако съм с плавници.
Мисля, че заблудата идва от това "по-леки", но защо трябва да е по-лека, никой не знае с точност. Другото е, "заради балоните не може да потъне". Всичко може да потъне ако се потруди както трябва човек. Кораби по 300 метра потъват, та една лодка ли ще е проблем!
Всички или поне почти всички твърди лодки също са обезпечени с/у потъване.
Ето:
А ето колко нестабилна е с 4 човека на единия борд:
Лодката на снимката е 440 х 190, тежи 300-350 кила, струва около 10-а хиляди лева и носи двигател 50-60 к.с.
Аналогичен РИБ, би тежал с 100 кг по-малко, ще носи същия двигател, а цената.....пак толкова. Говорим за реномирани, европейски фирми.
Айде и аз да кажа, защо според мен лодката трябва да е РИБ
1. Няма по безопасна лодка! Веднага казвам защо - най-малкото, наличието на много камери - балоните на мойта имат 5 камери + двойното дъно ... Последния пример беше онзи ден, когато влизахме с Милен. Бях забравил да сложа пробката на двойното дъно, усетих се чак на Галата, но вече беше пълно дюкме Въпреки всичко нямахме проблеми, а след като излязохме, изтече поне 300 литра вода ! И обратното - даже да срежеш и петте камери на балоните, пак ще се прибереш без проблем само "по двойно дъно"
2. Не знам дали е леко, или тежко, но на вълна стои прекрасно /пък и то три метра вълна ли е я ... /. Още нещо - забелязвам, че различните РИБ лодки имат и различно по дълбочина дъно /кил/, което според мен също е някакъв фактор, що се касае до устойчивост
Както знаете, пълнил съм я доста с водица ... , гледали сте клипчетата, но въпреки всичко не съм се чувствал даже и за миг застрашен!
И те така
1. Няма по безопасна лодка! Веднага казвам защо - най-малкото, наличието на много камери - балоните на мойта имат 5 камери + двойното дъно ... Последния пример беше онзи ден, когато влизахме с Милен. Бях забравил да сложа пробката на двойното дъно, усетих се чак на Галата, но вече беше пълно дюкме Въпреки всичко нямахме проблеми, а след като излязохме, изтече поне 300 литра вода ! И обратното - даже да срежеш и петте камери на балоните, пак ще се прибереш без проблем само "по двойно дъно"
2. Не знам дали е леко, или тежко, но на вълна стои прекрасно /пък и то три метра вълна ли е я ... /. Още нещо - забелязвам, че различните РИБ лодки имат и различно по дълбочина дъно /кил/, което според мен също е някакъв фактор, що се касае до устойчивост
Както знаете, пълнил съм я доста с водица ... , гледали сте клипчетата, но въпреки всичко не съм се чувствал даже и за миг застрашен!
И те така
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Даааа - прав си.
За сафрид.Знаеш че на котва резултатите са в пъти по-слаби.
Има си вятър достатъчен.Теб ли ще снася по-бързо,или мен ?
Затова казвам,всичите лодки имат + и -.
Просто спора е безмислен.
Еле пък Плувчо ку влезе с неговата,на чепарето наркая
трябва котва да слага,за да му потъва бързо чепарето. [You must be registered and logged in to see this image.]
За сафрид.Знаеш че на котва резултатите са в пъти по-слаби.
Затова казвам,всичите лодки имат + и -.
Просто спора е безмислен.
Еле пък Плувчо ку влезе с неговата,на чепарето наркая
трябва котва да слага,за да му потъва бързо чепарето. [You must be registered and logged in to see this image.]
КИРО- мир на праха му
Ората са измислили плаваща котва бре А иначе съм далеч от мисълта да споря, хора разни, вкусове също По същия начин се кефех и на Червения лебед, ама нали апетита идвал с яденето Важното е човек да се чувства добре, като гледам щастливата ти физиономия Ф новата ти лоТка ... Ко му требе на човек да е щастлиФ - две вътрешни гуми и една въдица райш ли :6e6ebecd09233aКИРО написа:За сафрид.Знаеш че на котва резултатите са в пъти по-слаби.
И дъска дан ти потъва таковата де. [You must be registered and logged in to see this image.]
Плаващата котва е ташак работа за мен.
Много рядко върши работа.
Плаващата котва е ташак работа за мен.
Много рядко върши работа.
КИРО- мир на праха му
Оха стана интересно и поучително
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Прав си Киро - няма по надеждна лодка от РИБовете. С тебе лесно се разбрахме, но на Шморхи ще доубесня защо мисля така. Високата вълна е опасна с това, че може да ти влезе в лодката, когато скачайки от едната вълна се забиеш в следващата. Рибовете обаче, заради балона и малкото килограми винаги са над вълната.
Лодката ми е 5 м./1000кг./135 коня. Когато ме хване вълна в морето съм наблюдавал със завист как покрай мен прифучават рибовете, докато аз за да не си напълня лодката съм вдигнал носа и не мога да си помисля за глисаж. Не че не съм го правил, но един тон като подскочи и се изпющи имаш чувството, че гръбнака ти влиза прешлен в прешлен .
Шморхи, тези на снимката с полупотопената лодка нямаше да позират толкова непринудено ако не бяха на брега, а навътре в бурно море.
И още 5м/1000кг./135 коня = 5м/350кг./70 коня + 20 км/час - 30лв./час
..... искам Риб като на Тошето и Марин но с по голям мотор.
Лодката ми е 5 м./1000кг./135 коня. Когато ме хване вълна в морето съм наблюдавал със завист как покрай мен прифучават рибовете, докато аз за да не си напълня лодката съм вдигнал носа и не мога да си помисля за глисаж. Не че не съм го правил, но един тон като подскочи и се изпющи имаш чувството, че гръбнака ти влиза прешлен в прешлен .
Шморхи, тези на снимката с полупотопената лодка нямаше да позират толкова непринудено ако не бяха на брега, а навътре в бурно море.
И още 5м/1000кг./135 коня = 5м/350кг./70 коня + 20 км/час - 30лв./час
..... искам Риб като на Тошето и Марин но с по голям мотор.
Ако правилно разбирам, лодката ти е от типа на Бейлайнер. 1000 кг и 135 к.с. ме навяват на такива мисли. Принципно са си доста лакоми двигатели.
Такава лодка развива 70 км/ч и разхода при тази скорост е 38 л/ч.
Крейсерска скорост е 38 км/ч и разхода на гориво е 20 л/ч
Ето и с извънбордов двигател, но за съжаление е двутактов - [You must be registered and logged in to see this link.] макс. разход - 30 л/ч
Ето и сходен РИБ - [You must be registered and logged in to see this link.]
Макс. скорост - 72км/ч и разход при тази скорост 38 л/ч
Крейсерска скорост - 42 км/ч и разход при тази скорост 15.6 л/ч
Мисля, че разликата не е толкова колосална. Това е за двигател 4Т, а ако риба е с двутактов, работите отиват на
Тази, "потъналата" лодка, ако и сложим двигателя на мънцата, съм сигурен, че ще е по-бърза от синия уебед(Мънца, кога ще пробваш скоростта?)
Всяка глисираща лодка друса като караш бързо на вълни. Ти казваш, че твоята е 1 тон, на един приятел е 500 кг. и вози точно така, както го описваш. Имам чувството, че ще ми изпадне гръбнака.
Смятам, че се и лъжеш относно забиването на носа във вълните. Няма да и е толкова лесно да стане подводница, колкото си мислиш. Пък и ако имаш самоотливен корпус, проблема вече е никакъв. Рибовете нямат такъв.
Снимките са демонстрационни разбира се. Просто показват, че с такъв товар, лодката не потъва.
П.П. Момчета, че спора е малко без смисъл е вярно, но пък и зимата е дълга, затова реших да си чеша езика на любимата тема "лодки" и затова ви "ковнах" с въпроса за рибовете. Много ме смущава поддръжката на такъв тип лодка, това е основния проблем според мен. Имам надуваема и ми е омръзнало с чистене, лъскане, пазене от кейове, припомпване или изпускане на балони. А чепаре с 10 или 15 куки...
Такава лодка развива 70 км/ч и разхода при тази скорост е 38 л/ч.
Крейсерска скорост е 38 км/ч и разхода на гориво е 20 л/ч
Ето и с извънбордов двигател, но за съжаление е двутактов - [You must be registered and logged in to see this link.] макс. разход - 30 л/ч
Ето и сходен РИБ - [You must be registered and logged in to see this link.]
Макс. скорост - 72км/ч и разход при тази скорост 38 л/ч
Крейсерска скорост - 42 км/ч и разход при тази скорост 15.6 л/ч
Мисля, че разликата не е толкова колосална. Това е за двигател 4Т, а ако риба е с двутактов, работите отиват на
Тази, "потъналата" лодка, ако и сложим двигателя на мънцата, съм сигурен, че ще е по-бърза от синия уебед(Мънца, кога ще пробваш скоростта?)
Всяка глисираща лодка друса като караш бързо на вълни. Ти казваш, че твоята е 1 тон, на един приятел е 500 кг. и вози точно така, както го описваш. Имам чувството, че ще ми изпадне гръбнака.
Смятам, че се и лъжеш относно забиването на носа във вълните. Няма да и е толкова лесно да стане подводница, колкото си мислиш. Пък и ако имаш самоотливен корпус, проблема вече е никакъв. Рибовете нямат такъв.
Снимките са демонстрационни разбира се. Просто показват, че с такъв товар, лодката не потъва.
П.П. Момчета, че спора е малко без смисъл е вярно, но пък и зимата е дълга, затова реших да си чеша езика на любимата тема "лодки" и затова ви "ковнах" с въпроса за рибовете. Много ме смущава поддръжката на такъв тип лодка, това е основния проблем според мен. Имам надуваема и ми е омръзнало с чистене, лъскане, пазене от кейове, припомпване или изпускане на балони. А чепаре с 10 или 15 куки...
Аааа,това за чепарето ми хареса - чакам. [You must be registered and logged in to see this image.]
КИРО- мир на праха му
Кво чакаш ве, ела са пробвай да я пробиеш Тоше, скоростта ши я засека на 3-4 януари, щот тогаз са връщам от Априлци. Предния път забраих GPS-а. Ши докладвам де Иначе разхода ми е 10л за 5 часа :dancingHappy_i Естествено при максимум 3000 оборота, щот разработвах. Ама май верно ши излезе тва дет ми казаха за максимален разход 5.5 - 6.0 литра/час :dancingHappy_i А за самоотливния корпус не си праФ - всички рибове мисля че го имат, моя поне го имаКИРО написа:Аааа,това за чепарето ми хареса - чакам. [You must be registered and logged in to see this image.]
5-6 литра на час...не ми се вярва Мънца. По-скоро си мисля за 8-10 литра при примерно....35км/ч и над 20 при 50-55 км/ч(някъде там трябва да ти е максимума).
Брат, с Ямахата 2т. правех 49км/ч, на Поморие ми изхарчи тотал 20л за цял ден, приемам че съм бръмчал чисто 2ч /макар че беше повече/Шморхи написа:5-6 литра на час...не ми се вярва Мънца. По-скоро си мисля за 8-10 литра при примерно....35км/ч и над 20 при 50-55 км/ч(някъде там трябва да ти е максимума).
Ямахата харчи 12 при спокойно каране и колкото си иска на метла. Меркурито е по-икономично, но в никакъв случай двойно по-икономично. От ровене и зяпане съм забелязал, че разликата в разхода на гориво(за този клас) е около 20-30% в полза на 4Т.
25-ата ти преди, колко харчеше? Аз мисля, че около 4-5 на час при спокойно, до 7 на час при максимална мощност.
49 км/ч с трима души на борда ли?
25-ата ти преди, колко харчеше? Аз мисля, че около 4-5 на час при спокойно, до 7 на час при максимална мощност.
49 км/ч с трима души на борда ли?
По добре да си мерим рибите, но в тази зима не ни остава друго освен да си мерим лодките. Шмпрхи, за да приключим спора, приеми че съм прав или си преразгледай примерите. Там нещо не е наред. Не може 18' / 650 кг/90к.с. да развие 70 км/час.
Всъщност са 65 км/ч. Виж, на хората това им е професията и това правят. Тестват лодки, имат си апаратура и т.н. Ние виждаме, това което искаме да видим, но дали е найстина такова...
Мога да ти посоча твърда лодка 3.60 с 25 к.с. която прави 25 възла. Надуваем Куйксилвър 3.80 със същия двигател прави 47 км/ч = 25 възла. 140 с/у 90 кг.
Мога да се хвана на бас, че 4Т двигател 60 к.с. не може да направи разход на гориво от 5 литра на час..освен ако не се влачиш с 7-8 км/ч. Пожелавам му го на Мънцата, но за съжаление, че си остане само пожелание.
Мога да се хвана на бас, че РИБ лодките не са и по-бързи. Мънцата преди малко каза - 49 км/ч и ако си спомням, са били трима души. Пластмасова лодка с абсолютно същия двигател постига абсолютно същата скорост - отново с трима души на борда.
"Удавената" лодка с 50 к.с. - 67-68 км/ч. Риб с такъв двигател няма да може да ги достигне.
В крайна сметка, аз давам примери, вие казвате "не е вярно". Така можем да я караме до край света и затова признавам - вие сте прави и толкова!
Мога да ти посоча твърда лодка 3.60 с 25 к.с. която прави 25 възла. Надуваем Куйксилвър 3.80 със същия двигател прави 47 км/ч = 25 възла. 140 с/у 90 кг.
Мога да се хвана на бас, че 4Т двигател 60 к.с. не може да направи разход на гориво от 5 литра на час..освен ако не се влачиш с 7-8 км/ч. Пожелавам му го на Мънцата, но за съжаление, че си остане само пожелание.
Мога да се хвана на бас, че РИБ лодките не са и по-бързи. Мънцата преди малко каза - 49 км/ч и ако си спомням, са били трима души. Пластмасова лодка с абсолютно същия двигател постига абсолютно същата скорост - отново с трима души на борда.
"Удавената" лодка с 50 к.с. - 67-68 км/ч. Риб с такъв двигател няма да може да ги достигне.
В крайна сметка, аз давам примери, вие казвате "не е вярно". Така можем да я караме до край света и затова признавам - вие сте прави и толкова!
Дидо,дет викаш - зима е.
Добре е сега да ги мерим,лятото ша мерим кофите.
Аз много не се меся,че съм друга категория - ама ми е кеф да чета.
Иначе харча 700гр/час .Какво изминавам - не питайте,че няма смисъл де. [You must be registered and logged in to see this image.]
Но не забравяйте,че сонара отчита добре на бавна скорост. [You must be registered and logged in to see this image.]
Добре е сега да ги мерим,лятото ша мерим кофите.
Аз много не се меся,че съм друга категория - ама ми е кеф да чета.
Иначе харча 700гр/час .Какво изминавам - не питайте,че няма смисъл де. [You must be registered and logged in to see this image.]
Но не забравяйте,че сонара отчита добре на бавна скорост. [You must be registered and logged in to see this image.]
КИРО- мир на праха му
Шморхи, пих една чаша вино и се приготвих да продължим спора , но виждам, че вече си се предал. И все пак , по твоите разсъждения коя лодка мислиш, че ще е по бърза - 180кг риб/ 50 коня или 1000кг. пластмасова / 135 коня ?
И като написах, че Рибовете са по бързи на вълна имах в предвид истински вълни , а не в езерото и по нанадолнище. По надолнище в морето всички лодки са бързи, но излезе ли вълна само рибовете глисират, другите се прибират бавно.
И като написах, че Рибовете са по бързи на вълна имах в предвид истински вълни , а не в езерото и по нанадолнище. По надолнище в морето всички лодки са бързи, но излезе ли вълна само рибовете глисират, другите се прибират бавно.
Що да не продължи спора - така ние неуките научаваме нови неща!
Така ще си избистря концепцията, като тръгна да купувам.
Така ще си избистря концепцията, като тръгна да купувам.
vvt1970- ...........................
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Страница 10 от 40 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40
Страница 10 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing