ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
+66
Румен Ганев
Borkata
Кирил Калчев
kanara
tisho5001
ДЯДО ИВАН
divein
вакрил
matcata78
DimityrK
joro_74
roko koko
sllipi1
JimBeam
krasimir77
ribarshe
Albena
ufo
savi aleksiev
Светозар Върбанов
xpynxpyn
gogolisec
HAZART
Marco Polo
beis
Rimohit
baralya
kobovet
promarine
Стефан Добрев
фишфрена
Кико
Дели
ПЛУВЧО
nikgeo
pivkoto
host200
тони котев
max
milen kordov
strijok
fokobg
antares
vvt1970
gogo26
Шморхи
str.hadjiev
Gergov
tano
cslav
Тихомир
Ribarina
Доктора
Мънцата
MITKO70
lz3no
илия
zuzko_
georg
ivu
Тедо
EU_BG_akademika
Любак
Моряка
КИРО
Петър Василев
70 posters
Страница 27 от 40
Страница 27 от 40 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40
123
Кеф цена няма (сега ако не си угажда човек .......после няма за кога )
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 54
Re: ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
Действайте,че аз изтървах момента да го е.......toyo1 написа:Кеф цена няма (сега ако не си угажда човек .......после няма за кога )
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Аз май отговарям на повечето условия, само дето не съм свестенШморхи написа:Аз имам един ноо свестен приятел с чисто нов, 4Т мотор, дето не може да троли, щото е прекалено бърз на минимални обороти(да се обади кой е)
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Няя съ прайш!
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
Много ясно, то даже и на лопати може да се троли, едно време "молла" за паламуд на лопати са правили, само казвам, че за нашите лодки 4-6м най подходящ за тролинг е от 2.5 до 6 к.с 4т матор. С такъв матор най лесно корегираш скороста в зависимост от вятър, течения и прочее, а Мънцата как да троли, с тия 60к.с че винта избощо не усеша съпротивлението на водата при неговата лодка.Шморхи написа:
Става бе, защо да не става. Даже е 50 коня и си тролим, Преживява се!......
Аз се родих със втория мотор, моя 15 кс. 2т много ме мореше на тролинг, гасне, трудно пали после, пуши ти в очите понякога....а сега с малкия само го паля, ход и толкова мррррррррррррр 3.5-4.5к/ч :dancingHappy_i :dancingHappy_i
Чак като угасне му капна половин кило бедзинец и аре пак :dancingHappy_i :dancingHappy_i :dancingHappy_i :609c1f728720fb изобщо не съжелявам за стотинките дето ги дадох за него :609c1f728720fb
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Според мен, проблема на Мънцата не е в лодката и в мотора му, а в настройки или стъпка на винт. Говоря му аз, но той повтаря "Дааааа, доообре" пък на тролинг уж щяхме да одим...
Карай с мойта, новата лодка ще го заведа, като я закупя. :d5b65c17bec10f
Иначе, при двутактовия, 50 коня, няма такива неща като давене, гаснене, цапане на свещи и прочие. Пър-пър-пър цял ден...не се оплаква.
Карай с мойта, новата лодка ще го заведа, като я закупя. :d5b65c17bec10f
Иначе, при двутактовия, 50 коня, няма такива неща като давене, гаснене, цапане на свещи и прочие. Пър-пър-пър цял ден...не се оплаква.
Аз също не съм съгласен че с голям двигател не може да се троли, моят е 40 кс Ямаха, но има опция за намаляване на оборотите до 600, при което скоростта на лодката става 2,5-3,4 км/ч, в зависимост от вятъра и течението, при това двигателя е доста тих. Имам приятел от Търговище с алуминиева лодка 4,60 м , с двигател 50 кс, който също си троли спокойно.
Има си тарикатлъци и със 150 или 200 коня мотор да си тролиш ! Мисля , че ги знаете и няма нужда да се обяснява как да се забави хода до желаните 3-5км ! С всякакви мотори може да си тролиш , ако не те бърка , че ти бърка в джоба по на дълбоко ! Големите рибарски яхти , които може да си наемете по карибския басейн как тролят с бордоваци по 300-600 коня ? Всякакъв мотор става за тролинг , но друг е въпроса с кой е по евтиния вариант ! На голямото ми корито преди да го продам беше Старкрафт СС с мотор Меркрузер бордови 6,2 - 205коня и си тролих и на Жребеца и на морето спокойно !
Да, варианти има много. Плоча зад пропелера, намаляване на оборотите по електронен път за инжекцион или бърникане на разни болтчета за карбураторните двигатели. В краен случай плаваща котва(което ми се струва голяма простотия) и прочие.
Мисля си....ма не съм много уверен в това. Че един правилно подбран комплект(лодка и двигател), трябва да може да поддрържа едни 3.2-3.5 км/ч в тихо време, при идеални условия.
Както автомобилите, на първа предавка и минимални обороти се движат със сходна скорост, така и правилния комплект трябва да може това.
Ако е прекалено ниска, прекалено висока скоростта, трябва да се търси къде е причината.
Може и да греша за теорията си де.
Мисля си....ма не съм много уверен в това. Че един правилно подбран комплект(лодка и двигател), трябва да може да поддрържа едни 3.2-3.5 км/ч в тихо време, при идеални условия.
Както автомобилите, на първа предавка и минимални обороти се движат със сходна скорост, така и правилния комплект трябва да може това.
Ако е прекалено ниска, прекалено висока скоростта, трябва да се търси къде е причината.
123
Ямаха вече от 40кс на горе 70кс слагат допълнение за тролинг (но е глупост да се дават над 1000лв при положение че с 50кс четритактов никога не съм имал ядове и при 700 об.мин правеше 3,9км.ч а когато има вятър до 4,5-5км.ч.)Шморхи написа:Да, варианти има много. Плоча зад пропелера, намаляване на оборотите по електронен път за инжекцион или бърникане на разни болтчета за карбураторните двигатели. В краен случай плаваща котва(което ми се струва голяма простотия) и прочие.
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 54
Най-икономичния ми вариянт е бил : лодка риб 3,3м + 6 коня 4 тактов Меркюри . Сега ме е яд ,че ги продадох
големите мотори /3-4 цилиндрови и нагоре/ работят на сравнително ниски обороти при празен ход - някои модели слизат дори до 600-700 оборота... За сравнение 1-цилиндровите като паднат под 1200 оборота започват да тресът, а нормалните им са около 1400...
Имам наблюдения върху Меркури 50кс 4Т харчи около 0.6л/час при минимални обороти, а 80кс към 0.8-0.9л/час... т.е. икономията на гориво чрез закупуване на малък двигател е пълна илюзия... Инвестицията от едни 1500-2000лв за втори двигател трудно ще се "избие" с 5-6л бензин икономисани за един ден...
Втори двигател има смисъл например в Гърция за да може да се влиза на 5 мили от брега...
Имам наблюдения върху Меркури 50кс 4Т харчи около 0.6л/час при минимални обороти, а 80кс към 0.8-0.9л/час... т.е. икономията на гориво чрез закупуване на малък двигател е пълна илюзия... Инвестицията от едни 1500-2000лв за втори двигател трудно ще се "избие" с 5-6л бензин икономисани за един ден...
Втори двигател има смисъл например в Гърция за да може да се влиза на 5 мили от брега...
50cent написа:Най-икономичния ми вариянт е бил : лодка риб 3,3м + 6 коня 4 тактов Меркюри . Сега ме е яд ,че ги продадох
вземи си риб 3.90м с 25 коня мотор и няма да те е яд :)
Мерси брат , но приключих с този вид риболов ! Продадох всичко що имах включително и джипката :dancingHappy_i и вече повече от 2-3 фидера и 1-2 спининга не можеш ме накара да нося ! Даже мога и багаж на колеги да поема Но това е добър вариант за колеги , които тепърва се насочват към тролинга !
Прав си, то като има риба и една спинингарка + кутийка блесни е достатъчна... даже релаксът е по-пълен...
Ето го и сефтето.
И нека зглабянето започне сега.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Много сефтета много нещо!
Тук чупя капото с два сафрида и говоря по телефона с Дели които беше на траката и сефтосваше неговио параход
Хайде сафрид за кадем - ден първи 2кг пред галата.
Ден втори Болата , ето го и сефтето на циганка (изкарах 6-7 същя ден)
Ето и сафриденото сефте на жена ми.Пред галата.
В серия на болата.
Почивка за по бира
Краен резултат около 30кг сафрид
Тук чупя капото с два сафрида и говоря по телефона с Дели които беше на траката и сефтосваше неговио параход
Хайде сафрид за кадем - ден първи 2кг пред галата.
Ден втори Болата , ето го и сефтето на циганка (изкарах 6-7 същя ден)
Ето и сафриденото сефте на жена ми.Пред галата.
В серия на болата.
Почивка за по бира
Краен резултат около 30кг сафрид
Последната промяна е направена от ufo на Пон 5 Сеп 2011 - 12:48; мнението е било променяно общо 3 пъти
Извинявам се ако съм се престарал със снимките , нямах за цел да показвам колко риба съм хванал, просто исках да покажа как е минало сефтето (тоест многото сефтета) . Надявам се не съм ви отекчил.
А да и по темата... доволен съм от лодката и мотора , имах 2 малки проблема , който по-скоро са плод на моя глупост може би
1-вия проблем е , че лодката ми се пълнеше с вода така и не разбрах тази отводнителна клапа как работи , запушвам от вън с гумената тапа и влиза вода докато карам не е много но влиза. Реших да махна тапата за да се отводни, но започна да влиза доста повече вода. В последствие видях, че има една гумичка която не е сложена добре, оправих я едва след като свърши риболова, утре ще пробвам да видим дали пак ще прикапва.
2рия проблем беше престараването от моя страна да презатегна винтовете на мотора който го държат за транеца , скъсах едната шайба и се наложи да я оправям на място.
Пре доволен съм иначе , лодката си глисира с 3'ма души без проблем! Даже на болата когато вдигна малко вълна пробвах на връщане , наема за около 10-15 секунди и излита .
За пръв път от много време не съжелявам , за покупката!
С риск да се повторя и потретя - Благодарности отново на Андон!!! :thumbsupsmiley
А да и по темата... доволен съм от лодката и мотора , имах 2 малки проблема , който по-скоро са плод на моя глупост може би
1-вия проблем е , че лодката ми се пълнеше с вода така и не разбрах тази отводнителна клапа как работи , запушвам от вън с гумената тапа и влиза вода докато карам не е много но влиза. Реших да махна тапата за да се отводни, но започна да влиза доста повече вода. В последствие видях, че има една гумичка която не е сложена добре, оправих я едва след като свърши риболова, утре ще пробвам да видим дали пак ще прикапва.
2рия проблем беше престараването от моя страна да презатегна винтовете на мотора който го държат за транеца , скъсах едната шайба и се наложи да я оправям на място.
Пре доволен съм иначе , лодката си глисира с 3'ма души без проблем! Даже на болата когато вдигна малко вълна пробвах на връщане , наема за около 10-15 секунди и излита .
За пръв път от много време не съжелявам , за покупката!
С риск да се повторя и потретя - Благодарности отново на Андон!!! :thumbsupsmiley
Супер си се справил с репортажа.
И браво за живарника,сега поне теб не те мисля за развалената риба.
И браво за живарника,сега поне теб не те мисля за развалената риба.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Още веднъж честито, Яни Радвам се, че всичко е ОК, много безпроблемни излети ти пожелавам
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Мънцата написа:Още веднъж честито, Яни Радвам се, че всичко е ОК, много безпроблемни излети ти пожелавам
Нещо от братушките...за мен ново , а за вас незнам?? Но ми харесва!!!
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
krasimir77- ...........................
Брой мнения : 362 Рожд.дaта : 05.12.1977
На клипа пише, че е с 15 коня, но аз се съмнявам. На по-мощен ми се види мотора. Иначе цената в Русия по курса идва на 2930 лева.
И на мене ми се види по-мощен Здраво пори! Но и дъното не като на повечето Рибове!Шморхи написа:На клипа пише, че е с 15 коня, но аз се съмнявам. На по-мощен ми се види мотора. Иначе цената в Русия по курса идва на 2930 лева.
krasimir77- ...........................
Брой мнения : 362 Рожд.дaта : 05.12.1977
Така е, чак се чудя за какво са му тея балони, нито в движение, нито в статично положение опираха във водата.
Страница 27 от 40 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40
Страница 27 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing