ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
+66
Румен Ганев
Borkata
Кирил Калчев
kanara
tisho5001
ДЯДО ИВАН
divein
вакрил
matcata78
DimityrK
joro_74
roko koko
sllipi1
JimBeam
krasimir77
ribarshe
Albena
ufo
savi aleksiev
Светозар Върбанов
xpynxpyn
gogolisec
HAZART
Marco Polo
beis
Rimohit
baralya
kobovet
promarine
Стефан Добрев
фишфрена
Кико
Дели
ПЛУВЧО
nikgeo
pivkoto
host200
тони котев
max
milen kordov
strijok
fokobg
antares
vvt1970
gogo26
Шморхи
str.hadjiev
Gergov
tano
cslav
Тихомир
Ribarina
Доктора
Мънцата
MITKO70
lz3no
илия
zuzko_
georg
ivu
Тедо
EU_BG_akademika
Любак
Моряка
КИРО
Петър Василев
70 posters
Страница 21 от 40
Страница 21 от 40 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40
Re: ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
vvt1970 написа:Ей го на сгъваемия РИБ, ама нещо не ме кефи цената
[You must be registered and logged in to see this link.]
човека си взе от мен мотор 15кс есента... оплакваше се от течове от снадките, но ги беше оправил... не знам защо я продава толкова бързо...
Това е друго бе Тедо. Тази обява е на вносител и не знам дали тези лодки от дадената обява са руски. Подозирам, че са китайски.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
те хубави ветроходните яхти хубави,обачеи платната скъпи за 8м яхта на мои познат комплекта е 8500Е
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
Здавейте колеги.Мисля да си взема едно двигателче 20кончета.Все още се чудя как да постьпя и на коя марка да заложа.В момента сьм 8коня ямаха,но мисля да я заменя с 20коня.Мисьлта ми е на коя марка да заложа.От ямахата нямам ядове,но си мисля за меркурий и евинруд.Какво бихте ме посьветвали.Като качество и изпьлнение кое си заслужава повече.
beis- ...........................
Брой мнения : 359 Рожд.дaта : 05.05.1975
Години : 49
Евинруд ми е сред любимите марки, но на твое място бих заложил на Меркюри Просто доколкото знам сервиза на Евинруд тук куца А Меркюри мисля че имат 5 години гаранция, но не съм сигурен
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Евинруд нямат по-малък двигател от 25 к.с. а освен това, правят само 2Т двигатели с директно впръскване на горивото. Както каза Мънцата, май са и доста зле с дистрибуцията, а вероятно и със сервиза.
Аз бих се ориентирал към Ямаха или Меркури. След тях(без да имам никаква причина) бих сложил Сузуки, после Хонда....и те свършиха марките, ако изключим китайските. Тохатсу не го споменах, защото е идентично с Меркури, но е по-скъпо.
Мисля си, че която и да е от четирите "маркови" марки да избереш, няма да сгрешиш. Значи търси най-изгодния вариант.
Аз бих се ориентирал към Ямаха или Меркури. След тях(без да имам никаква причина) бих сложил Сузуки, после Хонда....и те свършиха марките, ако изключим китайските. Тохатсу не го споменах, защото е идентично с Меркури, но е по-скъпо.
Мисля си, че която и да е от четирите "маркови" марки да избереш, няма да сгрешиш. Значи търси най-изгодния вариант.
Точно, ама на Тошето пък е четиритактовШморхи написа:Евинруд нямат по-малък двигател от 25 к.с. а освен това, правят само 2Т двигатели с директно впръскване на горивото.
Аз имам нова Yamaha 4- тактова 20к.с.( таман и мина разработката), последния модел,който е със системата за сладководно миене. Може би ще я продавам-ще купувам нова 40к.с.,...... но пак Yamaha.
ivu- ...........................
Брой мнения : 298 Рожд.дaта : 06.12.1975
Години : 48
Шморхи написа:Евинруд нямат по-малък двигател от 25 к.с. а освен това, правят само 2Т двигатели с директно впръскване на горивото. Както каза Мънцата, май са и доста зле с дистрибуцията, а вероятно и със сервиза.
АЗ три години карах 20кс.2Т- харчеше, кат змей.
Мънца, на Тошето е чисто Сузуки. Явно преди 10-а години, Евинруд и Джонсън яко са го окъсали(или има друга причина) и се мятат да правят Сузуки и заебават своите си разработки. Така се получават Евинруд, дето е Сузуки и Джонсън, дето пак е Сузуки.
Евинруд хващат моделите от 40 к.с. нагоре, а Джонсън правят от 2.5 до 30 к.с.
Ето ти пример.
[You must be registered and logged in to see this image.]
И още един
Днес Джонсън вече не съществува като марка, а Евинруд извадиха E-TEC и мисля, че са доооста добре.
Но това е извън темата вече, за което - извинете!
Евинруд хващат моделите от 40 к.с. нагоре, а Джонсън правят от 2.5 до 30 к.с.
Ето ти пример.
И още един
Днес Джонсън вече не съществува като марка, а Евинруд извадиха E-TEC и мисля, че са доооста добре.
Но това е извън темата вече, за което - извинете!
Ще се поогледам тук там и ще помисля по вьпроса.Ямаха или Меркурий,но за тези кончета ще ми трябва май и(незнам как се казваше това чудо което ще ми забави малко скороста)все пак при 20 кончета най-бавното май ще ми е леко бьрзичко и ще трябва да обмислям вариант за малко забавяне на скороста.Или се бьркам колеги.
п.п Мьнца доволен ли си от твоя двигател.
beis написа:Ще се поогледам тук там и ще помисля по вьпроса.Ямаха или Меркурий,но за тези кончета ще ми трябва май и(незнам как се казваше това чудо което ще ми забави малко скороста)все пак при 20 кончета най-бавното май ще ми е леко бьрзичко и ще трябва да обмислям вариант за малко забавяне на скороста.Или се бьркам колеги.
Колко ти е голяма лодката ?
малко над 4метра дьлга и 1,60широка.фишфрена написа:
Колко ти е голяма лодката ?
Тук май ще трябва проба. Но си мисля, че няма да имаш нужда от забавяне. 4.60 х 1.90 с 50 к.с. 2Т е с минимална скорост от около 3 км/ч. Аз имам гуменяк 3.60 х 1.65 с 13.5 4Т двигател и моята минимална скорост пак е толкова. Приятел има царевска лодка 3.95 дълга с 8 к.с. Ямаха и също може да се движи достатъчно бавно.
Колега бъркаш се за бавната скорост със сигурност (проблема при по-голям мотор на малка лодка е в макс.обороти само)За тролинг ще си ок с 15 или 20кс с такава лодка.beis написа:Ще се поогледам тук там и ще помисля по вьпроса.Ямаха или Меркурий,но за тези кончета ще ми трябва май и(незнам как се казваше това чудо което ще ми забави малко скороста)все пак при 20 кончета най-бавното май ще ми е леко бьрзичко и ще трябва да обмислям вариант за малко забавяне на скороста.Или се бьркам колеги.
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 54
Имам приятел които продава 20ка ямаха но е дьльг ботуш.Не сьм в час но по добре да взема с кьс ботуш май.Иначе 20ката е още с гаранция и има няма 50мото часа.Приятеля ми е луд и като му влезне перото дава луди пари за скьпи играчки.Последната лодка му излезна малко над 20бона.И сега всичко старо така да се каже го подарява(продава)дали дьльг ботуш ще ми вьрши работа или да се взимам с кьс както е редно.
Имах на предвид да не би като е по голям мотора да се движи малко по бьрзо на най бавната скорост от сегашната 8ца и да се налага да го забавям.Но щом казваш,че няма да има ядове добре.toyo1 написа:Колега бъркаш се за бавната скорост със сигурност (проблема при по-голям мотор на малка лодка е в макс.обороти само)За тролинг ще си ок с 15 или 20кс с такава лодка.beis написа:Ще се поогледам тук там и ще помисля по вьпроса.Ямаха или Меркурий,но за тези кончета ще ми трябва май и(незнам как се казваше това чудо което ще ми забави малко скороста)все пак при 20 кончета най-бавното май ще ми е леко бьрзичко и ще трябва да обмислям вариант за малко забавяне на скороста.Или се бьркам колеги.
Тук май ще се включа..
Емо Тапета, доколкото си спомням, също мислеше за тези плоскости за намаляване на скоростта при тролинг. А той мисля че беше с 20 к.с. Ямаха.
Така че.. И една кофа, вързана на въженце, също върши работа, ама дето има една дума - не си е работа.
Бейс, твоята лодка трябва да е правена за определен ботуш. Сложиш ли й другия тип - изгорял си! Не може да върви като хората и трябва да надграждаш транеца, за да можеш да глисираш и т.н., а ти взимаш мотор за глисаж, а не за возене. Виж, ако беше 2 коня - друга бира, но 20 си искат точна центровка! Така че провери лодката ти за какъв ботуш е. Предполагам - къс.
Емо Тапета, доколкото си спомням, също мислеше за тези плоскости за намаляване на скоростта при тролинг. А той мисля че беше с 20 к.с. Ямаха.
Така че.. И една кофа, вързана на въженце, също върши работа, ама дето има една дума - не си е работа.
Бейс, твоята лодка трябва да е правена за определен ботуш. Сложиш ли й другия тип - изгорял си! Не може да върви като хората и трябва да надграждаш транеца, за да можеш да глисираш и т.н., а ти взимаш мотор за глисаж, а не за возене. Виж, ако беше 2 коня - друга бира, но 20 си искат точна центровка! Така че провери лодката ти за какъв ботуш е. Предполагам - къс.
Marco Polo- ...........................
Брой мнения : 1233 Рожд.дaта : 01.04.1968
Години : 56
Марко,за кьс ботуш е лодката ми брат.Но пуста лакомия,да го взема ефтино мотора от френда ме кара да пиша глупости и да мисля схеми.
Баси! 50 страници тема прелистих /Лодки, мотори и.../ и не намерих тези плоскости за намаляване на скоростта.
Но на транец за къс да приспособяваш дълъг...
Май ще има :d776892fea672e
Но на транец за къс да приспособяваш дълъг...
Май ще има :d776892fea672e
Marco Polo- ...........................
Брой мнения : 1233 Рожд.дaта : 01.04.1968
Години : 56
Засега е супер брат :dancingHappy_i А за транеца [You must be registered and logged in to see this link.]beis написа: Мьнца доволен ли си от твоя двигател.
Марко вероятно говори за това:
Ако някой се интересува, нека напише "trolling plate" в Гугъл и да гледа.
И аз съм на мнение, че лодка за къс ботуш трябва да се кара с къс, както лодка за дълъг(ботуш) се кара с дълъг(пак ботуш).
Другото е импровизация и влошаване на динамиката и разхода.
Ако някой се интересува, нека напише "trolling plate" в Гугъл и да гледа.
И аз съм на мнение, че лодка за къс ботуш трябва да се кара с къс, както лодка за дълъг(ботуш) се кара с дълъг(пак ботуш).
Другото е импровизация и влошаване на динамиката и разхода.
Мънцата написа:Точно, ама на Тошето пък е четиритактовШморхи написа:Евинруд нямат по-малък двигател от 25 к.с. а освен това, правят само 2Т двигатели с директно впръскване на горивото.
това са стари мотори (4-тактовите) и мисля, че са произведени от Сузуки, в момента Евинруд няма 4-тактови... Също така Джонсън 4-тактовите са 1:1 Сузуки и вече не се произвеждат от 5 години - но всеоще разпродават наличности. Освен това Сузуки няма 20 коня на базата на 15кс - има на 25 и той е над 65кг...
Имайте предвид обаче, че при двигател на 5-6 години, който е стоял в кашона, гумените части доста са остарели и е много възможно бързо да "сдадат багажа"...
Общо взето в ценово отношение в момента е най-добре Меркури - F20M е 2 цил. 351cc 52кг и струва /по ценова листа 5592лв.
За сравнение:
- Ямаха F20BMHS също е 2 цил. 362cc 52кг и струва 6141лв
- Honda BF20S е 2 цил. 350cc 46кг и струва 6157лв
за скоростта се съмнявам да имаш проблем. В краен случай ще си намалиш малко оборотите от винтчето за горивото на карбуратора.
Тролил съм с двигател 50кс - на минимални обороти движи лодка 430см с около 3кмч по ЖПС. Разходът е 1л/час (4Т мотор Меркури EFI)
Тролил съм с двигател 50кс - на минимални обороти движи лодка 430см с около 3кмч по ЖПС. Разходът е 1л/час (4Т мотор Меркури EFI)
beis написа:...все пак при 20 кончета най-бавното май ще ми е леко бьрзичко и ще трябва да обмислям вариант за малко забавяне на скороста...
Според мен, със стандартния винт няма да можеш да паднеш под 4,5-5 км/ч. Понижаване на минималната скорост можеш да постигнеш и с използването на винт с по-малка стъпка (за съжаление обаче ще така намалиш и максималната си скорост).
Повечето от новите по-големи (40-70 кс) двигатели имат възможност за сваляне на оборотите до 600-650 об/мин, но май 20-ците не могат да паднат под 900-950 об/мин. Аз бях с 25-ца (на RIB-470) и не можех да падна под 4,5-5 км/час. Сега съм с 40 кс (2-тактов) и за сладководен тролинг ще си монтирам един електрически (55 Lbs) понеже минималната ми скорост е 5,5 км/час.
Страница 21 от 40 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40
Страница 21 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing