ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
+66
Румен Ганев
Borkata
Кирил Калчев
kanara
tisho5001
ДЯДО ИВАН
divein
вакрил
matcata78
DimityrK
joro_74
roko koko
sllipi1
JimBeam
krasimir77
ribarshe
Albena
ufo
savi aleksiev
Светозар Върбанов
xpynxpyn
gogolisec
HAZART
Marco Polo
beis
Rimohit
baralya
kobovet
promarine
Стефан Добрев
фишфрена
Кико
Дели
ПЛУВЧО
nikgeo
pivkoto
host200
тони котев
max
milen kordov
strijok
fokobg
antares
vvt1970
gogo26
Шморхи
str.hadjiev
Gergov
tano
cslav
Тихомир
Ribarina
Доктора
Мънцата
MITKO70
lz3no
илия
zuzko_
georg
ivu
Тедо
EU_BG_akademika
Любак
Моряка
КИРО
Петър Василев
70 posters
Страница 22 от 40
Страница 22 от 40 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 31 ... 40
Re: ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
оборотите може да се свалят докъм 800 на 2-цилиндровите 4-тактови без да започне да гасне... на 3-цил даже и на 650-700 става...
електрическият помощен е много добър вариант - нали си почиваме на лодките, а тишината е важна част за добрата почивка :) пък като занулиш акумулатора, палиш мотора с въжето и акумулатора се зарежда
електрическият помощен е много добър вариант - нали си почиваме на лодките, а тишината е важна част за добрата почивка :) пък като занулиш акумулатора, палиш мотора с въжето и акумулатора се зарежда
Едно добро предложение според мен.
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
vvt1970- ...........................
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 54
Така да попитам сега и аз.Читави ли са надуваемите дъна под високо налягане.Става въпрос за зандерите промарините и все китайски лодчици до 1500лв.
За що иде дума...Сега съм със Зодиак 3.20 ,той със дъното тежи не повече от 30-35 килограма и с 2.5 коня двутактово меркюри се движа наедно с колегите с китайски лодки и 5-6 коня четеритактови мотори.
Китайска лодка от 3+ метра с алуминиево дъно тежи не по малко от 60+ килограма и сам човек без колесар не мое я пренесе до водата,то аз я нося върху къмпинг ремарке и я пускам от него във водата ама понякога ходя и на места дето неможе директно във водата...
Та затова взеха да ми хващат окото тия с надувното дъно пък и има v-образни дъна, но дали след време няма да почне да става на буци.
Ще съм благодарен ако има колеги с наблюдения върху тия дъна да сподели,пък и много не ги виждам по язовирите(Сещам се за вица за трабанта и ламборджинито).
Дали са удачни за риболов или ги правят за разходки само...
За що иде дума...Сега съм със Зодиак 3.20 ,той със дъното тежи не повече от 30-35 килограма и с 2.5 коня двутактово меркюри се движа наедно с колегите с китайски лодки и 5-6 коня четеритактови мотори.
Китайска лодка от 3+ метра с алуминиево дъно тежи не по малко от 60+ килограма и сам човек без колесар не мое я пренесе до водата,то аз я нося върху къмпинг ремарке и я пускам от него във водата ама понякога ходя и на места дето неможе директно във водата...
Та затова взеха да ми хващат окото тия с надувното дъно пък и има v-образни дъна, но дали след време няма да почне да става на буци.
Ще съм благодарен ако има колеги с наблюдения върху тия дъна да сподели,пък и много не ги виждам по язовирите(Сещам се за вица за трабанта и ламборджинито).
Дали са удачни за риболов или ги правят за разходки само...
pivkoto- ...........................
Брой мнения : 1011 Рожд.дaта : 24.09.1976
Години : 48
твоя Зодиак с какво дъно е - аз имах чисто нов Кадет 340 Солид с твърдо дъно от шперплат и тежеше 52кг - за сравнение Зандер 330 с алум. дъно е 60кг, а 360 е 70кг... Но алум. дъно е по-тежко, иначе без дъно двете лодки са приблизително еднакво тежки...
Не разбирам тия лодки защо все искате да ги носите на ръце - лодката дори и 30 кила да е, пак е страшно неудобна за носене от сам човек...
Надуваемото дъно с високо налягане едва ли ще стане "на буци" (поне за 3-те години откакто продавам такива, не се е случвало), проблемът е, че дори малка неоткриваема дупчица води до омекване за 1-2 часа и трябва да се припомпва...
Не разбирам тия лодки защо все искате да ги носите на ръце - лодката дори и 30 кила да е, пак е страшно неудобна за носене от сам човек...
Надуваемото дъно с високо налягане едва ли ще стане "на буци" (поне за 3-те години откакто продавам такива, не се е случвало), проблемът е, че дори малка неоткриваема дупчица води до омекване за 1-2 часа и трябва да се припомпва...
Тедо написа:..., проблемът е, че дори малка неоткриваема дупчица води до омекване за 1-2 часа и трябва да се припомпва...
Според мен, спад за 1-2 часа не може да бъде предизвикан от неоткриваема дупчица. Обема на надуваемото дъно е наистина много по малкък от този на бордовете и съответно при изпускане на много по-малко въздух дъното ще омекне, но според мен, спад за 1-2 часа не може да бъде предизвикан от неоткриваема дупчица. Най-често бързото омекване се дължи на лошо притегнат вентил. В този случай е нужно да изпуснеш налягането и да стегнеш здраво вентила. Имал съм и случаи при които вентилът е бил притегнат с леко изместване, застъпвайки някоя гънка на материала, при което колкото и да го стягаш пак няма как да не пропуска. В този случай с просто развиване и наместване, проблема бива отстранен. При всички положения, ако дъното омеква за по-малко от 4-5 часа, няма как с помощта на малко вода и веро, да не може да бъде намерено мястото от което изпуска.
Моя е доста стар Zodiak Serie 1 пише на него ,с шперплатово дъно и винила му е доста по тънак от тия които съм виждал.Тедо написа:твоя Зодиак с какво дъно е - аз имах чисто нов Кадет 340 Солид с твърдо дъно от шперплат и тежеше 52кг
Който ме е виждал знае колко е лека лодката.
Благодаря за бързите отговори за надувните дъна...Интересно ми е има ли опция ако не се надува надувното дъно в/у него да се постави алуминиево .В смисъл ако някога след години вземе да изпуска и така нататъка да сложа твърдо дъно на същата лодка.
[quote="Тедо"]Не разбирам тия лодки защо все искате да ги носите на ръце - лодката дори и 30 кила да е, пак е страшно неудобна за носене от сам човек... [quote="Тедо"]
:432c42269535b6 Ами Тедо знам ,че не е удобно ама аз искам когато се наложи да ида сам за риба пак да мога да се оправям .Пък и като се прибера от риболов ремаркето го оставям вън а лодката вкарвам наръка как е надута в едно помещение.Просто така ми се налага...
Че за тва ми е важно да е максимално лека.
P.S. Абе типичен Българин съм май...искам за малко пари много неща.Просто съм свикнал с тая леката лодка и трудно ще привикна на 60-те колограма на Зандера ама де ша ида(На мойта слабото място и е дъното тук там се е поотлепило и ми писна да го подлепям инък има още леб у Зодиака)
pivkoto написа:...Интересно ми е има ли опция ако не се надува надувното дъно в/у него да се постави алуминиево .В смисъл ако някога след години вземе да изпуска и така нататъка да сложа твърдо дъно на същата лодка.
На серията IF "корпуса" е идентичен с този на серията PW, така че няма никакъв проблем да се сложи твърдо дъно с релси. Можеш да си имаш и двете дъна - ако ще ходиш сам, слагаш надуваемото, ако си с мощен двигател и с по-натоварена лодка (двама + багаж) - слагаш твърдото.
И аз си мислех ,че ще може така ама не бях сигурен.Мерси за отделеното внимание
Абе може ли да ви застрелям един въпрос?
Някой от вас, мамуни такива, спазва ли елементарните правила за безопастност?
Аз понеже съм тъпо к..ле и си падам малко принципен, съм си улеснил животеца.
Предлагам на вниманието ви "от нищо - нещо" - каишка за часовник за два лева и
халка от презрамката на стар сак..
[You must be registered and logged in to see this image.]
Ето го "на живо".
Някой от вас, мамуни такива, спазва ли елементарните правила за безопастност?
Аз понеже съм тъпо к..ле и си падам малко принципен, съм си улеснил животеца.
Предлагам на вниманието ви "от нищо - нещо" - каишка за часовник за два лева и
халка от презрамката на стар сак..
Ето го "на живо".
Marco Polo- ...........................
Брой мнения : 1233 Рожд.дaта : 01.04.1968
Години : 56
За каишкана не знам, ама тоа монтаж ми ареса :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233aMarco Polo написа:
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Мааани, и тоя монтаж не хвана..
Като сме повече в лодката не го слагам. Когато излизам сам да се правя на джет си я слагам сиджимката. Верно, сещам се след няколко минути, но все пак я слагам. Не ми се иска кораба ми да замине без капитана си и да го търся нейде....към Сочи или Одеса.
Но не ползвам кучешка кайшка в мащаб 1:3 де. Просто закачам карабинката през китката и туй то.
Но не ползвам кучешка кайшка в мащаб 1:3 де. Просто закачам карабинката през китката и туй то.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
Каишката е доста удобна, а с едно щракване слагаш/махаш когато се наложи. Пробвах и само с въженцето, ама нещо не ми беше удобно, та затова така.
Абе аз мнооого рядко излизам сам,ама съм се замислил за такава джаджа.
Всичко става,пък не мога да плувам толкова бързо дълго време,
че да си настигна лодката.
Всичко става,пък не мога да плувам толкова бързо дълго време,
че да си настигна лодката.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Като се замисля...дори газта да се върне сама на минимални обороти, май пак няма да мога да настигна лодката с плуване. Па и не съм сигурен, че искам да се мотая около въртящ се пропелер...
Стария Интекс май го настигах, но издържах едва няколко секунди(дали не бях и с плавници....). Новата не съм я гонил...дано не се налага! :5ff67901e688fa
Стария Интекс май го настигах, но издържах едва няколко секунди(дали не бях и с плавници....). Новата не съм я гонил...дано не се налага! :5ff67901e688fa
При минимални обороти /без вятър/ моята прави около 3.5 км/ч.
Наистина, дано не се налага! :d5b65c17bec10f
Кроки може да разправя за една дунавска случка, късмет е
че е успял, волно или неволно, да бутне лоста, та...
Абе качил се е, ама работата е била на кантар..
Наистина, дано не се налага! :d5b65c17bec10f
Кроки може да разправя за една дунавска случка, късмет е
че е успял, волно или неволно, да бутне лоста, та...
Абе качил се е, ама работата е била на кантар..
[img][You must be registered and logged in to see this image.][/img][img][You must be registered and logged in to see this image.][/img][img][You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Това е новата ми придобивка.Имам един въпрос как да разбера от какъв материал е ,прилича ми на пвц ама май не е,стои по мек и малко подебел.
Няма ремонтен комплект и ме интересува ако се наложи с какво мога да я лепя.То дано не се налага ама.
Другият въпрос ми е ,на плоскодънните лодки ми е ясно ,че акваплочата на мотора трябва да е на 2 см. под дъното,ама то е право
На риба е V образно тая плоча пак ли трябва да достига на 2см. под кила ,имам предвид от най долната точка на кила ли трябва да меря тия 2см?.Щото мисля да и отрежа транеца ,че да знам колко да го снижа.
Това е новата ми придобивка.Имам един въпрос как да разбера от какъв материал е ,прилича ми на пвц ама май не е,стои по мек и малко подебел.
Няма ремонтен комплект и ме интересува ако се наложи с какво мога да я лепя.То дано не се налага ама.
Другият въпрос ми е ,на плоскодънните лодки ми е ясно ,че акваплочата на мотора трябва да е на 2 см. под дъното,ама то е право
На риба е V образно тая плоча пак ли трябва да достига на 2см. под кила ,имам предвид от най долната точка на кила ли трябва да меря тия 2см?.Щото мисля да и отрежа транеца ,че да знам колко да го снижа.
Аз го написах в другата тема - 99% съм сигурен, че лодката е хипалонова, а не от PVC.
Относно транеца и дължината ботуша - това, за 2-а сантиметра важи не само за плоскодънните лодки, а за всички.
Разстоянието трябва да е между 2 и 5 см. като се мери от най-ниската точка на кила на лодката.
Относно транеца и дължината ботуша - това, за 2-а сантиметра важи не само за плоскодънните лодки, а за всички.
Разстоянието трябва да е между 2 и 5 см. като се мери от най-ниската точка на кила на лодката.
Честито колега. Лодката е много хубава и ми се струва и на мен, че е хипалонова. Само идеята с рязането на транеца хич не ми харесва. Направо ме боли сърцето како си го помисля.
Колко коня е двигателчето и не е ли по-добре да го смениш за някое по-мощничко и с дълъг ботуш, та комплекта да стане съвсем както трябва.
Колко коня е двигателчето и не е ли по-добре да го смениш за някое по-мощничко и с дълъг ботуш, та комплекта да стане съвсем както трябва.
Живко, честита придобивка и безпроблемно плаване.
За тази лодка и трябват 20, а не 2 коня, затова мисли за друг двигател пък транеца го остави за по късен етап, когато много я намразиш тогава режи :609c1f728720fb
За тази лодка и трябват 20, а не 2 коня, затова мисли за друг двигател пък транеца го остави за по късен етап, когато много я намразиш тогава режи :609c1f728720fb
Абе тя идеята за по голям двигател е чудесна ама .Така е иска дълъг ботуш.
Ако си копувам двигател сякаш не ми се иска да е сдълъг ботуш ,щото след време ако реша пак да сменям лодката ще съм в същото положение.
Ще огледам добре транеца няма да бързам да го режа и ако го режа ще го отрежа така,че като реша с две супрени планки от двете старни да го възтановя при нужда(пък и той иска 5-6 сантиметра само).
Не съм виждал хипалон и незнам ,ако е хипалон значи трябва да си взема ремонтен комплект за хипалон...по добре да не бързам да копувам зип докато не се уверя от какъв материал е.
Ако си копувам двигател сякаш не ми се иска да е сдълъг ботуш ,щото след време ако реша пак да сменям лодката ще съм в същото положение.
Ще огледам добре транеца няма да бързам да го режа и ако го режа ще го отрежа така,че като реша с две супрени планки от двете старни да го възтановя при нужда(пък и той иска 5-6 сантиметра само).
Не съм виждал хипалон и незнам ,ако е хипалон значи трябва да си взема ремонтен комплект за хипалон...по добре да не бързам да копувам зип докато не се уверя от какъв материал е.
Последната промяна е направена от pivkoto на Пон 30 Май 2011 - 22:36; мнението е било променяно общо 1 път
Честито братле, със здраве да си я ползваш А кой каза, че иска дълъг ботуш Мноооого ме съмнява - лодка 3.40 с дълъг ботуш? Не че е невъзможно, но ... Измери ли височината на транеца!
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Страница 22 от 40 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 31 ... 40
Страница 22 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing